נורבגיה בדצמבר
-
אהלן, מתכננת לטוס לנורבגיה בדצמבר הקרוב לכ -9 ימים, במטרה לראות את הזוהר הצפוני בעיר טרומסו ולעשות טראק קצר של 3-4 ימים. מחפשת מישהו/י שמכיר/ה את תנאי מזג האוויר בנורבגיה בחודשי החורף, את ההערכות הנחוצה, ציוד מומלץ, איזו דרגה של ביגוד תרמי רצוי לרכוש.. וכמובן המלצות לטראקים שפתוחים גם בתקופת החורף! (הטיול עצמו יהיה לפני הקריסמס, עד לסביבות ה 19.12)
תודה רבה! ספיר
-
נורבגיה בדצמבראני יכולה להבין את הרצון לראות את הזוהר הצפוני, אבל טראק בחורף בנורבגיה........? לא נראה לי מעשי בכלל, אלה אם ראית שמישהו עשה את זה. רוב המקומות (אם לא כולם) שמהווים אטרקציה תיירותית לא נגישים בכלל. אנחנו היינו במאי שזה מחוץ לעונה והיתה לנו הרגשה שאנחנו המטיילים היחידים במדינה הזאת. אפילו במאי חלק מהכבישים היו סגורים.
-
נורבגיה בדצמברלא טיילתי מעולם בנורבגיה אבל כן טיילתי חודש באיסלנד
אני לא יודע אם אפשר להקביל אבל באיסלנד כשמגיע חודש ספטמבר שמים לב בבירור שהעונה הסתיימה. תיירים עוזבים. אטרקציות נסגרות. מתחיל להיות מאד מאד קר ולא אידאלי. לדעתי גם באיסלנד וגם בנורבגיה ניתן לחזות בזוהר הצפוני הרבה לפני דצמבר (אולי אפילו בספטמבר).
אלא אם כן זה הקטע של הטיול, זה הולך להיות לדעתי מאד לא קל.
אבל נשמע מעניין גם ככה

-
נורבגיה בדצמבראני בדיוק מתכננת טיול זוהר צפוני לקנדה. ברוב המקרים קשה לשלב טיול זוהר צפוני עם טרקים כי העונות ממש הפוכות. בקנדה, באזורים של הזוהר, יש עוד אטרקציות תיירותיות של חורף, אבל לא ממש טרקים - טיולי מזחלות, קצת הליכה עם נעלי שלג, לא ממש טרקים. אם את נוסעת בעיקר לטיול של זוהר אז כדאי לוודא מה החודשים הכי טובים לעניין, ולא בטוח שזה דצמבר. צריך שילוב של חושך ושל משקעים נמוכים. באותו הקשר, דצמבר הוא ממש ממש חשוך בצפון הרחוק, זה אומר שעוד פחות מעשי לעשות טרק.
יש בטיפים מישהו שכתב על טיול זוהר צפוני באביסקו בשוודיה. תראי מה הוא עשה שם.
-
נורבגיה בדצמברתודה רבה על התגובות . לקחתי לתשומת ליבי את העניין שטראק בנורבגיה בדצמבר זה לא ריאלי.. מה לגבי הציוד עצמו שמומלץ אם אטוס בתקופה הזו רק לזוהר הצפוני? ומישהו מכיר אטרקציות שנפוצות בנורבגיה אולי יותר בימי החורף? (ההתעקשות על דצמבר היא בגלל אילוצים אחרים , ובכל אופן לפי מה שקראתי זה נחשב חודש מומלץ לצפייה בזוהר הצפוני בנורבגיה)
-
נורבגיה בדצמבראף אחד מאיתנו לא עשה זאת בחורף בנורבגיה-לכן קחי את כל העצות בערבון מוגבל.
יש כאלה שכן נסעו לאורות, אבל לפינלאנד.בגדול תצטרכי לסמוך רק על האינטואיציה והתקציב שלך.
אני בודק ברצינות את האופציה הנורבגת וביינתיים ההצעה הכי ברורה ובסיכום גם הכי זולה ומפתה,הכוללת למצב כישלון חזרה חנם על אותו המסע. הורטיגרוטן.
חירשי את האתרים שלהם ותגלי גם סיורי חוף גם הרצאות וכן הלאה.איין לי מושג מהו החודש האופטימלי למסע כזה.
המחירים הכי נמוכים הםבחודש ינואר 2016. כ 2412 יורו לאדם ל12 יום פול בורד לא כולל סיורי חוף.
כמו כן יש איין ספור תכניות עצמאיות מהעיר טרומסו אליה ניתן לטוס ולחזור באופן עצמאי.אז אם את מתעקשת-לכי על השריטה שלך-שווה. ותחזרי לספר לנו מה גילית.
-
נורבגיה בדצמברלא יודעת אם רלוונטי עבורך, אבל יש טיולים מאורגנים ללפלנד (בעיקר לפינלנד) שיוצאים בחורף ובין השאר מחפשים בהם את הזוהר הצפוני, אבל יש גם המון אטרקציות אחרות (מזחלות עם האסקי, מסע בשוברת קרח...). אלו לא טיולים המוניים אלא בקבוצות לא גדולות, ומקבלים גם ביגוד הולם.