שוויץ ספונטני -אודה לעזרתכם הדחופה
-
היי לחברי הפורום היקרים.
בהחלטה של הרגע האחרון החלטנו(זוג +2.5+10 חודשים) לצאת לטיול דרך העבודה של אשתי לשוויץ ומכיוון שהיציאה עוד 10 ימים בלבד ולוקח לי הרבה זמן לקרוא באנגלית אבקש את עזרת חברי הפורום בהכנת בנק יעדים- טיולים של שעתיים שלו עם הליכה לא קשה מדי (אנחנו עם מנשא..)
תצפיות עיירות ושאר אתרי חובה...
המקום שבו נשהה נקרא wengen באזור lauterbrunnen .
בעירה אין רכבים ולכן נסתמך על הרכבת ועל הרכבל.
אודה לכל מידע שיסייע לי לתכנן את הטיול בסביבה .
תודה
-
שוויץ ספונטני -אודה לעזרתכם הדחופהחיפוש בטיפים של האתר על ונגן העלה את התוצאה הבאה מאת אנונימי
שילטהורן- מומלץ לעלות רק ביום בהיר ממש ללא עננים בכלל ואז הנוף הפנורמי של כל הרי שוויץ פשוט מדהים- מומלץ!
קליינה שיידג- עלינו לכיוון האייגר גטלטשר שנמצא תחנה נוספת אחרי הקליינה שיידג. שם אתה קרוב ממש לקרחון האייגר המפלים הזורמים מהפשרת השלגים זורמים ברעש אדיר בשצף קצף והחוויה אדירה. משם כדאי לרדת ברגל לכיוון הקליינה שיידג-זהו אחד המסלולים היפים שעשינו- מומלץ!
טון- התאכזבנו מאוד מהעיר הזו. לטירה עלינו בהמון מדרגות שסחטו לנו את הכוחות, הנוף הנשקף ממנה לא מגלה שום דבר. האכזבה לא היתה רק מהטירה עצמה, אלא גם מהנוף העירוני הפשוט על מבני התעשיה שסובבים את טון ולא ראו ממנה את האגם כלל. העיר טון עצמה, משרה אווירה ים תיכונית של ממש עם שוק ירקות ובגדים פשוטים ובסטות לכל אורכו של רחובה הראשי. הרבה ערבים וכושים נצפו במקום. בשבילנו זה לא שוויץ. להגיע מההרים ולנחות לטון-זה היה מעבר חד ולא ממש נחמד עבורנו.
שפיץ - שנמצאת תחנה אחת לפני טון, מכיוון אינטרלאקן, היא פנינה אמיתית. היינו שם רק שעה בסה``כ אך הנוף והבניה העתיקה לחוף האגם מאוד מרשימים- מומלץ!
שייט - ערכנו מאינטרלאקן באגם טון ומברינץ באגם הנקרא על שמה. שני האגמים הללו יפהיפים עם צבע כחול-ירוק עמוק (במיוחד אגם ברינץ) והעיירות בהן עוצרת הספינה המהלך השייט, מקסימות- מומלץ! את השייט על אגם ברינץ (שהוא ללא ספק המרשים והכיפי ביותר) עשינו מברינץ לכיוון אינטרלקן אוסט. ביום אחר ערכנו את השייט מאינטרלקן ווסט לאגם טון.
ברינץ- אם הזכרנו את האגם שעל שמה אי אפשר שלא להזכיר אותה. עיירה עתיקת יומין עם בתי עץ מגולפים מקסימים עם רחוב ראשי הנמתח לאורכה ושיש בו כמה חנויות יפות של מוצרי עץ מגולפים מתוצרת המקום. לא ניתן לקנות במקום-המחירים מרקיעי שחקים- פיגורת עץ קטנטנה בצורת חיה כלשהי יכולה לעלות 80 פרנק כמו כלום. הנסיעה ברכבת מברינץ לרוטהורן לוקחת כשעה. השייט באגם ברינץ (מברינץ לאינטרלקן) לוקח כשעה ורבע.
רוטהורן - מברינץ עלינו ברכבת קיטור עתיקה ומקרטעת לפסגת הרוטהורן- נשקף ממנה נוף שמימי של אגם ברינץ וכל ההרים והישובים שמסביבו-מאוד כדאי!
