לא להכנס לים בקופנגן !!!!
-
-
לא להכנס לים בקופנגן !!!!בתאילנד יש מדוזות???
אם הגיעו להדרין אז צ'יק צ'ק יגיעו גם לקוסמואי לא??? מאיפה מתעדכנים??
-
לא יודע מה אני שונא יותר...מדוזות או מטקות....
מתלבט
(מה קשור הסמיילי?? לא קשור!!! מה כבר אפשר לעשות עם אוסף סמיילים עלוב כזה ?!
) -
לא יודע מה אני שונא יותר...אבל הכי חשוב שאותי אתה אוהב
-
מדובר בתאילנדית בת 31 ששחתה בערב לבד-קישור לכתבהhttp://phuketwan.com/tourism/box-jellyfish-kills-tourist-swi mming-night-popular-holiday-island-thailand-22891/
-
תיקון..לא שחתה לבד...שחתה עם חברים...http://phuketwan.com/tourism/box-jellyfish-kills-tourist-swi mming-night-popular-holiday-island-thailand-22891/
-
לא יודע מה יותר... אוהב או מקנאעושה חיים בתאילנד?
-
לא להכנס לים בקופנגן !!!!מה לדעתכם באמת אפשר לעשות בנושא?
אני שם באוקטובר בירח דבש ונראה לי הזוי לטוס ליעד שעיקרו הוא החוויה הטרופית עם כניסה למים ועכשיו אני מבין צריך ממש לחשוש.
עצות מישהו?
-
לא להכנס לים בקופנגן !!!!שטויות גם אם כן זה משהו חולף מדוזות נודדות .. ויש מקומות שהים שם צלול ככה שאתה רואה כל דבר במרחק של מטרים ממך. ויש עוד הרבה הנהות חוץ מהים, זאת לא סיבה לבטל טיול זה בטוח.
וגם אני נוטה לקחת בערבון מוגבל את הידיעה הזאת.
-
תיקון..לא שחתה לבד...שחתה עם חברים...אז מה הקביעה? נכנסים למים או לא? אני עוד 10 ימים שם, יש סיכוי שהמדוזות ישחו לעבר אופק אחר?
-
לא יודע מה יותר... אוהב או מקנאאני נוסעת באוק
-
לא להכנס לים בקופנגן !!!!תודה על התשובה.
בכל מקרה לא התכוונתי לבטל את הטיול, רק חושש.
התכוונתי לעשות המון שנורקלינג בטיול ובתור אחד שחווה לא פעם את זרועותייה של מדוזה בארץ החוויה בכלל לא נעימה מה גם שהיא יכולה להרוג אותך.
יכול להוריד לדעתי מחוויית הטיול לחפש כל הזמן בעיניים מדוזות במים.
מקווה מאוד שאני התבדה
-
לא להכנס לים בקופנגן !!!!כשיש מדוזות באזור מסוים, בד"כ הם בכמויות, כך שרואים, מדווחים ויודעים, בעיקר כשמדובר במדוזות רעילות ומסוכנות.
גם שנה שעברה הייתה תופעה דומה במספר חופים בתאילנד, נדמה לי שנהרג ילד מצרפת.
זאת לא סיבה לחשוש מלהיכנס למים. אבל, רצוי להיות פיכח ולא אחרי כמה באקטים של אלכוהול מזויף. -
פרופורציותאני מסכים עם m_s
דבר ראשון- גם מדוזות "רגילות" יבאסו את חווית הכניסה למים, בדיוק כמו בארץ - אבל לא שמעתי על הרבה אנשים שמבטלים בגלל זה את הטיול לתאילנד.
במידה וטובלים בים קרוב לחוף - אין מצב שתהיה סכנת מדוזות ארסיות ולא תדעו עליה.
יש לזכור שהתיירת נכנסה למים בלילה כך שאיבדה את היכולת לראות את המדוזות.
דבר נוסף: האותיות הקטנות בכתבות מסבירות שרק במקרי קיצון עקיצת המדוזה מהסוג הנ"ל גורמת למוות, בעקרון טיפול ע"י שפיכת חומץ על איזור הצריבה אמור לפתור את הבעיה.
(עם זאת אינני רופא כך שהמידע עליו אני מתבסס הוא מקריאת הכתבות בלבד.)
אני חושב שהסטטיסטיקות ההיסטוריות מראות שזה לא דבר שצריך להטריד את מי שמתכנן את החופשה שלו, קל וחומר מאחר ונחילי מדוזות נודדים די במהירות.
לדוג', היום אין מדוזות לחופי ישראל ולפני שבוע אי אפשר היה להיכנס למים מרוב מדוזות...
המקרה תופס כותרות בתקשורת דווקא בגלל שהוא נדיר מאד.
-
אני חייב - יש כאן ביולוג ימי (סיינפלד)?
-
פרופורציותובהמשך למה שרשמתי:
כבר יש כתבות שמדברות על זה שהאשה שנפטרה היתה ככל הנראה אלרגית, ולא טיפלה כראוי בעקיצה.
-
"צעדי מנע" חדשים-קישור ל"בנקוק פוסט"...http://www.bangkokpost.com/news/general/641196/phangan-mulls -lifeguards-after-jellyfish-death
-
פרופורציותמסכימה אתכם.
השאלה היא אחרת: גם אם נהיה ברדודים עדיין ההפרשות שלהן יגרמו לצריבה ופה הבעיה האם זה מסוכן ?במיוחד לפעוטות שגופם קטן ורגישים יותר....
-
פרופורציותאם זה מסוכן אני משער שיהיה מי שידאג להזהיר את התיירים....או לא לאפשר רחצה באזורים בעייתיים
הדבר האחרון שהממשל רוצה זה פניקה של תיירים שתעשה גלים ותפגע בהכנסות!
מרגיז זה יהיה...אל דאגה..מסוכן? כנראה שלא ממש
-
פרופורציותמישהו יכול לתת מידע מנסיונו על היסטורית המדוזות באזור חוף צ'וואנג בקו סמוי.
ידוע בארץ שכיש נחיל באשקלון נפגוש אותו (או את האחים שלו...) תוך כמה ימים בחיפה...
האם אכן זה בד"כ באזור קופנגן או שנפוץ גם בחופי קו סמוי השונים?
תודה