הודו- היום האחרון- שאלה
-
אנחנו נהיה בחגים בטיול בהודו (5 נפשות).
ביום האחרון אנחנו צריכים להגיע מאמריצר לשדה בדלהי.
הטיסה הביתה ב4/10 בשעה 04:15 מדלהי (משערת שצריך להגיע לשדה בשעה 01:15).
כרגע עומדות בפננו שתי אפשרויות:
1. רכבת היוצאת מאמריצר (3/10)בשעה 16:50 ומגיעה לדלהי בשעה 23:05 (הוזמן)ויש לנו הסעה מהרכבת לשדה. הבעיה שהפנו את תשומת לבי אתמול, שהרכבות לא תמיד יוצאות בזמן אפילו עד 24 שעות, ואז אני בבעיה עם הטיסה הביתה. מישהו נתקל בבעיה זו?
2. לבטל את כרטיס הרכבת (לא בטוח שנקבל החזר- נמצא בבדיקה) ולקחת טיסה היוצאת בשעה 18:45 ונוחתת בדלהי בשעה 20:00. ואז יש לנו 8 שעות המתנה (5 שעות לפני התייצבות), קראתי פה באתר שלא ניתן להיכנס לטרמינל היוצאים אלא 3 שעות לפני.
א. יש למישהו רעיון מה לעשות ב5 שעות אלו שעות ערב(בהנחה שנוכל לקבל את הנהג שהיה צריך לקחת אותנו מהרכבת לשדה ולעשות משהו בשעות אלו)?
ב. והאם לדעתכם אני צריכה בכלל שלא לסמוך על הרכבת ולעבור לטיסה?
-
הודו- היום האחרון- שאלהאני הייתי חוזרת לדלהי ב- 2/10 ומקדישה את ה- 3/10 לטייל בה.
נתקלתי בהרבה עיכובים של רכבות בהודו.
-
הודו- היום האחרון- שאלהכשמדובר בהודו הדבר האחרון שהייתי עושה זה לנסוע או לטוס לדלהי ממש קרוב לזמן השיבה הבייתה. מסכים עם צביה . תנסו ל הגיע לדלהי יום לפני הטיסה כך שאם משהוא מתפקשש יש לכם יום שלם לתקן.
-
הודו- היום האחרון- שאלהבדלהי נהיה באמצע הטיול, ואני כבר לא יכולה לשנות את כל המסלול כי בתי המלון והנהגים כבר מוזמנים.
אשנה את הרכבת לטיסה.
אולי כדאי לא לקחת את הטיסה האחרונה של השעה 18:45, אבדוק מתי יוצאת זו שלפניה....
בכל מקרה, יש למישהו רעיון מה לעשות בשעות שיש לי? יעמוד לרשותי נהג 2-3 שעות.
-
הודו- היום האחרון- שאלההיי יפה,
אני תמיד לוקחת טווח בטחון של יום אחד לפחות.!!
גם לא הייתי לוקחת את הטיסה האחרונה!!!
הנה מספר הצעות לדרום דלהי: קירבת שדה התעופה.
hauz khas village
קחי בחשבון ש 2-3 ש״ בדלהי זה לא הרבה זמן.
התנועה בדרך כלל מאד איטית וישנם עיקובים.
-
הודו- היום האחרון- שאלההי צילה
מנסה לבדוק את הטיסה שיוצאת מאמריצר בשעה 14:20 ולקחת את הנהג עד להגעה לשדה לנסיעה לארץ.
תודה כל המשיבים
אם יש עוד רעיונות בעיקר לאור העובדה שאם אצליח להקדים לטיסה זו אנחת בדלהי בסביבות 16 ויהיה לי את כל אחר הצהרים/ערב
-
הודו- היום האחרון- שאלהיפה,
אם אתם בענין גנים ולטייל ברגל בפארק יש שניים ש
אני ממליצה:
garden of 5 senses
הנה גם אתר עם עוד אפשרויות:
http://www.delhitourism.gov.in/delhitourism/tourist_place/garden_of_five_senses.jsp
-
הודו- היום האחרון- שאלהלא לקחת טיסה אחרונה. גם עם זאת שלפניה לא הייתי רגוע במקומכם.
כבר קרה לי שהגעתי לשדה תעופה ואמרו לי שטיסה מקומית מתערכבת ב8 שעות. או שהיא הוקדמה בכמה שעות (כמובן שהגעתי מאוחר מידי).
תמיד תמיד יום לפני.
בהודו קל לבטל טיסות/רכבות מלונות כמעט תמיד יש החזר מלא עד אפילו שעתיים לפני.
-
הודו- היום האחרון- שאלהדעתי קצת שונה מחברי
. אני דווקא חושב שלא צריכה להיות בעיה עם הרכבת. נכון הוא אמנם שעדיף להגיע לדלהי יום קודם ולבלות את היום האחרון בדלהי, אבל גם אם אתם לא עושים כך זה בסדר. אמריצר אינה רחוקה מדלהי והרכבות ממנה לדלהי די מדייקות. לפי מה שאתם מציינים (זמני הרכבת) אני משער שהרכבת היא השטאבדי המהירה ואם זה כך אז לא צריכה להיות כל בעיה. כמובן שתמיד יכולים להיות אירועים קיצוניים שגורמים עיכוב רציני (למשל שטפונות בקנה מידה גדול) אבל דבר שכזה יכול לקרות בכל מקום ובכל זמן. ולעניין עצמו: רכבות השטאבדי הן כאמור די מדוייקות וכמעט ולא מאחרות (אני לא מדבר על 5-10 דקות איחור) ובכל מקרה - היות והרכבת יוצאת מאמריצר עצמה (תחנת המצוצא) אין כל סיבה שהיא תתעכב. ובקיצור - לדעתי תוכלו להגיע לדלהי בזמן בלי כל בעיה. במקסימום אפשר לנסות ולקחת רכבת קצת יותר מוקדמת (ואני מניח שיש עוד כמה רכבות מהירות יותר מוקדמות). אפשרות אחרת היא לקחת אוטובוס ישיר מאמריצר לשדה התעופה של דלהי. אני יודע בוודאות שיש מספר אוטובוסים שכאלה ביום - אוטובוסים ממוזגים ישירים. אני בכל מקרה חושב שמיותר לחלוטין להחליף את הרכבת בטיסה! -
הודו- היום האחרון- שאלהתודה לכל המשיבים, אנחנו החלטנו לחזור מארמיצר עם טיסה שיוצאת בשעה 14:20 ולנצל עוד כמה שעות טיול אחה"צ/ערב באזור דלהי.
-
הודו- היום האחרון- שאלהאני מסכים עם רן. רכבות בהודו די יציבות - ודווקא טיסות יכולות לזוז בגלל ענייני מזג אוויר וכדומה ולכן הייתי מסתמך על רכבת יותר מאשר על טיסה. מסכים עם האחרים שעדיף בכלל להגיע יום קודם לדלהי.
אבל - אפשר פשוט לקחת נהג. המרחק אמריצאר דלהי לא להיט, אבל זו נסיעה שצריכה לקחת בערך אותו הזמן שנוסעים ברכבת.
-
הודו- היום האחרון- שאלהמציע בחום לבקר במקדש אקשדרהם המקדש הגדול בהודו, חדש יחסית בן 10 שנים שנבנה בחומרים וסגנון של פעם מקום מרהיב הנקי ביותר בהודו בלי ספק. פח אשפה על על מטר מרובע....
-
הודו- היום האחרון- שאלהאין לי אפשרות להגיע יום קודם לדלהי ובבוקר לפני יציאה לדלהי אנחנו מתוכננים לבקר במקדש הזהב ,הצלחתם לבלבל אותי לגבי מה נכון לעשות עם ההגעה לדלהי ביום האחרון...
-
הודו- היום האחרון- שאלהאין צורך להילחץ
. אם אתם לא יכולים להגיע לדלהי יום קודם והתכנית שלכם כבר קבועה - לא קרה שום דבר
. ההצעה שלי היא די פשוטה: לעשות את היום האחרון באמריצר ולבקר בבוקר במקדש, ואחה"צ להמשיך לדלהי בטיסה או רכבת. אבל הדבר שאכן נכון לעשות הוא להוסיף מרווח קטן של מספר שעות בין ההגעה לדלהי ובין הטיסה לארץ. זה אומר שכדאי - אם אפשר - להקדים את היציאה מאמריצר ואת ההגעה לדלהי במספר שעות (אם ברכבת, אם בטיסה ואם באוטובוס/מונית). דבר שכזה יאפשר לכם גם למצוא אופציה חלופית במקרה של תקלה ברגע האחרון - אם הטיסה המתוכננת או הרכבת המתוכננת מתבטלים או מתאחרים בכמה שעות אז תוכלו לקחת את הטיסה/רכבת הבאה או במקרה חירום לקחת מונית ספיישל. הקדמה של היציאה מאמריצר וההגעה לדלהי פירושה שיהיו לכם כמה שעות להסתובב בדלהי (לגבי מקומות להעביר את הזמן בדלהי - אני חושב שהרעיונות שהביאו לכם הם די טובים). בכל מקרה לגבי סוג התחבורה אני אישית חושב שאפשר בהחלט לסמוך על הרכבת, אבל ליתר ביטחון הייתי כאמור מקדים ולוקח רכבת מעט יותר מוקדמת, כך שאם יהיה עיכוב רציני (מה שלא נראה לי) - עדיין יהיה לכם מרחב ביטחון נוסף -
הודו- היום האחרון- שאלהאני דווקא לא הייתי סומך על זמני הרכבת בהקשר של סיטואציה שצריך להגיע לטיסה, ולא פוסל גם איחור רציני. זה הודו...לטוב ולרע
-
החלטת הקדמת ושינית לטיסת אחה״צ.
די הרבה זמן להגיע בנחת וקצת להסתובב.
השארי בהחלטתך.
וכמו שכתב רן - לא להלחץ.
הטיסות עובדות בהודו!
-
הודו- היום האחרון- שאלהתודה
-
הודו- היום האחרון- שאלהצילה, האם Dilli Haat הוא שוק? אני מבינה שיש שם גם מזון?האם ביקרת שם?
מכיוון שאנחנו חוזרים לדלהי עם טיסה ולא רכבת ויש הגבלת משקל (15 ק"ג) הבנות ביקשו שהזמן שיש לנו בדלהי יהיה לשווקים...
(אני בשמחה הייתי בוחרת בגנים אבל אני במיעוט
)האם הגנים והשוק הזה בקרבת מקום?
יש עוד המלצות לשווקים ליום זה (אנחנו נוחתים ב15:30 ויש לנו לפחות עד חצות , נהיה עם נהג צמוד)?
כמו כן האם יש המלצה למסעדה טובה לסיום הטיול לארוחת הערב?
-
לא הייתי לא בזה ולא בזה. תיכננתי השנה להיות אבל הויזה שלי קוצצה ב 5 ימים שאותם תיכננתי לדלהי וסביבתה.
ה dilli haat מתוייר מאד ומה שנקרא מלכודת לתייר מבחינת הקניות
עד כמה שקראתי והבנתי hauz kas גם יש מסעדות וגם חנויות משהו שמזכיר את שינקין.
גן 5 החושים - יש למצוא נהג שיודע היכן זה והנקודה הרחוקה ביותר - וגם דרוש זמן.
גן לודי , דילי האט, האוז קאז - ומשם לשדה.
חלקי את הזמן בשווקים - בגן יש גם מסעדה - לא רעה ףותראי כמה זן ישאר לך.
משעה ועד אין סוף.
-
הודו- היום האחרון- שאלהאני מקווה שביום האחרון נקבל נהג עם ראש פתוח שייקח אותנו דווקא לשווקים פחות מתוירים..
לגבי הגנים נראה מה עלמות החן שלי יגידו...
תודה על העזרה