ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תיכנון הביקור בורסאי

פורום טיולי משפחות
    5
    19
    7763
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עמיחי13
      עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם. ממשיכים עם תיכנון הטיול - טיול בת מצווה אב+בת לסוף ספטמבר. צריך עזרה בתכנון הביקור בורסאי. לי היה ביקור (זוגי) בורסאי עוד לפני שהיו ילדים.

• יש אפשרות להגיע באמצע שבוע (כניסה חינם לילדים) או בסוף שבוע. בסופי שבוע יש מופע של מזרקות ואז הכניסה לילדים בתשלום (וגם למבוגר יש תוספת תשלום). אשמח להמלצה - האם כדאי להגיע בסופש בשביל המזרקות? עד כמה זה מיוחד\מעניין לבת 12? האם זה מצדיק את העומס במקום + תוספת התשלום? אשמח לחוות דעת של מי שהיה בסופש במופע המזרקות. בביקור האחרון שלי בורסאי היינו באמצע השבוע כך שלא מכיר את המופע.
      • מתלבט אם לתכנן ביקור מינימלי (כרטיס לארמון המלך + סיור בגנים) או לכלול גם ביקור בארמון המלכה המרוחק יותר. ההתלבטות קשורה למידת העניין לבת 12 (אני לא רלוונטי, זה הטיול שלה laugh) וכמו כן למידת המאמץ וההליכה המרובה. מניסיונכם עם ילדים - האם להסתפק בביקור המינימלי? בביקור קודם לא נכנסנו לארמון המלכה.
      • סיור מודרך - בביקור הקודם, עוד בעידן שלפני ההזמנות באינטרנט, קיבלתי טיפ שאם נקנה סיור מודרך נשלם תוספת קטנה אבל נחסוך שעתיים בתור - וכך אכן היה. האם הטיפ עוד רלוונטי? האם כדאי להוסיף סיור מודרך? לפי מה שזכור לי מבקרים במקומות שסגורים לקהל הרחב, שזה מדליק, כמו באולם האופרה היפה. מאידך - הבת לא דוברת אנגלית כך שאולי הסברים באנגלית יעיקו עליה?
      • הזמנה מראש של כרטיסים - משום מה אני רואה באתר שההזמנה של הכרטיסים היא לשעה 9:00 בלי אפשרות לבחור שעה. האם המשמעות היא שכולם קונים כרטיס ל 9:00? אם כן, האם זה חוסך בכלל תור? האם יש דרך להזמין כרטיס שיחסוך את התור, אולי לשעה נקובה? בכלל נדרש להזמין מראש? (אני בד"כ לא אוהב להתחייב מראש אלא אם ממש כדאי. מעדיף לקנות ערב לפני בתלות במזג אויר).

תודה לעונים ולעונות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

תיכנון הביקור בורסאי

אם יש אפשרות- בעיניי עדיף לבחור ביום של מופע המזרקות (כולל הבלאגן היחסי)

היות ואתה מטייל בספטמבר- לא נורא עמוס (למרות שוורסאי תמיד.... )

לגבי כרטיסים מראש- במיוחד בספטמבר בו אתה נתון גם לחסדי מזג אוויר- עדיף שלא.

אם יש לך כרטיס מוזיאונים של פריז- פתרת את הבעיה.

אם לא- אפשר לקנות ממש ביציאה מתחנת הרכבת .

או- וירטואלית.

אבל נסה לעשות זאת במועד המאוחר ביותר האפשרי.

• עמיחי13

תיכנון הביקור בורסאי

תודה יונית (כבר שאלה שניה השבוע שאת עוזרת לי... ויש עוד כמה בקנה...).

אני מבין מדבריך שמופע המזרקות המוזיקליות כדאי ומצדיק הגעה בסופש בשבילו - אפילו אם משלמים קצת יותר וקצת יותר אנשים.

אני מבין גם שלא נורא אם נקנה כרטיסים 3-4 ימים מראש או אפילו במקום. פשוט זוכר מלפני שנים בקיץ תורי ענק של 3 שעות... חשבתי שאולי אפשר לקנות כרטיס שעוקף תורים...

אשמח גם לחוות דעת לגבי ההיקף של הביקור (או במילים אחרות: להסתפק בארמון הגדול והגנים? או לבקר גם בארמון הקטן של המלכה?)

