עזרה בתכנון מסלול טיול לשוויץ
-
אשתי ואני נוסעים ל 5 ימים בשוויץ החודש. המטרה היא מסלול שמשלב ערים וטבע. כרגע המסלול המתוכנן הוא:
רביעי: נחיתה בציריך ונסיעה ללוצרן
חמישי: טיטליס או פילאטוס, אחה"צ בלוצרן
שישי: לוצרן
שבת: נסיעה למפלי הריין, שפהאוזן או סטיין אמ ריין, נסיעה לציריך
ראשון: ציריץ
שני: ציריך, טיסה חזרה בלילה
ויתרנו על אזור יונגפראו כי נראה לנו לחוץ מדי בחמישה ימים.
1. אנחנו מתלבטים אם כדאי לוותר על יום אחד בציריך לטובת ביקור בהר נוסף באזור לוצרן (טיטליס או פילאטוס). האם יש טעם לבקר בשני ההרים בפרק זמן של שלושה ימים (יום 1 - טיליס, יום 2 - לוצרן, יום 3 - פילאטוס)? חשוב לאשתי להשאיר מספיק זמן לציריך, האם יום וחצי יספיקו?.
2. אם נבקר רק באחד ההרים, איזה הר מומלץ יותר, טיטליס או פילאטוס?
3. איזה עיירה מומלצת יותר, שפהאוזן או סטיין אמ ריין?
4. האם עדיף לשנות את סדר ימי המסלול (מבחינת אתרים שפתוחים בשבת וראשון)?
5. האם מוזיאון התחבורה בלוצרן מומלץ גם בטיול בלי ילדים?
6. בנוסף אנחנו מתלבטים אם כדאי לשכור רכב או לנסוע ברכבות. את הרכב נקח בשדה התעופה לנסיעה ללוצרן והסביבה (האם החנייה בלוצרן יקרה?) ונחזיר בשבת בציריך. רכב ל 3ימים אמור לעלות כ 650 ש"ח, לפי החישוב שלי נסיעה ברכבות תעלה כ 1100 ש"ח. (במידה ונסע ברכבות, בשבת ניסע לציריך ישירות ובראשון נסע משם למפל הריין).
תודה,
ניר
-
עזרה בתכנון מסלול טיול לשוויץאשמח לקבל חוות דעת על המסלול, האם עדיף לוותר על חלק מהאתרים לטובת אתרים אחרים (למשל לוותר על אזור לוצרן לטובת אזור יונגפראו), המלצה לבחירה בין 2 ההרים (טיטליס או פילאטוס).
אני שם לב עכשיו שלא ציינתי שביום רביעי אנחנו נוחתים בערב ולכן ימי הטיול בפועל הם חמישי עד שני.
-
עזרה בתכנון מסלול טיול לשוויץאמנם היינו מזמן (2009), אבל אולי לא כלכ כך הרבה השתנה. משני ההרים היינו רק בטיטליס - היה נחמד מאד (היה הרבה שלג שזה היה כיף), הנסיעה למעלה ברכבל היא מול נוף מהמם ונהנינו מאד. מה שכן, יקר. טיטסליס היה הסיבה העיקרית שהגענו ללוצרן, שדווקא ממנה לא התלהבנו - מתוייר להחריד.
לגבי רכבות או רכב. טיילנו 10 ימים רק עם רכבות. כיוון שזה הוחלט מראש וגם מקומות החינה הוזמנו מראש הקפדנו לבחור אותם במרחק הליכה מתחנות הרכבת, כך שזה היה מאד נח. עם מקומות טיול ואטרקניות לא היתה שום בעיה. הייתה לנו הרגשה שיש תחנת רכבת כלשהי ליד כל עץ בשוויץ. ככה שנינו נהנים מהנוף הנשקף מהחלון, אין צורך לדאוג לחניה, חוקי תנועה מקומיים ונסיעה בהרים. מבחינת מחיר, אני חושבת שעם swisspass, זה יוצא לא יותר יקר מאוטו. הswisspass גם נתן הנחה לרכבלים ומוזאונים.
-
עזרה בתכנון מסלול טיול לשוויץמבין שני ההרים, הייתי רק על הטיטליס והיה ממש נהדר. לציריך יש הרבה מה להציע. מלבד טיול במרכז העיר, אפשר לשוטט גם בסביבה ואפשר לעשות שייט על האגם. מצטרפת להמלצה על הסוויספאס שמקנה הנחות או כניסה חופשית גם באתרים וגם בתחבורה ציבורית (רכבלים בהנחה, רכבות אוטובוסים ושייט חינם). ללוצרן עצמה יום אחד מספיק.
מוזיאון התחבורה - יש דברים שמעניינים גם מבוגרים.
-
עזרה בתכנון מסלול טיול לשוויץבהסתמך על המחיר שאמדת יכול להיות שעדיף להיות ניידים עם רכב.
הנסיעה לדעתי היא חלק בלתי נפרד מחוויות הטיול מה גם שהמטרה שלכם (אם אני לא טועה) היא טבע וירוק

במיוחד שאתה נשאר בשייוץ ולא צריך לשלם קנסות מיותרים.הייתי ממליץ לך להסתכל בדילים או בחבילות שחברות מציעות, יכול להיות שדווקא בתאריכים שלך תפול על משהו נחמד...
אשמח לעזור עוד בנושאים הללו, דני
-
עזרה בתכנון מסלול טיול לשוויץלשוויץ (לדעתי)
נוסעים בשביל הטבע שלה ולא בשביל הערים שלה(וכבודן במקומו מונח).
מציעה כי תשקלו מחדש את התפיסה- 5 ימים זה לא מעט זמן ובהחלט שווה להגיע אל הפנינים של שוויץ (כולל יונגרפאוייך).
לא יכולה להבין למה לאישתך חשוב להשאיר זמן לציריך , אם היא מפנטזת על קניות-כדאי לדבר קודם באופן צפוף עם מנהל הבנק שלכם. המחירים יקרים מאד בשוויץ, בציריך במיוחד.
אם רוצים עיר? גם לוצרן וגם ברן (לדעתי) יפות יותר מציריך ,אבל זה עיניין של טעם.
בכל מקרה שוויץ זה טבע- הרים,רכבלים, מפלים, גלשיירים--
וכן אפשר להוסיף עיירה בונבוניירה ועיר
אבל בחמישה ימים-נסו לגמוע את הטבע שלה במיטבו.
(וכמובן שמוזיאון התחבורה מיותר לכם)
-
עזרה בתכנון מסלול טיול לשוויץלגבי תחבורה: אני העדפתי לשכור רכב ובמקרה שלנו היה יקר יותר כי כמה ימים לנו באותו מקום והשתמשנו בתחבורה ציבורית,
אבל הרכבת מהירה ואתה רואה פחות ..
אין על נוחיות ולהתחיל לנסוע מתי שרוצים והאפשרות לעצור בדרך ולהגיע למקומות שקשה בתחבורה ציבורית ולמצוא לינה בטווח רחב יותר..
ובאשר לתוכן ואזור הטיול יונית הקדימה אותי.
למה הרבה זמן בציריך?
לא יודעת איפה טיילתם עד כה.
הייתי במפלי הריין ובשפהאוזן לפני שנים רבות. נחמד. לא יותר. לדעתי הנופים בדרך דרומה מלוצרן מרשימים יותר. לא חייבים לנסוע בכביש המהיר. הנסיעה לא ארוכה במיוחד.
אני מבינה שאינכם מעונינים במסלולים רגליים כך שזה בהחלט אפשרי בשלושה ימים להנות מאזור היונגפראו.
ביום חמישי נוסעים דרומה.. למחרת מטיילים באזור. בשבת גם כן. אם רוצים נוסעים לציריך בראשון עם עצירות בדרך ויש את כל יום שני לציריך..
-
עזרה בתכנון מסלול טיול לשוויץמסכים לחלוטין עם יונית.
לבוא לשוויץ ל-5 ימים ולהשקיע את מרבית הזמן בלוצרן וציריך זו טעות לדעתי, ביחוד אם אתם אוהבים נופים טבעיים ולא אורבניים (שכמותם יש רבים באירופה).
נופים אורבניים יש רבים באירופה ובמחירים זולים משמעותית מאשר בשוויץ.
הייתי מציע לכם להתמקד באיזור מסויים ולטייל שם במקום להתחיל לקפוץ ממקום למקום.
מצרף קישור לטיול שעשינו שם לפני שנה.
-
עזרה בתכנון מסלול טיול לשוויץאפשר גם לעשות את מפלי הריין ושטיין אם-ריין/שפהאוזן ביום האחרון. (הם במרחק של כ- 40 דקות מנמל התעופה של ציריך). לבלות שם עד אחר הצהריים ולאחר מכן לטייל בציריך בזמן שנותר עד הטיסה. ואת היום של הטיטליס באמת לסגור עם לוצרן אחה"צ. גם אני חושבת שחבל להקדיש ללוצרן וציריך ימים שלמים ולא להינות ממתנת הטבע הנהדרת ששוייץ מציעה.כך תוכל להרוויח 3 ימים מלאים של טבע
-
עזרה בתכנון מסלול טיול לשוויץתודה רבה של התשובות.
בהתאם לעצות החלטנו לוותר על יום אחד בציריך לטובת איזור יונגפראו.
המסלול החדש נראה כך:
רביעי - נחיתה בערב בציריך ונסיעה ללוצרן
חמישי - טיטליס ואחה"צ בלוצרן
שישי - לוצרן, נסיעה בערב לאינטרלקן
שבת - איזור יונגפראו
ראשון - נסיעה למפלי הריין, שפהאוזן או שטיין אמ ריין, נסיעה לציריך
שני - ציריך, טיסה חזרה בלילה.
מה מומלץ לעשות באזור יונגפראו? האם לבקר ביונגפראויך (למרות שהיינו גם בטיטליס)? טיול רגלי מקליינה שניידג? מפל שטאובאך? מפלי טרומלבאך? קניון הארה? האם אפשר ביום לא עמוס לשלב כמה אתרים באזור?
-
עזרה בתכנון מסלול טיול לשוויץבאיזור אינטרלקן יש הרבה מה לעשות ואפשר בהחלט לשלב כמה אתרים. אם אתם מבקרים בטיטליס, אולי זה יהיה קצת מיותר לבקר גם ביונגפראו (גם יקר מאוד אבל זאת החלטה שלכם). מפלי טרומלבך מאד מיוחדים ושונים אבל תדאגו לנעליים טובים כי אפשר להחליק שם בקלות בגלל הרטיבות. ממליצה גם על מפלי גיסבך וקניון האארה.
-
עזרה בתכנון מסלול טיול לשוויץלגבי היום באיזור יונגפראו:
אם יש יום יפה, לעלות להרים ולעשות מסלול יפה, לדוגמא המסלול מפירסט לאגם באכלפ, מסלול מניליכן לקלינה שידג, או מסלול הנורס פייס במיורן.
לקניון הארה ומפלי גיסבאך לכו רק אם אין מזג אויר טוב.
יש לכם יום אחד בלבד לאיזור מדהים, נצלו אותו.
-
עזרה בתכנון מסלול טיול לשוויץלא יודעת באיזה שעה אתם נוחתים.
הרעיון לצאת דרומה אחרי הטיסה טוב, אם היא לא מאוחרת מידי,
אבל רק יום באזור אינטרלקן?
שישי -למה תכננת לנסוע רק בערב? רק יום אחד לאזור הדרומי, חבל לנסוע..
בתקוה שמזג האויר יהיה נוח, אני חושבת שכדאי לנסוע לאזור אינטרלקן כשעה וחצי עם עצירה לתצפית לאגם Lungern אם אני זוכרת נכון יש 2 מקומות שאפשר וכדאי לעצור בהם)
טיול ב Aareschlucht מפלי Giessbach, אולי מפלי Reichenbach. אני לא יודעת עד כמה אתם חובבי טבע או נהיגה בדרכים עם עקלתונים וכמה תנועה תהיה אז עוצרת כאן.
שבת - איזור יונגפראו. מפלי Trümmelbach. עליה ברכבל ל Mürren או Wengen. אם תספיקו אז תסעו גם לגרינדלוולד, לאו דוקא לבקור בתוך העיירה כי ההליכה כולה בירידות ועליות.
אפשר לנסוע במעלה ההר דרך Obere Gletscherstrasse עד מלון Wetterhorn להתרשם קצת מהנוף הכפרי וההררי בצידי הדרך. אם יש חניה פנויה אפשר לעצור גם ליד מלון Blümlisalp להתבונן בהר ממול (אחרי לילה גשום יש בו מפלי מים)
אולי תמצא לינה ב Iseltwald , כפר שקט יחסית ונעים על שפת המים או ב Brienz (אהבתי את הטיילת). שים לב לבחור לינה עם מקום חניה קרוב.
ראשון - נסיעה למפלי הריין, שפהאוזן או שטיין אמ ריין, נסיעה לציריך. נסיעה די ארוכה, תחשוב על תחנות רענון שוות בדרך
שני - ציריך, טיסה חזרה בלילה.