ד״ש מגן עדן - האיים האזוריים בזמן אמיתי
-
ד״ש מגן עדן
היום כבר לא צדים כאן לווייתנים. בכמה מהאיים יש מרכזי מבקרים שמציגים את הפרק הזה בהיסטוריה של האיים, בבניינים שפעם שימשו לאכסן את הסירות או לעבד את הלווייתנים.
במקום לצוד, היום לוקחים תיירים לראות את הלווייתנים והדולפינים מקרוב. לפי החוק אסור להפעיל שום אמצעי אקטיבי (סונאר) כדי לא להלחיץ את הלווייתנים, ולכן שיטת האיתור עדיין מתבססת על תצפיתנים כמו בימים ההם. אחד מהם, טיפוס בן 70, עבד בזמנו כצופה בתעשיית הציד, והיום הוא ממשיך לעשות אותו דבר בשירות תעשיית התיירות...
התצפיתנים הנ״ל ידועים כבעלי יציבות נפשית גבולית מינוס. שרוטים. שמענו כל מיני סיפורים. האמת, אפשר להבין אותם. אם אני הייתי מעביר את כל חיי בסריקת האוקיינוס במשקפת, גם אני הייתי מאבד את זה... המשמעות היא שאי אפשר לסמוך על שום דיווח בודד, וחייבים להצליב מידע לפני שיוצאים לים. סיפור. עוד נשוב אליו.
-
ד״ש מגן עדן
יובל,
יופי של טיול

יופי של תמונות

הגיוון בצבעים מדהים!!!
מקווה שתצליחו לראות את הלוויתנים

רובי
-
ד״ש מגן עדן
אז כאמור, הלווייתנים לא התעוררו ונולד לנו יום. נסענו מערבה ל-Capelinhos. זה האיזור הכי צעיר של האי, נולד ב-1957-1958 בסך הכל. לכן הוא גם נראה כמו על הירח, בניגוד לכל הירוק שעטף אותנו עד עכשיו.
ההתפרצות הנ״ל נמשכה 13 חודשים בלי הפסקה, בכמה שלבים, וניתן ממש לראות איזה חלק צמח בכל שלב. כל זה קרה ממש לא מזמן, אז יש אפילו צילומים של לפני ואחרי. דמיינו מגדלור שעומד על שפת הים, ופתאום צומחים לפניו שני הרים חדשים... היום המגדלור הוא חלק ממרכז המבקרים, ואפשר לטפס למעלה להשקיף על הנוף המיוחד הזה.
-
ד״ש מגן עדן
מרכז המבקרים עצמו בנוי מתחת לפני הקרקע כדי לא לקלקל את הנוף. יש בו תצוגות מרתקות על ההתפרצות ועל תופעות וולקניות בכלל. מאוד מעניין ולא מעיק, אפילו למשפחה קצרת סבלנות כמונו...
שבת שלום!
-
ד״ש מגן עדן
בוקר טוב ושבת שלום יובל,
נראה שבחרתם יעד מופלא ומיוחד! כיף

תודה שאתה משתף אותנו בכל המידע והחוויות.
רציתי לשאול- האם יש באיים גם חופי רחצה שווים? אתה יודע; שאפשר לרבוץ קצת ולנוח לצד נופים אדירים?
תודה ותמשיכו להינות!!!!
-
ד״ש מגן עדן
יובל,
בחרתם יעד מאד לא קונביציאלי שלפי התמונות והתאורים הוכיח את עצמו. וכמו רבים גם אני עוקב באדיקות.
-
ד״ש מגן עדן
היי דותן,
בהחלט יש חופים כיפיים מאוד, למרות שהאזוריים ממש לא מיועדים לחופשות בטן-גב של רביצה על החוף. בכל כפר ובכל פינה יש חופי רחצה סלעיים עם rock-pools, בד״כ מפרץ קטן מוגן, עם סולם שיורד מהסלעים ישר למים. המים מאוד נעימים - לא קרים מדי - והנוף מסביב גן-עדן. לפעמים יש גם מפרצים חוליים - חול שחור - אבל לא הרבה.
-
ד״ש מגן עדן
אז אנחנו בליסבון, חניה קצרה של יומיים לפני החזרה ארצה
. הנוף מהחלון השתנה קצת, כבר לא רואים את הים כל כך בקלות. עיר גדולה...המשך הסיפור וסיכומים - אחרי שנתאושש קצת מהנחיתה הקשה שתבוא.
-
ד״ש מגן עדן
יובל,
קראתי באיחור ובבת אחת את החוויות....
מקום נדיר!
מסקרן מאד!
אשמח לקבל פרטים.....
המשיכו להנות,
שלומית
-
גם אנחנו היינו שם השנהקצת סיפור להגיע לשם, אבל בהחלט גן עדן
-
האיים האזוריים - לכל שבת יש מוצאי שבת...חזרנו. לפני שבועיים. מכירים את השאלה האלמותית "זה כאב... כשנפלת מגן עדן?" אז התשובה היא כן. אוי כמה שזה כאב. חזרנו לפני שבועיים, ורק היום הבאתי את עצמי לחפש את השרשור במעמקי הפורום.
את הסיפור-בזמן-אמיתי לא ממש סיימתי בזמן אמיתי. היה לנו שייט לווייתנים נחמד מאוד. היו לנו יומיים בליסבון בדרך הביתה, שהיו הרבה יותר נחמדים ממה שציפינו. מראש היו לנו ציפיות נמוכות מאוד מליסבון. קראנו לה "לסבול" - אנחנו לא אוהבים ערים, והיה ברור לנו שאחרי טיול בגן עדן אין לה שום סיכוי. כדי שלא תהיה נפילה מוחלטת, הזמנו לנו משחק ב-Escape room - שהיה מעולה. אבל גם סתם לחרוש את העיר ברגל היה נחמד.ואז טסנו חזרה לארץ.איך מסכמים טיול כזה? קשה, אז נסתפק בשתי מילים שאומרות הכל - גן עדן.סיכומים, עלויות, קישורים, המלצות והגיגים - אוטוטו. -
האיים האזוריים - לכל שבת יש מוצאי שבת...אז איך מתכננים טיול לאזוריים? אשתדל לא לחזור על סתם פרטים שקל למצוא באינטרנט, אלא להתמקד במידע שיותר קשה למצוא.קודם כל מפנימים איפה זה ועד כמה זה בסוף העולם שמאלה. תרגיל פשוט - פתחו גוגל-מאפס והתמקדו על האיים האזוריים. עכשיו תתחילו לעשות zoom-out, וראו כמה זמן לוקח עד שמתחילים לראות משהו שהוא לא אוקיינוס. באמת ששווה לעשות את התרגיל הזה, כי קשה להעביר במילים את המרחק.איך מגיעים? לנו היה מסובך - שלוש טיסות. לבאים אחרינו יהיה יותר פשוט ויותר זול, כי מתחילים להפתח קווי low cost מלונדון, אמסטרדם, פרנקפורט וכו'. רוב הטיסות הבינלאומיות נוחתות ב-Ponta Delgada באי Sao Miguel.מתי לבוא? למעשה כל השנה, עם עדיפות קלה לקיץ שלנו. הטמפרטורות לא משתנות הרבה - משהו סביב ה-20 מעלות פלוס-מינוס ביום. העניין הוא שמזג האוויר הפכפך מאוד. יורדים כ-1000 מ"מ גשם בשנה, והם מפוזרים על פני כל השנה. בקיץ הסיכוי לגשם קצת יותר נמוך, אבל קיים. מזג האוויר גם משתנה לאורך היום - יום טיפוסי יכול להתחיל בהיר, להתקדר, להפוך גשום, ושוב שמש, וכו' וכו'.לכמה זמן לבוא ובין כמה איים לדלג? הרוב המכריע של התיירים מגיעים לשבוע עד 10 ימים, מבלים שבוע ב-Sao Miguel ואולי מדלגים לאי אחד נוסף. אנחנו היינו 3 שבועות ודילגנו בין 4 איים. זה די מגדיר את קצוות הסקלה. יש סה"כ 9 איים, וכל אי שונה מחברו. צריך פשוט לקרוא, להסתכל בתמונות ולבחור.איך מתניידים? כמו כל דבר בצה"ל האיים האזוריים מתחלקים לשלוש קבוצות - הקבוצה המזרחית, המרכזית והמערבית. בין הקבוצות נהוג לטוס. יש חברת תעופה פנימית אחת - SATA. יש לה טיסות קוד-שייר עם החברה הפורטוגזית TAP. אפשר בעקרון גם לשוט במעבורת מקבוצה לקבוצה, אבל זה לא מומלץ. הים גבוה, המון הפלגות מתבטלות, ויותר קצר וקל ונעים לטוס. בתוך הקבוצה המרכזית (שלושת האיים Sao Jorge, Pico, Faial) שמכונה ה-Triangulo יש מעבורות קצרות, אמינות, זולות ונוחות.רכב? בהחלט. תחבורה ציבורית באיים מחברת בין היישובים, לא בין אתרי טיול. מאוד קשה להתבסס עליה בטיול. מצד שני תענוג לנהוג - הכבישים פנויים, הנהגים אדיבים, השילוט לרוב טוב, המרחקים קצרים, יש מפות טובות. מאוד קל. כשמדלגים בין איים לא מעבירים את הרכב במעבורת, אלא שוכרים רכב נפרד על כל אי. זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע. גם אם אין סניף של החברה בכלכ נמל, נציג החברה ימתין לכם ברציף. לחברות ההשכרה הבינלאומיות הגדולות אין כל כך נציגות באיים, ואם כן אז זה דרך הסכמים עם חברות מקומיות. ויש מבחר של חברות מקומיות. אני מראש התמקדתי בחברות שידעו להשכיר לי רכב בכל ארבעת האיים שעניינו אותי, כדי שלא אצטרך להתעסק עם המון חברות וכדי לקבל מחיר יותר טוב עבור התקופה הכוללת. עד כמה שראיתי יש שתיים כאלה - Autatlantis ו-Ilha-Verde. התכתבתי עם שתיהן ובחרתי ב-Autatlantis בגלל השירותיות והמחיר. הם היו מעולים, רק מילים טובות. בכלל, השכרת הרכב באזוריים היתה ההוגנת והנעימה ביותר שיצא לי לפגוש. המחירון פשוט והוגן, גם הביטוחים. מה שהובטח הוא מה שמקבלים, בלי קונצים, בלי למצוא כל מיני שריטות בהחזרה, בלי כל מיני עלויות בלתי צפויות. קצר ולעניין. -
האיים האזוריים - לכל שבת יש מוצאי שבת...טיסות פנים - SATA
השכרת רכב - Autatlantisאתרים וספרים. אין המון. מדריך כתוב מצאתי אחד, בהוצאת Bradt, והוא גרוע להפליא. כתב אותו ג'נטלמן אנגלי קשיש שמתעניין בגננות וטיולי שקיעה, וככה הספר נראה. לא ברור איך הוצאה מכובדת הסכימה להוציא כזה ספר. לא מאוד עזר לנו, בלשון המעטה.אתר מצויין ועמוס במידע, של לשכת התיירות האזורית:יש גם אתר בעברית, שלא ממש תהיתי על קנקנו. לא יודע למי הוא שייך, מי מפעיל אותו ולמה.מכל פורומי הטיולים באנגלית, מצאתי ב-tripadvisor אחד שעוסק באזורייםלא מדהים, אבל עוזר מדי פעם ואפשר לשאול שאלות ולקבל תשובות.חוץ מזה, משרדי ה-tourist information הם לא פחות ממצוינים. נעזרתי בהם גם מהארץ בשלב התכנון - ענו לי על שאלות, שלחו לי מפות וחוברות ולוחות ארועים, והכל מהר ובנחמדות. כתובות מייל של כל המשרדים רשומות ב-visitazores.com. רצוי להתכתב עם המשרדים המקומיים של כל אי - הם הכי יודעים והכי מעודכנים. הם גם מצוינים תוך כדי הטיול - שעות פתיחה ארוכות, יש להם המון מפות של טיולים רגליים, הצעות למסלולים, ובכלל. -
האיים האזוריים - לכל שבת יש מוצאי שבת...תודה יובל על התיאורים השמיימיים , ועל המידע המפורט .
אהבתי את האין תיירים ... ואת הנופים ...
רשמתי לפני , מקווה לבצע .
-
האיים האזוריים - לכל שבת יש מוצאי שבת...איפה לנים? יש כל מיני אפשרויות, כולל מלונות "רגילים", אבל הרבה יותר כיף ללון בחוות ובמקומות קטנים. מקומות ששמם מתחיל ב-"Quinta da ..." או "Casas da..." זו התחלה טובה... אנחנו הלכנו על דירות עם מטבח, ובישלנו לעצמנו. תמורת כ-125 יורו ללילה אפשר לקבל דירה חדישה לחמש נפשות, עם 2-3 חדרי שינה ומטבח מאובזר, ונוף לגן עדן. הסטנדרט הוא מאוד גבוה, גם של הדירות וגם של המארחים. כולם בלי יוצא מהכלל יצאו מגדרם לארח ולעזור. הרבה מקומות מופיעים בבוקינג ודומיהם, יש כאלה שיש להם אתר משלהם ורשומים ב-visitazores.com. לא רואה סיבה לציין דווקא את הדירות הספציפיות שבחרנו, אבל אם מישהו מתעניין אשמח לקשר ולהמליץ. ככלל כדאי להזמין מוקדם. ההצע לא ענקי, והאירופאים אנשים מסודרים שאוהבים להזמין הרבה חודשים מראש.סופרמרקטים - בכל אי יש עיר, ובכל עיר יש לפחות סופרמרקט גדול אחד. יש בו הכל, והמחירים זולים יותר מבארץ. במקומות הקטנים יותר יש מינימרקטים עם מבחר יותר מצומצם ומחירים יותר גבוהים. ככלל, לא יקר. פירות וירקות לפעמים יש בחנויות נפרדות, ולפעמים פשוט קונים ממשאית שעוצרת בצד הדרך, מין חנות ירקות ניידת.מסעדות - לעניות דעתנו, לא מי יודע מה. כשקוראים על האזוריים, כל האתרים מתמוגגים מהאוכל המקומי, פירות הים הטריים, וכו' וכו'. אנחנו התרשמנו אחרת, ומהר מאוד התייצבנו על בישול עצמי. מה שכן - מכורים לקפה יסתדרו טוב. יש אספרסו סביר עד טוב מאוד בכל פינה. גם היין (בעיקר הלבן) סביר עד טוב מאוד. מחירים - כרגיל - יותר זול מבארץ.עד כאן מה שאני זוכר מהשרוול. אם שכחתי משהו חשוב - תנו קריאה ואנסה להשלים.תודה שטסתם איתנו. תודה ששרדתם את המיני-שרשורפלצת הזה. אם מישהו גם ממש רוצה לטוס לאזוריים (מומלץ, אגב) אשמח לעזור.רק בריאות!יובל -
האיים האזוריים - לכל שבת יש מוצאי שבת...כפי שכתבתי למעלה, גם אנחנו היינו שם השנה, 10 ימים "רק" באי Faial, וגיחה (הלוך חזור באותו היום) לאי השכן Pico. אין לי מה להוסיף על הטקסט המפורט של יובל. רק אצטט דבר אחד ואוסיף כמה מילים:
"בכלל, השכרת הרכב באזוריים היתה ההוגנת והנעימה ביותר שיצא לי לפגוש. המחירון פשוט והוגן, גם הביטוחים. מה שהובטח הוא מה שמקבלים, בלי קונצים, בלי למצוא כל מיני שריטות בהחזרה, בלי כל מיני עלויות בלתי צפויות. קצר ולעניין."
זה מאפיין את כל הטיול באיים. אף אחד לא מנסה לשחוט במחירים. אפילו שהם כל כך תלויים בתיירים, הגישה של "נסיעה של 10 דקות במונית במדינה שלהם עולה 20 יורו, לכן אנחנו ניקח מהם 30" לשמחתי עדיין לא הגיעה לשם. עניין של זמן? נקווה שלא. המחירים הוגנים עד זולים מאוד. דמי כניסה לאתרים/מוזיאונים וכו' נעים בסביבות ה-2 או 2.5 יורו למבוגר, חינם לילדים. בכמה מקומות הבנות שלנו כבר היו בגיל שאמורים לשלם דמי כניסה, אבל הפקיד בקבלה אמר משהו כמו "במה בדיוק ההורים שלכן מאכילים אתכן שאתן כאלה ענקיות בגיל 6?" ונתנו להן להכנס בחינם.
לא לקחנו את המכונית לאי Pico (למרות שאפשר להעלות מכוניות על המעבורת) ולכן מחוץ לטרמינל מצאנו נהג (מדבר אנגלית שוטפת לגמרי כי הוא גר 6 חודשים כל שנה בקנדה) שעשה לנו סיור מאלף לאורך כל היום. ומעבר למקומות שהראה הוא היה מקור בלתי נדלה של מידע. אפילו לא שאלנו אותו מה המחיר. בסוף היום, הראה לנו את המחירון (יש מחירון קבוע של משרד התיירות) ובו היה כתוב שהסיור שעשינו עולה 70 יורו, אבל הוא נותן לנו מחיר מיוחד של 60. היות והסתובבנו איתו ממש כל היום, מ-10 עד 6, לא היה לי נעים לתת לו כל כך מעט ולכן נתתי לו 70.
אנחנו דווקא די אהבנו את האוכל. נכון אוכל מאוד עממי ופשוט, ממש לא גורמה, ולא הייתי נסחף ואומר שהתענגנו עליו, אבל אוכל פשוט וטעים - איזה דג בגריל עם ירקות ואורז או תפוחי אדמה. באחת המסעדות הגישו לקינוח גלידת שקדים (תוצרת בית) שהיתה פשוט נפלאה.
-
האיים האזוריים - לכל שבת יש מוצאי שבת...יובל,
תודה רבה שפתחת עבורנו צוהר וגם דלת לגן עדן.
נראה חלומי ומיוחד במינו.
יעד, שלא שמעתי עליו, עד לאשכול שלך.
נכנס למגירת החלומות!
נילי
-
האיים האזוריים - לכל שבת יש מוצאי שבת...יובל
תודה שארחת אותנו בהכל כלול שלך
ועוד יותר תודה שפתחת חלון לרווחה לגן העדן הזה
שומרת את השרשור ואת הזכות לפנות אליך כשנחליט
טובה
-
האיים האזוריים - לכל שבת יש מוצאי שבת...וואו
כל פעם מחדש אתה שובר שיאים
בהחלט גן עדן
-
האיים האזוריים - לכל שבת יש מוצאי שבת...יובל - מקסים!!!
אני כבר התרגלתי לקרוא אצלך כל פעם על יעד מפתיע אחר אבל
זה ממש היה יעד בלתי צפוי יפה ומעניין.
תודה על כל המידע שהבאת לידיעתנו.
שאפו לך ושומר את האשכול לכשיבשיל המועד.
רחל לבון