אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומה
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלי!
קפצתי לרגע מפורום ארה"ב ומצאתי את השירשור המקסים שלך!
כרגיל חגיגה -תמונות מהממות וסיפור עוד יותר.
מחכה להמשך, ועכשיו כשהבנתי איך הפסדתי את הפיורד-ספארי אז בכלל... צריך לחזור...
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהלא חשבתי שהנוף יוכל להיות עוד יותר מדהים ומסתבר שטעיתי...
המילה מדהים נראית כל כך קטנה ולא מספיקה!
ושאלה של מפונקת - הצימרים זה ברירת מחדל או שזה מה שיש?
דנה
נ.ב. דוגמני הבית יפים לא פחות מהנוף!
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלוש יקירתי!
WOW WOW WOW
אין לי הרבה מילים להוסיף, הנוף מהמם ועוצר נשימה! טיילתם בתוך גלויה! למרות שכבר ראיתי את רוב התמונות, עדיין כל תמונה פוגעת הישר ללב-איזה עונג לחיות בתוך הציור הזה.
ממשיכה ללוות אתכם בנורווגיה היפה. תענוג, כבר אמרתי?
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהחיכיתי בשקט עד שתגיעי למנה העיקרית בתפריט-נורווגיה
התמונות שלך החזירו אותי 40 שנה לאחור אל הנופים האדירים של נורוגיה. מאז טיילתי לא מעט בעולם. אבל נופי נורוגיה נותרו חרותים בפסגה.
זה תענוג לראות תענוג להזכר ותענוג שיש מי שמזכיר זאת בחינניות יתר
תודה
רנצי
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהערב טוב לכם,
פנינית יקרה - מזל שהחלטת לקפוץ!! יש לך חלק חשוב בעזרה בתכנון הטיול שלנו וזה המקום שוב להודות לך! אני מאחלת לך - שתשובי לנורווגיה ושתעשי את הפיורד-ספארי. גם אני אשמח לחזור לשם.

דנה יקירתי - תודה
המילה מדהים לא יכולה להכיל את כל העוצמה והיופי. אפשר לעבור לאנגלית : amazing, stunning etc. etc .....לגבי הצימרים - יש כל מיני אפשרויות לינה, גם בתי מלון (די יקרים). מכאן זה רק השתפר, אל דאגה...
מרינוש - נהדר שאת ממשיכה איתי ומשמחת אותי
.ראנצ'י - כיף לראותך פה, ברוך הבא! אני באמת חושבת שנורווגיה לוקחת בגדול את כל המקומות בהם ביקרתי אי-פעם.
אז הנה עבורכם, שולחת עוד מנה של יופי -עוצמתי ממצפור Stegastein :

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהלאחר שסיימנו את ההתפעלות, ההתפעמות והצילומים במצפור סטגסטיין, המשכנו בדרכנו.
לא לפני שביקרנו בשירותים...תיראו איזה נוף :

כן, כן : הנורווגים השקיעו לא רק בעיצוב האדריכלי של נקודת התצפית, אלא בכל "המסביב" - מגרשי חנייה, מפפות והסברים, ו...שירותים נקיים עם נוף מהמם.
אנחנו ממשיכים בדרכנו אל הדבר האמיתי : כביש השלגים !
זוהי דרך נוף, (כביש מס' FV-243 ) שאורכה 48 ק"מ והיא מתפתלת ועולה עד לגובה של 1300 מ'.
בדרך אמור להיות שלג כל השנה, אגמים בשלבי הפשרה שונים ומפלים ונחלים רבים.
התחלנו לעלות.
קודם כל, נכנסנו לתוך ענן ערפילי.
ואז, ראינו את המפל הראשון ולידו קצת שלג.

אמא: תעצור, תעצור!
אבא: רק התחלנו בדרך! כבר לעצור?
סאבטקסט: מאין יבוא עזרי...??
בן: אני רוצה להיות בשלג!
סאבטקסט: כי אין כמו דור ההמשך (שתמיד לצידי...)
כמובן שאבא עצר.
הנה המכונית, לוטה בערפל. (ואבא בתוכה. לא התחשק לו לצאת).

קצת צילומים וחזרנו למכונית.
המשכנו בנסיעה.
שוב אבא עצר, שוב אמא והבן צילמו והצטלמו...

וממשיכים.
אין מילים לתאר את גובה השלג שהיה סביב הכביש.
רק התמונות יכולות להמחיש:

תיראו כמה השלג היה גבוה ומבהיק

המשכנו בדרך.
היינו די בודדים על הכביש.
במקביל אלינו נסע יפני (או מישהו מהמזרח הרחוק. אני קוראת להם בשם הכללי "יפנים".
בכל מקום שהוא עצר, אבא קיבל הוראה גם לעצור.
בכל פעם נפנפנו לו לשלום.
אבא כבר לא התנגד לעצירות, הוא נשאב לתוך הנוף המהפנט.
כל האגמים שהיו אמורים להיות בשלבי הפשרה - היו עדיין קפואים!
ליד רבים מהם, נראו מגדלי האבנים שרואים במקומות גבוהים רבים באירופה.

מדהים, מהמם, מופלא!!

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהמסתבר, שהשנה היה חורף קר ומושלג באופן מיוחד. הוא גם היה ארוך.
לכן, השלג לא הפשיר והאגמים נותרו קפואים.
ידעתי שצפוי להיות שלג בדרך השלגים, אבל לא תיארתי לעצמי שיהיה כל-כך הרבה!!
זו היתה הפתעה אדירה!
כביש השלגים אינו פתוח כל השנה, אלא רק בין התאריכים 1.6 - 15.10 - וגם את זה עדיף לבדוק מראש.
עד אמצע חודש יוני, לא יכולתי לתכנן את הדרך שלנו בגוגל-מאפס, כנראה משום שהיה סגור. כל הזמן "נזרקתי" למסלול הנסיעה במנהרה שהוזכרה קודם לכן...
גם כך, כפי שסיפרתי (וגם לטיט סיפרה בזמנו) - לא הרבה רכבים נוסעים על הכביש. רוב התיירים מגיעים לתצפית סטגסטיין וחוזרים למטה, לאורלנד ולפלאם.
אנחנו זכינו לחוויה מדהימה.

הנה הדרך מתפתלת בינות השלגים

ואגם שמנסה להפשיר... אבל עדיין מאד קפוא

הנה אגם שהפשיר

מי המשוגע שגר כאן?

ופתאום ראינו כבשה. היא כנראה מתגוררת כאן באיזור...

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומההכבשה עם הפפיון הירוק נראית כמו פוטומונטאז.
זו תמונה הזויה.

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלוש,
הסיפור שלך רק ממשיך להיות טוב ועוד יותר טוב והנוף ממרפסת התצפית גרם גם לי להזיל דמעות ואז הגיע כביש הקרחונים והשלגים, שלמרות שכבר ראיתי את התמונות שלו עדיין ישבתי נפעמת!!!!
ובכלל התמונות הפנורמיות שלך נפלאות, אני לא הצלחתי לצלם בסקוטלנד תמונות נוף טובות, אז מתנחמת בשלך....
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהצביה - עוד יהיו הרבה תמונות הזויות בטיול הזה. אבל כאן, הזוי זה טוב אפיל משובח.
מיקוש - כמובן שתחושי את אות התחושות שלי
ואני שוב חוזרת ואומרת - אף תמונה לא יכלה ממש לשקף את היופי הזה. ניסיתי קצת, ויש למצלמה שלי עדשת לייקה שהיא רחבה יותר ולכן אולי "מכילה" יותר נוף.
בשלב מסוים, הגענו לנקודת עצירה מעניינת מבחינה ארכיטקטונית ושמה VEDAHAUGANE
נחשו מי עצר שם?
היפני כמובן...
וגם אנחנו.

ואפילו היתה שם משפחה שטיילה בשלג.
כאן כבר רואים קצת ירוק.

אנחנו הולכים על שביל בטון ולאורכו ספסל עץ

השביל מוביל לפתח מערה

במערה חושך מוחלט.
כשהעיניים מתרגלות לחשיכה, אנחנו רואים מיצג מוזר: דוב הישן על ערימת חפצים מסוגים ומינים שונים - גרוטאות, פיצ'יפקעס...

מאד מעניין ושונה!
מה האמן רצה לומר? אינני יודעת. אולי לרמוז על הניגוד בין הטבע לחומריות האדם. אבל זו היתה חוויה נוספת ביום המרתק שעובר עלינו!
אפשר להכנס לקישור הזה ולראות איך המקום נראה ביום בהיר ובלי שלג..
סיימנו את ביקורנו במקום המשכנו לרדת בכביש.
פגשנו כבשים חביבות

וידידותיות

היה קשה להפרד מחברותינו החדשות

אבל יש לנו עוד דרך ארוכה...

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשיררלי

אפשר קריאת ביניים? מאמאמייה איזה יופי אגדי
הספארי פיורד הזה .. והתצפית ...וכביש השלג
שמתי לב שהחיוך לא נפרד מסאבטקסט בכל התמונות

ואם כבר התפרצתי בלי להצביע ולקבל רשות - אז שמתי עין על גני מיילס
טובה
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלוש,
אמרת שזה משהו, אבל ככה??
דייי, אני ספיצ'לס....

אורנה
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהערב טוב,
טובה יקרה - תשמרי קצת אויר, יהיו עוד תמונות מעוררות התפעלות
ואכן גני מיילס נפלאים.אורנה'לה - גם ממני נעתקו המילים, לכן אני מרבה בתמונות

המשך:
אנחנו לקראת הסיום בנסיעה בדרך השלגים - היא דרך FV-243.
יורדים מההר עליו היינו וחוזרים לנופים המוכרים: בתים אדומים, מפלים, הרבה ירוק ופיורד כלשהו ברקע...

בסיום הדרך אנחנו מגיעים לעיירה Lærdal וכאן עלינו החליט האם להמשיך לכיוון מזרח כדי להגיע לכנסיית הלוחות בבורגונד Borgund - אחת מהכנסיות העתיקות בנורווגיה הבנויות מלוחות עץ.
אמא: רוצה לנסוע.
אבא: בהתחלה רוצה ואז מבין שזו תוספת של כ- 50 ק"מ לדרך ולפחות עוד שעה. פוסל את הרעיון.
בן: לא מעניין.
סבאטקסט: מצד אחד, זו אחת הכנסיות החשובות בנורווגיה ואחד המבנים הידועים בה. מצד שני - כבר מאוחר... ותהיינה עוד כנסיות.
ברוב דעות הוחלט לוותר ואנחנו עוצרים קצת ב - Lærdal.
זו עיירה עם מבנים הסטורים מהמאה ה- 18.
אבא+ בן: משעמם פה! אין מה לעשות כאן, בואי נמשיך.
אמא: מצלמת, נהנית אך לא יוצאת מגידרה. זו עיירה די יפה, אך לא מסעירה...
הנה תמונה של לדרדאל המנומנמת

סאבטקסט: נפש חיה לא היתה שם!
אבל היה שם בית אדום שמאד מצא-חן בעיניי:

המשכנו בנסיעה ולראשונה בטיול הזה עלינו על מעבורת.
במעבורות בנורווגיה מחשבים את התשלום כך: נהג + מכונית - סכום מסוים
מבוגר - סכום נוסף, ילד - עוד סכום נוסף.

המעבורת הזו עלתה 123 nok - כ- 60 ש"ח, והיא נוסעת בין לדרדאל לכיוון קאופנגר.
Fødnes – Mannheller. זה שם הקו , למי שמעוניין.
הנצחתי את האירוע המכונן של שייט במעבורת בנורווגיה.
יהיו לנו עוד כמה וכמה כאלה...

כשירדנו מהמעבורת התקדמנו עוד קצת בנסיעה והגענו לעיירה Kaupanger. (לעיירה זו אפשר להגיע במעבורת מגודבאנגן, ממנה יצאנו הבוקר - אבל מי פראייר להפסיד את דרך השלגים, מי?!?)
בקאופנגר יש מוזיאון פתוח עליו מראש החלטתי לוותר
וישנה גם כנסיית לוחות-עץ :

סאבטקסט: פיצוי קל על זו שהפסדנו בבורגונד.
כנסיית הלוחות קאופנגר- Kaupanger Stave Church
סוגינהפיורד, שימש נתיב מרכזי לויקינגים ליציאה לים בדרכם לאירופה.
הויקינגים, שחזרו בסוף המאה ה-11 לארצותיהם הביאו איתם את בשורת הנצרות. הם בנו את הכנסיות תוך שימוש בידע הרב שהיה להם בעבודת בניית ספינותיהם. (אלון או מילה). הכנסיות נבנו במתכונת נוצרית, אך שולבו בהן אלמנטים ויקינגים פגאנים כראשי דרקונים על הגגות. כנסיית הלוחות בקאופנגר היא הגדולה ביותר באזור ובנויה מ-22 לוחות . נבנתה בימי הביניים ונותרה כמעט ללא פגע, נחשבת אחת השמורות ביותר. חפירות מתחת לכנסיה גילו סימנים לכנסיות קדומות יותר שנשרפו. במאות 15-17 הוספו לה עיטורים, ציורי קיר וקישוטים. בימת המטיף ואגן הטבילה מהמאה ה-17.
הכנסיה עדיין משמשת את קהילת קאופנגר הקטנה, כפי שאפשר ללמוד מבית הקברות הקטן המקיף את הכנסייה.

לא נכנסנו לתוך הכנסייה (הגענו ככל הנראה לאחר שעות הפתיחה) - ובכל מקרה - עיקר ההתרשמות מכנסיות הלוחות היא מבחוץ.
קראנו אגדה ויקינגית על "תור ושתי העזים" - שלט שהיה מוצב ליד הכנסייה, קצת צילמנו - והלאה להמשך הדרך.
הגענו לעיירה Sogndal שם אכלנו בפיצרייה ארוחת ערב.
שילמנו די הרבה ולקחנו פיצות גדולות מדי, אבל היינו מאד רעבים...
והמשכנו בדרכנו בנופים יפהפיים...

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהאנחנו נוסעים על כביש RV-5 מסוגנדאל לכיוון עמק הקרחונים.
זה האיזור החדש אליו אנו מגיעים בטיולנו.
האיזור משופע במנהרות, וכל פעם כשאנחנו יוצאים ממנהרה, אנחנו כאילו מגיעים אל עולם אחר: צורות נוף שונות, לעיתים גם מזג אוויר שונה (ערפילים / שמיים בהירים).
השעה- שעת ערב די מאוחרת (בין 8 ל - 9 בערב), עדיין יש אור והכל נראה מקסים.
כמה תמונות מהדרך :
עולם אחד

עולם שני

עולם שלישי

ופתאום, לאחר עיקול בכביש, אנחנו רואים מחזה מדהים, מופלא!
כאילו הגענו לעולם אחר לחלוטין.
הר סלעי, עם המוני מפלים צרים, ערפילים וקרח כחול למעלה.
ככה פתאום, בהמשך הכביש!

אמא : תעצור! תעצור! תעצור!!! אני חייבת לצלם!
בן: אבא תעצור!
אבא כמעט עושה תאונה, אבל עוצר באיזושהי נקודה....
אמא: זה הדבר הכי יפה שאיתי בחיים!
בן: באמת יפה!
אבא: אנחנו עכשיו בסרט, אולי הארי פוטר....
בן: יותר שר הטבעות.
אמא: לא יכולה לדבר. אין לי מילים להביע את היופי הזה.
סאבטאסט: זה כבר לא לבכות מרוב יופי. זה אי אפשר להוציא קול מרוב יופי!!!!
צילמנו וצילמנו, בכל המכשירים העומדים לרשותנו.
אף תמונה לא תוכל להביע את הרגע הקסום הזה, את היופי מלא ההוד הזה.
מקווה שקצת מתחושת היראה (awe באנגלית ) הצלחתי להביע.
והנה הקרחון:

קצת יותר קרוב

המפלים הדקים הקסומים

מ-ד-ה-י-ם !!!
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהאין ברירה, היינו חייבים להתנתק מהמראה המהפנט של הקרחון.
אנחנו צריכים להגיע לצימר (למעשה מלון), שנמצא לא רחוק משם - מעבר למנהרה נוספת.
דפנה סיפרה לי שזו מנהרה שהיא למעשה כביש אגרה די יקר, אבל לנו אין ברירה ונאלץ לנסוע בה 3 פעמים - כי למחרת אנחנו מתעדים להגיע לשני קרחוני ולמוזיאון הקרחונים שלא הספקנו היום.
עברנו במנהרה, נסענו עוד קצת, והגענו לצימר שלנו :
תשלום 700 nok: (בלי מגבות ומצעים) .
השעה היתה אחרי 9 בערב ובעלת המקום - שהוא מלון קטן, המתינה לנו עם החתול היפה שלה.
קיבלנו יחידת דיור יפה, נעימה ונקייה.
סלון עם מטבח ופינת-אוכל:

חדר שינה - מיטה להורים ומיטה נפרדת לבן, ולא מעל הראש שלנו, תודה לאל:

השמיכות הריחו מנקיון והכל היה נהדר.
אבא: איזו הצלחה!
סאבטקסט: נו, לפחות יש כאן סוג של מחמאה...

זה המסדרון של המלון

וזה הנוף מהחלון (צולם ב-10 בלילה, כן?!?)

בעלת המלון, אישה מאד נחמדה, סיפרה לנו שתי עובדות חשובות:
א. הקרחון המדהים והמהפנט שראינו הוא קרחון בויאברין Boyabreen.
מחר אנחנו אמורים לבקר בו.
סאבטקסט: איזה כיף! נראה אותו שוב!!!

ב. המנהרה האימתנית היא כבר לא כביש אגרה! גביית הכספים בה הופסקה בחודשים האחרונים.
סאבטקסט: עוד יותר יש!!!
איזה מזל! התארגנו לשינה בחדר הנעים שלנו (לפני זה נוצרה דממת אלחוט, כולנו התחברנו לוויי-פיי והתנתקנו מעט מהיקום המקביל שבו אנו מצויים...)
ולקראת שינה, אבא ואמא נזכרו בשיר הזה של להקת a-ha .
אתם חייבים לצפות בקליפ הזה, בו מופיעים הנופים המהממים והערפיליים שדומים להם ראינו היום. יש גם בתים אדומים.
השיר הזה הוא גם "לבכות מרוב יופי".
לילה טוב

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהסיכום היום :
תכנון מול ביצוע : כמעט מושלם, אבל אין תלונות על "הכמעט". ראינו אך לא ביקרנו בפסטיבל הויקינגים בגודבאנגן, עלינו לתצפית סטגסטיין המופלאה, נסענו בכביש השלגים ונדהמנו מכמות השלג שראינו. ראינו כנסיית לוחות אחת (על זו של בורגונד ויתרנו), פיספסנו את מוזיאון הקרחונים אבל הוא נמצא בתוכנית המגירה למחר. וגולת הכותרת - ראינו את המחזה המפתיע והמהפנט של קרחון בויאברין המגיח פתאום על אם הדרך!
מזג אוויר : מעונן חלקית, אין גשם. ראינו המון שלג ואגמים קפואים שלא נמסו. קר מאד בכביש השלג (מעיל, מעיף). יש ערפילים. יש מסתורין.
ניווט: השתמשנו בג'י-פי-אס באוטו וגם הרבה במפה מנייר. הכל עבד פיקס.
לינה: מקום לינה מצוין! מיטות נוחות, שמיכות נקיות, הכל מסודר, נוח ונעים. נוף מקסים מהחלון ומהמרפסת המרכזית.
דירוג אתרים וחוויות: מקום 3 - כביש השלגים, מקום 2 - תצפית סטגסטיין, מקום 1 - (די צמוד למקום 2) : קרחון בויאברין!!!
ביום הזה נכנס לראשונה המושג "לבכות מרוב יופי" ואוצר הסופרלטיבים הלך ואזל.
(סאבטקסט: האמת שקשה לדרג.... הכל היה מהמם!!)
צחוקים מול עצבים : רק צחוקים וחיוכים, אין כמעט עצבים מלבד אבא שלעיתים מסרב לעצור ברגע שאמא מבקשת ממנו! (סאבטקסט: עוכר שמחות וצילומים! )
הנאה: הולכת וגדלה!

תמונת היום : קרחון בויאברין

סאבטקסט: אפשר עוד אחת?...
בבקשה: תמונה פנורמית מתצפית סטגסטין.

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהבוקר טוב
קשה גם להגיד כל הזמן "וואו" על היופי של התמונות ובו זמנית לצחוק מהתאורים שלך ושל סאבטקסט.
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהזהו, אי אפשר יותר.
צריך לדווח להנהלה על תמונות פוגעניות ביותר... -
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהאהלן או שזה olensידעתי שאמצא באשכול הזה אוצר גלום !!!!שאני מתמוגגת !!!!!גם אני מתה על ארמונות וטירות!! לא משנה כמה ולא משנה איזה גודל. יש לי שריטה ולכן מבינה אותך לגמרי.לא הבנתי הוא ממש השאיר את הכלב שלו ברכב? נעול??? איפה צער בעלי חיים ??אוי אוי המוזיאון , איך שזה נשמע מושלם !!! אבל מ ו ש ל ם !!!!!!!(ופינתנו במה נזכרים כשמדברים על אבבא:
זה ברור הרי שלכל בן אדם סביר ובוגר שגדל בין היתר עם השירים של אבבא היה פייבוריטאצלי זאת הייתה אנני או בשמה הפולני פרידה.שאגב כבר מזמן לא שוודית, אלא שוויצרית שהתחתנה עם החבר שלה ,אותו חבר שהיה לחבר נפש שלה למשך הרבה מאוד שנים עד שהם התאהבו . בין היתר החבר היה גם רוזן/נסיך/דוכס עשיר .הוא נפטר מסרטן בשנה אחרי שביתה היחידה מתה בתאונת דרכים קטלנית.איזה גורל ואיזה חיים! לאבד את 2 היקרים !דוכסית אנני שנקראת בשמה הרשמי הנסיכה פון פלאואן (או משהו כזה ) חיה בשוויץ בזרמט המהממת , ועוסקת בתרומות ובקידום מודעות אקולוגית ולא רוצה לשמוע שוב דבר על עברה המוזיקלי)ועברתי איתך לנורווגיה ואני רוצה להגיד לך הגזמת !!!!!!
בפיורד ספארי התעלפתי סופית!!! וגיליתי שכלבי ים האלה ממש מדגמנים גם בנורבגיה וגם בהולנד .
מה להגיד ,כל הכבוד על ההסברים לגבי הלינה, על המון המון מידע שימושי, ועל ההשקעה.
ובכלל מתה עליך, ועל הסגנון שלך! כייף איתך שילרינקה !!!

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלייייי,
תמונות מ-ד-ה-י-מ-ו-ת!!!! כביש השלגים, התצפית והקרחון wow ענק!!! קשה להחליט מה הכי יפה (ממש אירוויזיון 91
)אמרתי לעצמי היום זה היום לצרף את השיר של האחת והיחידה...זאת שראיתי פנים מול פנים בניו יורק... ומה אני רואה??? שאלעד כבר הקדים אותי

הייתי רוצה לצרף שירים נוספים... אבל לצערי בניגוד ליופי המהפנט של נורבגיה... באירוויזיון (פרט ל-2 הברקות) היא לא משהו מיוחד...
מחכה להמשך...
רובי