מוזיאון הוותיקן
-
שלום לכולם, אני ובן זוגי טסים ב4 לספטמבר לרומא.. רצינו לשאול כמה שאלות על הוותיקן.. הבנתי שיש סיורים בעברית דרך חברת "רומא בסט" סיטר לבן אדם עולנ 65 יורו למשך 3 שעות.. לפי דעתי זה יקר מאוד.. ראיתי באתר של הוותיקן שיש גם סיורים עם מדריך שמע..ב37יורו לבן אדם.. השאלה אם יש שמע בעברית.. והאם כדאי להשקיע את ה65 יורו לאדם על סיור בעברית.. תודה רבה
-
מוזיאון הוותיקןלדעתי האישית לא כדאי לשלם להם 65 יורו .
הייתי במוזאון הוותיקן עם הדרכה באנגלית . הנזירה\המדריכה דיברה בעיקר על הציורים בקפלה הסיסטינית של מיכאל אנג'לו .
במוזאון עברנו במהירות רבה והיא התעכבה על מספר ציורים (לא מרשימים במיוחד) שיש להם חשיבות מבחינת הדת הנוצרית . לנו כיהודים זה לא מעניין כל כך .
בסוף הסיור הנזירה אמרה שאנחנו צריכים לזכור רק (או בעיקר) שני דברים מכל ההסברים שלה .
1) שאלוהים נמצא בכל מקום ובכל דבר .
2) שפטרוס (שהיה תלמיד של ישו והפיץ את הנצרות) קבור בוותיקן .
אתם יכולים לקנות כרטיסים ללא הסבר למוזאון של הוותיקן , זה עולה כ- 25 יורו לכרטיס , ולקרוא באנטרנט הסברים על הציורים של מיכאל אנג'לו בקפלה הסיסטינית .
יש כמה מאמרים טובים בעברית , שמסבירים טוב את הציורים .
במוזאון תלכו בנחת ותראו את המוצגים (במקום לרוץ עם המדריך) .
כאמור, זו דעתי האישית בלבד .
-
מוזיאון הוותיקןהייתי בסיור של רומא בסט בסוף יולי.
סיור קבוצתי עולה 50 יורו ולא 65.
אנחנו מאד נהננו וההדרכה של יפעת היתה מצויינת.
-
מוזיאון הוותיקןהם רשמו לי מייל שהסיור עולה 65 כולל כרטיסים.. זה עלה לך 50 יורו כולל הכל ?
-
מוזיאון הוותיקןכן. פניתי במייל. ביקשתי סיור קבוצתי ואלה המחירים ששלימנו. שווה לברר שוב.
סיירנו איתם ב 30/7