מנליכן - עלינו אליו מוונגן (2 דקות מהדירה שלנו...) וירדנו ממנו לכיוון גרינדלוולד. דרך די ארוכה אבל פשוט מקסימה וטובלת בירוק אינסופי מנוקד בפרחים אלפינים קטנטנים. מי שזה לא הקטע שלו לרדת ברגל- ניתן לרדת ממנליכן ברכבל לכיוון גרינדלוולד- מאוד מומלץ!
פירסט - עולים לשם מהעיירה גרינדלוולד המקסימה. נוף פנורמי של היונגפרו המונך והאייגר כעל כף היד. לא היה לנו כח לטפס משם לאגם בחלפסי, אז פשוט ישבנו והתבשמנו מהנוף האלוקי וירדנו חזרה לגרינדלוולד ברכבל- מאוד מומלץ!
באלנברג - שם קיים מוזיאון פתוח, שרואים בו את הווי החיים השוויצרי בדורות עברו בבתים עתיקי יומין- אחרי בקתה או שתים מבינים את הרעיון וזה קצת משעמם, אך אני חושבת שדי מומלץ למשפחות עם ילדים- רואים אפיית לחם, קליעת כובעי קש, האכלה של פרות, אווזים, תרנגולים וכו`... וזה יכול לעניין ילדים- בקיצור אנחנו די השתעממנו אחרי חצי שעה.
ברן- עיר יפהפיה שמאוד כדאי לבקר בה. אנחנו הגענו אליה (זו השנה השלישית) כאופציה מצוינת לקניות ביום גשום, היות והרחוב הראשי שלה מלא בחנויות כלבו גדולות ובחנויות מקורות ומקושתות לכל אורכו. אתר חשוב ויפהפה בשם שיינגה פלאטה - אליו עולים מתחנת הרכבת בווילדרסוויל והנוף שם פשוט מדהים ומאוד מגוון. הטבע שם פשוט שולט. לווילדרסוויל הגענו ברכבת מכיוון לאוטרברונן (כיוון ששהינו בוונגן), ניתן כמובן להגיע למקום ברכבת בכיוון הנגדי, זאת אומרת מכיוון אינטרלקן. מווילדרסוויל עולים ברכבת עץ מצועצעת לשיינגה פלאטה. זה היה יום אחד לפני שחזרנו ולקחנו את הטיול לשם בלי הרבה ציפיות ואציין שזה היה אחד מהימים הכי יפים שלנו-אני ממליצה בחום! -
שוויץ ספונטני -אודה לעזרתכם הדחופהוהכי חשוב תכנס מיד עם הגעתכם ללשכת מידע לתייר ותבדוק מחירי כרטיסי נסיעה. 30 פרנק (?) כרטיס שנתי לילדה והיא מגיעה אתכם לכל מקום בחינם.
למבוגרים יש כרטיס, לא זול ל3 או 6 ימים רצופים אבל אם מתכוונים לטייל הרבה ייתכן שמשתלם. תמצא בשרשור אחר קישורים שרשמתי עכשיו.
אני חושבת שטיול ברכבת מונגן לקליינה שיידג, להשתדל להתישב בצד ימין עם כיוון הנסיעה, הפסקה, הליכה אל האגם הקרוב וחזרה או המשך ברכבת לגרינדלוולד גם יפה מאוד.
לטון שהוזכר כביקור לא מוצלח באמת שלא צריך להגיע במיוחד. אנחנו עצרנו בה בטיול ברכב. האזור שבו טיילנו היה מישורי ומאוד יפה וכלל לא דומה למה שתואר כאן. ברכבת כנראה שמגיעים לאזור אחר.
אני בספק שעם תינוקת תכנסו למפלי טרומלבך . חלק שם בחלק מהדרך והמים מתיזים אבל אולי טיול טבע מתוך לאוטרברונן במישור (אם לא יהיה חם מאוד) יהיה נחמד להרגשת האזור הכפרי, השלוה ליד הנחל.. אנחנו התחלנו ליד הכנסיה. לא רחוק מהכנסיה יש גם מפל מים צר וגבוה.
לשילטהורן עולים מ Mürren שנדמה לי שלא הוזכרה בתגובה הקודמת . אליה מגיעים ברכבת שיניים ורכבת מלאוטרברונן ונחמד לטייל בין התחנות שלא קרובות. כאמור רק במזג אויר מתאים. משקיפים על העמק ועל ונגן שממול.
ואני בטוחה שבונגן תקבלו עוד המלצות.
-
שוויץ ספונטני -אודה לעזרתכם הדחופהתודה.
לגבי הסוויס פאס, קראתי באתר של לשכת התיירות השוויצרית שעולה 250 פרנק ל4 ימים. האם יש לי אפשרות לדעת מראש אם זה משתלם או שעדיף לי לקנות נסיעות בודדות? לא נראה לי שאתרחק יותר מדי מוונגן לרכבות ההפנורמיות וכו..
-
שוויץ ספונטני -אודה לעזרתכם הדחופהכאן מחירי נסיעה מונגן
בדקתי מחירים לנסיעות בסביבה הקרובה ולא הגעתי למחיר כולל כזה.
נסיעה לקליינה שיידג הלוך ושוב או חזרה דרך גרינדלוולד (יותר יקר).
עליה למיורן דרך גרוטשאלפ.
נסיעה לקרחון אייגר.
גם אם תחליט לנסוע לגרינדלולד ולעלות לפירסט..
מאוד ייתכן שתחליטו לא לטייל בכל יום אז בכלל...
לפני הטיול שלנו רשמתי לי מה אני כן רוצה לעשות והיה לי ברור כמה יעלה. אם מידע זה נכנסתי ללשכת התיירות . הקשבתי וקניתי את הכרטיס המתאים.
.
.
-
שוויץ ספונטני -אודה לעזרתכם הדחופהקודם כל איזה כיף לכם
וונגן מקום מדהים באחד האיזורים המרהיבים ביופיים.אנחנו היינו בעיירה הסמוכה גרינדלוולד (בעמק הסמוך), ממליץ לך בחום לקרוא את הבלוג שלי עם כל פרטי הטיול. למרות שלנו אין פיצפון בגיל חודשיים וחצי ( יש מצב שהתכוונת לשנתיים וחצי?), עדיין כמעט כל המסלולים שעשינו רלוונטים גם לכם, כל עוד לא יורד גשם).
הדבר היחיד שהייתי ממליץ לכם לא לעשות הוא, עלייה לאחד ההרים הגבוהים (יונגפראו, שילטהורן וכד') וזה מכיון שתינוק כזה קטן וטמפרטורות בסביבת האפס לא הולכים יחד.
-
שוויץ ספונטני -אודה לעזרתכם הדחופהמבחינתי שלושת אתרי החובה באזור:
1. הפירסט שמגיעים אליו מגרינדלוולד - הליכה לאגם בכלאפ וחזור
2. שיניגה פלאטה שמגיעים אליו מווילדרסוויל. - הליכה במסלול מעגלי תצפית לאגמים וליונגפראו.
3. האתרים מעל וונגן - מנליכן, הקלינע שיידג והאייגר גלטשר.
-
שוויץ ספונטני -אודה לעזרתכם הדחופהלי נדמה ששייניגה פלטה יהיה קשה מידי עם מנשא ולכן לא רשמתי אותו. זכורים לי שם לפחות שני קטעים בהם ההליכה די קשה למי שאינו מתורגל בטיולים רגליים בכלל ובעליות בפרט. אולי עדיף להגיע לתצפית למקום שאני לא הגעתי אליו-Hrader Kulm.
ביום שבו מזג אויר נעים כייף ללכת ברגל ממנליכן לקליינה שיידג. מתאים למשפחה זו?
-
שוויץ ספונטני -אודה לעזרתכם הדחופהגם ההארדר קלום מרשים מאוד ומתאים.
אם כי השיניגה הרבה יותר יפה. בסך הכל לא מדובר בטיפוס הרים, ומי שמוכן להתאמץ קצת, ישתלם לו.
-
שוויץ ספונטני -אודה לעזרתכם הדחופההשייניגה פלטה בהחלט מקסים, גם הדרך לשם ברכבת מכילה קטעים מענינים אבל אני זוכרת קטע שביל, ( קצר ) צר, תלול ומטיילים רבים משני הכיוונים, קרוב לקצה מצוק. עם תינוקות במנשא אותי זה מפחיד ? בטוחה שהבת שלי היתה עושה זאת בלי בעיה בעלה שסובל מפחד גבהים כנראה שלא..
.מה נסיון השואל בטיולים?
-
מבחינת ניסיון,היינו עם הגדול לפני שנתיים בארה"ב עם מנשא והיה בסדר גמור במסלולי הליכה אבל עכשיו הסיפור אחר כי גם אשתי צריכה להיות חלק מהזמן עם מנשא ועם זה אין לנו ניסיון..מצד שני מראש נראה לי שנלך למסלולים קצרים כך שגם אם יש מקטע קשה נעשה אוטו לאט (או מהר וננוח)
-
כמה זמן פחות או יותר צריכים לקחת המסלולים האלה?
כמו"כ האם ניתן להשיג שם מפה שמציינת את נקודות העניין ודרכי ההגעה אליהם?
-
שוויץ ספונטני -אודה לעזרתכם הדחופהתודה בועז.
אקרא היום את הבלוג בטוח יעזור..
כבר מהשרשור הזה אני נכנס לאווירה וזה חשוב בטיול ספונטני כשאין זמן להתרגש מהנסיעה..
-
שוויץ ספונטני -זמניםאנחנו זוג מבוגר והליכתי אינה מהירה מאוד . איני יודעת באיזה כןשר גופני אתם. אולי תוכל ללמוד על זמנים מתוך סיכום הטיול שלנו:
לתחנה בפירסט הגענו ב 10:15. עוצרים כל כמה דקות להתרשם ולנשום. בהתחלה עליה די קשה כי השרירים עדיין רדומים. בשעה 12:00 בערך הגענו אל האגמים.
לתחנת הרכבת בוילדרסויל הגענו ב09:55. בשעה 10:10 יצאו שתי רכבות לשייניגה פלטה. הרכבות זוחלות הנוף בדרך מהמם. בשעה 11:00 הגענו לתחנה. הפסקת קםה וסנדויץ/עוגה.
11:45 אנחנו מתחילים במסלול המעגלי . מתחילים בעליה קלה יחסית. אח"כ השביל כמעט מישורי ושוב עליה. עכשיו היא קשה, תלולה למדי. המסלול יפה מאוד. רואים את האגמים טון ובריינץ רחוק מתחתינו. המצלמה לא מסוגלת לקלוט את היופי הזה. יש הרבה נקודות שכדאי לעצור ולצפות. הגענו לשלט המפנה ל Oberhorn. אני מסתכלת למעלה ושוללת את האפשרות שאטפס לשם. מספיק קשה היה לי עד לכאן. אילו הייתי צעירה יותר , שרירית יותר..יש קטע שביל צר ומולנו מטיילים שמגיעים מהכוון הנגדי. הילדים, כבני 9 עם מקלות הליכה. עוקפים בבטחה. במזלג שיש בו שלט שמפנה לגרינדלולד אנחנו פונים ימינה. קטע דרך מקסים. צופים אל Oberhorn ורואים שלא סתם תלול שם. יש הרבה מדרגות. אין מילים לתאר את המרחב הזה. ממשיכים בהליכה נוחה למדי ומגיעים לגן הבוטני. ....טיילנו בו.
הגענו לתחנה בשעה 14:30. הזמן רץ. המוני מטיילים מתאספים. בקצה התחנה עומדת רכבת ישנה. 15:00 מגיעה רכבת סגורה היא מתמלאת ואת הנוסעים הרבים שנותרו בחוץ מפנים לרכבת השניה.
2 הרכבות יורדות כמעט יחד. מרחק קטן בינהן. ב 15:55 אנחנו בוילדרסויל ובשעה 16:10 כבר בדרכינו לגרינדלולד.
- עלינו למנליכן דרך גרינדלולד. הגענו בשעה 10:00. עצרנו לתצפית ליד התחנה של הרכבל שמגיע מונגן והמשכנו לתצפית גבוהה.(הנוף מהתצפית מהמם כשאין ערפילים). לא מציעה לך לעלות לתצפית העליונה עם מנשא. העליה חדה ויש דרדרת. אולי תתחלקו בתפקידים..)
הגענו חזרה לתחנת הרכבל לגרינדלולד ב11:20. הפסקת אוכל ומנוחה מהטיפוס..
"12:05 מתחילים דרכינו לקליינה שיידג. הדרך רחבה, נוחה. לסרוגין עליו וירידות לא רציניות... בהמשך הדרך אנחנו ועדר פרות על אותו שביל. הן עולות אנחנו יורדים. טיול רגוע בנוף פסטורלי. הפסגות המושלגות תמיד בנמצא.
ב13:50 אנחנו בתחנה בקליינה שיידג. בדיוק נכנסה רכבת שכתוב עליה לונגן ולאוטרברונן אז לא נבזבז זמן בהמתנה..
הרכבת זזה ב14:00.
-
שוויץ ספונטני -זמניםתודה. נראה שאלו מסלולים שמתאימים לנו..
לגבי הכושר,אני קצת חושש לאשתי אבל מאמין שנסתדר..
-
שוויץ ספונטני -חזרנו ,תודות..הי לכולם ושנה טובה..
חזרתי בשביל להגיד תודה לכל מי שעזר בתכנון (הספונטני ..)של הטיול לשוויץ.
כאמור יצאנו ל8 ימים ללא רכב,זוג ושני ילדים בני 2.5 ו10 חודשים. כל הלילות בWengen שהוא כפר סקי מהמם באזור היונגפראו.מדובר בטיול ראשון שלנו לאירופה.
היציאה לטיול התה במסגרת דיל ממקום העבודה של אשתי וכללה מלון כשר (קלאב מד 3*) כאשר הטיולים בוצעו באופן עצמאי.
לכפר אין אפשרות להגיע ברכב אלא רק ברכבת.
קנינו את הפאס של אזור היונגפראו ב230 פראנק ל6 ימים שכולל רכבלים רכבות וגם שייט באינטרלאקן.
האמת שלמי שמגיע לאזור אין כ"כ צורך בתכנון מדוקדק של הלו"ז מכיוון שהאזור גדוש באטרקציות ובעיקר בנופים ומסלולי הליכה. אנחנו מן הסתם התמקדנו במסלולי הליכה קצרי של שעתיים-שלוש (לא קלים..) אבל כמובן שיש מסלולים מאתגרים יותר וארוכים יותר..אנחנו טיילנו עם שני מנשאים.
בכל תחנת רכבת יש נקודת מידע שכוללת מפות והדרכה, כל השבילים מסומנים ומשולטים היטב וכן הסינכרון בין אמצעי התחבורה השונים מצויין (מתחנת הרכבת יוצאים גם אוטובוסים וגם רכבלים)
פשוט לבחור מסלול ולצאת.. כל כפר באזור וכל בית קפה הוא אטרקציה בפני עצמה..
הטיסות בוצעו באלעל בשעות נוחות לציריך בהלוך היה צפוף אך בחזור הפרסרית שראתה שאנחנו עם שני ילדים ריווחה אותנו יפה ונתנה דווקא יופי של שירות.
שוב תודה אם יש שאלות או בקשות אשמח..
נ.ב.
לא ידענו כמה שוויץ יקרה ואולי טוב שלא ידענו מראש..
תעודדו אותי ותגידו שזה לא כך בכל אירופה..
-
שוויץ ספונטני -חזרנו ,תודות..כבר הלכתי לכתוב לך הצעות למסלולים ואז ראיתי שחזרת כבר
)הנה האלבום שלנו - אם בא לך להשוות מסלולים
מאוד שמח שנהניתם - אכן שוויץ היא מהמוקמות היפים בעולם (כולל השוואה למקומות "רחוקים" כמו נפאל, ניו זילנד וכו'..)
לצערי - אני חייב לציין שיש מקומות רבים באירופה שיקרים בטירוף והם על מפת התיירות: נורבגיה, אנגליה , פריז, איסלנד..
מזל שעדיין יש מקומות נגישים יותר כמו איטליה, גרמניה (היער השחור), אוסטריה ועוד כמה ...שיישאר כך
-
שוויץ ספונטני -חזרנו ,תודות..לא מצליח לפתוח..אפשר להסתכל על תמונות של שוייץ בלי סוף..