ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול טיול לסלובניה - זוג + בת 10 חודשים

פורום טיולי משפחות
    4
    13
    5527
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Limor3280075
      Limor3280075 נערך לאחרונה על ידי

בסוף אוגוסט נטוס לסלובניה לשבוע, זוג + תינוקת בת 10 (וחצי blush) חודשים.

אשמח לקבל הצעות והערות בקשר למסלול שתוכנן בהסתמך על הספר של שלומית יפת ביאליק.

הלינה למשך כל הטיול בדירה בבלד. כמובן שסדר הימים יחסית גמיש ודינאמי, ואין דגש על הספק בגלל שנהיה יחסית איטיים עם הילדה.

יום 1: נחיתה ב 11:10 בלובליאנה + איסוף רכב. נוסעים לכיוון בלד, התכנון לעצור להצטיידות בסופר מקומי ולהמשיך לצימר. עצירה בצימר להתארגנות (יתכן שגם לשנ"צ - תלוי בילדה). אח"כ יוצאים להכיר את הסביבה הקרובה בבלד, אם נספיק נעלה למצודה או שנשוט לאי.  

אגב, עד כמה שווה לדייק להגיע ל"מופע" האבירים במצודה בשעה 17:00 (ימי שלישי/חמישי)?

יום 2: קניון וינטגר, שיט לאי (אם לא הספקנו יום קודם), גבעת סטרז'ה, הקפת האגם אולי באופניים (אשמח להמלצות)

יום 3: עיירות באזור בלד - ראדוביליצה, קרופה, קרני, שקופיה לוקה 

יום 4: יום באזור אגם בוהיני - קניון מוסטניצה (אגב לא כל כך הבנתי מה אורך המסלול), שיט על האגם או רק התרשמות ממנו, הר ווגל, מפל סביצ'ה

האם זה יום עמוס מידי?

יום 5: מערת פוסטוינה + מצודת פרדימה (כולל כניסה למצודה והמערה)

יום 6: מעבר לאוסטריה: מינימונדוס ופארק חיות הבר רוסג. 

אשמח לעוד המלצות באזור קלגנפורט.

יום 7: יום פתוח יחסית.

ההתלבטות בין: השלמות לדברים שתוכננו ולא הספקנו, לבין לובליאנה ואולי מרכז הקניות BTC, אפשרות נוספת לעשות מסלול מקוצר במעבר ההרים ורשיץ. הומלץ לי נסוע לקרנסקה גורה, לעצור באגם ולעלות למעבר ההרים, ואז לחזור חזרה. לא בטוחה אם שווה ולא גורר יום של נסיעות רבות מידי עבור הילדה.

עוד רעיונות לגבי יום זה?

אם הייתי יכולה לפצל לינות בלי לחשוש ממזג האוויר הייתי מוסיפה יום באזור פיראן ואולי היינו הולכים גם למערת שקוציאן אבל בעייתי לפצל ואז לאבד גמישות ביחס למזג האוויר.

יום 8: טיסה ב 11:10 בבוקר כך שכנראה רק נתארגן וניסע לשדה התעופה.

אשמח לכל תובנה לגבי המסלול!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אלי_88
        אלי_88 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב ,שאלת לגבי מוסטניצה ,אז הקניון מחולק ל2 קטעים ,יש את הקטע הראשון ,שבו אתם פוגשים הרבה מים ,די יפה שם ,ויש לאחריו את הקטע השני שיוליך אתכם למפל מים בסופו של המסלול ,טיפוס מייגע בעלייה דרך יער ,אני שבקתי שם כי כאבו לי הרגליים ,למזלי יש בית קפה בסוף העלייה ושם הוזמנה מונית עבורי לחזרה לחנייה ,,,,,הר ווגל רק אם יש ראות נקייה ,מפל סביצה מדהים יש המון מדרגות ,,,,

יום מערות ,ממליץ לשכור אזניות בעברית ,,,וגם בפרידימה יש אזניות בעברית ,לפני שנה שכרתי בפוסטוינה -ובמצודה עקב זה שילמנו רק יורו אחד לאזניות ,שווה ,איני יודע אם אתם אוהבים יותר ערים ,עיירות ,או טבע ,אני אישית מעדיף טבע ולכן רק הייתי ממליץ לכם לחשוב על שינוי לטובת הטבע ,את היום השלישי הייתי מחליף למסלול כזה 

יוצא ברכבת המכוניות למוסט נא סוצי ,ממש ברכבת הראשונה ,ממשיך לקובריד ושם את מפל קוזיאק ,לדעתי נהדר ,משם לאורך נהר הסוצה -בובץ -מעבר וורשיץ -קרנסקה גורה -מפל פריצניק -וחזרה לבלד באוטוסטראדה ,,,,,,

אם אתם מעדיפים עיירות מאחל לכם שתהנו

לגבי המצודה בבלד אפשר לעלות במכונית עד למעלה ,אני טיפסתי מאות מדרגות היה קשה ,הנוף נהדר מלמעלה 

מאחל לכם טיול נהדר ,סלובניה יפה ,נקייה ,ואנשים נהדרים ,אגב תבדקו את התפוחים לצידי הדרכים ,,,,,

אלי

• אלון וסיגל
          אלון וסיגל נערך לאחרונה על ידי

לגבי טירת בלד - אנחנו נסענו עד למעלה וחנינו שם. לא טיפסנו מדרגות. בעיירות כלל לא היינו אז לא יודעת לתת לך תובנות בנושא, אבל על פניו יותר מידי עיירות ביום אחד. אני הייתי משאירה את העיירות לשעות הערב - כל פעם אחת.

תזרמו לפי מה שתספיקו בכל יום. לא חייבים להספיק בכל. תשאירו זמן להרגיש את האוירה. כמובן תלוי באופי ובהעדפות שלכם.

לגבי הצטיידות בסופר ביום הראשון - יש סניף lidl גדול ממש בכניסה לבלד. בבלד עצמה כמה סניפים של מרקטור. אנחנונקנינו במרקטור אבל אולי lidl יותר גדול ויותר זול.

• דליה09
            דליה09 נערך לאחרונה על ידי

מסכימה שהתכנון ממש תלוי במזג האויר וצריך גמישות. היו לנו ימים מקסימים אבל גם יום גשם שכזה לא ראינו הרבה זמן בארץ... 

בבלד לקחנו אופניים חשמליות. טיול אופניים סביב האגם זה פחות מחצי שעה אבל כיף. שוכרים אופניים לכמה שעות ומסתובבים בכל האיזור. נוסעים, נחים, מגלים מקומות, עושים פיקניק, מאכילים ברווזים, בעיקר אם אתם עם ילדה קטנה למה למהר? אנחנו עלינו למצודה באופניים. לא היה קל אבל היה כיף. לא שטנו לאי. נראה לנו מיותר. 

אפשר גם ללכת מסביב לאגם בכיף. בסופ"ש יש הרבה אנשים ושמח סביב לאגם.  

מקום מאוד שליו ונעים. 

דליה. 

• Limor3280075

תודה על התשובות אלי,

אני חושבת שכל מי שנוסע לטיול לסלובניה מעוניין בעיול בעיקר של טבע ופחות ערים או "אטרקציות".

שים לב שרשמתי לגבי המסלול שהצעת ליום השלישי במקום העיירות, שהוא בעצם מעבר הרים וורשיץ, שאנחנו שוקלים לשלב אותו (הרי יש לי יום אחד לא מתוכנן כרגע).

פשוט לגבי מעבר ההרים אני לא בטוחה שיהיה זה מתאים עם תינוקת (יום שרובו ככולו נסיעות ואולי גם קר במעבר ההרים).

חוץ ממסלול זה, יש לך עוד רעיונות יצירתיים?

תודה על הטיפ בקשר לעלייה למצודת בלד, וגם בקשר למוסטניצה, ניקח בחשבון!

• Limor3280075

תודה על הטיפים בקשר לסופרים וגם בקשר לעלייה למצודה.

לגבי העיירות - זה יום ששולב בעקבות הספר המשפחה המטיילת. כנראה שאם היינו בהרכב זוגי בלבד הייתי מדלגת על העיירות ונוסעת לאזור פיראן ומערת שקוציאן או רמת פלנינה. הבעיה שאני מחפשת לתחום את הנסיעות שלנו ב 40-45 דקות לכיוון (כשיוצא מהכלל יהיה היום של פוסטוינה).

לכן גם לא כל כך פרקטי עיירה בכל יום בערב לנסוע עוד...

הרעיון של העיירות הוא גם שזה טיפה פחות נורא אם יורד גשם (לדעתי)

• Limor3280075

התכנון שלי נראה עמוס?

אני מרגישה שזה הטיול הכי "רגוע" שתכננתי מכל הטיולים שלנו devil

אבל אני מציאותית וברור לי שלא נספיק אפילו את כל מה שתוכנן בהתחשב בהרכב.

נשמע מעניין מה שרשמת לגבי האופניים!

את זוכרת מהיכן לקחתם וכמה עלה?

תודה!

• אלי_88

לימור שלום לך 

לגבי מעבר הרים וורשיץ \לא חושב שכדאי (אם הבנתי נכון) לעשות אותו ולחזור בחזרה ,לא ריאלי ולא מעבר שמפיל מהרגליים ,,,,,,ולכן הצעתי ,חצי דרך בעזרת רכבת המכוניות ,בבוקר לצאת איתה ,חסכתם המון זמן ,ואז לחזור לבלאד דרך מעבר וורשיץ ,,,אם ניראה לכם המון נסיעה ויש לכם זמן עודף אפשרות (רק משום התינוקת )לצאת טיפה לסוצה ,בבוקר רכבת המכוניות ,טיפה נהר הסוצה -קובריד קצת הליכה למפל קוזיאק וחזרה שוב עם רכבת המכוניות ,מאחל לכם טיול מהנה 

אלי

• Limor3280075

רכבת המכוניות קצת מלחיצה אותי, כי אני מודה שאנחנו מאוד לא דייקנים עם התינוקת!

כל כמה זמן היא יוצאת?

אני לא פוסלת את הרעיון! 

תודה על כל העזרה wink

• Limor3280075

נראה לי שמצאתי

באתר:

http://www.slo-zeleznice.si/en/passengers/slovenia/additiona l-offers/motorail

למעשה מה שאני צריכה במסלול ההלוך זה את האפשרות:

Motorail route Most na Soči - Bohinjska Bistrica

נכון?

• אלי_88

נראה לי שמצאתי

http://www.slo-zeleznice.si/en/passengers/slovenia/additiona l-offers/motorail

• אלי_88

נראה לי שמצאתי

שלום -ולכן הצעתי רק יציאה בבוקר ולא לחזרה -לא תהיו מוגבלים בזמן -ואני הייתי חושב על לינה אחת באמצע הדרך אם התינוקת תסבול מעודף נסיעות באותו יום -אני יודע שבבובץ  ראיתי לינות ב30 יורו ,אולי כדאי לכם אלי

• Limor3280075

תודה אך אנו לנים בבלד בכל הלילות
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון