ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אנגליה - הצילו

פורום טיולי משפחות
    4
    7
    1910
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • רחל01
      רחל01 נערך לאחרונה על ידי

למרות החשש ממזג האויר בסוף ספטמבר-תחילת אוקטובר, אנגליה קורצת לנו.

אין לי הרבה זמן לתכנן, וחסרים ספרים נוחים לתכנון טיול משפחתי, אז התחלתי מקריאה כאן בלמטייל, ואספתי לי כבר כמה נקודות עניין, והתחלתי לבנות טיול.

יהיו לי בסה״כ 10 ימים.

אשמח לעזרתכם.

ההרכב - משפחה + 2 בנים (8, 10). 

כמה ימים להקדיש ללונדון ? (מתעייפים משיטוטים בעיר, לא מתכננים שופינג)

מה דעתכם על הנקודות שהוספתי ? 

איך לחלק את הזמנים ?

מה להוסיף ?

מה לוותר ?

איך לחלק לינות ?

בקיצור - כל מידע....

Screen Shot 2015-08-27 at 5.24.37 PM.png
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אוליב י
        אוליב י נערך לאחרונה על ידי

אנגליה - הצילו

מה תחומי העניין שלכם?

היסטוריה? אמנות? טיולי טבע? אטרקציות? פעילות אקסטרים?

בלונדון אפשר לבלות גם חודש. גם בלי לשוטט, מערכת התחבורה הציבורית במרכז העיר מצוינת [בפרברים קצת פחות אבל עדיין בהשוואה לישראל - טובה +] ולא חייבים לשוטט הרבה כדי להגיע ולהנות. נסי לכתוב מה מעניין אתכם במיוחד, ולפי זה אפשר לנסות למקד.

מהמפה שלך לא הצלחתי להבין בדיוק מה נקודות העניין [לא מצליחה להגדיל והמפה לא אינטראקטיבית]. תרצי לפרט למה בחרתם דוקא בהן? המסלול שציירת הוא כשעתיים+ נסיעה לכיוון מערב [אם אתם עם רכב, אם בלי - יותר] זה אומר שאם לא רוצים לבלות חצאי ימים בנסיעה [ולא רוצים לקום ממש מוקדם] כדאי לתכנן היטב, או לחפש את אותו העניין במקומות נגישים/ קרובים יותר.

טיפים כלליים:

מזג האויר:

ספטמבר / אוקטובר באנגליה זה די דומה לחורף שלנו. גם מבחינת הטמפרטורה וגם מבחינת הגשם. צפו לפחות לחצי מהימים שיהיו גשומים, וזה במקרה הטוב.

לכן:

א. תכנית גיבוי - לכל תכנית בחוץ [נניח יום טיול בטבע] כדאי להכין גיבוי בפנים [נניח מוזיאונים בעיר קרובה]

ב. לבוש בהתאם: סוודר/ פליז ומעיל גשם קל [לא המעילים החמים שלנו, אלא מעיל דק שמתקפל קטן ואפשר ללבוש כשצריך ולדחוף בקלות לתיק כשצריך]. למתקדמים - מטריה מתקפלת.

ג. אם אתם אנשים שקר להם - קחו בגדי חורף של ממש [נעלים/ מגפיים, מכנסיים חמות וכד'].

נסיעות:

אם אתם שוכרים רכב - קחו בחשבון שהנהיגה בשמאל. זה דורש פרק זמן מסוים להתרגלות. קחו בחשבון גם שבתוך לונדון אין צורך ברכב, כך שאפשר לשכור רק לימים של מחוץ לונדון, ובתוך העיר - תחבורה ציבורית.

אם אתם בתחבורה ציבורית - יש המון המון מידע מפורט ברשת, אני אומר רק שכדאי לתכנן את הנסיעות לא בrash hour אלא לפני או אחרי, שלא כמו בארץ יש עלויות שונות בזמנים שונים ביום.

לינה:

בעיני, אם אתם מתכננים מחוץ העיר ובתוך העיר, עדיף מקום לינה אחד בלונדון ומקום לינה אחד מחוץ ללונדון. אני מתעיפת מאד מכל הלארוז-לפרוק ואם זה היה תלוי בי הייתי חוסכת את זה כמה שיותר.

• רחל01

אנגליה - הצילו

הטיול יכלול כמה מוקדי לינה כמובן, לא ניסע הלוך וחזור כל פעם. נשכור רכב בסיבוב שמחוץ ללונדון.

מה מעניין ? כל מיני.

מה פחות ? מוזיאונים, היסטוריה

אין מצב מבחינתי להיות חודש בעיר.

לגבי מזג האויר - יש כל מיני דיעות. יש כאלה שאמרו לי שדווקא בעונה הזו מושלם. לא קר מידי, ויחסית לא גשום. 

• שירליץ
            שירליץ נערך לאחרונה על ידי

אנגליה - הצילו

אנחנו היינו שבוע בלונדון ושבוע בכפר נופש של סנטר פארקס בלונגליט. אולי יתן לכם רעיונות. 

• רחל01

אנגליה - הצילו

תודה שירלי

את רוב הנקודות שלך כבר הוספתי לתוכנית Smile

איך היה מזג האויר כשנסעתן ?

• r.o.
                r.o. נערך לאחרונה על ידי

אנגליה - הצילו

לונדון זה לא שיטוטים, יש כל כך הרבה מקומות לבקר בהם עם ילדים, הייתי שבוע עם 2 בנות בגיל 10 -12 , אמנם עברו הרבה שנים , אבל מקומות הבילוי לא השתנו, במוזיאון הטבע מבלים יום שלם בלי בעיה, ויש עוד רשימה שלמה של מקומות בילוי.

לא הייתי מרחיקה מלונדון ברכב, אולי אפשר לתכנן טיולי יום למקומות שאפשר להגיע אליהם ברכבת.   

ושאלה אלייך, מה זו המפה שתכננת ?  זה גוגל מפס?  או משהו אחר?

• אוליב י
                  אוליב י נערך לאחרונה על ידי

אנגליה - הצילו

אנחנו היינו עכשיו בלונדון ואנגליה [חזרנו אתמול].

בעשרת הימים שהיינו, היו יומיים של קיץ ממש [קיץ שלהם=כמו אביב אצלנו, 25-7 מעלות ביום, בלי גשם], ארבעה ימים של גשם שוטף עם 14-15 מעלות בחוץ ביום, ועוד ארבעה ימים של מעונן עם גשם לסירוגין, 16-17 מעלות בחוץ ביום.

ככל שמתקרבים לחורף [וספטמבר-אוקטובר זה כבר סתיו] יש יותר ימים גשומים ופחות ימים נעימים.

לא חושבת שזה צריך להרתיע - היינו באנגליה גם בשיא החורף ונהננו - רק צריך להיות מודעים לזה כדי להתכונן נפשית וטכנית.

אם מעניינים אתכם נופים אבל אין לכם חשק לטיולי טבע הארד קור, אז יש איזורים שבהם יש טבע מדהים ומסלולי הליכה גם ברמות ממש קלות [אנחנו צעדנו עם 4 ילדים בגילאים 10-3 וכולם הסתדרו יפה].

אם אתם רוצים גם נופים וגם חופים ולישון במקום אחד, ויילס היא אחד המקומות האהובים עלינו ביותר באנגליה ואם זה מעניין אתכם אוכל לפרט עליה הרבה.

פיק דיסטריקט ולייק דיסקריקט גם הם מציעים הרבה מהבחינה הזו.

לגבי לונדון - לבנים שלכם יכול להיות מאד מעניין מוזיאון התחבורה [למרות שקוראים לו מוזיאון, הוא אינטראקטיבי ומעניין מאד לילדים] היינו בו השבוע, שניים מילדי בגילאים שציינת והם היו מרותקים. אבל - אם יש מחסום שפה [לנו אין] תצטרכו לתרגם להם. london transport museum זה נמצא בקובנט גארדן, שם יש הרבה פעמים הופעות רחוב שגם מרתקות לילדים ולא צריך ללכת הרבה כי זה ממש שם.

עוד דבר שיכול לעניין את הבנים שלכם זה ביקור בספינת המלחמה לשעבר HMS Belfast. גם בלי שפה אפשר להנות שם מאד, ועם שפה - עוד יותר.

לגבי השכרת רכב - נקודה אחת חשובה: מהנסיון שלנו אני ממליצה לעשות מעבר לביטוח הבסיסי, גם ביטוח על ההשתתפות העצמית. היה כאן דיון על זה לא מזמן, וגם הנסיון הפרטי שלנו מראה שזה יכול לחסוך הרבה [מקוה לכתוב על זה כאן כשאצליח להגיע לזה].

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון