מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)
-
היי חברים, כאמור אנחנו זוג שטס ללונדון, פריז ואמסטרדם באמצע אוקטובר - 5 ימים ולילות בכל עיר. התחלתי לסדר לאט לאט את האטרקציות שמעניינות אותנו ורציתי לחלק אותם לימים ולתכנן טוב יותר את הלו"ז שלנו. היום אעזר בכם ללונדון ובהמשך גם לערים האחרות. כמה דברים יש לראות ולעשות בלונדון שזה לא ייאמן. זאת פעם ראשונה שלנו שם.
לפני שאני רושם את החלוקה שלי, אשמח לשמוע מכם דווקא על דברים שאפשר לוותר עליהם.
- שווקים - יש כל כך הרבה שווקים שעל הנייר נשמעים מגניבים - על איזה מהם אפשר לוותר?- מרכזי קניות - על מה אפשר לוותר? הרודס, ווסטפילד, ליברטי?selfridges?- מוזיאונים - מה פחות מוצלח? המזויאון הבריטי? אוסף וואלאס?הגלריה הלאומית?מוזיאון הטבע? מוזיאון ויקטוריה ואלברט?
- על הלונדון איי והצינוק של לונדון אנחנו כנראה נוותר, כנ"ל גם על אולפני וורנר ברדרס, מוזיאון שרלוק הולמס ומאדאם טוסו.
התכנון בינתיים הוא כזה:יום רביעי (שהוא היום הראשון) - נחיתה, קבלת חדר במלון ואז טיול באזור של המלון שזה אזור ההייד פארק, גני קזינגטון וארמון קזינגטון, ונציה הקטנה, ביג בן, כנסיית ווסטמינסטר, בית הפרלמנט, סנט ג'יימס פארק.יום חמישי - יום של שופינג מרכז - קניות ברחובות אוקספורד, ריג'נט, קארנבי, רחוב נייל, רחוב בונד, שוק קובנט גארדן, חנות המומינים, עולם הMַM, פריימארק , חנות הצעצועים האמליס, בית התה. ב19:30 באותו יום קנינו כרטיס למחזמר של מלך האריות בתיאטרון לייקום.יום שישי - יום בטבע כולל צילומי טבע - נוסעים למערב לונדון - לקיו גארדנס ולריצ'מונד פארק. האם לדעתכם נוכל לעשות עוד משהו באותו יום או שזה יהיה עמוס?יום שבת - שוק פורטבלו, ריגנטס פארק ופרימרוז היל, שוק קמדן, המפסתד הית' ולקינוח בערב הדרבי של לונדון - טוטנאהם נגד ליברפול באצטדיון וויט הארט ליין. לצערי מפאת חוסר זמן נוותר על גן החיות שבאזור... עמוס מדי?יום ראשון - מזרח העיר - מצודת לונדון, גשר לונדון, וכל השווקים שבאזור - פטיקוט, בורו, ספיטלפילדס, בריק ליין, שוק גריניץ וקו האפס בגריניץ'.יום שני על הבוקר יוצאים לכיוון פריז...כמובן שבכל לילה עשיתי לעצמי רשימה של פאבים/ברים - אם ישאר לנו כח, ולמהלך היום גם רשימה של מסעדות מומלצות.זה נראה עמוס מאוד, על סף הבלתי אפשרי אני יודע..
ובנוסף איפה אני מכניס את ארמון בקינגאהם (רוצים לראות את החלפת השומרים), ואת האוקווריום?מישהו פה היה כבר בפארק ריצ'מונד ? האם שווה?
אני צלם ומעוניין בצילומי בעלי חיים בטבע והבנתי שזה הכי טבע שאמצא בלונדון.אגב יש סיכוי שהמשחק לא יהיה בשבת אלא ביום ראשון... ואז חלק מהתוכניות משתנות.
תודה לכל מי שיצליח לעזור לי לעשות סדר בבלאגן..תומר:)
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)כדאי ללכת את palace ave ברגל (אסור לצלם יש שמירה בכניסות)
זה ליד המלון.
גם חנות מרקס אנד ספנסר שליד המלון פחות עמוסה מהחנות שברח' אוקספורד.
מרכזי קניות - רק על "הרודס" אי אפשר לוותר (אי אפשר להכנס עם תרמיל גב צריך להחזיק אותו ביד)
מוזיאונים- מה מענין אותכם עתיקות מצרים אשור וכ"ו
זה "בריטיש מוזיאון" ציורים של גדולי ההציירים עוד לפני תקופת הרנסנס- זה תמצאו "בגלריה הלאומית". לדעתי שניהם חובה.