לגבי כרטיס מוזיאונים ושאר כרטיסי ההנחות - עוד לא ביררתי אם כדאי לי.

• יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

תיכנון הביקור בורסאי

אני לא מכירה את הילדה שלך, את הסבלנות, את תחומי העניין---- לא יודעת לענות על עם או בלי ארמון המלכה אנטואנט.

אצלי-(אבל הייתה בת Cool חושבת שזה היה "הכי מדליק"

מצד שני שיקול הדעת שלה היה תמיד איפה שיש כבשה- זה מדליק.... א ז לא בטוחה שזה שיקול דעת.

נורא תלוי כמה ימים, כמה זמן יש לכלל הביקור בפריז, האם בוורסאי מתכננים לטייל יום שלם? חצי יום?

על חשבון מה זה בא? (כלומר מהי ברירת המחדל , לצאת מפריז בצהרי יום רק לארמון הגדול הגנים המזרקות ובבוקר..... )

ובקיץ-אכן התורים לא אנושיים.

סתיו- יש תורים (לא נשארת לבד שם) אבל אני חושבת שללא השוואה לשיא העונה.

ושוב- השיטה האפשרית יומיים שלשה קודם כשכבר מבושלים ויודעים מה הספקתם ומה לא- לקנות כרטיס וירטואלי (זה לא האייפל שהכרטיסים אוזלים) ואז גם "הזמנה מראש" וגם לא צריך לקבל החלטות מוקדם.

אפשר גם לקנות בחנויות פנאק בפריז, פעם אפשר לקנות (לדעתי מ2013 כבר לא) בתחנות הרכבת הגדולות של פריז .

• rinini
              rinini נערך לאחרונה על ידי

תיכנון הביקור בורסאי

בוקר טוב עמיחי, 

לא יודעת איך אצלכם, אבל אצלנו שונאים תורים. עד כדי כך שונאים, שהילדים מתלבטים אם שווה ללכת לפארקי שעשועים ידועים ומוצלחים בשל התורים! 

אם גם במשק הבית שלכם זה המצב, מציעה גישה אחרת: לוותר על ארמון המלך, להקדיש את היום לגנים ולמתחם של מארי אנטואנט+הגנים ששם. בכניסה לגנים, כמו גם בארמונות המלכה, אין אף פעם תור. 

ואולי בכלל זה רעיון טוב, גם בלי קשר לתור. אם אני חוזרת לילדים הפרטיים שלי, הם לא התלהבו מהארמון הזה בכלל, רק גלריית המראות, ובעיקר הנוף של התעלה הנשקף מהחלונות הגדולים שלה, עשו להם את זה. החלקים של המלכה דווקא עניינו הרבה יותר (אם כי אולי בגלל ששם יצא לנו להיות בסיור מודרך, וזה תמיד יותר מעניין מאשר להקשיב להסברים קוליים ב"אודיו-גיד"). 

מצטרפת לדעתה של יונית שכדאי לבקר בורסאי דווקא ביום של "גנים מוזיקליים", שבו גם מזרקות וגם מוזיקה, למרות שבימים האחרים הכניסה לגנים היא בחינם. ההבדל בין לדמיין איך נראית המזרקה כשהיא פועלת לבין לראות אותה עובדת על רקע מוזיקה שנותנת לך הרגשה שהמלך ואנשי חצרו מטיילים גם הם בגנים ממש עכשיו, הוא משמעותי Smile

בקשר לעייפות: אם מתכננים להקדיש יום שלם לארמון ולגנים (תוך התחשבות במזג האוויר..), יהיה לכם זמן להסתובב בנחת כמה שתרצו. אם פחות, שווה לחשוב על "קיצורי דרך". בין הארמון למתחם של מארי אנטואנט יש רכבת תיירים קטנה, אפשר להעזר בה. אם רוצים להקיף את התעלה, אפשר לשכור אופניים. במכוניות החשמליות הקטנות שמשכירים ליד האופניים אי אפשר להקיף את התעלה, אל תטרחו לנסות.. לחלופין, אם יום יפה, אפשר לשכור סירה ולחתור קצת במימי התעלה. אם מסיימים את הטיול באזור של מארי אנטואנט, אפשר לתכנן את הנסיעה חזרה ככה שלא תצטרכו ללכת את כל הדרך לארמון הגדול ולתחנת הרכבת הסמוכה אליו. אה, נזכרתי, יש גם אוטובוס שמגיע עד לטריאנון! הנה, כאן הפרטים על התחנות והזמנים שלו. 

