סרילנקה עם ילדים - מס' שאלות
-
אנחנו נוסעים לסרי לנקה עם שני ילדים (9, 4 וחצי) בספטמבר ל- 24 יום במסלול של: קולומבו - גאלה - טיסאמאהאראמה - אלה - נווארה אליה - קנדי - סיגיריה - טרינקומאלי (שבוע אחרון).
1. חושבת לקחת נהג ליומיים: מקולומבו לגאלה, ומגאלה לטיסאמאהאראמה. באלו עוד מקומות כדאי לעבור בדרך? אשמח לקבל המלצות על מסלולים ליומיים אלו.
2. לגבי צפייה בלוויתנים במיריסה. האם אמצע ספטמבר היא עונה מתאימה לראות לוויתנים? מה עלות השייט? האם זה דורש אירגון ורישום מראש או שאין צורך בכך, ותדירות יציאת הסירות לשייט גבוהה?
3. מתלבטת האם להקדיש לנווארה אליה 4 ימים, ולקנדי יומיים (שיתחלקו יום בקנדי ויום בפינוואלה), או שלושה ימים לנווארה אליה ושלושה ימים לקנדי (כאמור מתוכם יום בפינאוולה)?
4. בחזרה מטרינקומאלי לקולומבו - מהי הדרך המומלצת להגיע? (אוטובוס? רכבת?), והאם יש רכבת לילה ומומלץ להשתמש בה?
5. אשמח לקבל עוד הערות והארות לגבי המסלול.
תודה לעונים.
אורלי
-
סרילנקה עם ילדים - מס' שאלותלא הבנתי אם רק יומיים נהג איך את ממשיכה בשאר הימים?
אנחנו חזרנו עכשיו משבועיים עם נהג צמוד הנהיגה שם בלתי ניתנת לתאור. אנחנו בד"כ נוהגים לבד הפעם זה היה בלתי אפשרי. חשוב לציין שהנהג אינו מדריך! הוא מביא ממקום למקום ודואג להזמנת האטרקציות והתאום אבל לא יודע להסביר.
מבדיקה שלנו הזמנת מלונות ואטרקציות וגם אוטו דרך סוכן שם יותר זולה מהזמנה ישירות בבוקינג.
מדובר במדינה מאד מאד לא מפותחת מבחינת הכבישים. נוסעים במהירות של 60 קמש ברוב המקומות. אוטובוסים לא ממוזגים עם דלתות פתוחות, אין סופרמארקטים חוץ מבערים יש מין מכולות קטנות לצד הדרך. הפער בין מה שקורה בחוץ לבין המלונות הטובים הוא אדיר.
-
סרילנקה עם ילדים - מס' שאלותרוצה לענות לך על 3 ו-4.
לדעתי כדאי להקדיש יותר זמן לקנדי ופחות לנוארה אליה. בקנדי יש הרבה יותר מה לעשות, בעיקר עם ילדים ובנוארה אליה מה שיפה היא הדרך לשם.
לגבי נסיעה ברכבת מטרינקומלי לקולומבו - אכן יש רכבת לילה כזו, אבל אל תצפי לרמה גבוהה או לתנאים בסגנון מערבי.
אנחנו לקחנו תא לשניים, היו לו שירותים משותפים עם התא הסמוך. אני מצרפת קצת תמונות להמחשה. אחת מהן מטושטשת אבל רואים את התא
-
סרילנקה עם ילדים - מס' שאלותתודה לשתיכן על התגובות. עקרונית לא חשבנו לנהוג בעצמינו אלא לטייל במרבית הימים בתחבורה ציבורית שהבנו שהיא אמנם איטית אך זמינה (תקנו אותי אם אני טועה).
פנינה - אשמח לדעת אלו אטרקציות מעניינות יש לילדים בקנדי?
לגבי הרכבת מטרינקומאלי לקולומבו, האם יש אפשרות לבחירת מחלקות טובות יותר, וטובות פחות?
(לא יודעת למה התכוונת ב"תנאים מערביים", הפעמים היחידות בהן הייתי ברכבת לילה היו בויטנאם ללא הילדים, ובתאילנד - שם הילדים נהנו בטירוף...).
ועוד שאלה לגבי הרכבת, האם הזמנתם את הכרטיסים בארץ מראש, או שניתן לקנותם בעת ההגעה לטרינקומאלי (שבוע לפני החזרה)?
-
סרילנקה עם ילדים - מס' שאלותלעניות דעתי אין בכלל מה להשוות את תיאלנד התיירותית לסרילנקה מבחינת תנאי הנסיעה. אנחנו לא נסענו בתחבורה ציבורית בכלל מלבד נסיעה אחת ברכבת במסלול יפה באזור גידולי התה שאי אפשר לנסוע בו ברכב. אבל התנאים לא דומים לתיאלנד. אין חנויות ומסעדות לאורך הדרכים לפחות ממה שאנחנו ראינו. אוטובוסים שראינו בדרך היו בלי מזגן ונסעו עם דלתות פתוחות