קנצנאבורי
-
שלום לכולם,
אשמח קצת לעזרה.. אנחנו זוג+חמודי בן 3. נהיה כשבוע בספטמבר בבנקוק לאחר האיים (קוסמוי,קופנגן) חשבנו על נסיעה לקנצנאבורי ליומיים.
רצינו לתכנן את הטיול כרצונינו ולא עם חברת נסיעות. אז ככה:
1. האם אפשר לקחת נהג פרטי בוואן לקנצנאבורי? מה היא העלות המשוערת?
2. האם מיקדש הטיגריסים נסגר? האם ישנה חלופה.
3.לגבי הפילים האם כדאי ללכת לראות את הפילים כמו כולם או כדאי להרחיק (?) עד חוות הפילים?
4. האם ישנה אטרקציה מומלצת לעצירה בדרך ל בנקוק-קנצנאבורי וחזרה?
5. המלצות איזה אזור כדאי ללון עם חמודי?
אודה לכל הצעה\הערה\הארה מכם.
תודה!
-
קנצנאבוריזוג + ילד בן 3, הנסיעה היא 3 ימים ממה שאני יודע, הנסיעה של היומיים עוד לא שמעתי וגם לא עדיף אני חושב שיש שם מספיק מה לראות ב3 ימים וזה מדהים.
אל תתכננו את הטיול עם חברת נסיעות מהארץ !!!! ואל תיקחו נהג פרטי, (בהמשך אסביר למה)
המקדש טירסיסים לא נסגר ממה שאני יודע, ותמיד יש חלופה גם למי שלא רוצה ללכת לשם.
פילים זה תמיד כיף, לא יודע אם זה מתאים לילד בן 3 אבל.
לא אחת יש בערך 99 אלף אטרקציות לעצירה בדרך לבנקוק קנצנבורי...
ואיזה איזור ללון שוב אני בהמשך יגיד.
עכשיו למה אני אומר את כל זה..
לכי לקוואסן ולאזור שלו בבנגקוק, יש שם בערך מליון סוכנויות נסיעות שישמחו לקחת ממך את הכסף לנסיעה כזאתי, וזה מאוד שווה לעשות את הטיול דרכם, אל תעשו את הטיול פרטי, כי יש יותר מדי מקומות שאתם לא מכירים ויותר מדי אנשים \ נהגים שישמחו לקחת ממכם את הכסף וסתם לרמות אתכם... אז סוכנות נסיעות באיזור של בנגקוק יש באמת מלא וכל יום שתכנסו לשם יש להם את הטיול הזה שיוצא בערך כל יום משם אז דרכם הכל רצוי, תסבירו להם שיש לכם ילד (או חמודי ) ושאתם רוצים לעצור בדרך ואת הטייגר טמפל וכל זה ותשאלי אותם מה עדיף.
כל עצות שכל אחד יתן לך פה יתגמדו ולא ישתוו למה שאת יכולה לסגור בשיחה של באמת 3, 4 דקות עם כל סוכנות נסיעות,
תלכו ל2, 3 סוכניות נסיעות תראו מה עדיף ותסגרו את הטיולעם אחד מהם.
בדרך כלל כמעט תמיד הם עוצרים באמצע הדרך באיזה אטקרציה, נראה לי שעכשיו הכי פופולרי זה חוות הפרפרים.. אבל אני לא סגור עלזה..
יש גם תמיד את הקשר הישראלי, שזה לעשות את הטיול הזה עם עוד ישראלים וירגיש לכם כמו טיול בצפון הארץ יותר מטיול בתאילנד כי תיהיו מוקפים ישראלים.. אבל זה החלטה שלכם אתם יכולים לבוא אליהים לשאול בעברית לדבר בעברית והם יעזרו לכם לתכנן את הטיול דרכם . אני ממליץ על סוכניות נסיעות אחרות כי אתם תסטם 12 שעות חבל שתיהיו מוקפים רק בישראלים, אבל שוב, זה החלטה שלכם.
פילים זה תמיד כיף ומדהים, אבל שוב לא יודע כמה זה מתאים עם ילד קטן... באמת עדיף שכל זה תשאלו את הסוכן נסיעות שם כי המידע שהוא יתן לכם הרבה יותר טוב מכל מידע אחר שמישהו יתן פה.
אם בכל זאת אתם מתעקשים לעשות את הטיול לבד ולראות רק חצי מהמקומות שהייתם יכולים לראות בטיול מאורגן, דברי איתי בפרטי אני יתן לך שמות של מקומות ששווה לטייל בהם. אבל באמת לא ממליץ על זה
והדבר האחרון ?
אל תתכננו יותר מדי... זה הורס את הטיול, כי בסוף דברים לא יוצאים כמו שמתכננים ואז מתבאסי, פשוט תלכי לשם ותזרמו אפילו אם זה לזמן קצר..
-
קנצנאבוריחולקת על הרבה מהדברים של קודמי....
* אכן יש טיול של יומיים לקנצ'נבורי, לילה אחד ויומיים טיול - אני עשיתי את הטיול לפני כמה חודשים דרך המטייל בבנגקוק.
* נכון שיש סוכנויות מקומיות שיהיו יותר זולות מאשר הסוכנויות הישראליות, אבל במקומות כמו תאילנד אני אישית חושבת שזה מאוד חשוב שיש מישהוא שאת יכולה לתקשר איתו במקרה הצורך. התאילנדים לא טובים באנגלית (בלשון המעטה) ואלא אם כן אתם דוברים תאילנדית, זה עושה שקט גדול שיש לך מישהוא ישראלי לתקשר איתו.
* אני דווקא כן הייתי ממליצה לעשות את הטיול הזה עם נהג פרטי ולא בטיול מאורגן דווקא בגלל חמודי...... טיול מאורגן כמו כל טיול מאורגן בנוי בצורה מסויימת: הולכים לפה, ואחריי X זמן עוברים לשם, ואז עוברים לכאן .... הכל מתוכנן, אתם לא לבד אלא עם עוד כמה אנשים בוואן (זה וואן של 10-15 איש) מה שאומר:
* שמספיק שאדם אחד בקבוצה החליט שבא לו להשאר במפל ועכשיו כולם יושבים ומחכים לו...
* מצד שני אם את אדם נורמטיבי, ונורא בא לך להשאר איפה שהוא את לא יכולה כי יש לו"ז
אני חושבת שעם ילד קטן יהיה לך ממש לא נוח להיות בתוך מסגרת של מישהוא אחר עם עוד כמה אנשים זרים שלכל אחד יש את החשקים שלו...
אם תקחו נהג פרטי תוכלו לעשות את הטיול בקצב שלכם - של חמודי יותר נכון - להתעכב איפה שבא לכם, לדלג על מה שלא נראה לכם....
מה שכן, חשוב לקחת נהג שיש עליו המלצות, שהוא גם מדריך ומכיר את האזור ויידע לאן לקחת אתכם, מישהוא שאנשים יכולים להמליץ עליו שהוא הגון - אני בטוחה שיש כאן אנשים שיש להם על מי להמליץ!
בקשר לפילים - אין שום בעיה בכ=גיל 3, שלי היה בן שנה וחצי פעם ראשונה, בן 3 פעם שניה - מאוד התלהב ולא הייתה שום בעיה.
-
קנצנאבוריתודה לכם,
עמליה אני מסכימה לכן אנחנו לא מעוניינים בטיול מאורגן...
האם לקחת ואן פרטי לקנצנאבורי לבד יצא יקר? יודע לך עלויות?
כמובן שנשמח להמלצות על נהג אמין לנסיעה של יומיים.
תודה!
-
קנצנאבורייא רושמים לה תגובה חצי שעה והיא אפילו תודה לא אומרת...
נו .. מה אפשר לעשות..
-
ד"ר דודוקראתי באתר של ד"ר דודו שהוא מוציא טיולים לאזור.
האם מישהו לקח חלק באחד או יותר מהטיולים של ד"ר דודו? אשמח לחוות דעת.
-
קנצנאבורישי כתבתי תחילה " תודה לכם" הכוונה לשניכם....
רשמת לי אינפורמציה חשובה כתבתי בטיפים...
-
קנצנאבוריחזרנו עכשיו מתאילנד , עשינו את הטיול של היומיים דרך המרכז למטייל , עלות 3900 באט לאדם , היה כייף גדול במיוחד לילדים , ממליץ בחום