שבועיים בהודו- ספטמבר-אוקטובר
-
כבר לא צעירים ובכל זאת החלטנו על שבועיים בהודו . האפשרויות רבות ומבלבלות...
מבקשת חוו"ד - נחיתה בדלהי- טיסה לרישיקש ומשם לפושקר ואם יהיה זמן לעוד קצת מראגיסטן.
המליצו לי על דראמסאלה במקום רישיקש. האומנם?
הפעם הזאת נוותר על דלהי רק נעבור דרכה.
האם להתמקד רק בראגיסטן? לשלב?
אשמח לכל עזרה
-
שבועיים בהודו- ספטמבר-אוקטוברלא נראה לי שיש טיסה מדלהי לרישיקש
אם אתם באים לשבועיים בלבד מציאה לך סידור אחר- קחו רכב עם נהג צמוד וסעו ממקום למקום, לא כזה יקר ואפשר לתאם הכל מראש כולל מלונות ולדעתי תספיקו לראות הרבה יותר. ממליצה על סוכן נסיעות בדלהי ש אני מכירה מספר שנים, אמין מאד אפשר לסגור כל המסלול מראש איתו
https://www.facebook.com/InvictaTourAndTravels?fref=ts
אני ביליתי חודש שלם רק ברג'סטאן (בלי נהג) יש הרבה מה לראות. אפשר לשלב גם ביקור באגרה- טאג'מאהל זה קרוב לרג'סטאן
-
שבועיים בהודו- ספטמבר-אוקטוברלדעתי האישית מתעלה בהרבה גם על דראמסללה וגם על רג'אסטן. אבל זה משהו מאוד מאוד אישי וכנראה שרבים יגידו לכם אחרת. אתם צריכים לקרוא או לשמוע קצת על המקומות האלו ולהחליט מה מתאים לכם. אי אפשר לשאול אנשים אם עדיף רישיקש או דראמסאללה. זה כמו לשאול אם את יותר אוהבת אוכל אסייאתי או שוקולד. לא יודעים, תלוי בכם. רישיקש יותר עירונית ודתית (קצת מזכיר את פושקאר מהבחינה הזו). מצד שני יותר אקשן מדארמסללה. ולדעתי יותר מרשימה.
באופן אישי אני חושב שלעשות שבועיים בשלושה יעדים, כל אחד 4-5 ימים שהם בעצם שלושתם, דראמסללה, רישיקש ופושקאר נשמע כמו ממש ממש אחלה טיול. הבעיה היא שהן לא ממש קרובות.
רישיקש היא 6 שעות במונית אני חושב מדלהי, כך שזה דיי לא נורא (יש גם רכבת להארי-דוואר). לפושקאר יש גם איזה נסיעת לילה שיכולה לחסוך לכם ימים, ולדראמסללה יש טיסה. אבל זה קצת טיול כוכב מדלהי, קחו את זה בחשבון.
דבר אחרון, לא ברור אם כבר הייתם בהודו אני יוצא מהנחה שזו פעם ראשונה. אני חושב שמי שאוהב טבע, או לפחות טיפה מעניין אותו לראות טבע כשהוא במדינה זרה, לא יכול לוותר על ביקור בהימלאיה. רישיקש ודאראמסללה ממוקמות בפאתי ההימלאיה, אבל משניהם אי אפשר לראות את הדבר האמיתי, את ההרים העצומים האלו במלוא תפארתם. אם זה יותר מעניין אתכם מטקסים על הגנגס, יוגה ואווירה עירונית (רישיקש), ויותר מעניין אתכם מאווירה ישראלית, קורסים ואווירה כפרית אבל מאוד תיירותית (דראמסללה), הייתי מתחיל ממנאלי (טיסה), עושה שם לילה-שניים, יוצא לאיזה 7-8 ימים בספיטי, חוזר ללילה או שניים במנאלי להתאושש, 3-4 ימים פושקאר והביתה. טיול מדהים של שבועיים. לא תראו נופים כאלה בשום מקום אחר בעולם (לדעתי).
-
שבועיים בהודו- ספטמבר-אוקטוברתודה רבה על התשובה המחכימה אותנו ונותנת כיוון מחשבה.
אוהבת את קטע ההימאליה והנוף וגם נראה לי שמזג האוויר יהיה טוב יותר.
-
שבועיים בהודו- ספטמבר-אוקטוברתודה על תגובתך. נבדוק את עניין הנהג הצמוד
-
שבועיים בהודו- ספטמבר-אוקטוברבאופן כללי כשמתכננים טיול תמיד כדאי לבדוק את המסלול על גוגל-מפס. אין שום הגיון בעיני לנסוע מזרחה לרישיקש ואז מערבה לרג'אסטאן, וכל מי שיסתכל במפה יראה שאגרה ופושקאר נמצאות בכיוונים ההפוכים.
קחו בחשבון שקצב הנסיעה בהודו הרבה יותר איטי מאשר במערב, כך ש200 ק"מ אורכים למעלה מ5 שעות.
לא כתבת מתי הטיול, ומזג האוויר חשוב בקביעת המסלול.
אני אישית הכי אוהבת בהודו את הנופים והאווירה של דהאראמסאלה, אבל כאמור זה עניין של טעם.
-
שבועיים בהודו- ספטמבר-אוקטוברלטעמי שבועיים מתאים לדרמסלה ומנאלי. והכפרים בקאסול או קשמיר.
רגסטאן מדברית. הנופים בצפון שווים יותר.
3 ימים דרמסאלה. 3 ימים מנאלי. 5 ימים קאסול והכפרים. משהו כזה.
ואולי יום יומיםי ברישיקש. הצפון יותר יפה מרישיקש.. אבל זה טעם אישי.