אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומה
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהלא יכולה ללכת לישון בגלל הקרחונים המדהימים שלך, איך אכתוב את סיפור סקוטלנד אחרי נורווגיה המהממת....???
וגם אני הייתי בכייף נשארת עוד בכפר של הספרים.
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהאוח הפיורלנד הזה

גם אני הייתי יכולה להשאר שם שבוע
במקום יפהפה לקפה הזה ,עם הספרים והוופל הבלגי

טובה
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומההי שירלי
נראה טיול מהמם !!
אנחנו חזרנו אתמול מאיטליה והבלוג הנפלא שלך היה אחד מהמקורות החשובים לטיול שלנו ! כל יום קראתי את היום הרלוונטי !! מקוה לעלות בקרוב רשמים .
עכשו גם אוכל לקרוא בנחת את הטיול הזה ..
...להקת אבבא היא האהובה עלי !!
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהאיזה תמונות יפהפיות!
אני קוראת ומתפעלת מהצילום, וכמובן מהנוף המצולם. איזה יופי. תודה.
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלי,
ישבתי בשקט עד עכשיו ומדי פעם נכנסתי בינסיון שלא להיפגע. אבל הצצתי ונפגעתי..
מקסימה נורבגיה שלך, תונות נהדרות וטיול יוצא מן הכלל.
מקנא בך על שיתוף הפעולה שקיבלת מהדוגמן שהסכים להצטלם . אצלינו עם המתבגרות זה כבר לא כל כך פשוט, וצריכים 10 טייקים לפחות עד שתיבחר התמונה המושלמת וגם אז לא בטוח שיסכימו לפרסם.. כייף לכם!
עוד מסלול נכנס למגירת החלומות..
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהחברות וחברים יקרות ויקרים,
ושוב ביצעתי את אחת מהעלמויות תחילת שנת הלימודים...
משמח אותי שעדיין יש כאלה המחכים להמשך ולא מתייאשים ממני.
ג'נקוש - מרהיב זו מילה מדוייקת לתיאור מה שראינו.

אריטה - ברוכה הבאה ותודה על הפירגון ועל ההזדהות עם הארי פוטר שלנו...

נילי יקירתי - אני מניחה שנופי מערב קנדה הם "מתחרים ראויים" לה שחווינו. מקווה להיות שם יום אחד ולא בעתיד הרחוק. לגבי סיפור המצעים, מגבות וניקיון - בד"כ זה מייקר בעוד כ - 100 ש"ח למשפחה כמו שלנו - עבור מצעים. עבור ניקיון יכול להיות אפילו עוד 100 ש"ח. ושוב אחזור - באף מקום לא בדקו את הניקיון שלנו. נראה לי שהם גם כך מנקים כי תמיד קיבלנו בקתות נקיות ביותר. אנחנו השארנו מסודר ונקי - במצב כפי שקיבלנו, אבל לא עשינו שואב אבק או ספונג'ה... אם הכנסנו בוץ בטעות - טאטנו ונגבנו הכל. שירותים תמיד ניקיתי.

אלעד - תיכף מגיע עוד קרחון, ויה עוד אחד לגרנד פינאלה, לקראת סוף הטיול. השיר של א-הא נהדר!! תודה

מיקוש - נשיקות
מה עם סקוטלנד, מה?!?טובה יקרה - כרגיל, את באותו הראש שלי...

דפנה - את עושה לי נחת! איזה כיף שהבלוג שלי עדיין רלוונטי ועוזר לנוסעים אחרינו.

אוליב - תודה על המילים הטובות. ראיתי בזווית העין שמחכה לי חומר קריאה משובח שלך על לונדון וווילס.

יורם - ברוך בואך. כל המציץ - נפגע... וכן, הטינאייג'ר שלי שיתף פעולה. הוא היה המום מהנופים ודי נהנה מהצילומים. כמובן שהיו הרבה טייקים...

אז כבר ממשיכים ביום הקרחונים הלוט בערפל.
הנה תמונה מתאבנת עבור הקוראים הנאמנים:

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהאז לאחרונה התראינו ביער הנורווגי.
בקצה היער מחכה לנו מפל מיוחד.

אנחנו נוסעים על כביש E-39 בדרכנו למפל הנקרא Eidsfossen.
זהו מפל מרשים בגודלו ובעוצמת המים, לידו תחנת כוח - דבר שכיח במפלי נורווגיה. ככל שכמות המים גדולה יותר, כך תחנת ייצור החשמל המקומית תהיה גדולה יותר.
אחד הדברים המייחדים מפל זה הוא סולם הדגים - "סולם הדגים" אשר בא לעזור לדגי הסלמון לעקוף את ההפרעה שנוצרה ע"י האדם. זהו אחד מסולמות הדגים הארוכים בעולם. הסולם עושה מסלול ארוך ומפותל בדרכו למעלה. כשאנחנו הגענו, הוא היה ריק ממים ולא התמזל מזלנו לצפות בדגי הסלמון העושים את דרכם במעלה הסולם.
בכל זאת, המראה מרשים ויפה.
וכגיל, כמעט אין מבקרים במקום ואנחנו כמעט היחידים שם...
יורדים בגשר העץ לתצפית על המפל.
מפל Eidsfossen

סולם דגי הסלמון

המשך סולם הדגים

המפל העוצמתי

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומההדרך אל מפל Eidsfossen קצת עיכבה אותנו בדרכנו אל הקרחונים שהיו בתוכנית שלי.
אבא: את בטוחה שזה היה כל-כך חשוב לראות את המפל הזה?
סאבטקסט: הוא די התאכזב שלא ראינו דגי סלמון...
אמא: בוא לא נצטער על דברים יפים ומעניינים שאנחנו רואים.
בן: אבל אמא, מה עם הקרחון שהולכים אליו ברגל או נוסעים בעגלה?
אמא: כבר לא נספיק. זה די רחוק וממש אין טעם.
סאבטקט : להזכירכם, מדובר על קרחון בריקסדל.
אבא: זה באמת מיותר. בואו נתקדם לצימר.
אמא: אבל יש עוד קרחון חלופי...
סאבטקסט: אני לא אוותר בקלות!
בן: אני רעב.
וכך הסתיימה לעת עתה השיחה.
הדרך חזרה ממפל Eidsfossen עברה בנוף קסום.
יער נורווגי עם עצים גבוהים, מגולחים בחלקם התחתון.

ופיורד או אגם כלשהו

ולאורך הדרך, כמנהג הנורווגים - פזורים חניונים למנוחה, התרגעות ופיקנוק....
הנה נמצאה הנקודה המושלמת לעצירה

ושם ערכנו פיקניק קטן, כולל מרק "נמס בכוס", לחמים, גבינות, ירקות ועוד...
בטיול כזה, כדאי להביא (כפי שיעצה לי פנינית) תרמוס עם מים חמים ובשעת הצורך - אוכלים מרק או שותים תה...
אבא ובן מרוצים

לאחר ששבענו, המשכנו בדרך וחזרנו לכביש מס' 60.
הגענו לנקודת תצפית שנקראת Karistova
שם אנו עורכים תצפית על "הפיורד הצפוני" - Nordfjord.
יש גם כמה חברות שהצטרפו לתצפית

מתחיל להיות מעונן וערפילי, מרגישים שהגשם בדרך...
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהועכשיו אנחנו מגיעים לאחד השוסים הגדולים של הטיול.
הגענו די במקרה ובדיעבד - זה היה אחד המראות הקסומים, המדהימים והמסתוריים בטיול.
מאחר והתוכנית להגיע לקרחון בריקסדל התבטלה - הן בשל השעה (כבר אחרי 5 אחה"צ. ההגעה לקרחון היא בדרך לא קצרה וכוללת גם נסיעה ב"טרולי". סביר להניח שכבר פיסיפנו את האחרון וללכת ברגל - סאבטקסט לא מוכנה!) והן בשל מזג האוויר המתקדר - נשלפה תוכנית מגירה
.אמא: בוא ניסע לפחות לקרחון שקשה לי להגיד את שמו. נקרא ונשמע כמו קנדל, קניידל. קרחון קניידלע....
סאבטקסט: היה קודם קרחון "סופ" ועכשיו "קניידלע". מרק פולני מושלם.

אבא: אני לא יודע... כבר אין לי כוח לנהוג. אולךי ניסע ישר לצימר?
בן: אבל אני רוצה לראות עוד קרחון!
אמא: וכתוב לי בדפים שהדרך יפה במיוחד!
סאבטקסט: אני לא מוותרת!

