מאמאיה רומניה- המלצות
-
שלום לכולם.
אני ואשתי טסים ביום ראשון הקרוב 09/08 למאמאיה שברומניה.
אשמח לכמה המלצות מאנשים עם קצת יותר ידע משלי:) (פעם ראשונה שאני טס)
* לגבי סים מקומי או חבילת חו"ל בארץ- קראתי מעט הבנתי שהמחיר המשתלם ביותר הוא פשוט לקנות סים מקומי שם.
אנחנו נוחתים בקוסטנזה, איפה אני יוכל לקנות סים?
של איזה חברה הכי מומלץ?
האם יש פונקציה במכשיר הפלאפון שצריך להפעיל מעבר להכנסת כרטיס הסים?
מה העלויות פחות או יותר של חבילות שכוללות דק שיחה לחו"ל וגלישה בעיקר עבור GPS במידה ואצטרך (מתכנן יום אחד של נסיעה למרכז רומניה).
*לגבי המרות של הכסף.
האם כדאי להמיר בארץ לכסף הרומני (ליי)? במידה וכן כמה כדאי להמיר מתוך התקציב המתוכנן?
האם כדאי חלק מהסכום להטעין בכרטיסים הנטענים של דואר ישראל? יש כרטיסים של דולר ויש כרטיסים של יורו?
או עדיף לבצע משיכות/סליקות בכ"א (כרטיס של ויזה מבירור מולם יש עמלה של 3$ גם על משיכה וגם על סליקה).
*השכרת רכב באופן כללי המלצות/טיפים וכו' התקבלו בברכה.
(אני מתכנן כנראה ליסוע יום אחד לבוקרשט ולהשכיר רכב (להבנתי זאת נסיעה של כשעתיים וחצי).
זהו בעיקרון, כל מידע טיפים ועזרה נוספים יתקבלו בברכה ויבורכו המגיבים.

תודה רבה
-
מאמאיה רומניה- המלצותחפש חנויות של חברות orenge, voda fone , telekom.
אני רכשתי של טלקום בגלל שיחות לארץ שיש להם בחבילה, מה שאין לחברות האחרות.
אני קניתי של טלקום ב- שש אירו 35 ליי ויש לי 1000 דקות לשיחה לנייחים בארץ ו 200 הניידים.
בחבילה שלי האינטרנט חלש אך ישנם חבילות יקרות יותר 9 אירו עם 1 ג'יגה ויש 1.5.
תן לעובד במקום להפעיל לך את הסים ותבדוק במקום שזה עובד לך.
ממליץ להגיע לרומניה עם אירו או דולר.
כרטיס אשראי יהיה בטחון ואפשר לבצע משיכות בטווח בטווח גדול עמ להמנע מעמלות נוספות.
אפשר להגיע לבוקרשט ברכבת מהירה , שעתיים נסיעה עולה 63 ליי כיוון אחד מחלקה 2
-
מאמאיה רומניה- המלצותמה היתרון בלהמיר בארץ ליורו/דולר ושם להמיר לליי? זה לא בזבוז של השערי המרה?
בנוגע לכרטיס אשראי אתה פשוט ממליץ להגיע עם הכ"א שלי ולבצע שם משיכות?
המשיכה היא מיידית או שזה נחשב כעסקת כרדיט או משהו כזה?
שמעתי שיש אנשים שמשכו כסף ורק אחרי בחודש העוקב הם הפעולה למעשה ירדה בחשבון.
איך מתבצעת ההמרה שאני מושך שם? זה מחשב בשקל או בליי? העמלה היא רק עמלת משיכה או גם עמלה על המרה?
תודה רבה
-
מאמאיה רומניה- המלצותהכי נכון להמיר בשדה התעופה בן גוריון סכום שקלים לליי ולמשוך בכספומטים ברומניה או לשלם בכרטיס יש המון מקומות ברומניה שאם אתה מבקש לשלם במטבע זר הם עושים המרה למטבע מקומי ומחייבים אחוזי עמלה (מלונות בעיקר)
למה לנסוע לבוקרשט ובטח ליום אחד החוויה לא מצדיקה את הנסיעה כשתחזור פעם הבאה לרומניה וזה בטוח יקרה תקדיש יומיים לבוקרשט.
-
מאמאיה רומניה- המלצותמה לגבי כרטיסים נטענים של דואר ישראל לא שווה?
ולשלם בכ"א זה משתלם? אני גם צריך לשלם 3$ לחברת האשראי וגם עמלת המרה של בית העסק
אנחנו נוסעים ראשון עד ראשון למאמאיה ואשתי איך לא רוצה גם לבזבז בדבר הגדול הזה שקוראים לו קניון...
אז חשבנו לעשות יום אחד מהבוקר עד הלילה בבוקרשט
-
מאמאיה רומניה- המלצותהיי עידו,
אשמח לחמש אותך בטיפים בנושא רכב בחו"ל.
שוב זה דעה שלי, ומניסיון מי שפועל בדרך כזו עשוי להסתבך פחות.
לפני הכל חשוב להיסגר על מסלול מדויק ותקציב (לפחות באופן כללי), ואז לבנות מסלול עם סוכנות הרכב.
1.תמיד מומלץ להזמין רכב מהארץ כדי לסגור על מחיר הוגן ובעיקר כדי לא להיתקע עם רכב שממש לא מתאים לך.
2. מומלץ לבחור בסוכנות בעלת פריסת סניפים רחבה, ממש לא בא לך ל"טייל" אחרי סניפי רשת השכרת רכבים כשאתם נוחתים.
3. אם אתה נוסע עם ילדים/אנשים נוספים רצוי ואפילו נדרש שסוג הרכב יהיה תואם לצורכי כל המשתתפים.
בתודה דני מהרץ
-
מאמאיה רומניה- המלצותחשבתי על זה וכנראה שלא אשכיר רכב פשוט אסע ברכבת המהירה כמו שכבר המליצו לי, מהיר יותר קל יותר.
עדיין מתלבט לגבי ההמרות של הכסף שימוש בכ"א וכו'.
נראה לי שאמיר חלק מהסכום לליי בנתב"ג וברומניה פשוט אמשוך כסף כאשר אצטרך.
ברגע שאני מושך הפעולה מתבצעת באותו הרגע והכסף יורד מיידית מהחשבון נכון?
-
מאמאיה רומניה- המלצותמימה שאני מכיר אי אפשר להגיע לגיברלטר עם רכב

דני מהרץ
-
מאמאיה רומניה- המלצותחזרתי מרומניה אתמול, רכשתי כרטיס סים מקומי בעלות 34 ליי - ג'יגה גלישה ומלא דקות לארץ וכו'. משתלם מאוד ועבד מעולה. חנות של T-MOBILE
-
מאמאיה רומניה- המלצותאני חושב שבטעות הגבת לשרשור אחר .
-
מאמאיה רומניה- המלצותממליץ לך לקרוא כמה עדכונים לגבי מאמאיה במקבץ שלי " פרפראות רומניה ", בפורום זה .
-
מאמאיה רומניה- המלצותהמרה - השער בארץ לא ממש טוב, בשדה"ת יש להם עמלה קטסטרופלית.
נכון לשבוע שעבר - 1 דולר ארה"ב = כ-4 ליי (ראיתי מ-3.96 ומעלה), 1 יורו = כ-4.35 ליי.
חבילת גלישה - כרטיס סים ברשת אורנג' רומניה עולה 5 יורו, חבילת גלישה של 1 ג'יגה עולה עוד 5 יורו, ג'יגה עולה 8 יורו.
אם אתה מאיזור המרכז, יכול להשאיל לך כרטיס סים בתנאי שתחזיר לי אותו בשובך.