ויזה נטען יורו של בנק ישראל
-
אני בדקתי אבל בואי נראה, כמה עולים לך 1000 אירובנק לאומי מפרסם את השער שנותן כספומט של בנק לאומי ברכישת יורו. אין עמלות נוספות. מניסיון בציינג בד"כ נותנים שער יותר טוב ב2 אגורות.
אבל העניין העיקרי לדעתי הוא שבלהסתובב עם אלפי יורו יש סיכון שהכסף יאבד או יגנב, סיכון שלא קיים בשימוש בכרטיס אשראי.
אני משלב. גם וגם.
-
אני בדקתי אבל בואי נראה, כמה עולים לך 1000 אירואני רכשתי היום יורו לפי שער 4.18 כלומר 4180 ש"ח ל1000 יורו.
במחשבון הנ"ל העלות למשיכת 1000 יורו לבעלי כרטיס מסטרכארד היא 4310 ש"ח.
בבנק לאומי מפרסמים שער של 4.20 למשיכת מט"ח מכספומט של בנק לאומי, אבל את זה אין בחו"ל. כל משיכה בכספומט בחו"ל מחויבת בשערים אחרים ועמלות נוספות.
בבנק הדואר רצו היום 4.22 אחרי הטבה למשיכה מעל 800 יורו.
תכפילו את ההפרשים האלו בכפולות של 1000 יורו שמשמשים בהם ב12 יום בחו"ל, ומגיעים לסכומים מכובדים.
רכישה שמתבצעת בכרטיס אשראי מול בית עסק בחו"ל מחויבת אף היא בשער גבוה מאוד של כרטיסי האשראי ולא בשערי מבצע של כספומט של בנק לאומי.
חשבתי שיהיה נוח יותר עם כרטיס נטען של בנק הדואר שאיתו אני יודעת מראש איזה שער המרה נקבע ושאין עמלות נוספות, אבל הבנתי שגם יותר יקר וגם מגביל כי לא בכל מקום מכבדים אותו.
ברור שלא נעים להסתובב עם מזומנים אבל יש דרכים להקל ועם הפרשים כאלה, אני מעדיפה לעשות את המאמץ. ועם זאת אני לגמרי מבינה את מי שיבחר להשתמש בכרטיסי אשראי.
-
ממתי בנק ישראל מנפק כרטיסי אשראי?בעשר השנים האחרונות (לא זוכרת קודם) נתקלתי רק במקום לינה אחד (בפלאכאו) שלא קיבל אשראי, ולזה התכוננתי מראש והבאתי מספיק מזומן.
אנחנו לא מטיילים "זורם".
הכל מתוכנן ומוזמן מראש, ואני פשוט משתדלת ללכת למקומות שמקבלים אשראי.
גם ככה מעדיפים מלונות מאשר חוות או צימרים פרטיים.
-
הרעיון המרכזי הוא לגהץ, לא למשוך מזומן ולשלםאין הגיון למשוך כסף וללכת לשלם במזומן לחברת השכרת הרכב, המלון התדלוק ושאר אטרקציות יקרות.
מזומן מבחינתי קיים לרכישות קטנות וגם אז אני משתדל לשלם באשראי.
לכן לטעמי הסכום הנכון ל 1000 אירו לפי המחשבון הוא בערך 2240 שקלים, שזה פחות או יותר כמו הסכום בדואר.
את צרכנית מודעת ומצאת חלפן בשער 4.18, זאת אומרת את יכולה לקנות אצלו ב 4180 שקלים 1000 אירו.
גם אני צרכן מודע ולכן עשיתי שוק בכרטיסי אשראי, אני משתמש בכרטיס האשראי של היטקזון שמחייב בשער יציג + 1% (עמוד שני למעלה). נא לא לראות בזאת המלצה, זה פשוט הכרטיס שכרגע הכי מתאים לי.
השער היום 4.135 + 1% יצא 4.176, טיפה פחות מהשער אצל החלפן שאת הצלחת למצוא.
אבל:
אני לא הייתי צריך למשוך מזומן בשקלים, לא הייתי צריך לצאת ולחפש חלפן (הכל עולה כסף).
לטיול חייבים לקחת רזרבות, אף אחד לא יכול לתכנן בדיוק. כך שאת חוזרת לארץ את צריכה להחליף את מה שנשאר חזרה לשקלים שזו עמלה נוספת, או לחכות עם הכסף לנסיעה הבאה..
להערכתי רוב המטיילים לא יוציאו יותר מ 2000 אירו לטיול של 12 יום לאדם, אין כאן הרבה מכפלות, ההפרשים קטנים ולאו דווקא לטובת המזומן.
מצד שני יש את אלמנט הביטחון שהוא כמובן אישי. אני מסתכל על זה כאילו בחינם או אולי בכמה שקלים שכרתי שומר ראש אישי גדול וחזק ששומר לי על הכסף. לי זה שווה אבל כמובן שמדובר בעניין סוביקטיבי.
-
ממתי בנק ישראל מנפק כרטיסי אשראי?מעולם באירופה לא נתקלתי בבעיה עם תשלום באשראי.
ברור שכדי לקנות גלידה, לשלם על חניה, או תיק בשוק- אני משלמת מזומן.
כל השאר באשראי
נוסעת תמיד עם שני כרטיסים- אחד בשימוש ואחד לשם הביטחון.
למעט מקרים בהם בעלי הבית מראש הודיעו כי לא מקבלים אשראי ונערכתי בהתאם עם מזומן (ושילמתי מייד עם ההגעה, לא רוצה לסחוב עליי כסף מיותר)
כמה לינות כבר צריך לשלם מזומן במהלך טיול אחד? אז את הכסף הזה קחי מזומן ועוד קצת.
אני נוסעת קבוע עם מאות יורו ולא אלפים וכל השאר בתשלום בכרטיס אשראי (עם פין קוד כמובן).
אולי כלכלית זה פחות חכם באיזשהו אחוז כזה או אחר- מהמרת מט"ח מראש בארץ- אבל לפעמים גם הנוחות מנצחת (לפחות אצל העצלנים כמוני).
-
ממתי בנק ישראל מנפק כרטיסי אשראי?קראתי את התגובות שלכם ,
אז מה למעשה היתרון של חשבון יורו בכל הסיפור הזה?
-
הכוונה לחשבון בנק רגיל וכרטיס אשראי רגיל?אני יכול לשער מצבים בהם תרוויח טיפה ומצבים בהם תפסיד טיפה.
תלוי באיזה שער אתה קונה את האירו מחשבון השקלים שלך לחשבון האירו, יציג או המחאות ו
כמה אתה משלם עמלה על חיוב כרטיס האשראי (שמחוייב בשער יציג), אני ראיתי שנע בין 1 ל 4%.
תכלס הייתי משקיע את האנרגיה בלמצוא כרטיס אשראי עם עמלה מינימלית ובלי דמי שימוש.