אז... איך מתחילים?
-
אנחנו זוג בגיל 30+-. לא מנוסים בכלל בטיולים בחו"ל (אנדרסטייטמנט...)
מתכננים טיול לתאילנד בנובמבר הקרוב.
בררנו על טיולים מאורגנים כי לא יודעים אפילו איך להתחיל...אבל במסגרת שיטוטי ברשת גיליתי את הפורום המעולה הזה ואשמח לעזרה ועידוד - האם גם חסרי נסיון כמונו יכולים לארגן טיול מוצלח? או שחבל על הזמן וללכת על מאורגן...
זמננו יקר מאד . מקסימום זמן הטיול ברוטו שאנו יכולים להרשות לעצמנו הוא 14 יום, רוצים להספיק הכל מהכל - בנגקוק, איים, צפון... גם אם יהיה מדובר רק בטעימות מכל מקום.
חשוב לציין שאנחנו דתיים ומוגבלים מבחינת שבתות וכשרות (כלומר, נרצה להיות קרובים לבית חב"ד). איך מתחילים? איפה מבררים על טיסות לבנגקוק? וטיסות פנים?
מה מחיר ממוצע לטיסה לבנגקוק ומה הפערים בין טיסה ישירה לטיסת קונקשן? רק דרך אל על ניתן לטוס ישירות?מעדיפים מאד טיסה ישירה.
המון תודה מראש לכל העונים.
-
אז... איך מתחילים?אז קודם כל כן, זה אפשרי לעשול לבד הפורום פה והאנשים המקסימים שיש פה עוזרים ותורמים המון מידע.
אני חזרתי לפני שבועיים מחודש בתאילנד עם בעלי ושלושת ילדיי.
אנחנו עשינו צפון שבעיניי ממש אבך ממש ממליצה אנחנו אהבנו את הצפון מאוד.
המשכנו לקוסמואי וקופנגן ואז בנגקוק
אנחנו טסנו אל על ישיר לבנגקוק עישנו את כל הטיסות דרך סוכן כמובן אבל הטיסות של אל על עם הקונקשנים זה יותר קל ונוח
אני הזמנתי כרטיסי טיסה 7 חודשים מראש עלה לי לכל אחד 1300 דולר.
מה שכן בצפון לא תוכלו לבד, תצטרכו איזה משהו מאורגו.
יש הטיולים של טנא 4 ימים שהם חווים את הצפון ובעיקר את האטרקציות, משם תעשו 3 ימים קופנגן 4 ימים קוסמאוי ועוד 3 ימים בנגקוק,
אלא עם חשבתים על איים אחרים.
בהצלחה
-
אז... איך מתחילים?היי
קודם כל- אין מה לקחת טיול מאורגן בתאילנד, היא ערוכה בטירוף לתיירות.
כל מה שצריך זה להקדיש זמן לקריאה ולמידת המדינה הנפלאה כדי להבין מה מעניין אתכם.
בשבועיים ברוטו הייתי הולך מקסימום 3 מקומות:
5 ימים צ'אנג מאי וסביבתה
4-5 ימים אי אחד בלבד
4-5 ימים בנגקוק וסביבתה
כל מה שתוסיפו מעבר לזה יהיה דחיסה לא יעילה, גם ככה יש לכם זמן יחסית מועט אז עדיף לחוות כמו שצריך כל איזור שתהיו בו ולהיות כמה שפחות בדרכים ובמנהלות .במיוחד אם אינכם מתורגלים בכך כפי שציינתם.
בירור טיסות לבנגקוק- יש אתרים מצויינים כמו skyscanner או kayak לחיפוש עצמאי, פשוט צריך להקליד ביעד המוצא את הקוד TLV (שזה בן גוריון) וביעד ההגעה את הקוד BKK (שזה השדה הבינלאומי בבנגקוק).
עם זאת, אולי שווה לכם ספציפית לברר דרך סוכנים מאחר ואתם לא מתורגלים בכך , בנוסף יש שילובים של טיסה בינלאומית+טיסות פנים שלעיתים דרך הסוכנים יכולים להוזיל עלויות.
אתם תצטרכו 3 טיסות פנים: בנגקוק-צ'אנג מאי, צאנג מאי-שדה שקרוב לאי שתבחרו , שדה קרוב לאי שתבחרו-בנגקוק.
שוב, ניתן לברר דרך סוכנים או עצמאית באתרי החברות שמבצעות את הטיסות, למשל : bangkok airways, thai airways
בתי חבד: יש בצ'אנג מאי, בפוקט, בקוסמוי, ובבנגקוק. תבחרו מקומות לינה שקרובים לבית חב"ד במיוחד היכן שיצא שתשהו בשבת.
טיסות ישירות: רק אלעל, בדר"כ כרטיס יעלה 1,100-1,200 דולר בהערכה גסה שלי , זה ממש תלוי בעיתוי ההזמנה, ובעונה בה תטוסו. למשל, ביצעתי חיפוש אקראי לחלוטין על התאריכים 4-19.11 ויש טיסה של אלעל במחיר מאד אטרקטיבי של 941 דולר. אח"כ ביצעתי חיפוש על התאריכים 15-30.11 והמחיר של אלעל הוא 1090 דולר.
פערי מחירים בין ישירה לקונקשן: שוב, מאד תלוי בעיתוי ובעונה. הפערים יכולים להיות בין 100-600 דולר. המחירים דינמיים לכן זה תלוי במועד ההזמנה שלכם. ראו את הדוגמאות שהבאתי בסעיף הקודם- זה תקף גם לגבי טיסות עם קונקשן.
-
כמה תשובותטוב אז וולקאם וולקאם..
אין שום סיבה בעולם שתתארגנו על טיולים מאורגנים המארץ , תאילנד ערוכה לזה מכל הבחינות ומכל מה שאתם יכולים לשער על דעתכם... גם אין סיבה לויזה כי כל הטיולשלכם הוא פחות מחודש.
טיסה-
טיסה של אל על תל אביב בנגקוק היא הטיסה אחת הכי יקרות בעולם, במחיר מופקע של 1,100 דולרים בממוצע במקרה הטוב 1,400 במקרה הרע. ולפעמים יש מציאות ב1000 - 900 .. הם נותנים מחירים מופקעים כי אין להם מתחרים בארץ אז הם די עושים מה שהם רוצים.
חברות אחרות אתם יכולים לטוס עםהירדנים, חברה מדהימה מכל בחינה, מטוסים חדישים, צוות אדיב ונחמד, WIFI במטוס (כמו ברוב חברות התעופה היום) , באמת הירדנים זה חווית טיסה אחת הכי גבוהות שיהיה לכם, אבל זה אם אתם מסוגלים להעיף מהראש שלכם שהם ירדנים ושזה "לא בטוח" או שטויות כאלה, וגם לפי מה שאני יודע הם די מפוצצים והמחירים שלהם לשנה הזאתי בגלל העובדה הזאתי כבר מתקרבים לאל על.
יש את הרוסים שאפשר לטוס איתם, טיסה איתם תעלה לכם בערך 700 דולרים אבל החברה בקרשים ואם היא קורסת אתם מאבדים את הכרטיסי טיסה ואף אחד לא יכול להחזיר לכם את הכסף עליהים.
הכל מהכל לא תספיקו ב3 שבועות אתם חייבים לבין את זה, יש יותר מדי מה לראות. אז מהש אני הייתי עושה הייתי , עושה את הטיול של היומיים לקנצ'אנאבורי, אחרי זה עולה לצפון לעוד שבוע ... אחרי זה לוקח טיסה צ'אנס מאי פוקט לאיים, הייתי נשאר עוד 4 ימים באיים, אין צורך יותר וגם אין לכם הרבה זמן, ואז הייתי נשאר עוד איזה 4 , 5 ימים בבנגקוק...
יש מקומות מדהימים בתאילנד לבקר ואני לא יודע אם הייתי בוחר ללכת לאיים המתויירים הייתי במקומכם הולך לאי רומנטי שקט לא מוכר כזה נשאר שם 4 ימים בבנגלו מדהים יקר.. אבל מדהים... וזה היה מספיק לי כל אחד ומה שמתאים לו.
בקשר לבית חב"ד יש לך בבנגקוק ברחוב הצמוד לקוואסן וקוסמוי, וצ'אנג מאי גם אני חושב שיש..
-
תודה רבה על התשובות!אשמח לעוד תובנות. ממש הרמתי להנחתה עם השאלה הזו, עכשיו ברור שנסע לבד עם כל החששות...
מבחינת יעדים,
לאחר בדיקה והתחשבות במז"א בתקופה זו של השנה, אני מבין שכדאי לכוון לפוקט וקופיפי ולא קוסמוי וקופנגן. כך שהכיוון יהיה כמה ימים בצפון, כמה ימים בפוקט והסביבה ועוד כמה בבנגקוק.
כדאי לטוס לצפון מיד או להתחיל כמה ימים בבנגקוק ואז לעבור לצפון?
כשמדברים על טיול בן כמה ימים בצפון, הכוונה לטיול כוכב? או טיול שטח? מומלץ לסגור כבר מהארץ?
לפי מה שאתם כותבים , בוודאי נעדיף אל על ישיר. אם כבר להשקיע עוד כמה מאות דולרים בטיול זה רק על הרוגע של הטיסות והחיסכון בזמן של הקונקשן. שי, תודה אבל לומר לנו לטוס עם הירדנים זה כמו להציע לנו לקפוץ מהגג
פחדנים חסרי ביטחון ותקנה.ופחות מתאים לנו בטן גב, לא נטוס עד תאילנד בשביל סגנון חופשה כזה (מלבד יום אחד אולי...) כך שנראה לי שנתמקד בפוקט.
אני מניח שהשאלות שלי עלו אינספור פעמים בעבר, אשמח ואודה מאד אם אפשר לקשר אותי למידע כאן בפורום. שוב תודה!
-
תודה רבה על התשובות!במידה ואתם טסים אל על, תסגרו את טיסת ההמשך לצ׳אנג מאי עם חברת בנגקוק איי או תאי אייר, כך תינתן לכם האפשרות לאסוף את המזוודות בצ׳יאנג מאי ולא בבנגקוק. בנוסף, לא יהיה צורך לצאת משדה התעופה אלא להמשיך ישירות לשדה התעופה הדומשטיק, זה קל ונוח.
במידה ואין דיל באלעל של טיסה בינלאומית + טיסת המשך, תכנסו לאתר האינטרנט של חברות התעופה ותבדקו מחירים.
אין חוקים באיפה כדאי להתחיל, אך יהיה לכם נוח להתחיל בצפון היות ובבנגקוק עושים את רוב הקניות וכך לא תאלצו להיסחב עם הקניות.
מצ׳אנג מאי, תבדקו טיסה בחברת air asia שזוהי חסרת law cost לטיסה לפוקט או בתאי אירוויז ומפוקט טיסה לבנגקוק.
כפי שהמליצו לכם, תתרכזו בשלושה יעדים כך תמצו ותהנו בטיול.
בצפון, קיימים טיולים מאורגנים של יום אחד בקבוצות קטנות של עד 12 איש או טיולים של שלושה ימים.
ניתן להזמין את הטיולים מראש או יום לפני, היתרון בהזמנת טיול מאורגן של שלושה ימים הוא האיסוף משדה התעופה.
את הטיולים היומיים, אין צורך להזמין מראש לחלק מהם ניתן להגיע עצמאית ואין צורך בטיול מאורגן כגון: מפלים, מקדש דואי סוטפ, ספארי לילה, מעיינות חמים, כפר האומנים, מוזאון האומנות..
בטיול של שבועיים, כדאי שתסגרו טיסות ומלונות מראש ותגיעו עם ראש שקט וללא צורך בבזבוז זמן מיותר בחיפוש מלון וטיסות.
-
תודה רבה על התשובות!שלום רב,
מעבר לתשובות המפורטות שניתנו פה , הסדר בתהליך הוא :
1. הזמנת טיסה בינלאומית לבנגקוק וחזרה. (אז קדימה להזמין....
)2. החלטה על חלוקת הימים - איפה , כמה. (אני ממליץ לטוס ישר לצפון , משם לפוקט ולסיים בבנגקוק)
3. הזמנת טיסות פנימיות בהתאם לחלוקה.
4. הזמנת בתי מלון בכל האתרים.
5. אטרקציות - ניתן להזמין במקום או מראש. אם החלטתם על טיול ג'יפים 3 ימים עדיף כאמור להזמין מראש.
אל דאגה , כל האטרקציות והטיולים שתזמינו (יומיים ושל כמה ימים) כוללות הסעה מהמלון והחזרה למלון בסיום האטרקציה.
תיהנו
נתי
-
תודה אורית וnati. מזמינים טיסה ונשוב לכאן שוב..... -
תודה אורית וnati. מזמינים טיסה ונשוב לכאן שוב.....לא מומלץ לסגור טיסות עד שאינך סגור עם יעדי הטיול וחלוקת ימים.
באל על יש חבילת הכוללת את הטיסה הבינלאומית + 2 טיסות פנים במחיר אטרקטיבי + נוחות בהעברת הכבודה + נוחות בהמראה מאותו שדה BKK.
לכן, כדאי לבצע קודם תכנית חלוקת ימים ואז לבחור את הטיסות בהתאם ואחר כך את בתי המלון.
-
תודה אורית וnati. מזמינים טיסה ונשוב לכאן שוב.....אני מסכימה עם M-S, כדאי שתקשיב לעצתו.
-
תודה. לא מוצא אופציה כזו ברשת....איפה אפשר לברר על חבילת טיסות כזו?
-
תודה. לא מוצא אופציה כזו ברשת....דרך סוכן נסיעות .
-
תודה. לא מוצא אופציה כזו ברשת....ניתן לבדוק את מחירי החבילה באל על ועדיף בסוכנויות הנסיעות, שם ניתן לקבל גם הנחה מסוימת.
החבילה כוללת 2 טיסות פנים המקושרות לטיסה הבינלאומית, בהסדר של אל על עם חב' התעופה הסדירות בתאילנד, תאי אייר או בנגקוק אייר.
אני העדפתי את בנגקוק אייר, מבחינת מועדי הטיסה ליעדים שטילנו והאפשרות להינות מטרקליני נוחות לפני הטיסות.