עזרה בתכנון טיול להודו
-
היי,
אנחנו טסים להודו ב29.8 וצריכים קצת עזרה בתכנון הטיול.
ב28.9, יש לנו טיסה לאיי אנדמן, ועד אז התכנון הוא להתרכז בהימאצאל פראדש.
אנחנו נוחתים בשעה 20:00, וחשבנו לתפוס רכבת בבוקר מדלהי לקאלקה, ומשם עם רכבת הצעצוע לשימלה. השאלה האם זה אפשרי להספיק אם אנחנו ישנים במיין באזר?
המשך המסלול שחשבנו הוא: עמק כינור, עמק פאוורטי וקולו, מאנלי (שם נעשה את ראש השנה), דראמסלה (שם נעשה את יום כיפור) ומשם לרישקש וחזור לדלהי לטיסה שלנו לאנדמן.
נשמח להמלצות וטיפים לגבי התכנון הנ"ל.
תודה מראש על עזרתכם

-
עזרה בתכנון טיול להודולגבי המסלול: בהחלט סביר. אם אתם ממשיכים משימלה לקינור אז אפשר (וכדאי) להמשיך גם לספיטי - להגיע עד לקאזה וממנה לקחת אוטובוס/ג'יפ למנאלי. לגבי הסוף: מעט לחוץ - אם תהיו בדרמסלה ביום כיפור (שחל השנה ב 23.9) ואתם טסים מדלהי ב 28.9, זה אומר שיהיו לכם יומיים בלבד לרישיקש ועוד יום פלוס תבזבזו בנסיעה ארוכה מדרמסלה לרישיקש. אני הייתי מציע במקרה שכזה להתחיל ברישיקש וממנה להמשיך לשימלה (ואז תוותרו על הנסיעה ברכבת הצעצוע. הנסיעה מרישיקש לשימלה היא 8 שעות באוטובוס - בהחלט סביר במושגי ההימלאיה) או שאולי תוותרו בסוף על רישיקש. דעתי האישית היא שרישיקש אינה חובה ואפשר לוותר עליה, אלא אם חשוב לכם לראות את הגנגס ואת הטקסים שבו (שדרך אגב נערכים בעיקר בהארידוואר השכנה). לגבי הרכבת: תוכלו להספיק לרכבת אם תלונו במיין בזאר, אבל חובה שיהיו לכם את הכרטיסים מראש!. אתם נוחתים בשעה שבה משרדי ההזמנות כבר סגורים, ואני בספק אם דלפק ההזמנות שבשדה התעופה פעיל בשעות אלה ומוכר כרטיסים מההקצאה לתיירים, כך שהזמנה עם הנחיתה היא לא ריאלית. אני הייתי ממליץ במצב שכזה להזמין את הכרטיסים מראש. יש כל מיני מטיילים שעושים הזמנה דרך האינטרנט באופן עצמאי אבל זה נראה לי בלבול מוח ועדיף לדעתי למצוא איזה סוכן נסיעות בארץ שתמורת עמלה קטנה יוכל להזמין עבורכם את הכרטיסים.