טיול זוגי - 3 שבועות לסין
-
שלום,
אני וזוגתי (בני 30) מתכננים לטוס ל3 שבועות לסין בספטמבר.
1. היינו שמחים להמלצות לגבי לאיזה איזורים כדאי לנסוע לתקופת הזמן הזו בתקופה הזו? מחפשים שילוב של נופים יפים, כפרים ותרבות. לא רוצים יותר מדי טרקים - אלא בעיקר טיולי יום.
2. אנחנו עדיין טיפה מתלבטים - כי אנחנו חוששים שהטיול יהיה קשה מדי. שנינו לא רוצים טיול קשה אלא יותר זוגי וכיפי. לא רוצים להיות עם התרמיל על הגב כל היום, או להסתבך יותר מדי בדרכים ובמקומות.
האם יש אפשרות בסין לזה או שטיול בסין בהכרח חייב להיות קשה? או שזה תלוי איזור?
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןהי
איך החלטתם שאתם רוצים סין?. מה מעניין אותכם בסין
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןהיי,
אנחנו רוצים בגלל השילוב של נופים, תרבות, ערים מעניינות, טיולי יום יפים..
אנחנו מתלבטים כרגע בין סצ'ואן ויונאן לבין הדרך מבייג'ינג לשנחאי.
1. מה מייחד כל אחד מהמסלולים לעומת השני , ומה כמות הזמן המומלצת לכל אחת מהם?
2. אם אנחנו רוצים קצת להיות בעיר - באיזה עיר הייתם ממליצים - שנגחאי, בייג'ינג', הונג קונג , או מספיק הערים בסצ'ואן ויונאן?
3. רצינו לדעת מבחינת נקיון - שמענו בכמה מקומות שהשירותי נשים שם מאוד מלוכלכים וללא הפרדה בין התאים, ובדר"כ זה שירותים כימיים.. זה מאוד מפריע לזוגתי ורצינו לדעת האם זה באמת כך? בנוסף היא מעוניינת לדעת האם ניתן לטייל עם מזוודה

4. אשמח גם לתשובה לגבי הקושי של הטיול בסין - כמה הוא קשה ואיך הוא נראה ומה האופי שלו? האם טיול באיזורים האלה יכול להיות זוגי וכיפי גם בתקציב לא גבוה מדי או שזה בהכרח בעל אופי מאוד תרמילאי?
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסין1) נופיןם קצת שונים, יונאן וסיצ'ואן יש יותר נוף הררי, רוב המיעוטים של סין מתרכזים שם,תרבות שונה מאכלים שונים וגם השפה הסינית בניב שונה.
מבייג'ין לשאנגחאי יש ערים גדולות אך גם עיירות מים מקסימום כפרים וגם הרים ניתן למצוא.
אם לחרוש באמת לעומק אז סיצ'ון ויונאן זה חודש לכל אחד מהמחוזות.
2) אי אפשר לענות על השאלה הזו בכלל,ף כי בייג'ינג היא עיר מלאה באתרים לראות ואפשר לטייל בה יותר משבוע.
שאנגחאי אין כלכך הרבה אתרי לראות אך מנגד מדובר באחת הערים המודרניות ביותר בעולם, הונג קונג שילוב של אתרים ומודרניות,מקאו עניין הקזינו, קונמינג וצ'אנגדו בירות מחוז סיצ'ואן אלו הן ערים גדולות יחסית מודרניות אין הרבה אתרים בהן והן משמשות בעיקר כבסיס תחבורתי.
3) שרותים ציבוריים זה תלוי מאוד באיזה מקום, לרוב יהיה מדובר על שרותים שהם ללא אסלות כלומר בול פגיעה מה שניקרא,יש הפרדה לתאים אבל במקומות יותר נדדחים יכול להיות שאין,שרותים מערבים ניתן למצוא בקניונים,מסעדות מערביות ובתי המלון.
אפשר לטייל עם מזוודה אך לי זה נירא לא נוח במיוחד בטיול עצמאי עם מעברים רבים ללא אוטובוס למוד.
4) הכל תלוי בכם סין יכולה להציע כל רמת טיול, אתם יכולים ללון במלונות הכי טובים ולנסוע עם לימוזינה תמודה ושמפניה בחדר אבל תשכחו מתקציב נמוך אז.
אתם יכולים לטייל לבד בסגנון תרמלאי, אתם יכולים לשלב יעדים פחות נידחים יותר עירוניים, להכניס מקומות רומנטים למסלול הכל אפשרי.
אם עושים הכנה טובה הטיול לא יהיה קשה.
תסיאו צאיתכם לונלי פלנט על סין, ספר עם המון מידע והערים והתארים רשומים בסינית גם.
וגם שיחון אנלית סינית מבית לונלי פלנט ( אני השתמשתי בו) שם יש משפטים ומילים שימושיות שאפשר להראות ברחוב כמו: איפה יש שרותים,תחנת אוטובוסים,מסעדה וכ'ו
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןתודה רבה על התשובה!
1) לגבי הטיולים בסצ'ואן ויונאן - כמה צריך ללכת וכמה מאמץ זה להגיע אל רוב הטיולים והאתרים ? כמובן שאפשר לעשות הכל ברגל , אבל אם מנסים כמה שיותר לעלות על רכבלים ולנסוע בתחבורה ציבורית כמה שיותר קרוב ליעד או למסלול, כמה קשים המסלולים וההליכות?
2) בטיול בסצ'ואן, האם הוא מתבצע בעיקר כטיולי יום מצ'אנגדו או שזה כל יום לינה במקום אחר? וכנ"ל לגבי יונאן?
3) מאיפה עדיף להגיע לצ'אנגדו? מבייג'ינג' או מהונג קונג?
תודה רבה!
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןלא מכירה את הדרך מבייג'ין לשנגחאי, אז לא אוכל להמליץ. אבל ממה שאני מבינה מהתיאור של מה שאתם מחפשים, הייתי ממליצה להתמקד ביונאן. בכלליות הייתי מאפיינת את הטיול בו כיותר קליל מסצ'ואן. תחשבו להוסיף גם את יאנגשו, מאוד יכולה להתאים לכם, או אם אתם מעוניינים בעיר גדולה אז להוסיף את בייג'ין. תלוי גם מאיפה הטיסות שלכם.
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןתודה! את יכולה להסביר מה ביונאן יותר קל מאשר בסצ'ואן?
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןרוב המקומות המרכזיים שבהם מטיילים ביונאן לעומת סצ'ואן פחות נידחים ולכן התחושה בטיול שהוא יותר פשוט ופחות צריך לשבור את הראש. לדוגמה: הדרכים יותר נעימות לנסיעה - פחות פתלתלות וגם יותר קצרות (נק' חשובה לטיול קצר), התחבורה יותר זמינה, יותר בקלות מוצאים מקומות יותר סימפטיים ללינה ולאוכל וכו'. כשציינת שאתם מעוניינים בטיול זוגי וכיפי, יונאן קפצה לי לראש. המחוז מאופיין במז"א טוב כמעט כל השנה ולכן האנשים החיים בו יותר נינוחים והאווירה בו יותר רגועה. בעיני גם אחד המקומות היותר רומנטיים שיש הוא לוגו חו, שאמנם נמצא על גבול סצ'ואן-יונאן, אך ההגעה מיונאן יותר פשוטה.
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןאוקיי תודה.
האם הטיול ביונאן הוא גם בצורת כוכב - כלומר ישנים באותה עיירה ויוצאים לטיולי יום או שכל פעם לנים בעיירה אחרת?
איך היית מחלקת את הזמן בין סצואן, יונאן ובקדור?
תודה רבה!
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסין1) תלוי בכם, עם התחבורה ניתן להגיע לכל עיר,עיירה או כפר או שמורה או הר.
בכל הר ניתן לקחת רכבל,או להיעזר בחמורי משא.
בשמורות אפשר להיעזר באוטובוסים.
אתם לא חייבים ללכת מכפר אחד למשנהו, או לצעוד עשרות קילומטרים בטרקים ארוכים, כמובן שגם זה אפשרי אבל הכל תלוי בכם.