אוכל: אפשר פיקניק בדשא (עם מצרכים שתקנו בשוק של ורסאי לפני שתכנסו לשאטו? אם מתכננים ככה, עדיף לנסוע לתחנת הרכבת ורסאי ריב דרואט ולא לריב גוש, שקרובה יותר לארמון) או ארוחה בקפה ששם (לא בישול עילי אבל מחירים אפשריים - בחלק שהוא קפה, משמאל, לא בחלק המסעדתי יותר מימין). ליד הטריאנון (של מארי אנטואנט) יש גם איש שמוכר תפוחי אדמה אפויים עם מילויים טעימים, לפעמים גם עגלת גלידה של סורבטים ביו מוצלחים (לא בטוחה שבספטמבר הם שם..). גם יש איזה קפה אנג'לינה בסביבה, אבל אף פעם לא ראיתי אותו פתוח..

אם יש לך עוד שאלות, אשמח לנסות לעזור Smile

רינת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • צחצח המטייל
                צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

תיכנון הביקור בורסאי

הדיון הזה בדיוק בשבילי גם אני מתכנן להיות בספטמבר עם הילדים בורסאי. כתוב שמופע המזרקות הוא בסופש. האם זה כולל גם את יום שישי? תודה לכולם

• עמיחי13

תיכנון הביקור בורסאי

צחצח - אולי אפילו ניפגש שם.

מופע המזרקות זה רק בסופש. שבת+ראשון.

• עמיחי13

תיכנון הביקור בורסאי

רינת - תודה רבה על התשובה (באמת ראיתי שאת מומחית בתחום).

אני רואה פה רעיונות שבכלל לא חשבתי עליהם: לוותר על ארמון המלך לטובן הארמון הקטן (אולי אחליט על זה במקום לפי התור), רכבת התיירים או האופניים (אלך לחפש מידע על הנושא), הסירה (בכלל לא הכרתי את האפשרות), האוטובוס (גם אבדוק את זה), השוק (אבדוק היכן הוא ובאיזה שעות). מבטיח לחזור בקרוב עם שאלות laugh

בכל מקרה לפי עצתך (וגם של יונית - תודה!), נגיע בסופש בשביל המזרקות. יהיה נחמד גם לי... בפעם הקודמת לא התאפשר.

• rinini

תיכנון הביקור בורסאי

עמיחי (וצחצח!), 

אל תהסס לשאול אם אתה לא מוצא משהו מכל אלה..

מומחית אני לא, אבל מקומית כן (מקומית ברמה שמופעי הזיקוקים של שבת בערב בפארק מפריעים לי לישון Smile ). 

כל טוב, 

רינת. 

• צחצח המטייל

תיכנון הביקור בורסאי

תודה לעמיחי רינת ויונית

אני בפריז מה 22 בספטמבר ועד ה- 26 בספטמבר זה יוצא שלישי בצהריים עד שבת בבוקר.

כך שכנראה כבר לא נראה בביקור הזה את מופע המזרקותdevil

עמיחי ורינת, אשמח מאד אם תכוונו אותי איך לתכנן את הביקור אנו משפחה עם שני ילדים בן בגיל 13 ובת בגיל 9.

חשוב לי מאד להסביר להם על ההיסטוריה של צרפת. רציתי להראות להם את הפאר וההדר של ורסאי ואח"כ להראות להם את התא הקטן של מארי אנטואנט בקונסיירג'רי.

אני זוכר כמה הוכיתי בשוק למראה התא הקטן והעלוב הזה והבובה של מארי אונטואנט יושבת בצד כשהשומר מביט בה כל היום.

בורסאי לא הייתי בעצמי מאז שהייתי בגיל של בני כך שאינני מכיר את המקום.

אני מתכנן להגיע על הבוקר ומוכן להקדיש למקום את רוב היום.

איך הכי כדאי לתכנן את הביקור?

