עמק אאוסטה
-
שלום אנחנו (הורים+3 ילדים אחרי צבא) מתכננים טיול של שבוע לאזור עמק אאסוטה באיטליה. אנחנו מעוניינים במסלולי טיול של מספר שעות ביום, לא מאד אתגריים. האם יש למישהו המלצה? מקריאה באינטרנט אנחנו רואים שיש הרבה מסלולים אבל לא מוצאים פרטים. שאלה נוספת - האם כדאי לחלק את הזמן בין עמק אאוסטה לבין איזור אנסי בצרפת. תודה רבה
-
עמק אאוסטהמתי הטיול שלכם?
באתר העמק יש תאורים מדוייקים של מסלולי ההליכה השונים ויש ה-מ-ו-ן!! העיתוי חשוב כי יש מסלולים שכרוכים בעלייה ברכבלים ואלו מתחילים להיסגר בספטמבר.
לגבי השאלה על אנסי-ממש קשה (לי) לענות.
אם אתם נוחתים במילנו וסגורים על עמק אאוסטה-הייתי מטיילת בו ואולי באחד האגמים קומו או מג'יורה ואת אנסי עם האלפים הצרפתיים משאירה לטיול אחר. או-מוותרת על עמק אאוסטה ומטיילת באלפים הצרפתיים.
לגבי מסלולים:
בפארק גראן פרדיסו, שהוא אחד הפארקים המומלצים באזור, עשינו את המסלול Lillaz – Lago Loie, שלפחות ביולי היה מלא פריחה ואפילו זכינו לצפות במרמיטות ועיזי הרים.
בנוסף, טיילנו בעמק gressoney וגם לנו שם מספר ימים. לקחנו את הרכבל ל passo dei salati וטיילנו בסביבה .
אחר כך ירדנו לתחנה האמצעית, טיילנו סביב אגם gebiet הנופי וירדנו ברגל לכפר היפה gressoney la trinite. חזרנו באוטובוס הנוסע בתדירות טובה לחנייה.
ביום אחר טיילנו בשמורת מונט אביק, נסענו לעמק chalamy ועשינו מסלול נהדר אבל די קשה לאגם gele . זה המסלול שראינו הכי הרבה בעלי חיים וגם פריחה ממרהיבה (ביולי).
אחרי שהתאוששנו נסענו לchamporcher שהוא בעיני עמק מאד יפה ולא מתוייר.
אני רוצה להוסיף את המלצתי לטיול באחד מההרים הקדושים באזור. היינו בזה שמעל אגם אורטה ושווה להגיע אליו אפילו רק בגלל התצפית הנהדרת והיינו גם ב varallo שהוא באמת יותר מרשים. השנה השלמנו גם את עמק val sesia אבל נפלנו על יומיים די גשומים ולא הצלחנו לטייל ברגל. אבל באמת עמק ירוק ונפלא. אפשר אגב לעבור בארכבל מגרוסני לה טריניטה לאליינה ולצזיה. אני לא אוהבת להטלטל יותר מדי זמן בין שמים לארץ, אבל לאמיצים יותר זה יכול להיות טיול נהדר.
מסלולים נוספים ומידע רב אפשר למצוא באתר התיירות המעולה לדעתי של העמק. -
עמק אאוסטהבעיר אאוסטה יש לשכת תיירות טובה אפשר לקנות מפות מפורטות ולהתייעץ לגבי מסלולים מומלצים. רוב הרכבלים נסגרים במחצית הראשונה של ספטמבר. כן פועל הרכבל למון-בלאן שהוא חדש ונפתח רק הקיץ. נראה כחוויה מומלצת.
-
עמק אאוסטהלא הבנתי מה הקשר בין אנסי לבין עמק אאוסטה.
אם מגיעים מאיטליה אפשר לשלב את הטיול באגמים של איטליה כמו מג'ורה וכו
אם מגיעים מצרפת אין סיבה להרחיק לעמק אאוסטה. האלפים הצרפתים מרשימים יותר.
יש אין סוף מסלולי הליכה בעמק אאוסטה. מדובר בעמק ראשי עם המון עמקי משנה גדולים וארוכים.
אנחנו טיילנו במסלולים קלים ושטוחים יחסית בגלל שטיילנו עם ילדים. אם תרצו אני יכול לפרט. התבססנו על ברושורים שקיבלנו ולא התאכזבנו מאף מסלול. התשתיות טובות והשילוט ברור מאוד.
-
עמק אאוסטהתודה רבה
-
עמק אאוסטהאם גיחה לכיוון צרפת אז אלפים צרפתיים אזור שאמוני. קרוב ומרשים . ההמתנה במנהרת המו בלאן למעבר עלולה להיות ממושכת - בררו מה המצב בעונה בה תשהו שם