ושוב אמא ובן ניצחו בקרב על אתרי הטיול...
והניצחון היה מושלם כשראינו את זה:

זה כבר לא "לבכות מרוב יופי"
ולא "לא לדבר מרוב יופי"
זה "להתעלף מרוב יופי"!
הדרך לקרחון קניידלע - Kjenndal Glacier - היתה מהממת ביופיה.
אף תמונה לא יכולה להמחיש את עוצמת יופיו של הטבע.
הערפילים רק הוסיפו מסתורין והוד והדר.
ההגעה: מכביש 60 מגיעים לעיירה בשם Loen, שם פונים לכביש צר מאד FV-723 לכיוון הקרחון.
הדרך עוברת בעמק Lovatn ובו אגמים בצבע טורקיז.
מטריף. פשוט מטריף.
לאורך הדרך מפלים בכל מיני גדלים, כולל המפל ה-11 במיקום המפלים הגבוהים בעולם. 818 מטר בשלוש מדרגות - מפל Utigardsfossen.
הנה כמה ממראות הדרך:

יש גם בתים עם דשא ופרחים על הגג

והמפל הגבוה ההוא (הסוף לא נראה בגלל הערפילים)

ויש גם אגם עגול טורקיזי עם סיפור

אולי אם היו שמיים כחולים והיתה שמש - זה היה יותר מבהיק ויפה - אבל המראות היו כל כך מיוחדים, מרשימים ומקסימים - ובשבילנו זה היה מ ה מ ם!!
ע"פ דוידי קליר:
לאגם הזה - Lovatn lake יש היסטוריה אלימה עקב גושי סלע ענקיים שגלשו אל תוך האגם והרימו גל מים ענקי ששטף את העמק ,החריב חוות וגבה חיים של 135 איש. האסונות אירעו בשנים 1905 ו-1936. לקראת סוף האגם ומול גושי הסלע הענקיים שמהווים בעצם חצי הר. הוקם אתר זיכרון המספר את סיפור האסונות. פרט מעניין הוא שבאסון הראשון טבעה ספינה שהייתה משייטת באגם ואילו באסון השני ב1936 מעוצמת הגל נשטפה האוניה החוצה אל החוף.
ראינו את פינת הזיכרון שהנציחה את סיפורי אסונות הטבע האלו:

סאבטקסט: כמובן שקראתי הכל בזמן שאבא והבן ישבו חסרי סבלנות במכונית וחיכו לי...

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומההנסיעה לקרחון "קניידל" (או משהו כזה) אורכת כ-20 ק"מ לכל כיוון מהעיירה Loen. המקטע האחרון הוא כביש אגרה "ע"פ רצון" - 40 nok שיש לשים במעטפה בתיבה, כתרומה לשמורות הטבע בנורווגיה.
הגענו לחניון נטוש, כמו תמיד...
הפעם המלווה היחיד שלנו היה רוכב אופני שטח שנסע לאורך הכביש ואח"כ בשביל לקרחון....
החנינו את המכונית, גשם החל - ואנחנו שלפנו את המטריות וטיילנו בדרך היפה לקרחון קניידל.
גשרי-עץ, מפלים. סטנדרטי.

הנה הקרחון מציץ

והנה המטיילים האמיצים שהגשם לא הרתיעם

קרחון קניידלע - Kjenndal Glacier

שביל הטיול מסתיים בגל האבנים הזה - משם צופים על הקרחון, הלוט בערפל.

ומכאן - חוזרים בחזרה, בטיול ביער נורווגי

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהבדרך חזרה , אבא נאלץ לעצור כאן:

כי פשוט היינו חייבים לצלם.

היה מאד קר

ומהמם.

וזה כדי שתראו עוד פעם, כמו שאנחנו ראינו - גם בדרך חזרה:

סאבטקסט: I rest my case
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהחזרנו ל- Loen ולכביש 60.
כבר היה די מאוחר, אבל למי אכפת?!?
עצרנו בעיירה Stryn ושם אכלנו ארוחת ערב במסעדה נחמדה - סוג של פיצריה. אפילו לא היה יקר. פחות מ-200 ש"ח לשלושתינו לארוחה גדולה ומשביעה.
מגיע לנו בהחלט.
ומשם – נותרו לנו עוד כ- 25 דקות ו- 27 ק"מ עד למקום הלינה ב – Hjelle (כפר "אידילי").
לא כל-כך מצאנו את הצימר, אבל מישהו נחמד עזר לנו והגענו בסוף ל -
Nygård Camping , קוטג' עם שני חדרי שינה. 800 nok לא כולל סדינים ומגבות...
קיבלנו יופי של קוטג' - מרווח עם שני חדרי שינה קטנים, סלון, חדר אמבטיה ומטבחון.

יש גם מרפסת עם נוף מדהים. התמונה צולמה אחרי 10 בלילה...

כאן גם עשינו "ליל כביסה" - תוספת של 80 nok.
בעלת המקום היתה מאד נחמדה.
מקום מומלץ מאד!
לילה טוב

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהסיכום היום :
תכנון מול ביצוע : שוב - כמעט מושלם, ושוב אין תלונות על "הכמעט".
ביקרנו בשלושה קרחונים - בויאברין Boyabreen , סופהלברין - Supphellebree וקניידל - Kjenndal
אמנם לא היינו בקרחון בריקסל, אבל לא הגשנו בחסרונו ...
ביקרנו גם במוזיאון הקרחונים ובמפל איידלפוסן.
אנחנו מרוצים.
מזג אוויר : מעונן , התחיל לרדת גשם לקראת הערב. היה קר - במיוחד בסביבת הקרחונים. יש ערפילים שהוסיפו יופי מדהים. יש מסתורין.
ניווט: כמו אתמול - השתמשנו בג'י-פי-אס באוטו וגם הרבה במפה מנייר. הכל עבד פיקס.
לינה: יופי של מקום לינה! ביקתה מרווחת, לכל אחד פינה משלו, מיטות נוחות, שמיכות נקיות, הכל מסודר, נוח ונעים. נוף מקסים מהמרפסת המרכזית. עשינו שם כביסה.
דירוג אתרים וחוויות: ממש קשה לדרג!! מקום 3 - עיירת הספרים Fjærland, מקום 2 - הכביש לקרחון קניידל, מקום 1, עדיין - : קרחון בויאברין!!!
ביום הזה נוסף למושג "לבכות מרוב יופי" המושג "לאבד את הנשימה ולהתעלף מרוב יופי" ואוצר הסופרלטיבים חוזר על עצמו : מדהים, מהמם, מטריף וכהנה וכהנה.
(ושוב אומרת סאבטקסט: האמת שבלתי אפשרי לדרג.... הכל היה עוצר נשימה!!)
צחוקים מול עצבים : רק צחוקים וחיוכים, אין כמעט עצבים מלבד אבא שממשיך לעיתים לסרב לעצור ברגע שאמא והבן מבקשים ממנו!
הנאה: הולכת ומתעצמת!

תמונת היום : קשה לבחור! לכן יהיו כמה...
הנה שלושת הגדולים:
Fjærland

כביש FV- 723

ואי - אפשר בלעדיו : קרחון Boyabreen

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלי - באמת שהיה שווה לחכות ולא ולשמור את הסיפור הזה עד עכשיו. אין מילים. באמת באמת באמת שאין מילים!!!
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהיא וואראדי, אמייזינג!
יבורך מי שיצר את אופציית התמונות הגדולות!
שאפו שירלי
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשוב וואו ענק !!!
יומיים לא הייתי פה ומקבץ התמונות החדש לי פשוט מדהים. אין דברים כאלו. כבר כואבת לי האצבע על הגלגלת של העכבר מרב הפעמים אני עולה ויורדת ומסתכלת שוב ושוב בכל התמונות. אין מילים.
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלוש,
להשתגע מהתמונות האלו!!!
סנצ'ו- יחי ההבדל בין מתבגרים למתבגרות...

אורנה
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהתמונות מרהיבות ביופיין ומרחיבות את הלב.
תודה.
[ואיך מעלים תמונות גדולות?]
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהבאמת אי אפשר לדרג את התמונות היפות האלה, כולן מקסימות. וגם לי יש בעיה כמו של מיקה.
והצימר האחרון שלכם באמת מהמם. אפשר להישאר בו שבוע, ואפילו לא לרצות לישון באוהל בחוץ.
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהדפקתי איחור מזעזע ועברתי כמעט על כל הפוסטים, אי אפשר בנשימה אחת ארוכה. חייב כל פעם לשמוע שיר, לראות מלאך מעופף, מפל מים מפצפץ, טורקיז מהפנט, שלג וקרח מצמררים ולעשות המון המון WOW
אין לי מספיק תודות כדי להודות לך יקירה על שיתוף נהדר, תמונות מפילות וחן שלא נגמר