ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון הטיול

פורום דרום אמריקה
    3
    3
    2380
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • liadglanz
      liadglanz נערך לאחרונה על ידי

היי, אני מתכנן לטוס באזור מרץ לטיול הגדול.

כמה התייעצויות כי עוד התכנון כללי לגמרי

1. אני רוצה להתחיל בחודש-חודשיים בחוף המערבי של ארהב. להמשיך משם בטיסה ליבשת או שעדיף מבחינת עלויות לחזור לארץ ולטוס מהארץ? ( הבנתי שמלוס אנג'לס זה 17 שעות לארגנטינה..)

2. אני מתכנן טיול של בערך חצי שנה. בהתחשב בתקופה- ( אתחיל במרץ בארהב- אמצע סוף אפריל אגיע ליבשת) מעיפה עדיף להתחיל?

3. מה העלות פחות או יותר של טיול כזה? אני מנסה להגיע לאיזה חישוב כדי לדעת כמה להקציב אבל אין לי מושג איך.

4. יש פה מישהו שעשה טיפוס קרחונים/ הרים ביבשת? אשמח לקצת עצות למתחילים, עלויות מקומות וכו'

5. עצות כלליות לבניית מסלול, זמנים לכל אזור וכד' בעיקר בהתחשב בעונה שהבנתי שבעייתית קצת ובזה שהאולימפיאדה מתרחשת בקיץ בריו ויהיה שם טירוף..

המון תודה! ליעד

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • amirmishali
        amirmishali נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון הטיול

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך - אל תתכנן הכל מראש. תחליט על מדינה שממנה אתה מתחיל ומשם תראה לאן בא לך להמשיך. אתה יכול לקרוא, ללמוד ולנסות לחשוב מראש מה בא לך, אבל בסופו של דבר אין טעם לנסות לקבוע הכל מראש. מבחינת מזג אוויר, באפריל אתה יכול להתחיל בקולומביה או אקוודור ולרדת דרומה משם. בקולומביה העונה הגשומה מתחילה במאי-יוני, אבל גם אז אפשר לטייל. כל עוד אתה לא מגיע לברזיל אין לך מה לדאוג מבחינת האולימפיאדה, אז אם אתה רוצה לחסוך בעלויות פשוט תמנע מלהגיע לברזיל בקיץ.

לגבי טיסה מארה"ב לדרום אמריקה - בשום אופן אל תחזור לארץ. אתה יכול לטוס ללימה מהחוף המערבי, וזה לא ייקח 17 שעות...

לא טיפסתי בדרום אמריקה, אבל מקומות ששמעתי שמטפסים בהם ושניתן ללמוד טיפוס כוללים את קולומביה, פרו וצ'ילה. 

• איתי א.
          איתי א. נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון הטיול

רק להמשיך את שנרשם מעלי -

1) אין סיבה לטוס חזרה - זה יקר וארוך יותר מאשר ישרות

2) בתקופה הזו המדינות הרלוונטיות הן בעיקרון כל החצי הצפוני של היבשת - קולומביה, ברזיל וה"אנדיות" - אקוודור, פרו ובוליביה.

3) מבחינת טיפוס הרים, המקום שלדעתי הכי כדאי להתחיל עם זה הוא הוארז בפרו כי יש בו לדעתי את השילוב הכי טוב של נופים, תנאים ומחיר. מצד שני, אפשר למצוא אפשרויות נהדרות בכל מדינה, כולל קולומביה וברזיל

לגבי מסלול - בין אם מתוכננן ובין אם לא, ממליץ לך שהכיוון הכללי יהיה דרומה, ככה תוכל להתקדם עם העונה. ממליץ לך לקרוא עוד על המדינות השונות פה באתר ב"עפתי!"

• 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון