לפעמים חלומות מתגשמים!
-
שלום לכולם,
שנה הבאה זה קורה. נחצה את האוקיינוס וננחת בארה"ב! כי כמו שאומרת הכותרת, לפעמים חלומות מתגשמים..
אז מי אנחנו? זוג הורים עם 3 ילדים (12, 9, 4 – גילאי קיץ 2016). בוגרי מס' טיולים באירופה (היער השחור, פריז, הולנד, כל סדרת "המשפחה המטיילת" בערך), שהארוכים מביניהם נמשכו שבועיים.
הבקשות לויזה בדרך, כמה עשרות שעות (שבקרוב יהפכו למאות, ואח"כ כנראה לאלפים) של קריאה בפורום הנהדר הזה כבר מאחורינו ורעיון כללי לטיול כבר יש. אשמח לשתף אתכם ולשמוע לדעתכם ומנסיונכם. כמות החומר היא פשוט אדירה והאפשרויות אינסופיות.
המסגרת הכללית: 3 שבועות במערב + שבועיים וקצת במזרח. סוג של כל ה MUST SEE ATRACTIONS. לכולנו זוהי פעם ראשונה בארה"ב, פרט לאשתי שעשתה טיול חוף לחוף אחרי צבא (עשרים שנה מי זוכר) + כמה גיחות עבודה לניו יורק.
יום 1 – נחיתה בלוס אנג'לס. כרגע עדיפות לטיסת לילה ישירה. כלומר נחיתה בבוקר בל.א. סיור בשד' הוליווד, התאטרון הסיני, מוזיאון שיאי גינס.
יום 2 – לוס אנג'לס. סנטה מוניקה + מצפה הכוכבים גריפית'.
ג'ט לג – אשמח לשמוע מנסיונכם מה ההשפעה?
יום 3 – מקווה שבשלב זה הג'ט לג מאחורינו. נסיעה בבוקר לסן דייגו. בתכנון גן החיות (פארק בלבואה)
יום 4 – סן דייגו. US midway museum + Seaport Village + La Jolla
יום 5 – סן דייגו – Seaworld
יום 6 – נסיעה לווגאס. עצירה בדרך באאוטלט ובעיירה Calico. הגעה לווגאס בשעות הערב המוקדמות.
ימים 7-10 – לאס וגאס. 4 ימים מלאים בעיר. שיטוטים במלונות בסטריפ + נופש/בריכה. לקחת את הימים האלה באיזי.
אופציה שנשקלת – טיול יום לפארק ציון. מישהו עשה? מדובר בכ-3 שעות נסיעה. יום מעייף אבל אפשרי.
יום 11 – נסיעה ליוסמיטי – נסיעה א-ר-ו-כ-ה. חשבתי אולי לצאת מוקדם (ב -4 בבוקר) ככה הילדים ישנו חצי דרך. הגעה לכניסה המזרחית של יוסמיטי, Tioga road, עצירה ב Tuolumne Meadows ואגם טנאיה.
האם כדאי לטוס מסן דייגו לוגאס ומוגאס ליוסימיטי? איפה שדה"ת הקרוב ביותר ליוסמיטי?
יום 12 – עמק יוסמיטי – מפלי יוסמיטי, Glacier point, תצפית על El Capitan.
יום 13 – התכנון היה שמורת מריפוסה (עצי הסקויה) – האם צפוייה להפתח למטיילים בקיץ הבא? אם לא, מה התחליף המומלץ? בשעות הצהריים המאוחרות נסיעה לסן פרנסיסקו.
יום 14 – סן פרנסיסקו – רח' לומברד, שייט לאלקטרז, לפנות ערב נסיעה לסאוסליטו
יום 15 – סן פרנסיסקו – רציף הדייגים + מוזיאון המדע. אופציה נוספת צ'יינה טאון, בהתאם לכח ולשעה.
יום 16 – סן פרסיסקו – פארק גשר הזהב + טווין פיקס. המטרה היא גם בסן פרנסיסקו לא לתכנן ימים עמוסים מדי.
יום 17 – יציאה בבוקר מסן פרנסיסקו לכביש מס' 1 – סנטה קרוז (מיסטרי ספוט) ומשם למונטריי. בתכנון לצאת אחה"צ לשייט לוויתנים. לינה במונטריי או בסביבה.
יום 18 – האקווריום במונטריי + Point lobus. לינה במונטריי או בסביבה.
יום 19 - שמורת טבע - Julia Pfeiffer Burns ואז להתחיל בנסיעה לכיוון לוס אנג'לס. נק' עצירה בדרך: - Piedras Blancas, Solvange, Morro Bay.
יום 20 – Orlando here we come! טיסה לאורלנדו
ימים 21- 28 פארקים והרבה
ימים 21-23 - חבילה ראשונה: שני הפארקים של יוניברסל + פארק המים Wild n Wet
יום 24 – מרכז החלל ע"ש קנדי
ימים 25 – 28 חבילה שניה: ארבעת הפארקים של דיסני.
יום 29 – טיסה לבאפלו. נסיעה למפלי הניאגרה, הצד הקנדי. הגעה בערב וסיור בקליפטון היל.
יום 30 – מפלי הניאגרה – שייט למפלים ואח"כ נסיעה ל- Niagara on lake.
יום 31 – בדרך לניו יורק עוצרים באגמי האצבעות. טיול בשמורת ווטקינס גלן. אופציה נוספת - Taughannock Falls. לינה באזור.
יום 32 – מוזיאון הזכוכית בקורנינג. בשעות הצהריים המאוחרות נסיעה ישירה לניו יורק. הגעה לעיר בערב.
יום 33 – ניו יורק – שייט לפסל החירות, השדרה החמישית
יום 34 – ניו יורק – סנטראל פארק, טיים סקוור
יום 35 – ניו יורק – מוזיאון הטבע וההיסטוריה, צ'לסי מרקט והאזור
יום 36 – ניו יורק – גשר ברוקלין + פארק ברוקלין, נסיעה ל Jersey garden
יום 37 – ניו יורק – השדרה החמישית, תצפית (אמפייר סטייט?), אתר ההנצחה 9/11
יום 38 – טיסה חזרה
אשמח לשמוע דעות מאנשים שטיילו ובעיקר מכאלה שטיילו 5 שבועות ומעלה עם ילדים, בכל זאת, מדובר בטיול ארוך מאד (התעייפתי רק מלכתוב את התכנון, מה יהיה כשיגיע הזמן לעשות אותו??). כמו שאתם מבינים, מצד אחד יש ספקות וחששות, אך מצד שני החלום, החלום..
תודה לכל מי שקרא, תודה לכל מי שיתרום מנסיונו.
עמית
-
לפעמים חלומות מתגשמים!התוכנית די עמוסה בעיקר החלק של אורלנדו- פארקים יום אחרי יום יפיל אותכם מהרגליים די מהר. לגבי אורך הטיול לדעתי מנסיון אישי 5 שבועות זה יותר מידי. עשינו את זה בהתחלה, טיול הבא כבר ירדנו ל4 שבועות והטיול האחרון היה כבר 3 שבועות. יש שלב מסויים שכולם כבר מתחילים לאבד את זה בכל זאת טיול כזה אינטנסיבי ואחד בתחת של השני לדעתי אחרי 21 עד 23 יום זה מתחיל להשפיע. עופר
-
לפעמים חלומות מתגשמים!במערב מציעה שתשקלו טיסה מסאן דייגו לסאן פרנסיסקו. משם תעשו יוסמיטי, כביש 1 ללאס וגאס. מלאס וגאס תטוסו לאורלנדו. יחסוך לכם הרבה זמן כביש
-
לפעמים חלומות מתגשמים!היי ,
לא אתייחס בשלב זה לפרטים.
לדעתי לא רצוי לערוך טיול כה ארוך .כושר הספיגה של ילדים קטנים ,צעירים וגם מבוגרים מוגבל .
עדיף לטעמי והרבה יותר מהנה לפצל את הטיול לשניים.
-
דעה קצת שונההי,
לעומת קודמיי, אני לא רואה שום בעיה לטיול כזה ארוך, אבל....
חובה לרווח אותו ולקחת את הזמן באיזי.
כמה הערות, מבלי להיכנס יותר מידי לפרטים:
יום 1 - עמוס, בהתחשב בג'ט לג ובזמן הנחיתה הלא ידוע
יום 2 - יום ריק מידי. אפשר להוסיף דברים מהיום הראשון
יום 6 - נסיעה ארוכה מאוד וקשה, במיוחד אחרי יום מעייף כמו סי וורלד. הייתי מחלקת את הנסיעה ליומיים, אולי ע"ח יום בוגאס.
יום 12 - טכנית אפשר לעשות ביום אחד, אבל מאוד לא מומלץ. בטח שלא להוסיף על זה יום טיול בטיוגה. אני הייתי מפצלת את הנסיעה.
יום 19 - אתה מתכוון ללון בלוס אנג'לס? נראה לי עמוס מידי.
יום 24 - מה קשור מרכז החלל? זו נסיעה של שעה (ללא פקקים) לכל כיוון.
תגמרו עם דיסני ואז תסעו למרכז החלל
אם הטיסות לא הוזמנו, הייתי מציעה לטוס לסן פרנסיסקו, משם לטייל : יוסמיטי -> כביש מס' 1 -> סן דייגו -> לוס אנג'לס -> לאס וגאס (המראה לאורלנדו)
זו דעתי, מקווה שתהנו
אושרה
-
דעה קצת שונהלגבי אורך הטיול- טיולינו לארה"ב בדרך כלל כששה שבועות ולנו זה מצוין....משערת שאין כללים לגבי זה.
-
דעה קצת שונהלטעמי האישי הבעיה לא באורך, אלא באינטנסיביות, בהצפה. עם ילדים מאד צעירים שלא יזכרו כלום מהטיול, זה נראה לי overkill.
אתם מתכננים ריצה מטורפת בין קצוות שונים של היבשת, כדי להספיק לראות הכל, ובסופו של דבר זה יהפוך לבליל של אטרקציות.
לו היו לי חמישה שבועות הייתי מטיילת חודש בנחת בחוף המערבי ומקנחת בשבוע בניו יורק העיר.
גם בחוף המערבי יש פארקי שעשועים מצויינים - דיסני, יוניברסל, נוטסברי פארם, פארקי מים ועולם הים. הייתי מוותרת על אורלנדו ומרווחת את הטיול. בטח עם ילדים כל כך צעירים.
-
שירלי, אני איתך בכל מילה! ממש כך!