2) סיצ'ואן הוא מחוז ענקי טיולי יום מצ'אנגדו זה לא אופציה, כיוון שלהגיע לשמורת למשל ג'וזיגאו זה חצי יום,ויום טיול.
טרק סוסים בסונגפאן זה 3 ימים מנימום ועוד לפחות יום בסונגפאן עצמה.
והרשימה עוד ארוכה מה שעושים מבחינת טיולים קרובים זה לשאן אמי שאן חוזרים ל'צאנגדו וממנה ממשיכים הלאה לרחבי המחוז.
3) תלוי, מהונג קונג אין רכבת לצ'אנגדו מבייג'ין יש.
טיסות לא בדקתי, אך טיסה מהונג קונג נחשבת כטיסה בינלאומית מבחינת העלות שלה
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןאני טסתי לאחרונה לצ'נגדו עם קונקשן מצויין של חצי יום באמסטרדם.
מבין האופציות בייג'ינג והונג קונג - עדיף הונג קונג כי הטיסה יותר קצרה בסה"כ.
צ'נגדו עיר מאוד ידידותית ומודרנית, ותוכלו למצוא בה מגוון של מקומות לינה לכל כיס. צ'נגדו עצמה נחמדה מאוד ואפשר להעביר בה מספר ימים, כולל גיחה להר קרוב (שאני לא זוכר את שמו כרגע אבל יכול לבדוק בשבילכם). למקומות רחוקים יותר כמו ארמיי שאן עדיף לישון מחוץ לעיר.
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןתבדוק את המסלולים של חברות הטיולים - הם בדרך כלל נוחים, ומגיעים למקומות הכי יפים. אפשר לבלות מספר ימים בבייג'ינג בנוחיות ובכיף. מבייגינג לשיאן יש רכבת מהירה נוחה. בשיאן אפשר לבלות יומיים - שלושה.
משיאן אפשר לקחת טיסה לצ'ינגדו ולטייל בעיר ובסביבה.
לפי חלוקת הזמן שלכם תוכלו להחליט על ההמשך - טיסה לליג'יאנג (או רכבת דרך קונמינג) וטיולים בסביבה, או להמשיך מצ'נגדו לגווילין ולבלות בגווילין וינשאו מספר ימים נינוחים.
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןתודה רבה על כל התשובות!
papkin, אמיר - אז איזה טיולים הם כן אפשריים כטיולי יום מצ'נגדו? לא ממש הצלחתי להבין את הזמנים והמרחקים. אז איך הייתם מחלקים את הזמן בסצ'ואן?
איפה כדאי לישון כנקודת מוצא בשביל איזה טיולים? למשל, איפה ישנים בשביל הטיול בארמיי שאן?
בהנחה שאנחנו מוותרים על הטיול סוסים ולא עושים טרקים אלא רק טיולי יום.
אמיר - ראיתי את הטיסה דרך אמסטרדם אבל היא נורא יקרה אז פחות רלוונטית.
ornaro - מה הכוונה המסלולים של חברות הטיולים ? איזה מסלולים, מאיפה, לאיפה?
אגב בהתחשב בזמן המועט שיש ובכך שנראה שיש המון מה לראות בסצ'ואן ויונאן, אני שוקל לוותר לגמרי על בייג'ינג, מה דעתכם?
הבעיה היא שחברה שלי רוצה גם קצת קניות. האם בצ'נגדו וקונמינג, שהבנתי שהן ערים ענקיות, יש "מספיק" קניות?
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןאינני יודע מה זה ארמי שאלן, אבל אם הכוונה לאמי שאן ולשאן אז בהחלט טיול יום אפשרי.
הבודה הגדול בלשאן ואפשר לחזור ואפילו לוותר על העיירה אמי שאן.
שאר הדברים רחוקים ולכן אין טעם ללון בצ'נגדו כי אי אפשר לעשות אותם בטיול יום.
כל שאר המקומות שתרצו עלשות במחוז ידרוש ממכם נסיעה.
המסלולים של בחרות טיולים הכוונה לפתוח ברושר של חברה המציעה טיול מאורגן ולעשות אותו, להגיד שהחברות הללו מצליחות לעשות טיול ממצה,או שרואים את הדברים הכי יפים בסין זה בדיחה ולא מצחיקה בעליל.
אם לא הייתם אף פעם בסין ואין באופק נסיעה קרובה שוב,לא הייתי מוותר בקלות על בייג'ין, כמובן שקניות ניתן לעשות בכל עיר גדולה
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןאפשר לעשות קניות בכל עיר. בצ'נגדו יש קניונים עם חנויות מותגים, ויש שווקים של חיקויים.
חברות טיולים - אני מתכוונת לתכניות של טיולים מאורגנים.
אחרי שתבדוק מה עושים בטיולים מאורגנים, תבחר את המקומות שמתאימים לכם.
ובעיקר - תחרוש את האינטרנט ותקרא את כל הכתבות (לא רק בלמטייל) והטיפים.
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןלגבי טיולי יום מצ'נגדו -
- Quingcheng Mountain - מרחק שעה נסיעה מצ'נגדו ברכבת ואז צריך לקחת אוטובוס, אבל תזמינו לרכבת לפחות יום מראש. יש להר שני צדדים - הצד הקדמי שיש בו אגם והמון מקדשים. אני העברתי בו כמה שעות של הליכה. ניתן לעלות כמעט עד למעלה ברכבל ולרדת ברגל - כ 4 שעות הליכה. הצד הקדמי הוא יותר טבע ולא הייתי בו. יש בעיירה הסמוכה להר גם סכר שהבנתי ששווה לראות אבל לא הספקתי.
- אכן שכחתי את הבודהה הגדול ב Leshan. ניתן לעשות אותו בטיול יום מצ'נגדו.
- בסביבת צ'נגדו יש מספר עיירות עתיקות שניתן לבקר בטיולי יום. אני לא ביקרתי בהן, אבל תבדקי את האתר הבא: http://www.chinahighlights.com/chengdu/article-best-ancient- town.htm
- לדעתי כדי לחוות את ארמיי שאן (או אמי שאן, תלוי את מי שואלים), עדיף להקדיש לכך לפחות לילה אחד. ניתן לקחת רכבת אחר הצהריים לעיירה ולישון שם. זאת עיירה מאוד נחמדה ותיירותית. מוקדם בבוקר קחו את הואן הראשון למעלה כדי שתספיקו לראות את השקיעה מהפסגה. מחניית הרכבים עלו ברכבל ואז תוכלו לרדת בחזרה לחנייה בשעה בערך. אחר כך אפשר לרדת למטה באוטובוס לאחת הכניסות להר וללכת לאיזור של הקופים, רק תיזהרו כי הם יכולים להיות די תוקפניים ותשמעו להוראות של העובדים ואל תעצרו ליותר מידי זמן כדי לצלם.... עלי קפץ איזה קוף על הראש והעובדים גירשו אותו עם מקלות

- גם בצ'נגדו יש המון לראות - את הסמטאה הצרה/סמטא רחבה, דופו קוטג', מרכז הרבייה של הפנדות, ואם ממש בא לכם את הבניין הגדול בעולם - קניון ענק שיש בתוכו עיירת חוף שלמה, כולל החוף.... (אחרי שהייתי, לדעתי מיותר לגמרי). יש עוד מלא מקדשים ואיזורים עתיקים משומרים בעיר, תבדקו בכל מדריך או שתשאלו את המקומיים. אל תחמיצו גם הופעת אופרה.
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןהתכוונתי לזריחה כמובן

-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןתודה רבה על התשובות

את הרי 4 הבנות, וShunan Bamboo Sea ניתן לראות כטיול יום?
אם לא - איך כדאי להגיע אליהם?
תודה!
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןלא מכיר את המקומות האלה, אולי אני אזהה אותם בשם הסיני שלהם.
-
טיול זוגי - 3 שבועות לסיןמצטרף להמלצות הטובות של פפקין ואמיר.
לגבי לא חושב שאפשר להספיק את זה ביום אחד, הנה קישור אקראי מגוגל -
Shunan Zhuhai NP
את האתר השני - 4 אחיות (או בנות/עלמות) גם לא ביום אחד.. בד"כ מומלץ לטייל בשמורה יומיים שלושה.
הנה קישור - Mt Siguniang