מוזיאון ויקטוריה ואלברט מוזיאון המדע ומזיאון הטבע הם אחד ליד השני. ולכן אם לא מעניין , נקסט..
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)יום שבת נשמע לי מאד עמוס...
שוק פורטבלו, ריגנטס פארק ופרימרוז היל, שוק קמדן, המפסתד הית' ולקינוח בערב הדרבי של לונדון - טוטנאהם נגד ליברפול באצטדיון וויט הארט ליין.
כל אחד מהאתרים נמצא באיזור אחר בלונדון... רק הנסיעות בניהם יקחו חצי יום.
מכל אלו הייתי בוחרת או את נוטינג היל ושוק פורטבלו או את שוק קמדן והאיזור לשיטוט נינוח. אבל אני מטיילת באיזי יחסית.
למיטב זכרוני, אנחנו ביום של משחק של טוטנהאם בוויט הארט ליין הספקנו רק מוזיאון אחד בבוקר. צריך לקחת בחשבון זמן הגעה לא קצר (רכבת ואז הליכה ברגל, כניסה לאצטדיון וכו' ). תתכננו טוב את הזמנים כדי להגיע מספיק מוקדם.
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)היי תודה קודם כל.
המלון שלנו נמצא בין תחנת פדינגטון לבין ההייד פארק.
על הרודס אי אפשר לוותר? למה לא?
כן רשמתי לעצמי את מרקס אנד ספנסר באזור ההרודס.
מוזיאונים בגדול - ציורים פחות מענין אותי, אולי תמונות יותר, טבע... פחות היסטוריה.מה לגבי יום שישי ? האם אפשר לדעתך להוסיף שם עוד משהו בשעות היום? היית במקרה באזור הזה של הקיו גארדנס וריצ'מונד פארק?
מה לגבי אזור גריניץ' - האם הנסיעה לשם שווה? מעניין אותנו קו האפס ושמעתי שיש שם שוק טוב ופארק יפה... -
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)תודה על התגובה:)
כמה זמן לוקחת נסיעה ברכבת ממרכז לונדון לוויט הארט ליין?
האם ריגנטס פארק ופרימרוז היל והמפסתד הית פחות שווים?
אשאשל גם אותך -
מה לגבי יום שישי ? האם אפשר לדעתך להוסיף שם עוד משהו בשעות היום? היית במקרה באזור הזה של הקיו גארדנס וריצ'מונד פארק?
מה לגבי אזור גריניץ' - האם הנסיעה לשם שווה? מעניין אותנו קו האפס ושמעתי שיש שם שוק טוב ופארק יפה... -
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)היי,
אני אימצתי בחום ומציעה גם לכם לאמץ את ההמלצה שנתנה פעם שירליץ לעשות את סיור האופניים של חברת fat tires. סיור אחה״צ שלהם יכול להיות מצויין עבורכם והוא עובר ( מבחוץ) בכל האתרים שכתבת ( חוץ מונציה הקטנה, שלא ממש באיזור).
לעניין מוזיאונים: תבחרו אחד- שניים מקסימום בכל עיר, כדי לא לקבל הרעלת מוזיאונים. אני אוהבת מאוד אומנות מודרנית ולכן בלונדון טייט מודרן הוא must מבחינתי.
נא לא לסקול אותי וירטואלית, אבל לי זה נראה בזבוז זמן משווע לבזבז שעות רבות בקניות בטיול קצר וראשון בלונדון. סחורה לא איכותית וזולה אפשר למצוא גם בשווקים בארץ וסחורה איכותית בחודש אוקטובר תהיה יקרה כמו בארץ אם לא יותר. רק אם השכנה ביקשה קרם פנים של בוטס והחברה לאנג׳רי ממארקס אנד ספנסר או משהו אחר שיש רק בלונדון, הייתי מקדישה לקניות זמן ייחודי.
אנחנו מאוד אהבנו את גריניץ׳ והקדשנו למקום יותר מחצי יום. אתם צריכים לקחת בחשבון בתכנון, שרוב המקומות נפתחים בסביבות 10:00 ונסגרים בסביבות 17:00 . יום ראשון שלכם, למשל, הוא בלתי אפשרי. צריך גם לקחת בחשבון את מזג האוויר ולתכנן לפיו. למשל, בגיריניץ׳ יש תצפית יפה ועדיף לבקר במזג אוויר מתאים. מוזיאונים בימים גשומים וכו׳
תבלו
טל
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)צריך לבדוק את שעות הרכבות ביום ובשעה שאתם רוצים לנסוע, אבל לדעתי זה סיפור של שעה לפחות (ברוטו, עם מעברים והמתנות). מה שנחמד שכבר ברכבת תזהו את האוהדים לפי הבגדים, ואז תוכלו לעקוב אחריהם לאצטדיון.
בחזרה זה בכלל סיוט כי אלפי אנשים יוצאים יחד ועומדים בתור ארוך ארוך לרכבת. התור יכול להשתרך לאורך רחובות שלמים. וכולם עומדים יפה. גם אם יורד גשם. עדיין זכור לילדות שלי כאחת החוויות המוצלחות של לונדון.
בהמפסטד הייתי לאחרונה עם חברה, זה איזור חביב אבל ממש לא מאסט לביקור ראשון בלונדון. לטעמי זה "למתקדמים". בריג'נט פארק לא הייתי אבל... עוד פארק. מה לעשות שבחמישה ימים אי אפשר לכסות את כל הפארקים של לונדון.
אנחנו אהבנו את גריניץ'. לקחנו שייט בהלוך וחזרנו ברכבת DLR כדי לראות איזור נוסף של העיר. יש שם פארקים, מוזיאונים, את קו הזמן ושוק נחמד מאד. לא זוכרת רק אם השוק פועל כל יום.
ועוד משהו קטן. לונדון ענקית ומלאת עשרות אטרקציות. אם לא מאות. זו עיר שחוזרים אליה. אני לא חושבת שאפשר לצריך לראות 8 שווקים, 6 פארקים ו-7 מוזיאונים בביקור אחד. רילקס. תנו לעצמכם זמן לשבת בפאב, להסתובב בסבן דיאלז, לבהות בברווזים באגם....
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)בן הזוג שלי לא יודע לרכב על אופניים
תהיה לנו בעיה עם זה גם באמסטרדם חחח...
אנחנו ממש אוהבים קניות, יותר מתנות ודברים מגניבים מיוחדים מאשר בגדים.וכן בסוף למרות כל התכנונים יכול להגיע מר מזג אוויר ולשנות לנו הכל...
תודה שוב!
תומר
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)לגבי הפארקים דווקא מה שחשוב לי זה לתפוס חיות בטבע בשביל לצלם אותם.. את יודעת איפה הפארק עם הכי הרבה סנאים? ציפורים?

וכן אני באמת צריך להירגע ולהבין שגם אם לא נספיק אתר כזה או אחר - לונדון תמיד כן מחכה לנו.תודה!
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)היי תומר,
לא קראתי תגובות קודמות אז סליחה אם אני חוזרת על דברים שנאמרו, אבל נראה לי שהתוכנית שלך היא קצת 'תפסת מרובה לא תפסת'. אני מרגישה שאתה מנסה להספיק את הכל ולא לוקח בחשבון מרחקים או סדרי עדיפויות.
לדוגמא יום רביעי נקרא לי קצת עמוס, תלוי מתי אתם נוחתים וכמה זמן יקח לכם להגיע למלון וכו'. המרחקים מהאתרים שאתה כותב הם גדולים וקשה לעבור אותם ברגל, והנסיעות לוקחות זמן...
יום חמישי, קניות - אתם רוצים לעשות שופינג או לראות חנויות מגניבות או גם וגם ? אין דין פרימראק כדין האמליס והן לא ממש קרובות. אתם רוצים יום שתכל'ס מסתיים באזור קובנט גארדן (ליד הלייסיום) מה שמתכתב נהדר עם השוק עצמו, חנות המומינים, ניל סטריט, חנות M&M (מיותרת לגמרי בעיניי אבל קטונתי) וכו'. אז זה אומר להתחיל את הבוקר בשופינג של ממש באוקספורד סטריט ואז להמשיך לסתם שיטוט. אם אתם מסתובבים, לכו גם לאזור של nine dials.
שישי - לא מבינה בנושא טבע בלונדון, סורי... יש הרבה גני חיות והרבה פארקים יפים בלונדון אבל קשה לי לדמיין מה מהם יתאים לצילומים. אולי הגנים הבוטניים בצ'לסי? הם גם יותר קרובים מקיו גארדנס.
שבת - שוב, אתה מעמיס המון המון, למה בעצם ? לכו ל-2-3 מקומות טובים, תהנו מהם. זה הכיף הגדול של לונדון, המקומות הקטנים והמוזרים, הכנסיות עם הסיפורים המעניינים, הפאבים המעוצבים.
ראשון - שוב עומס ענקי, ובשיא הכנות? מיותר ברמות. לא תצליחו לעשות חצי מזה. גריניץ' היא כחצי שעה שייט / נסיעה ברכבת, ועוד חצי שעה הליכה למצפה ועוד המתנה בתור בשביל לראות, ובכן, קו על האדמה. המצפה היה מגניב ביותר והנוף נהדר, אבל שוק גריניץ' לא מיוחד בשום צורה. ואם אתה רוצה להינות באמת מהמצודה, זה עניין של כ-3 שעות, ואז צריך לבחור בין בורו מרקט וספיטאלפילדס.
בקיצור, אתה מעמיס בטירוף ובטוח שתתאכזב כי לא תצליחו הכל. אז חבל. לונדון היא עיר מהממת ומגניבה ועשירה, חוזרים אליה פעם אחרי פעם ולא שבעים ממנה. אבל יש לה קטע - וחלק מהקטע הוא שהיא בנויה שכבה על גבי שכבה, היסטוריה חיה עם אנקדוטות אינסופיות ומוזריות רבות. תנו לעצמכם להינות מהחלק הזה של לונדון. -
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)בהמפסטד הית׳ ראינו המון כלבים שבאו לחלץ עצמות (יפיפיים ומטופחים).
לגבי טבע ובעלי חיים, סימנתי לי פעם את המקום הזה, אבל לא היינו. תנסה לחפש מה אומרים בטריפאדוויזור
http://www.wwt.org.uk/wetland-centres/london/
אוקספורד סטריט מאד מייגע מבחינת קניות. אם אתם מחפשים דברים מדליקים ומיוחדים, לכו לשוטט באיזור seven dials. עוד איזור מדליק זה shoreditch
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)
על הרודס אי אפשר לוותר? למה לא?בגלל העיצוב המדהים והעוצמה של החנות.
.היית במקרה באזור הזה של הקיו גארדנס וריצ'מונד פארק?
לא היתי. ולא נראה לי ששוה להרחיק
מה לגבי אזור גריניץ' - האם הנסיעה לשם שווה? מעניין אותנו קו האפס ושמעתי שיש שם שוק טוב ופארק יפה...שווה נסיעה (בDLRׂׂ) על שוק לא היתי משקיע.
אך יש שם מוזיאון בין השאר יש את המדים המנוקבים של הורישו נלסון מקרב טרפלגר.
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)על הWWT שמעתי כבר, והוא היה ברשימות שלי - אבל העדפתי לוותר עליו וכן ללכת לריצ'מונד, חקרתי קצת על שניהם.
לגבי השופינג - נראה לי שנזרום ונטייל בכל האזור מאוקספורד , כל אזור הסוהו, דרך seven dials , קובנט גארדן...
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)תודה רבה, רשמתי לעצמי את הרודס כמומלץ..אעשה חושבים שוב לגבי השוק בגריניץ'.
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)היי דורה,
המון תודה על התשובה המפורטת.
מסכים איתך, נצטרך להיות יותר החלטיים ובררניים ולצמצם את מס' האתרים שהם מאסט מבחינתנו. נעשה הערכה מחדש.
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)הערה לצלם- אסור לצלם בהרודס'
(חוץ מאת הפסל של דיאנה ובן זוגה דודי אל-פאייד, בנו של בעל המקום)
בחוץ התיירים מצלמים את הלימוזינות ומכוניות הספורט של נסיכי הנפט שבאים בהמוניהם לקנות בחנות.
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)מסכימה לגבי הקניות בלונדון בנסיעה כל כך קצרה. אם רוצים חנויות מגניבות למתנות הייתי מתרכזת בשוק קמדן ובקובנט גרדן והרחובות הקטנים סביבה.
לגבי הקיו גרדן, גן בוטני מקסים למתעניינים אבל לוא דווקא לצלמים.
לונדון נפלאה לצילומי רחוב..
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)אשאיר את המצלמה בתיק שם:)
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)לקיו גארדנס תכננו ללכת רק בגלל הקרבה לריצ'מונד פארק ואם אנחנו כבר שפ אז נראה לי ששווה להכנס גם לשם, לא ככה?
צילומי רחוב תמיד זה נחמד אבל אין על צילומי חיות בטבע:)תודה!
-
מי עוזר לי לחלק את לונדון ל5?:)במוזיאונים "לא לצלם! " זה המלצה , העיקר בלי פלש...