מג'נבה ליער השחור
-
שלום אנשים,
אנחנו משפחה זוג + 6, 11, 14 נוחתים בג'נבה (בגלל עלות נמוכה יחסית של טיסה) ומשם מתכננים טיול ביער השחור. האם לא כדאי ונכון לטייל בצרפת/בשוויץ לפני שנגיע ליער השחור? ואם כן - האם יש המלצות לאתרים / ובהתאם למקומות לינה בדרך?
נראה שאין התייחסות בכלל למי שנוחתים בג'נבה . .
-
מג'נבה ליער השחורלמה אין התייחסות למי שנוחתים בזנבה? למה הכוונה?
למה להרחיק עד היער השחור מזנבה, יש יעדים קרובים וטובים ליד זנבה, ליער השחור כדאי לטוס לבאזל, יש טיסות זולות של איזיג'ט.
-
מג'נבה ליער השחורהיי,
התכוונו לנסוע את הדרך מג'נבה ליער השחור ולהנות מאתרים בדרך. רציתי לקבל המלצות - מסלולים, אתרים, מקומות לינה מומלצים.
תודה.
-
מג'נבה ליער השחורלמה לנחות בג'נבה אם המטרה היער השחור? (כלכלית זו אינה תשובה, כי אם במילא מתכננים טיול בדרך והיא חוצה את שוויץ, כל היתרון הכלכלי יתפוגג לכם במחיר מסעדה או מלון בה)
למה לא לטייל בקרבת יעד הנחיתה וההמראה?
ואח"כ חזרה שוב דרך ג'נבה?
אבל אני מניחה שהכרטיסים כבר נקנו-----
כמה ימים עומדים לרשותכם?
(שבועיים? שבוע?)
ומתי הטיול? השבוע? בסוף אוקטובר?
-
מג'נבה ליער השחוראם הכרטיסים נקנו וזו התוכנית אז...
אנחנו נחתנו שנה שעברה בג'נבה.
מכיוון שלא כתבתם כמה זמן אתם תהיו
מס עצות:
1. הנסיעה שלנו ארכה כמעט 4 שעות בגלל פקקים
2. שילבנו יומייים באוויאן עם גיחה לג'נבה ושאמוני, היום יומיים מוצלחים מאוד
3. לילה ראשון ישנו ליד השדה בצד הצרפתי.
4. התכנון ביום הראשון היה לעבור דרך מפעל השוקולדים וביקור במרכז המבקרים של גבינות גרוויר, אבל מזג אויר סוער שינה את התוכנית.
אם יש לכם שאלות יותר ספציפיות אשמח לענות.
-
מג'נבה ליער השחורתודה על ההתייחסות . . .
אנחנו טסים ב28 בספטמבר ל-11 יום.
לילה ראשון נלון באנמסה, 25 דקות נסיעה מנמל התעופה ג'נבה.
ב-30 הזמנו דירת נופש ביער השחור בסנקט מרגן, כך שנעשה בדרך עצירה בנקודת לינה נוספת.
יש הצעות למסלול, לעצירות, למקום לינה?
תודה מקרב לב
גל
-
מג'נבה ליער השחורהתכנון בכלל לא מובן כמו שכתבו לפני.
ראשית, כשאת רושמת שמות מקומות כתבי אותם בשפת המקום כדי שאפשר יהיה לאתר בקלות על מפה.
שנית, לנסוע כ-400 ק"מ לצימר, אפילו עם עצירה בדרך, ואחר כך בחזרה 400 ק"מ לשדה התעופה עם/בלי עצירה?
נראה לי לא הגיוני, לא מתוכנן, ובזבוז זמן.
מכיון שהטיסות כבר הוזמנו, יהיה קל יותר לדעתי לבטל את הלינות כולל הצימר ביער השחור.
אני ממליץ: טוסו לג'נבה, בלו היטב באלפים הצרפתיים (יש המון חומר בפורום), ותהנו לא פחות, ולדעתי המשוחדת אפילו יותר מאשר ביער השחור, שכבודו במקומו מונח.
בהזדמנות אחרת תבקרו ביער השחור דרך טיסה לבאזל.
-
מג'נבה ליער השחורהיי גל,
גם אנחנו עשינו תכנון דומה לשלך בקיץ שעבר: טיסות לג'נבה ומשם נסיעה ליער השחור. הסיבה שלי לבחירה בטיסות לג'נבה היתה דווקא הרצון לטעום קצת משווייץ באותו טיול, יחד עם היער השחור.
אנחנו עשינו את הדרך בין ג'נבה ליער השחור ביום אחד (ולא יומיים, כמו שאת מתכננת), ולכן הספקנו רק עצירה במקום אחד - גרוייר. ביקרנו שם בשני מקומות נפלאים: מפעל השוקולד נסטלה-קאייה (סיור מודרך באנגלית במפעל השוקולד, כולל טעימות ללא הגבלה מהפרלינים המדהימים שלהם - חווייה מענגת!!!), וטירת גרוייר (טירה עתיקה על גבעה, שבה נוף מדהים ובתי קפה וחנויות ססגוניים). אם היה לי עוד יום, הייתי בוחרת לעשות עצירה בלוצרן (היתה אצלי בתכנון, אך ביום אחד לא הספקנו גם את גרוייר וגם את לוצרן). בלוצרן מומלץ לטייל בעיר העתיקה, ולבקר במוזיאון התחבורה שמומלץ מאד לילדים וגם למבוגרים.
אפשר גם לעשות עצירה בפינה הדרומית של היער בשחור, ולעשות שופינג בלוראך.
אורלי
-
מג'נבה ליער השחוראורלי תודה רבה, עזרת לי מאוד.
כבר התחלתי לחשוב שזה ממש הזוי לנחות בג'נבה ולהגיע ליער השחור . .
בלי ספק אשתמש בעצותייך.
אשמח לקבל רעיונות לעצירות נוספות בדרך, כולל מקום לינה מומלץ.
תודה:)
-
מג'נבה ליער השחוראגב, מה תוואי הדרך מג'נבה ליער השחור? האם הנהיגה נוחה?
-
מג'נבה ליער השחורמג'נבה הנסיעה בכבישים מהירים.
רואים הרבה אספלט פחות נוף.
הייתי שוקל לנסוע לשאמוני יש הרבה מה לראות באזור, ואז מתקדם לכיוון היער
אולי לינה נוספת באזור מונטריי
-
מג'נבה ליער השחורבינתיים זה המסלול שגיבשנו, במטרה לטעום גם מהאלפים הצרפתיים -
נחיתה בג'נבה ולינה באנמסה, 25 דקות נסיעה מנמל התעופה ג'נבה.
למחרת בבוקר - יציאה לכיוון שאמוני (מרחק שעה נסיעה), לקראת ערב לצאת לכיוון לינה בגרוייר (מרחק שעתיים נסיעה).
ביום הבא - ביקור במפעל השוקולד בגרוייר ובטירה ולהמשיך לכיוון מקום הלינה ביער השחור (3 שעות נסיעה עם עצירות קלות בדרך).
אנא חוות דעתכם. האם נסיעה של 3 שעות יכולה להיות מטישה ומקלקלת את החווייה? ובכלל . . .
-
מג'נבה ליער השחורבקשר לשאמוני: כדאי להגיע אליה רק ביום יפה.
מכיוון שיש לכם יום ארוך, כדאי לא לתכנן הרבה פעילויות לשאמוני. רוב המטיילים שמגיעים לשאמוני לטיול יום עולים ל - aiguille du midi, שהוא הר ברכס המון בלאן. אני מציע להמנע מהעלייה כי תגיעו מאוחר והעליה כרוכה בהמתנה ארוכה מאוד בתורים ארוכים. במיוחד כי אתם עם ילדים, שעלולים לסבול מהקור.
אני מציע לתכנן יום קליל ולעלות ל- brevent רכבל נמוך יותר,שגם הוא יוצא ממרכז שאמוני אבל העליה אליו זולה ומהירה הרבה יותר והנופים שהוא מציע מאוד מרשימים.
-
מג'נבה ליער השחורלנסוע ל-11 יום ליער השחור וגם "לטעום" מהאלפים?
נשמע לי כמו ריצה מיותרת, אבל זה רק אני. -
מג'נבה ליער השחורלדעתי התוכנית בסדר.
תשתדלו להתחיל את היום מוקדם, יחסוך לכם ותורים ותוכלו לצאת מוקדם לגרוויר
-
מג'נבה ליער השחורבאיזו עונה מדובר?
לי נראה ריצה מטורפת לנסוע מאנמס למונטבלאן, לעלות לפסגה ולמהר אחר כך שעתיים וחצי ! לכיוון גרוייר?
לא מציאותי . חבל לשלם 50 יורו לאדם לעליה למונבלאן בשביל"להספיק "ולרוץ הלאה...
תהנו הרבה יותר אם תקדישו זמן לטיול עצמו ופחות לנסיעות. התרכזו באזור אחד.
מה עוד שהימים מתקצרים. אין טעם לנסוע בחושך.
-
מג'נבה ליער השחורהיי דובי,
איך ומתי שילבתם את שאמוני?
האם שאמוני בהכרח אומר לעלות למון בלאן? חשבתי לטייל בכפר ולהנות מהנופים . . תודה לדובי ולכל המגיבים.
-
מג'נבה ליער השחורברור לי שאתם לא רוצים לשנות את יעד הטיול, כפי שמישהו הציע פה. ואתם צודקים.
אכן מצפה לכם נסיעה ארוכה, ובכל זאת אפשרית.
אבל אני לא מבינה למה להתרחק לכיוון שאמוני.
אם אתם לא מתכוונים לעלות לפסגות ההרים שם, ואכן אולי לא כדאי בלוח זמנים כמו שלכם, אז רק כדי לטייל ברחובות העיירה?
שאמוני אכן יפה, אבל יש בשוויץ עוד עיירות יפות רבות, שהן במסלול שלכם לכיוון היער השחור.
לדעתי, לאחר הלינה הראשונה, צאו לכיוון היער השחור, עשו עצירות בדרך מבלי לסטות יותר מידי. כל שוויץ יפה. לונו במקום על הדרך והמשיכו למחרת ליער.
לאחר הורדת היום הראשון ושני ימי נסיעה (הלוך וחזור) יוותרו לכם 9 ימים באזור היער. אני מקווה שגם שטרסבורג וכפרי אלזס בתכנון.
השאירו את האלפים הצרפתיים לטיול אחר. -
מג'נבה ליער השחורראשית, תודה.
שנית, אלו עיירות יש במסלול שלנו שמומלץ לבקר בהן?
לגבי אלזס ושטרסבורג - להקדיש להם יום אחד?
גל
-
מג'נבה ליער השחורהיי גל.
אנחנו לא עלינו למונטבלאן.
אנחנו היינו ב mer de glace מקום מאוד יפה, כולנו נהננו, יש גם
ירידה למערת קרח קטנה ונחמדה בקרחון.
באותו יום הספקנו גם להיות בקניון השטן נקיק עם ירידה ועליה קצת קשה אבל מקום
מאוד ייפה ומרשים.
אין ספק שמדובר ביום עמוס, אבל האזור הזה היה אחד האטרקציות שזכורות לכולם
קטנים וגדולים כאחד