תודה רבה

• keler1
                          keler1 נערך לאחרונה על ידי

תיכנון הביקור בורסאי

במרץ - מחוץ לעונה יום חול התור לרכישת כרטיסים +התור בכניסה סה"כ כ- 2.5 שעות !! התור בכניסה היה בחוץ ללא צל ורצוי להצטייד במים . ממליצה בחום לא לרכוש כרטיסים במקום. זה לא רק התור המפרך אלא גם שירותים מוזנחים תור נוסף לקבלת מפה והסבר ויחס לא נעים באופן כללי. שים לב שלפי השילוט יש להציג דרכון לקביעת גיל הילדה אמנם לא ביקשו מאתנו אבל אם היא נראית בוגרת אולי כדאי להצטייד כדי שלא תעלנה שאלות. הרכבת הקטנה ביציאה מהארמון בצידו הימני (אם אתה עומד כפי שעמדת מול השער) מהווה פתרון מצויין היא עוצרת במספר תחנות אפשר לעלות לרדת אין כמעט תורים ומגיעה לארמון הקטן. (בעיניי ובעיני ביתי היה בו קסם רב לעומת הפאר הקיטשי של הארמון עצמו).תוכלו לבחור לקחת אותה לכיוון אחד או לשני הכיוונים. המזון והמים במקום יקרים להחריד ורצוי להצטייד מראש. יש אזניות באנגלית עם הסברים. אם הגעתם ברכבת קנו כרטיס הלוך חזור או את כרטיס החזור בתחנת ורסאי מיד כשתגיעו בבוקר כי אחרת בחזר בערב תתענגו על תור נוסף לרכישת כרטיסים

• עמיחי13

תיכנון הביקור בורסאי

רינת - כמה שאלות הבהרה:

לגבי השכרת אופניים - במידה ויש יום יפה ושוכרים אופניים לשעה, לאן מומלץ לרכב?

לגבי האוטובוס (למקרה שנוותר על הארמון הראשי) - האם ניתן לשלם באוטובוס עצמו? אם לא, היכן קונים כרטיס?

אגב, החלטתי כעצת יונית לא לקנות כרטיס מראש, אלא לחכות וגם לראות שיש מזג אוויר סביר לביקור. האם ידוע אם אפשר לקנות כרטיס באינטרנט ולהשתמש בו בלי להדפיס אותו (כלומר להראות אותו בטלפון)?

• עמיחי13

תיכנון הביקור בורסאי

צחצח:

אני הייתי בורסאי בפעם האחרונה עוד כאשר מגדלי התאומים עוד עמדו על תילם... אבל בכל זאת, יכול לספר לך מה אני מתכנן. לא מתכוון להיות שם כל היום. מעוניין להכנס לסיור בארמון הגדול, אח"כ סיור בגנים ואולי סיבוב של שעה באופניים למקומות מעט יותר רחוקים. 

אם מוכנים להקדיש יותר זמן אפשר גם לשכור סירה לשייט (לפי המלצה של רינת, קישור כאן) וללכת לארמונות הקטנים (בקצה הגנים). אפשר בסוף לחזור עם אוטובוס (ראה קישור של רינת) ולא לעשות את כל הדרך בחזרה.

נראה לי שאני אחליט במקום לפי העומס. כנראה שזה אפשרי גם עבור גילאי הילדים שלך. הבת שלי מאוד מתלהבת מורסאי ולכן השיקול היחיד בעד לא להיות שם יום שלם זה העייפות וזה שסה"כ הביקור שלנו בפריז די קצר.

• עמיחי13

תיכנון הביקור בורסאי

תודה KELER - המילה שחוזרת הרבה בתיאור שלך היא "תור" ואני בכלל מקווה שבסוף ספטמבר לא יהיה הרבה תור (חוץ ממטיילים ישראלים). אגיע למקום, אם יש תור ארוך אזמין כרטיס באינטרנט (בזמן שאני עומד כבר בשער...).

אפשרות אחרת למקרה של תור ארוך מידיי זה כמו שכתבו לוותר על הארמון הגדול ולהיכנס לארמון הקטן בלבד.

בהחלט נצטייד במיים ואוכל. תודה על הטיפ על כרטיס החזור ברכבת - אכן נראה לי מועיל.

• צחצח המטייל

תיכנון הביקור בורסאי

תודה רבה לכולם על העצות המועילות

• rinini

תיכנון הביקור בורסאי

היי עמיחי, 

אוטובוס: אף פעם לא נסעתי באוטובוס הזה - אני מההולכים - אבל ממה שאני מבינה הוא כמו אוטובוס עירוני רגיל, משמע אפשר לקנות כרטיסים מהנהג (עדיף להכין כסף קטן, לא להתקיף אותו בשטרות של 50 ויותר..) או פשוט להשתמש בכרטיסי מטרו T+ רגילים. 

אופניים: אפשר להקיף את התעלה (אם נוסעים בשביל שצמוד אליה ולא מתרחקים לשבילים צדדיים, מדובר ב-6.5 ק"מ). 

אפשר לנסוע לכיוון הטריאנונים של מארי אנטואנט, להקיף אותם ממערב וצפון, ואז לחתוך משער סנט אנטואן לשער המלכה (ליד המלון עם המסעדה של גורדון רמזי!!) ולראות את כל הכבשים והעיזים המתוקות שיש שם (אסור להאכיל! ובין כה וכה הן מוקפות בכזה דשא ירוק, שמה כבר אפשר לתת להן יותר מזה..). משם לחזור דרך בריכת נפטון לגני ארמון המלך, לעבור דרך הפסלים של אניש קאפור (אני הכי אוהבת את הבריכה עם המים המתערבלים, שממש ליד המקום בו תחזירו את האופניים) ולסיים איפה שהתחלתם. 

כיוון אחר: להתמקד בגני המלך (כל החלק שקרוב יותר לארמון), לעבור בין המזרקות השונות (הכי יפה היא זאת של אנקלדוס), לנסוע לבריכת המראה והגן הכמעט נסתר שמעבר לשביל שעובר מולה, למצוא את האמפיתאטרון הסודי (שסגור בדרך כלל..) ולדמיין איך כל אלו נראו בימים שלה-נוטר תכנן את הגנים עבור לואי קטורז. 

יש עוד מלא אפשרויות, כמובן, ומלא שילובים שונים! משאירה לכם את הכייף לחקור ולגלות מה יפה וטוב בעיניכם Smile (וגם לחשב כמה זמן ייקח לכם, בהתחשב במהירות הנסיעה ובעיקר באורך העצירות וההתבוננות..). 

• rinini

נ.ב. - בעניין התור:

בדרך כלל התור הארוך ברחבת הכניסה לפני הארמון הוא בשל צוואר הבקבוק של הבדיקה הבטחונית (או, יה Smile ) לפני השאטו, ולא קשור לשאלה אם יש בידך כרטיס או לא, כך שקניה מוקדמת של כרטיסים לא ממש תפתור אותך ממנו. 

הבוטקה לקניית כרטיסים היא בכלל משמאל, עד כמה שזכור לי, ושם בדרך כלל אין תור מרשים כל כך. אולי אפילו תוכלו להתארגן כך שבזמן ההמתנה בתור (אם תהיה, בספטמבר ממש אפשרי שלא!) אחד מכם ילך לקנות כרטיסים (אם לא מסתדר לקנות באתר באמצעות הטלפון בלי להדפיס את הכרטיסים בעוד אתם מחכים בתור, כמו שחשבת..). 

בטריאנונים ובגנים, כמו שנאמר כבר, נדיר לפגוש תור. הגנים רחבי ידיים, אם יורדים טיפה מהשדרה המרכזית מגיעים לאזורים פרטיים לגמרי, רק אתם, הסנאים, הפרחים ורוחות אנשי החצר. 

בקיצור, לא צריך לחשוש יותר מדי מההמונים ומתורים 

• עמיחי13

תיכנון הביקור בורסאי

רינת - תודה! ההצעות שלך לאופניים נגזרו ונשמרו...

• עמיחי13

נ.ב. - בעניין התור:

עניין הפיצול כנראה לא ישים בשבילנו. אני נוסע עם הבת שלי, בת 12, לא אשאיר אותה לבד בתור.

לפני הרבה שנים כאשר הייתי שם קיבלתי ממישהו טיפ: אם נרשמים לסיור המודרך, נכנסים מכניסה נפרדת ואז חוסכים גם את התור לבדיקה הבטחונית, כי נכנסים מכניסה של קבוצות. זה עבד לנו נהדר בזמנו. האם עדיין זה כך? שוב, רק במידה של תור משמעותי. בשביל חצי שעה לא אהפוך את העולם.

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון