נורווגיה בספטמבר?
-
היי לכולם,
חשבנו לנסוע בספטמבר לשבועיים בנורווגיה. האם מישהו היה בתקופה זו? האם יש דברים שיהיו סגורים בגלל שזה מחוץ לעונה?
תודה!
-
נורווגיה בספטמבר?מישהו?
-
נורווגיה בספטמבר?שלום,
קודם כל יש הבדל לדעתי בין המחצית הראשונה לשנייה של ספטמבר.
בכל אופן, רבים טיילו בסתיו, ולמזג האוויר צריך מזל-חלק זכו למזג אוויר ידידותי וחלקם-נתקלו בשלגים ואפילו דרכים הרריות סגורות. כך שכמטיילים בתקופה הזו צריך לקחת בחשבון שמזג האוויר הפכפך, שעות האור מתחילות להתקצר. גם אתרים מקצרים שעות פעילות וחלקם נסגרים לגמרי וגם תדירות המעבורות יורדת.
-
נורווגיה בספטמבר?תודה! כרגע אנחנו מתכננים לנסוע במחצית הראשונה של ספטמבר. נחזיק אצבעות למזג אוויר טוב.
-
נורווגיה בספטמבר?בכיף. בטוחה שתהנו מנורבגיה המדהימה בכל מקרה!
תתעדכנו לגבי שעות פעילות של האתרים שאתם רוצים לבקר בהם.
אם טרם הגעת-אתר התיירות של נורבגיה מספק מידע עדכני ומעולה בכל תחום ובהחלט שווה להיעזר בו.
ועוד המלצה קטנה. לאחרונה מקרינים סדרה מעולה לטעמי- זכאי - עם עלילה מרתקת, הצצה לאופי ולנופים הנורבגים. אפשר לקרוא רק את הכתבה-גם זה סוג של הכנה לטיול
. -
נורווגיה בספטמבר?שלום, אני נוסעת לנורבגיה במחצית הראשונה של ספטמבר. מבחינת מזג אוויר זה עניין של מזל, גשמים יכולים לרדת אפילו בקיץ ומסיפורים ששמעתי, יש אנשים שטיילו כששבוע שלם יורד גשם ביולי.
מבחינת אטרקציות, אכן חלק מהמקומות עובדים במתכונת מצומצמת אבל ספטמבר
זה עדיין חודש מתויר ולכן ניתן ליהנות משלל אטרקציות בדיוק כמו בחודשי הקיץ.
כמעט את כל הטיולים שלי אני עושה לא בחודשי התיירות העמוסים בגלל יתרונות של מלונות זולים, כמות תיירות קטנה משמעותית, צבעי סתיו מדהימים- מומלץ!
הטיול שלי כבר מתוכנן כולו אם אתם צריכים עזרה אשמח לייעץ
-
נורווגיה בספטמבר?נסענו שנה קודמת בסוכות. נדמה לי שזה היה באוקטובר. זכינו לשמש, גשם, שלג. היה קר. יחד עם זאת הסתיו יפייפה.
שירותי התיירות מצומצמים ביותר וזה המינוס בתקופה זו יחד עם זאת כמעט ולא פוגשים תיירים ונדמה כאלו כל נורבגיה עומדת לרשותכם בלבד.
נורבגיה נהדרת
א.
-
נורווגיה בספטמבר?ortalm_m,
קודם כל מאחלת לך טיול מקסים!
ורק תיקון. כתבת. :
"ספטמבר זה עדיין חודש מתויר ולכן ניתן ליהנות משלל אטרקציות בדיוק כמו בחודשי הקיץ." -נכון, יש תיירים, אבל פחות והמילה בדיוק קצת לא מדוייקת
. הייתי מוסיפה כמעט כמו בקיץ.קודם כל כמובן שנורבגיה מדהימה וניתן להינות בה גם בסתיו. ובכל זאת צריך לקחת בחשבון את השוני בין הקיץ או עונת התיירות העיקרית לסתיו.
מספר דוגמאות:
*ההליכות המשפחתיות והקלות (המודרכות) על קרחון הניגרדסברין מתקיימות עד ה25/8 . ההליכות המאתגרות יותר-פעם ביום בספטמבר לעומת פעמיים בעונת התיירות.הסירה ששטה לקרחון מפסיקה את פעילותה מתישהו בתחילת החודש הזה..
*מוזאון הקרחונים באזור מקצר בשעתיים את שעות הפתיחה שלו . בכלל הרבה מוזאנים, כולל כמה בבירה אוסלו נפתחים מאוחר יותר ונסגרים מוקדם יותר וצריך לקחת זאת בחשבון.
*חלק מכנסיות הלוחות האופייניות לנורבגיה-נסגרות, למרות שאטרקטיביות ביותר בעיני באורנס ובבורגון-עדיין פתוחות ושוות ביקור, לדעתי.
*גם הסיורים ברוב המפעלים ההידרואלקטריים-לא מתקיימים.
*המעבורות החשובות פועלות, אבל הרבה פעמים תדירותן יורדת. לפעמים רק בכמה דקות ולפעמים ביותר. צריך לבדוק את הלוז ביתר קפדנות.
*רכבל הכסאות ביילו שעוזר למסלול הליכה וסתם מאפשר להינות מכמה נופים בהרדנגנווידה-גם אינו פועל בספטמבר.
*גם מי שמתכוון לטרק-צריך לעשות הכנה טובה ולבדוק מה ניתן לעשות ומה מסוכן או לא עביר.
*גם האוטובוסים לאתרים מסויימים (למשל לבריקסדל) פעיל עד סוף אוגוסט. רלבנטי למי שרוצה להיעזר באוטובוס לחזור או להגיע לטרק כלשהו.
*קמפינגים- חלקם נסגרים, גם כאלו שיש בהם בקתות-הוטות.
ועוד משהו כדי לסבר את האוזן או העין, בהרבה אתרי תיירות עונת הקיץ מסתיימת רשמית ב15/8 ולמחרת מתחיל הסתיו ואיתו משתנה הפעילות...
*ואם מישהו חובב פריחה-הרבה פחות מגוון, אבל כמובן יש את צבעי השלכת.
-
נורווגיה בספטמבר?מצטרפת לנירית.
טיילתי בספטמבר בנורווגיה
לוח הזמנים של יום הפעילות היה מקוצר משמעותית (חלק ניכר מהיעדים שעדיין היו פתוחים נסגר ב15.00) הליכה על קרחונים לא הייתה כבר רלוונטית בעיתוי זה, רכבלים מסוימים רק בסופשבוע. שעות המעבורות קצרות יותר וסיכוני מזג האוויר גדולים יותר. שלש פעמים ניסיתי לעלות את דרך הטרולים (פעם שלישית הצלחנו) , דרך השלגים-לא היה נגיש כבר.
אז ממש לא "כמו בקיץ".
טיול אחר- ומחושב אחרת לגמרי מבחינת תכנונו.
-
נורווגיה בספטמבר?מוזר שאתן אומרות את זה..
כל האטרקציות שרציתי סגרתי כבר מראש לא הייתה לי אף בעיה עם אף אטרקציה שרציתי לעשות, פשוט קבעתי מראש עם החברה שעושה את הפעילות- קל ופשוט. נכון שבספטמבר חלק מהאתרים נסגרים ועושים את "תקופת המעבר" שבין פעילות הקיץ לחורף כמו בעיר טרומסו למשל ולכן אין פעילות בתקופה הזו, לכן צריך להתאים את המסלול בהתאם. אך ממה שהתרשמתי בחודשים האחרונים שאני מתכננת את הטיול לא הוגבלתי פעם אחת במה שרציתי לתכנן. אהה כן זה קרה פעם אחת- באוגוסט באוסטריה! גם לקיץ יש את החולשות שלו....
-
נורווגיה בספטמבר?כמובן שהטבע המרהיב בנורבגיה תמיד פתוח ואם מזג האוויר מאפשר -ניתן לעשות המון טיולים.
את כותבת שקבעת עם החברה פעילויות, אשמח לשמוע על דוגמה כזו.
עד כמה שאני יודעת בצפון נורבגיה שעות הפעילות מצטמצמות אפילו יותר.
למשל-האתר עם ציורי הסלע- כבר ב21/8 מקצר את שעות הפתיחה.
שעות פתיחה מקוצרות בנורדקאפ (למרות שכאן כתוב שהם פותחים בתאום מראש גם מחוץ לשעות הרגילות. השאלה אם למטיילים בודדים?)
בנוסף, הסיכון למזג אוויר בעייתי גדול יותר בצפון. הים יותר סוער, פחות נעים לעשות שייט לצפייה על לוויתנים, וכו'.
-
נורווגיה בספטמבר?בכייף

הטיול שלי מתוכנן ל11 יום כאשר הנחיתה בברגן (דרך קופנהגן) וחזרה מאוסלו. מסלול שעולה לכיוון פיירלנד עד לטרונדהיים וחזרה לאוסלו דרך ררוס. למשל קבעתי עם מדריך ספארי של כבשי מושק ואיילים בשמורת דוברפייל (עשיתי את זה דרך האתר של המלון http://www.furuhaugli.no/en/) שבדרך אגב לפני שבוע פירסמו שהם נפלו על יום שלג! ולמרות זאת עשו את הספארי. אני גם קבעתי ליד העיירה ררוס טיול מזחלות קיץ עם כלבים (http://www.huskytour.no/), כנראה גם דיג, קייקים בגיירנגר (גם המלון בעיירה מוציא את הפעילויות) וכמובן המסלול הקלאסי של מערב נורבגיה. במלון שלנו בפיירלנד הבנתי שבתיאום, מוציאים סיורים לקרחונים- אותנו אישית פחות מעניין ללכת על הקרחון... בכל מקרה לא הייתה לי בעיה בהזמנת מלונות וצימרים, הזמנתי הכל מראש היות ואני כבר יודעת את מסלול הטיול (גם בגלל ששעות האור מתקצרות מעדיפים לא לבזבז את כל היום בחיפוש צימר) וגם כי אני מצליחה כך להוריד עלויות.
-
נורווגיה בספטמבר?קודם כל תודה על התשובה והשיתוף.

איזה כיף לכם! טיילנו בשמורת דוברפיל וברונדנה ולא ראינו את כבשי המוסק. לא לקחנו ספארי והצטערנו אחר כך.
בחרתם פעילויות מתאימות לעונה. הספארי בדוברפיל מתקיימים עד כמעט סוף ספטמבר. ומחוץ לעונה-עם מדריך פרטי, מניחה שעולה קצת יותר. בכלל, הרבה פעמים אפשר להזמין כל מיני פעילויות באופן פרטי, מחוץ לעונה או לשעות הרגילות.
אגב, יש לכם מסלול ארוך מאד ב11 יום, בטוחה שתהנו בכל זאת!