גוגל מפס החדש -2015
-
לפני כחודשיים, הודות לעזרה כאן בפורום (במיוחד של "פסגות מושלגות" ו-"Vovka" ) התחלתי להשתמש בגרסת המפות הבסיסית של גוגל.
אל המפה ניתן להגיע מהדף של גוגל בו יש סמליל ריבוע דמיוני, (9 נקודות מסודרות בשלשות). כשנוגעים בו עם הסמן מופיע כתוב Google Apps. לחיצה פותחת חלון סמלילים. בוחרים Maps
הגעתי אל מפה זו גם בקישור.
בינתיים, מלבד העובדה שאפשר לרשום בה רק 10 תחנות. אני מסתדרת איתה לא רע.
הסמליל של גלגל השיניים , שאיתו אפשר היה ליצור קישור נעלם אבל אז גילו לי (יבורך האחד שלא זוכרת מי הוא) שיש סמליל תפריט ובו אמצא את מבוקשי ליצירת קישורים.
אני עדיין חושבת שזה ממש מפריע להתמצאות שאין "סדרן" ABC כמו שהיה בגירסא הקודמת.
בזמן האחרון נדמה לי שיש כאן כמה משתמשים חדשים שלא יודעים להשתמש במפות (מקוה שזה לא בגלל עצלות אפשרית) אז החלטתי להציג כאן את "שיטת ההפעלה" של ה"מפות" . אם יש למישהו הארות לשיפור התהליך אשמח לקבלן.
-
גוגל מפס החדש -2015איך זה עובד:
על המפה למעלה מופיע חלון חיפוש.
מימין לחלון סמליל "Search" (חיפוש - זכוכית מגדלת על רקע כחול)
לידו, בחלון, סמליל "directions"כיוונים דומה לY .
1. לחיצה על סמליל " directions" תוסיף אפשרויות בשורה למעלה:
משמאל נוסף סמליל תפריט ובאמצע השורה אפשרות בחירה של סוג התחבורה. החלון גדל, מופיעות בו שתי שורות האחת מסומנת בעיגול לבן מוקף במעגל שחור קטן –נקודת מוצא והשניה מסומנת ב"בלון אדום"-נקודת יעד.
2. נקליד שם נקודת מוצא. בעת ההקלדה נפתח חלון ובו שמות בלועזית. אפשר ללחוץ על התוצאה המתאימה לבחירה במקום להקליד את כל השם. (גוגל מתרגם חלק משמות היעדים שרושמים בעברית).
חוזרים על הפעולה בשורת היעד.
3. לחיצה על "חיפוש" . תיצור מסלול במפה. נוספת שורה. בשורה זו אפשר לבחור שעת יציאה לדרך או חיפוש יעד נוסף.
4. לחיפוש יעד נוסף. יש ללחוץ עם המקש השמאלי של העכבר כשהסמן על ה +.
תיפתח שורה חדשה אליה יעבור "בלון אדום" .
יש לרשום היעד/לבחור ברשימה שנפתחה. מיד מתקבל מסלול.
לבחירת יעדים נוספים יש לחזור על 4.
5. ניתן לשנות את סדר היעדים.
לפיכך גם אם נשכח יעד לא נורא. אפשר להוסיף בסוף ולגרור למקום הרצוי.
מביאים את הסמן אל העיגול ליד היעד או אל הבלון האדום, הסמן מקבל צורת כף יד. לחיצה על הלחצן השמאלי בעכבר מאפשרת גרירה של השורה מעלה או מטה אל המיקום הרצוי.
6. אם רוצים לבטל יעד מביאים את הסמן לשורה המתאימה. בקצה הימני של השורה מופיע סימן X כשהסמן נוגע בו הוא משתנה לכף יד. לחיצה על המקש השמאלי בעכבר תמחוק את השורה.
- השורות הראשונות לא נמחקות בדרך זו. בהן אפשר למחוק רק את התוכן. כמובן שאפשר למחוק שם יעד גם בשורות האחרות ולהקליד שם יעד אחר.
7. שמירת קישור למפה שיצרנו :
לוחצים על סמליל Menu .(ראשון משמאל בכותרת החלון )
נפתח תפריט. בוחרים בחולית שרשרת-Share or embeded map. נפתח חלון.
כדאי לסמן V ליד Short URL . מתקבלת כתובת קצרה . אני מעתיקה כתובת זו ושומרת בדף תכנון המסלול שהכנתי לי בקובץ וורד. לפעמים מכניסה לקישור בתשובה בפורום.
אחרי 10 תחנות הסימן + מפסיק להופיע.
כאשר יש לי יותר מ10 יעדים אני מוחקת כמה נקודות עניין באמצע המסלול ומוסיפה חדשים להמשך הדרך .
*בתחתית החלון רשום Details בכחול. לחיצה תפתח פירוט המסלול כולל מרחקים בין צמתים, לניווט..
בעבר ניתן היה לראות מרחקים וזמני נסיעה בין כל שתי נקודות. בגירסה הנוכחית לא מצאתי אפשרות כזו.
הפתרון שלי. עוד עבודה. מכינה לי בקובץ וורד לטיול טבלה עם שמות הישובים 1-2, 2-3, 3-4 וכך הלאה.
רושמת את הצמדים בחלון אחרי שמחקתי כל מה שיש בה. או משאירה ליום אחר.
לפעמים "משחקת" עם חץ החזרה של הדף שמעלים מקומות ומוחקת חלק כך שיישארו לי הצמדים הרצויים
יש למישהו פתרון טוב יותר?
-
גוגל מפס החדש -2015תודה רבה
-
גוגל מפס החדש -2015כל הכבוד לך. לי זה יותר מדי מסובך. פעם היה פשוט. עם כל שנוי זה נהיה יותר גרוע. אני כבר התיאשתי מהם.
-
גוגל מפס החדש -2015lbd אני מסכימה. היה פשוט נוח , ברור .
אני לא הרמתי ידיים ואחרי מספר פעמים התחלתי להפנים את השיטה החדשה . לא מרוצה מהמחסור בסדרן ובמרחקים.
עדיין נלחמת עם הגירסא השניה.
-
גוגל מפס החדש -2015לפני כשבוע פרסמה בחורה בשם רחל 01 , בקשה "אנגליה הצילו".... היא פרסמה מפת טיול שהכינה, עם 20 מקומות , בכל מקום הופיע הבלון האדום, וכן, אותיות ABC, עניתי מה שעניתי ושאלתי אותה איזה סוג של מפה, תשובה לצערי לא קיבלתי ,מנסה להעביר את המפה הנה, אולי מישהו יפענח את הסוד. אם אצליח.....מפה
-
ותודה לח.ג. שלימדה אותי להעביר קישור. -
ותודה לח.ג. שלימדה אותי להעביר קישור.קודם כל אני שמחה שלא התיאשת והצלחת להעביר קישור.
המפה נוצרה ב"המפות שלי" בגוגל מפות.
בגירסה זו עובדים בשכבות
שימי לב שיש הרבה נקודות ללא "מספור" אין דרך שמקשרת את כולן.
כשתסתכלי בחלון תראי אותן רשומות בשכבה אחת (לידה קו כחול דק)
מתחת להן יש מידע על מסלול הנסיעה מ..-ל.. בשכבת המסלול היעדים מסומנים ב ABC. יש רק 7 נקודות , עד G (בעצם לא רואים את כולן בחלון)
שוב קראתי היום שאפשר להכניס עד 2000 נקודות בשכבה.לא המשכתי לקרוא. לגבי המסלול הנסיון הביא אותי עד 10.
-
מודה שלא הבנתי -
לאחר עוד נסיונות התמודדות והתידדות עם הגירסה אישיתאז מה אני כברה יודעת :
1.לאחר הרשמה לחשבון גוגל (כתובת ג'מייל וסיסמא) וכניסה למפות גוגל (כנ"ל בהודעה 2 )
בתפריט אני מגיעה ל"My Maps" - יש חלון הוראות> לבחור ביצירת מפה חדשה או צפיה בכל המפות שלי..כאן מופיעה אצלי גירסה אנגלית.
2.התחלתי את הבוקר בתכנון ללא הרשמה. יצרתי מפה ב"גוגל מפות" . החלטתי לעבור למפות שלי. אולי בכל זאת אשתמש בגירסה האנגלית.. . המפה נמחקה ברגע הבחירה ב"המפות שלי". ויתרתי על האנגלית.
יש בכלל איזהשהיא אפשרות להעביר מפה מהגירסה החופשית ל"המפות שלי"?
3. זכרתי שהיתה לי גירסה עברית אז ביצעתי שוב חיפוש באינטרנט "מפות גוגל" קיבלתי גרסה ל "המפות שלי" https://www.google.com/maps/d/splash?hl=iw&app=mp
בגירסה זו יש שמוש בעברית. שמרתי לי במועדפים.
-
לאחר עוד נסיונות התמודדות והתידדות עם הגירסה אישיתכשהמפה נפתחת מופיעים יחד איתה שלושה אזורי עבודה: חלון עבודה גדול שכותרתו "מפה ללא שם", חלון חיפוש וכפתורי עריכה (מתחת לחלון החיפוש)
מתחילה ב חלון העבודה:
לחיצה על הכותרת "מפה ללא שם", מאפשרת לתת שם למפה.
שורה 1 -הודעה מתעדכנת ביצוע שמירה אוטומטית.
שורה 2 שורה אפורה "חמה" בה נכון לעכשיו שלוש אפשרויות בחירה:1. הוסף שכבה 2. שיתוף 3.תפריט (3 נק' בשמאל השורה) .
בתפריט זה נמצאת האפשרות למחוק מפה. אפשרות אחרת למחיקת מפה לא מצאתי, כנראה כדי שלא תמחקנה מפות בטעות.
*בחלון העבודה (הימני) יש התפתחויות. כאן , אחרי שמתחילים להכניס יעדים למפה נבנות שכבות. שכבה שעובדים בה מקבלת מימין קו תוחם כחול. משמאל נוצר באיזהו שלב סרגל גלילה.
בהתחלה עיקר העבודה מתחילה בסרגל חיפוש.
כפתורי העריכה(מתחת לסרגל החיפוש):
ב2 הכפתורים הימניים- "בטל" ו"בצע מחדש". לא לשכוח שהם קיימים. כך קל לבטל פעולות אחרונות בקלות או לבטל הביטול.
הכפתור הבא -בחר פריטים. כשהוא לחוץ ואני בוחרת סמן בהקלקה הוא מקבל מעגל לבן והחלון שלו נפתח בשלב הזה אני מצליחה להזיז את הסמן. בינתיים לא הצלחתי לצאת ממנו בלי לצאת מהמפה ולחזור.
כפתור- הוסף סמן . שמיש רק כשנמצאים בשכבת היעדים. לחיצה על הכפתור כשהבלון שחור משנה את סמן העכבר על המפה לסימן + . גוררים על המפה עד היעד הנבחר, הקלקה והסמן נשאר. הצלחתי להזיז אותו רק אחרי שלחצתי עליו ונפתח לו חלון.
באחד הניסיונות הסמליל "הוסף סמן" היה אפור ולא הצלחתי להשיבו לשימוש עד שקלטתי שאני נמצאת בשכבת מסלול (לפי מיקומו של הקו הכחול). עכשיו אני כבר נזכרת לבדוק

כפתור-צייר קו. נפתח חלון ויש כמה אפשרויות . קו ישר נותן לי קו אוירי. למה זה טוב? את הדרך לא מכירה אז איך אצייר מסלול חופשי. אמנם הצלחתי לצייר קטעי דרכים אבל לכל קו נוצרת שכבה חדשה. מה שאומר שיש הרבה נקודות A ו B. אותי זה מבלבל . להעביר נקודה/קו משכבה לשכבה לא הצלחתי .
כפתור הוסף מסלול- גם בכפתור זה טרם הצלחתי להשתמש ביעילות. המסלול ניתן אוטומטית אבל, כנ"ל, בשכבה חדשה. לא מתאים לי. בינתיים לא מצאתי אפשרות של המשך מסלול.
מסורבל.
לאחר 6 שעות אינטנסיביות (עבודות הבית והקניות יחכו) "החכמתי" והתעודדתי. על כך בהמשך.
-
אז מה למדתי ויודעת לעשות:שלבי העבודה שלי
1. בחלון הימני:
לחיצה על "מפה ללא שם" ומתן שם.
לחיצה על "שכבה ללא שם" ומתן שם. אני רושמת "תחנות1"
2. הקלדת שם ישוב/כתובת נקודת המוצא בשורת החיפוש . לחיצה על פק' החיפוש תיצור מראה מקום- בלון ירוק בכתובת על המפה ובלון ירוק קטן בחלון מתחת לשורה האפורה. זהו מראה מקום זמני .
לחיצה על אחד הבלונים (לא משנה איזה) תפתח חלון ובתוכו אופציה "הוסף למפה". מתאים לי? לחיצה לאישור תגרום להעברת הבלון בחלון לשכבה, יחד עם זה צבע 2 הבלונים (על המפה ובחלון) מתחלף לאדום.
כדאי לדעת:
א.- גם בחיפושים הבאים הבלון הירוק מופיע מתחת לשורה האפורה. לחיצה עליו ו"אישור" תעלים אותו ותיצור בלון אדום במקום האחרון בשכבה-תחנות1.
ב. בכל שלב, לחיצה על הסמן-הבלון האדום תפתח את החלון בשנית עם אפשרויות עריכה. "ערוך"=עיפרון לפעמים אני משנה שם כתובת לעברית ולפעמים מוסיפה לעצמי הערות בחלון לגבי המקום.
ג. אפשר להחליף את צבע הסמן ואת צורתו בשכבה. כשנוגעים עם סמן העכבר בשורת כתובת היעד היא מאפירה ובצידה השמאלי מופיע משפך. לחיצה עליו תפתח חלון בחירה.
3 . חיפוש/בחירת יעד ויצירת שכבה חדשה "מסלול" .
אני מבצעת חיפוש כמו חיפוש נקודת המוצא...
לחיצה על הבלון האדום פותחת חלון העריכה:
בוחרת "ערוך" -עפרון לעריכת הכתוב.
בוחרת "מסלול לכאן" -Y. עכשיו המחשב חושב רגע ואז
מתחת לשכבה שבה שם נקודות המוצא והיעד נפתחת השכבה "מסלול". כתובת נקודת המוצא ריקה (אין יעד A) כתובת היעד רשומה ב B.
צריכה להקליד את שם נקודת המוצא, אחרי הקלדת 2 אותיות נפתח חלון עזרה עם שמות. בוחרת את שלי (לאחר שם נקודת הענין/כתובת רשום תחנות 1.
אם בוחרים באופציה זו כבר בנקודת המוצא צריך לשנות סדר. חבל על העבודה.
4. א. חיפוש היעד הבא כנ"ל. הוספה לשכבה "תחנות1" .
ב. הוספה לשכבת המסלול: לחיצה על"הוסף יעד" נפתח חלון/שורה C . צריך לרשום את שם היעד.
5. הוספת יעד על פי השלבים הקודמים לשכבת תחנות1 ולשכבת מסלול...
וכך הלאה.
כאמור בשכבת מסלול ניתן לרשום רק 10 תחנות מA עד J.
–
-
אז מה למדתי ויודעת לעשות:אני נוקט בדרך פשוטה.
רושם כתובת או מקום בחלונית החיפוש, ומקבל את איתור במפה.
לוחץ על הכוכבית הכחולה "שמור", והנקודה מתווספת למפה ככוכבית צהובה.
-
אז מה למדתי ויודעת לעשות:מצאתי שאם אני לוחצת בחלון של כל יעד על "מסלול לכאן" נפתחת לי תמיד שכבת מסלול חדשה ובה אני יכולה לרשום נק. מוצא שאני בוחרת בה (תחנה קודמת) ניצלתי זאת כדי לשמור מידע על מרחקים בין שני יעדים סמוכים.
כך עשיתי זאת:
בחרתי פעמיים ב"מסלול לכאן" ליעד הראשון (אני רוצה לנסוע מזאגרב לבלד אז פתחתי פעמיים את החלון של בלד ולחצתי על "מסלול לכאן" .
בשכבת המסלול הראשונה (מתוך השתיים הזהות) השתמשתי ב"הוסף יעד" כאן הוספתי ידנית כל יעד וקיבלתי מסלול רציף עם סדרן A-J.
לאחר שראיתי ש סדר 10 הנקודות שבמסלול כולו נכון פתחתי ,לפי סדר, את החלון של היעדים הבאים,לחצתי פעם אחת על "מסלול לכאן" וכך קיבלתי שכבה לכל יעד והוספתי לפניו (ידנית)ב A את היעד הקודם. קצת עבודה אבל נותן/שומר מידע. לא רואים את המרחקים אלא לאחר בחירה ב"אפשרויות של שכבות". לא אידאלי אבל משהו. בגירסה הקודמת המרחקים הופיעו ברשימה בין היעדים (היה באג ולפעמים היה צריך לסדר)
התוצאה: על המפה הופיעו רק נקודות Aו B . לא מצא חן בעיני. הבנתי שאם אסתיר את השכבות הקטנות אראה את הסדר של נקודות הענין במסלול הארוך. רק כשאני מעונינת לדעת מרחק ספציפי אני פותחת את השכבה המתאימה.
כשהחלון מתארך מופיע משמאלו פס גלילה איתו מתניידים לשכבות קצה שלא רואים על המסך.
לאחר 10 נק. ענין לא מופיעה בשכבת המסלול האפשרות "הוסף יעד" יש לי לי עוד יעדים. מה אני עושה?
מחפשת את היעד ה11 כנ"ל. ושוב לוחצת בחלון הבלון האדום על "מסלול לכאן" נפתחת לי שכבה חדשה.
רושמת את נקודה J של השכבה הקודמת כנקודה A של השכבה החדשה וממשיכה.
-
ואז נפל האסימון: צריך להתחיל אחרת.כל העבודה הזו ממש מתישה. באמצע השכבה השניה כשלא ידעתי מה מיקומם של יעדים במסלול התיאשתי ופתאום "אורו עיני"
הרי גם במסלול יש אופציה של בחירת יעד.
אני לוחצת על "הוסף יעד" בשכבת המסלול נפתחת תיבה. רושמת, בוחרת בלחיצה על מקש העכבר. מופיעה לי נקודה חדשה על המפה. אין סמן , לא צריכה אותו עכשיו (אולי בכלל לא) אבל יש נקודה D.
כך אני ממשיכה עם ,F, E ו G . הסדר לא נכון. יכולה להחליף מיקום. מהר מאוד יש לי כוון כללי למסלול מסומן בנקודות A-J.
אני שמחה לגלות ששתי השכבות מופיעות על המפה. מתחילה שלישית...גם היא מופיעה.
חבל מאוד שאין לכל שכבת מסלול צבע קו שונה.
עכשיו אם יתחשק לי אוכל להוסיף סמנים. למה?
יותר חשוב ליצור שכבות בין כל שני יעדים למרחקים. אוכל לרשום לי אותם בקובץ וורד במרוכז.
תאמינו או לא היו לי כמה תכניות להיום אבל המפות האלה כל כך הטרידו אותי שלא הצלחתי לזכור מה..עוד לא אכלתי ארוחת צהריים. יצאתי מדעתי? לא אגלה מתי התחלתי..
השעה 15:00 ועכשיו סיימתי את ה"מחקר". נכון שניסוח קשה לי וזה לקח הרבה זמן אבל הכתיבה עזרה לי לפצח את האגוז הזה.
-
אתה משתמש בגירסא שונההדוגמא שלך היא כנראה בגרסה הפתוחה. איני רואה חלון שכבות.
בגרסה הפתוחה כאשר איני מבקשת ליצור מסלול אלא רק מחפשת כתובת מדויקת נפתח לי חלון דומה לחלון בתמונה שלך.
לחיצה על הכוכבית הכחולה יצרה כוכבית צהובה מתחת לבלון אדום . היכן זה נשמר ואיך מבטלים השמירה?
נכנסתי לתפריט כדי לעבור למפות שלי מצאתי שיש מפות ללא שם שנוצרו היום.
פתחתי האחת ומצאתי את הכוכביות הצהובות. לחיצה על הכוכבית יצרה בלון אדום
שוב נפתח החלון. לחצתי על סמליל המסלול ואחר כך על כוכבית שניה. השם שלה נכנס אוטומטית לשורה בחלון והופיע מסלול. האם אפשר כך להמשיך לבנות מסלול? עם כמה נקודות? אבדוק מחר.
האם המפה הזו באמת תשמר במפות שלי? גם זאת אראה מחר.
תהליך יצירת המסלול שביצעתי כאן לא פחות ארוך מהתהליך במפות שלי
בגרסה הפתוחה כאשר אני מבקשת ליצור מסלול אני לוחצת קודם כל על הסמליל ליד זכוכית המגדלת מרגע זה החלון הזה לא מופיע אלא רק רשימת אפשרויות לבחירת נקודת המוצא או היעד.
ד.א גרסת המפה שלי היא בגוגל.קום
כשחיפשתי בעברית "מפות גוגל" קיבלתי גרסה עם הסיומת co.il המפה שאני מקבלת לא נראית כמו שלך.
לא מופיעה האות ע ו חלון החיפוש משמאל.
-
אתה משתמש בגירסא שונהבוקר טוב, אחרי קפה של בוקר הדלקתי מחשב. נכנסתי ישירות ל"המפות שלי" .
המפה , שלא הצלחתי לראות כאן אתמול, נשמרה. מצאתי מפה חדשה ללא שם בגרסה הפרטית. פתחתי.
יש חלון שכבות (בעברית). ועל המפה הנקודות שבחרתי.
אתמול טרם כיבוי המחשב, בודאות, לא היתה מפה כזו.
לא שמתי לב שבמפות שלי יש לי עוד מפות ללא שם.
חזרתי לגרסה הפתוחה. יצרתי מפה חדשה להמשך הנסיונות.
נכנסתי דרך התפריט למפות שלי לא מוצאת את המפה החדשה אבל מצאתי ברשימה כמה מפות ללא שם (שלא ראיתי אתמול) מתחת למפה האחרונה ששמרתי אתמול בשם זאגרב.
נכנסתי לכל אחת לבדיקה/מחיקה החלון באנגלית. לפי הסימנים על המפה הן נוצרו במהלך הנסיונות שלי לבנות מפה בגרסה הפתוחה ולשמור במפות שלי.
במהלך הנסיונות אתמול לא ביטלתי ההרשמה. זו כנראה אותה שמירה אוטומטית, שלא אהבתי בגירסה הקודמת. כל כניסה למפה הפתוחה, חיפוש בה, גם אם ביטלתי את כל מה שחיפשתי, נשמרה.
אמשיך לבדוק כשאתפנה.
-
שירשור טוב, למדתי משהו חדש. -
מפה שימושית לדוגמא כולל חלוקה לשכבות של האלפיםhttps://www.google.com/maps/d/u/0/edit?hl=iw&hl=iw&a uthuser=0&authuser=0&mid=zS8gEx74nI_s.kVxkoFnrCMKE
מצ"ב מפה שהכנתי לפני טיול באלפים הצרפתיים.
שימושית ונוחה .
ניתן לערוך כל סמן על המפה בקלות ולהעניס מידע שימושי וקישור לאתר אינטרנט.
בעזרת אפליקציית MYMAPS של גוגל
אפשר לנווט בלחיצה אחת לאתר .
שימו לב שדרוש לפחות בשלב הראון של התחת הניווט חיבור לאינטרנט
-
מפה שימושית לדוגמא כולל חלוקה לשכבות של האלפים