ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה - ברלין - 4 ימים מספר שאלות

פורום אירופה
    5
    7
    3355
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Shahafa
      Shahafa נערך לאחרונה על ידי

היי Smile

אני וחבר שלי טסים לברלין ביום שלישי הקרוב עד ליום שבת.

(מגיעים בשלישי בסביבות 17:00 וחוזרים בשבת בטיסה בשעה 13:00, שניהם בשדה התעופה שונפלד)

כלומר רביעי-שישי הם ימים מלאים.

בגלל שהטיול בא בהפתעה (פחות מחודש בשל אילוצים) הגשנו בקשה לסיור ברייכסטאג לפני כשבועיים, ועדיין לא קיבלנו מייל חזרה עם תשובה בעניין הסיור שהזמנו לכיפה..

במידה ולא נקבל עד יום שלישי אישור במייל - לא תהיה לנו אפשרות להיכנס כלל? 

או ש(לצערנו הרב) נצטרך לחכות בתורים ארוכים?

האם בהגעה של נניח יום קודם - ניתן להזמין במקום סיור ליום שלמחרת?

בנוסף לרייכסטאג חשבנו לכלול בטיול הקצרצר גם את שער ברנדנבורג, אנדרטת השואה, חומת ברלין, מגדל הטלויזיה, מוזיאון הטכנולוגיה (שווה?), אכסנדרפלאץ, פארק טירגארטן (יש אפשרות לשכור איפשהו בפארק אופניים?), המרכז של מרסדס (אוהב מכוניות).
      המלון שלנו נמצא קרוב לרחוב הקו-דאם אז נעבור באזור דיי הרבה.

יש הצעות נוספות מעניינות ששווה לבקר?

החלטנו שבגן החיות לא נבקר, ואולי נבקר באיזה עוד מוזיאון אחד. הבנתי שבאלכסנדרפלאץ יש תערוכה של סלבדור דאלי בתשלום ואותי אישית זה מסקרן - האם מישהו היה ויכול להמליץ על התערוכה?

ומבין כל המוזיאונים שברלין מציעה - איזה מהם הכי מומלץ לדעתכם?

חשבנו לנצל יום אחד (למרות הזמן המועט) לטרופיקל איילנד שנמצא כשעה נסיעה מברלין. שווה? או שעדיף לוותר ולהנות יותר ממה שלברלין עצמה יש להציע?

חיי לילה בברלין - מסיבות נערכות גם באמצע שבוע, או רק בסופ"שים (כלומר שישי-ראשון)?

חוץ מהברגהיין שהבנתי שמאוד קשה להכנס אליו (ואין סבלנות לחכות שעות על גבי שעות כדי לא להכנס בסוף), איזה עוד מועדונים ובארים נחמדים יש?

אנחנו בני 22-23.

בכניסה לבארים/מועדונים יש צורך בהצגת דרכון או שנניח רשיון נהיגה (ישראלי) תופס?

ותחבורה ציבורית בלילה - עד איזה שעות? האם בכל הקווים של ה-U/S?

תודה רבה לעונים Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • fayermen
        fayermen נערך לאחרונה על ידי

תשלחי כתובת מייל ואעביר אלייך תכנית טיול מפורטת לברלין, על כל האתרים שכדאי לראות.

• שירליץ
          שירליץ נערך לאחרונה על ידי

אם אתם בלי ילדים לא הייתי מבזבזת חצי יום על הטרופיקל איילנדס.

תכלס גם עם ילדים בטיול של 4 ימים לא הייתי עושה את זה... 

• שירליץ
            שירליץ נערך לאחרונה על ידי

אנחנו לקחנו סיור אופניים מודרך עם Fat Tire שגם סיפק את הרצון לרכב קצת וגם עבר על התחנות העיקריות בעיר. יכול להיות שאפשר גם סתם לשכור מהם אופניים.

ראינו בעוד מקומות אפשרויות לשכור אופנייים, שווה ומומלץ, טירגארטן פארק מקסים!

• ortalm_m
              ortalm_m נערך לאחרונה על ידי

היי,

אחד הדברים הכייפים שעשיתי בברלין היה לשכור אופניים באלכסנדרפלאץ ולירכב לאורך האונטר דן לינדן עד לטירגרטן ואז לטייל בפארק ולטיילwink ואם אתן מחפשים איזה מקום יפה מחוץ לעיר ממליצה על טיול רומנטי בפארק סנסוסי בפוטסדאם- נסיעה של לא יותר מ20 דקות בS1 עד לתחנה המרכזית בעיר.

לגבי הרייכסטאג- לא הייתי בסיור בפנים והייתי יותר מפעם אחת בעיר, לא מרגישה פספוס האמת...

חיי לילה- את האמת, כמה שמדברים על חיי הלילה בברלין לא כל כך עפתי. אם בתל אביב את יכולה ליהנות מברים שפתוחים עד שעות הלילה המאוחרות גם באמצע שבוע בברלין התאכזבנו להעביר ערבים שלמים בחיפוש אחד מקום נורמלי לשבת ולשתות, לדעתי לבירות אירופה יש עוד מה ללמוד מחיי הלילה התל-אביביםlaugh יש את הפליקס שזה מועדון דיי פופולרי, מועדון-בר ממש מגניב שאני ממליצה עליו זה ה-kater blau.

יש צורך בהצגת דרכון בכניסה למועדון, ותחבורה- בגלל שאתם נמצאים באזור יחסית מרכזי באמצע שבוע לא בעייה לחזור עם מונית (מאוד זול בברלין) אם פיספסתם את הרכבת האחרונה. סופי שבוע בלילה יש, אם אינני טועה, כל חצי שעה/שעה רכבת.

• Soft Cell
                Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

עד כמה שזכור לי אני קיבלתי תשובה לגבי כיפת הרייכסטאג בתוך 20 דקות.

אמנם מדובר על חלק אחר של השנה אבל נראה לי שכדאי שתבדקו מחדש את הדואר שלכם.

• Shahafa
                  Shahafa נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לכל העונים Smile
                  נשקול את עניין פוטסדאם וטיולי האופניים..

ואם לא נבקר ברייכסטאג מובן שזה לא סוף העולם.. עוד נחזור לברלין בעתיד.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון