סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואן
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןאיילת - לפעמים חלומות מתגשמים, תמשיכי לחלום , גם אצלנו זה היה בגדר חלום שהתגשם, איזה כיף לכם שחזרתם מהרוקיס אחד מחלומותי.
יובל - אכן איסלנד נכנסה עמוק לליבי, וברור לי שעוד אחזור לשם להגשים את חלומי ולטרק בין לנדמנלאוגר-טורסמוק שככ היה קשה לי להתנתק משם.
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןמפל סקוגר המדהים בעוצמתו - הקשת הנפלאה - והנוף הנשקף מלמעלה
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןיום ראשון 2/8 – תורסמוק ולינה בויק
לאחר השבת הנפלאה שעברנו עם מזג אויר שמשי וקייצי, קיוינו שגם היום יהיה כך, התעוררנו בשבע, הוצאנו את השבת ובדקנו את מזג האויר, ראינו שהיום נעים ללא גשם. בחישוב מסלול מחדש החלטנו שהיום נוסעים לתורסמוק, מה שתוכנן בשישי ולא בוצע, שמנו על הבוקר עוד מכונת כביסה ובשעה שמונה וחצי יצאנו לדרכנו, הגענו למפל sejalandsafoss לחנות את הקרואן ,הגענו בסביבות עשר בבוקר, טל מתארגנת על ארוחת בוקר וכפיר הולך לקנות כרטיסים לאוטובוסים, הוא חוזר בעשר ורבע ואומר לנו שהאוטובוס יוצא בעשר וחצי, אני אומרת לו שלא יכול להיות האוטובוס שלנו יוצא ברבע לאחת עשרה(כך קראתי בכל סיפורי הטיולים), הוא בודק ואומר לי לא בעשר וחצי ,עוד 5 דקות יוצאים. אני מבינה שמשהוא לא קשורה, יוצאת ושואלת את נהג האוטובוס אם הוא מגיע לתורסמוק? הוא עונה לי כן, אני שואלת אותו אם הוא מגיע לתחנת husaladur הוא עונה לי שלא הוא מגיע לbasar , חוזרת לקרואן ואומרת לכפיר שזה לא האוטובוס שלנו, אנו יוצאים לאינפורמשיין שנמצא במפל והבחורה המתוקה והיפה שנמצאת שם לא מבינה כלום ממה שקורה, לא בשעות האוטובוס לא בזמנים, פשוט כלום, אני פונה לנהג האוטובוס האחר שראיתי ומבקשת עזרה, הוא ניגש איתי ללוח הזמנים התלוי ומסביר לי שיש כמה אוטובוסים והאוטובוס שאנו רוצים לצאת איתו ולחזור איתו בשעה ארבע אחהצ זה האוטובוס שלו, ברוך ה מצאנו את הגואל, חוזרים לאינפורמשיין מחליפים את הכרטיסים שרכשנו לאוטובוס האחר (וזה לאחר שהבחורה באינפורמישיין אומרת לנו שאין אוטובוס בשעה הזו ומנסה למכור לנו כרטיסים לאוטובוס אחר ולשעות אחרות, כפיר עונה לה שהכל בסדר שלא צריך כלום שהסתדרנו ורק תחליף לנו את הכרטיסים, אחרי עשרים דקות של לחץ התיישבנו במושבי האוטובוס ונשמנו לרווחה. את ארוחת הבוקר שלא הספקנו לאכול טלוש הכינה לנו בבאגטים חמים וטעימים שכפיר קנה על הבוקר.
יצאנו בשעה 11 בבוקר מהמפל לכיוון השמורה , הנוף הנשקף מהדרך פשוט מדהים, הכל טבול בירוק, כבשים באחו, מפלים נופלים מכל סלע שרואים כמו ורידים, קרחונים על ההרים, נחלים בכל מקום, פשוט מקסים מקסים, עשינו עצירה של עשר דקות בקרחון לצילומים ומשם המשכנו, הגענו לשמורה בשעה 12 ורבע, נכנסנו לאינפורמיישן רכשנו מפה ב 1500 קורונות והחלטנו על מסלול מעגלי המתחיל מ langidalur וממשיך עד valahnukur מסלול מקסים , הליכה בתוך קניון מלא עצים, נופים עוצרי נשימה לאורך כל המסלול ושמגיעים להר התצפית ממנה עותקת נשימה, צד אחד ההרים הגבוהים המכוסים שלגים, בתחתית הקרקע זורם לו הנהר השוצף, צדו השני הרים ירוקים פשוט מדהים!!!!
שהתחלנו את המסלול לא ידענו מה מזג האויר יהיה, הרי משתנה ברגע, אז התלבשנו כמו שמתלבשים באיסלנד, תוך כדי הליכה היה חם, השמים היו כחולים , השמש זרחה וחיממה אותנו כמו שצריך, אז פשוט עצרנו באמצע הדרך והתחלנו לעשות שם מופע סטרפטיז, התפשטנו לגמרי מכל הטרמים והמעילים שהיו על גופנו, אם היו לנו חולצות קצרות היינו לובשים אותם... עד כדי כך היה חם, ממש כיף!!!
לאחר עליה מאומצת הגענו לפסגה והנוף משם היה מהמם ושווה את המאמץ, אם כי לכל אורך המסלול ראינו את הנוף הנפלא מכל זוית אפשרית (יכול להיות שאם עושים את המסלול הפוך אז שמגיעים למעלה זה אוו אחד גדול)
בזמן שאנו על פסגת ההר טל שואל את כפיר , אבא איפה נרתיק המצלמה? כפיר עונה לה לא יודע, מה שקרה זה שכפיר סחב את אריאל על המנשא ובשלב מסויים טל החליפה אותו ונתנה לו את המצלמה, כפיר כנראה הניח את המצלמה על האדמה להתארגן ושכח ממנה, טל באותו רגע שמבינה שכפיר שכח אותה איפה שהתחלפו ,מחליטה לרדת חזרה ולחפש את המצלמה, והיא תגיע חזרה לבקתה עד ארבע, אני לא נשמתי מדאגה שהיא תגיע בזמן ושתגיע בשלום.(לא היה שום סיכוי לשכנע את טל שתוותר על חיפוש המצלמה, גיל ההתבגרות...)
לאחר התצפית לקחנו את הסימון הלבן וירדנו חזרה לבתקה, תוך כדי הליכה כל הזמן אני חושבת על טל, מה איתה והאם היא תגיע בזמן, כפיר כמובן לא מבין על מה המהומה והלחץ, אל תדאגי הכל יהיה בסדר אם היא לא תגיע עד ארבע את תחזרי עם הילדים ואני אחכה לה, בנושא זה כפיר ואני שני הפכים, הוא ברוגע שלו שהכל יהיה בסדר ואין מה לדאוג ואני בהסטריה ובחששות שלי...
הגענו לבקתה בסביבות השעה שלוש, המסלול היה מקסים, מתאים למשפחות אם כי חלקו בעליה קשה ותלולה אך אפשר להסתדר ,אריאל היתה על המנשא וליאור בת חמש וחצי הלכה כמו ענקית את כל הדרך , בראש ההר היו שם שני זוגות מבוגרים שמחאו כפים לליאור שראו איך היא עלתה את כל העליה לראש ההר, אז טל אומרת לי : אמא להם מגיע בראבו איך הם עלו את זה בגילם??
את המסלול התחלנו בשתים עשרה וחצי וסיימנו בשלוש.(את כל המסלול המעגלי ולא רק לעלות לתצפית ולחזור) ממליצה מאוד על המסלול פשוט מקסים והזמן מתאים בדיוק.
הגענו לבקתה טל עדיין לא הגיעה, אמרתי לעצמי שאחכה עוד רבע שעה אם היא לא מגיעה נראה מה עושים, פתחנו שולחן של צהרים באחד השולחנות של השמורה, ביצים, ירקות,טונה,אבוקדו – היה אחלה, ופתאום אנו רואים את טלוש עם המצלמה בידה, אווו אבן נגולה מליבי, הדופק חזר לעבוד בתפקוד מלא. הבנות מתנדנדות בנדנדות של השמורה עד הגעת האוטובוס.
ארבע בדיוק האוטובוס יוצא מהשמורה, כולם נרדמו בנסיעה, הגענו בשעה חמש לחניה במפל, במקור תכננו לישון בקמפ במפל (הקמפ הינו גם לאוהלים גם לקרואנים, קמפ מקסים מקסים עם מרבדי דשא מול המפלים, פשוט מקסים, מומלץ מאוד!!!) אך אליעד ואריאל המשיכו את שנתם והחלטנו להמשיך הלאה.
המשכנו ל dyrholaey (בלי אליעד ואריאל שנרדמו) לשון יבשה סלעית לתצפית נפלאה על הפאפאנים, אווו כמה פאפינים היו שם , עשרות עשרות מחזה קסום, ראינו אותם ממרחק נגיעה, כמובן שגם ראינו את שלושת הצוקים המרשימים המזדקרים מן הים אשר נוצרו על פי האגדה כאשר שני טרולים ניסו לגרור ספינה בעלת שלושה תרנים אל היבשה, כאשר אור השמש הפציע הם קפאו והפכו לאבן. ירדנו לחוף הים , היה מקסים.
כפיר אמר שהטרולים אצל האיסלנדים זה כמו אשת לוט אצלינו חחחחח
משם המשכנו למגדלור, (אריאל בינתיים התעוררה) עלינו עד החניה עם הקרואן-אפשרי!!! וטיילנו מסביב המגדלור, הנוף מקסים, ראינו את הסלע המפורסם בצורת הקשת שיוצא מקצה הצוק אל הים והחור שנפער בתוכו הרי הוא "חור בדלת" , החוף השחור יחד עם העננים השרו למקום נופך מיוחד, מזג האויר היה מעולה!!!!!
משם המשכנו ל reynisfjara הליכה לעמודי המשושים, גן עדן טבעי לילדים, הילדים לא רצו לעזוב את המקום היינו שם שעה לפחות, טיפסו וירדו על המשושים, נכנסו למערה, שיחקו עם חלוקי הנחל, היה פשוט כיף כיף.
ראינו כמובן את שני העמודים המדהימים, לראות אותם מקרוב זה אחרת מרחוק, ראינו את השער בסלע המוכר מכל התמונות (הרי הוא "חור בדלת") השמש זרחה, מזג אויר נפלא פשוט חגיגה .
על הצוק מעל המשושים קוננו להם עשרות פאפינים מחזה נפלא, וכמובן שכל הים היה המוני פאפינים שוחים להנאתם,
הגענו לקרואן , אליעד התעורר ואומר לנו שהוא חושב שהוא התיבש והוא ממש לא מרגיש טוב, בגלל שלא חם אנו שוכחים לשתות, הוא עוד לא מסיים לומר את המשפט יוצא החוצא ומקיא את נשמתו, כן אליעדוש התייבש, דבר שבשגרה אצלו. לאחר הקאה הרגיש קצת יותר טוב.
זרקנו הערב על ארוחת ערב והכנו דייסת סולת...
אחרי יום מתיש ומעייף השעה כבר תשע וחצי מחליטים להתמקם לשינה, נוסעים לויק לאיזו תצפית על הים ועל שלושת הסלעים ומתמקמים שם ללינה, לינה יבשה ללא חיבורים עם נוף מהמם.
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןאורית,
כיף גדול לקרוא על איסלנד "שלך" ולהיזכר. באמת מקום שנכנס ללב. היינו שם 22 יום ומרגישה שהייתי חוזרת היום (אפילו אתמול)....
הקניון שלא זכרת -לדעתי הוא Sigöldugljúfur. גם לנו הוא היה אחד ההפתעות של האזור.
התמונה עם הקשת במפל סקוגר מדהימה. לנו לא התמזל...
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןאורית - זה בדיוק מה שקרה לנו, אבל בדיוק. בפעם הראשונה טיילנו באיסלנד כשהילדים היו קטנים, וטרק לא בא בחשבון. נסענו ללנדמנלאוגר, נסענו לת'ורסמורק, אכלנו את הלב ונשבענו שנחזור. כמה שנים אחר כך חזרנו יחד עם הבת הגדולה ("טיול בת-מצוה" עלאק...) ועשינו את הטרק עד סקוגאר כמו גדולים. היה מופלא. גם לכם זה יקרה

-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןהנופים הנפלאים בדרך לתורסמוק
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןאורית
אני מאד נהנית מסיפור הטיול המפורט והמצולם כל כך יפה.
איסלנד כבר מזמן במגירת החלומות. הזזת את החלום הזה כלפי מעלה ואולי אפילו עם קראוון.

אני מאד אודה אם תוכלי לפרט קצת עלויות בסוף - מחיר קראוון ועלות כוללת של הטיול ( אפילו בקווים כלליים).
תודה רבה
מחכה להמשך
איריס
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןאורית תודה על הפירוט לגבי המפל. כבר עשיתי שמירה על האשכול שלך.
מן הסתם עוד נחזור למדינה יפיפיה זו שאפשר לחרוש אותה חודשים.
טיילתי 19 יום וראיתי המון אבל יש עוד איסלנד .
התמונות נהדרות ואיני שובעת מהן.
רחל לבון
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןאנחנו חזרנו לפני שבוע מטיול קרוואן של שלושה שבועות באיסלנד.
את כרטיסי הטיסה הזמנו כבר בסוף חודש ינואר, כחצי שנה לפני מועד הטיול.
ארבעה כרטיסי טיסה, לשני מבוגרים ולשני ילדים, עלו סה"כ 2,668 דולר.
קנינו כרטיסי טיסה דרך חברת התעופה "סאס", עם הסכם "קוד שרינג" אם חברת התעופה של איסלנד, דרך קופנהאגן.
בעצירת הביניים בקופנהאגן, בהלוך ובחזור, יצאנו עם הילדים לטיול בעיר.
הכל עדין "טרי", אשמח לעזור בכל שאלה או בקשה בנוגע לתכנון הטיול.
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןנירית - איזה כיף שגם את כאן, כנראה שאת צודקת לגבי שם הקניון, כבר הוספתי אותו ביומן מסע שלי...
יובל - איזה גדולים אתם שעשיתם את הטרק עם הבת, כל הכבוד לילדה!!!!! לבן שלנו יש בר מצווה בפורים ,והוא רוצה למתנת בר מצווה לעשות את "שביל ישראל" אמרתי לו שאת שביל ישראל ישאיר לעצמו לפני הגיוס, והמקסימום שאני מוכנה זה את "שביל הגולן"
אחרי משא ומתן שלא צלח, הסתפק הבחור בשביל הגולן.איריס ס - אם אצלחתי להעלות אצלך או אצל כל אחד אחר את איסלנד למגירת העליונה ועוד בקרואןן , את לדעתי מילאתי את תפקידי ואני יכולה לפרוש.
... אל דאגה אמלא את משימתי עד תומה...לגבי העלויות - אני ממש עכשיו בשלבים סופיים של ההוצאות, מקווה שבהמשך השבוע אסיים ואז אעלה בפורטות גם את נושא העלויות.
רחל - את כ"כ צודקת שאיסלנד הוא יעד שחוזרים אליו,אי אפשר לסתפק בו בביקור אחד, מקווה מאוד שאחזור אליו בהקדם .
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןkohrafa 1 - ברוכים השבים ונחיתה רכה, ככ קשה לנחות ולחזור לשגרה אחרי טיול ועוד יותר אחרי איסלנד, אני עד עכשיו בהתאוששות...
נמשיך..
יום שני – 3/8 מקירק עד סקפטפל ולינה בלגונת הקרחונים
אחרי לינה מצויינת ושקטה מול הים כפיר ואני תעוררנו בחמש וחצי בבוקר, נהננו לנו מהנוף המקסים הנשקף לנו מחדר השינה, בשבע בבוקר כבר יצאנו לדרכנו לעיירה עם השם הארוך ביותר והבלתי קריא kirkjubaejarklaust לכן אני אקרא לה בקיצור קירק, נסיעה של שעה בדרך צחיחה אשר בצידי הכביש שדות של סלעי לבה שחורים וצחיחים, הדרך מויק לקירק מאוד משעממת ללא מפלים וירוק כמו שהתרגלנו, הנוף בכל אזור שונה מאזור קודם וזה מה שמייחד ויפה באיסלנד, כיוון שלנו לינה יבשה אנו חייבים כבר לרוקן את מיכל המים השחורים לכן כל קמפ ותחנת דלק שראינו בדרך נכנסו בתקווה למצוא מקום לריקון שפכים .במשך כל הדרך לא מצאנו מקום לריקון שפכים. הגענו לקירק וראינו שיש בעיירה קמפ, נכנסנו לקמפ ורצינו לרוקן את השפכים כמובן בתשלום, איך שאנו נכנסים לקמפ יוצא אלינו בעל הקמפ, אנטיפת לגמרי (כן גם באיסלנד יש אנשים אנטיפטים, פעם ראשונה שנתקלנו בחוסר נדיבות ונחמדות) חמור פנים ושואל אותנו מה הבעיה שלנו? אמרנו לו שאנו רוצים לרוקן את המים השחורים בתשלום, אז הוא עונה לנו שאי אפשר עכשיו ואם אנו רוצים לרוקן זה רק אם נישן כאן, ניסינו בכל זאת להסביר לו שאנו מוכנים לשלם על זה אך הוא לא הסכים ודיבר אלינו בצורה גסה מאוד, כפיר עושה רוורס עם הקרואן ובום נתקע באבן, יוצאים החוצא ורואים שהפגוש האחורי של הקרואן נפגע, בעסה!!! לא נורא ממשיכים הלאה, גם עשינו למזלנו ביטול השתתפות עצמית נראה מה זה יתן לנו...
ממשיכים למרכז המבקרים בקירק שפתוח מ 8:30 עד 18:30 ומוצאים שם פינה עם כמה שולחנות וחלקת דשא נחמדה לארוחת בוקר, השמש זורחת השעה שמונה בבוקר וקיץ שמשי לגמרי, איזה כיף!!!! מכינים שקשוקה טחינה וסלופים ובזמן ההכנה ליאור ואריאל נהנות מהדשא ומהכדור
אוכלים בחוץ בכיף עם השמש הנעימה והמלטפת.
לאחר ארוחת הבוקר ממשיכים כחצי קמ בערך, עד סוף העיירה ומחנים את הקרואן מול גייסטהאוס ומול מפל האחיות, המפל מרשים וגבוה אשר שני מפלים נופלים יחדיו ויוצרים מפל אחד, בתחילת המפל יישנו שולחן פיקניק שאפשר להנות מיופיו של המפל ולאכול לרגליו (אם הייינו יודעים היינו אוכלים שם ארוחת בוקר) מגיעים למפל ויש שם כמה מסלולים (בכניסה למפל יש מפה גדולה המציינת את המסלולים באזור) אנו לוקחים את המסלול האדום כ 3.5 קמ, מסלול מקסים מקסים, קליל ומתאים למשפחות, במסלול עולים לראש המפל בדרך מיוערת ונעימה וכמובן יש תצפיות יפות על המפל , מגיעים לראש המפל לתצפית נפלאה על האגם systravatn , האגם יפהפה והנוף הנשקף על כל העיירה מקסים, ממליצה מאוד!!! תוך כדי שאנו הולכים כפיר אומר לי : אורית מסלולים כאלה אנו אוהבים לא כמו אתמול וצוחק, אתמול קרעתי אותו במסלול של תורסמוק העליה להר היתה מאתגרת והוא עוד סחב את אריאל עליו,
שהגענו לאגם אנו פוגשים זוג שפונה אלינו ואומר לנו שלום, כפיר מתחיל לדבר איתם עברית אך מסתבר שהם לא יודעים עברית, הם יהודים שגרים בשוויץ, שהם ראו את כפיר עם הכיפה ושמעו אותנו מדברים עברית הם מאוד התרגשו ופנו אלינו. הם היו בביקור בארץ לפני שנה , יש להם משפחה בירושלים, היה נחמד לשוחח ולהכיר.
לאחר מכן נסענו לקניון fjadrargljufua קניון מקסים אשר צוקיו השחורים מכוסים בירקת ודשא ואשר לרגליו חותר נחל שוצף מים עם חלוקי נחל, הלכנו סביב הקניון לתצפת עליו מלמעלה ולאחר שסיימנו לתצפת ירדנו למטה להנות מהנחל עצמו, אין מצב שיש נחל ומים והילדים לא יכנסו ויהנו ממנו, שהתחלנו ללכת בשביל המסומן לתצפית מעל הקניון טל ואליעד ישר אמרו לי שאחרי שמסיימים את מה שאני רוצה שנראה יורדים לנחל ועושים את הנחל בהליכה בתוך המים, וכך היה ירדנו למטה טל ואליעד החליפו לסנדלים והחלו ללכת בתוך הנחל , הם נהנו כך במשך כשעה וחצי בערך, בזמן הזה ליאור ואריאל נהנו גם הם משיכשוך הנחל למרות שהמים היו קפואים, כפיר תפס שנצ על הדשא ואני נהנתי לראות את הקטנות נהנות ומשתובבות ,לאחר כשעה וחצי טל ואליעד חזרו מבסוטים ומרוצים , אליעד ניסה לשכנע אותי להכנס למים אמרתי לו שאין מצב שהמים קפואים, הוא אמר לי אמא המים בכלל לא קפואים הם סבבה, ובכדי להוכיח לי שהם סבבה הוא פשוט קפץ וטבל את כל כולו במים, לא נורמלי!!! המים פשוט קפואים, בכדי להאמין לזה כמובן שצילמתי.
השעה שתיים ואנו בדרכנו לשמורת skaftafell הגענו בשעה שלוש כל המושב האחורי נרדם, התלבטנו מה לעשות והחלטנו להשאיר אותם לישון ובינתיים נכין צהרים, הפארק היה מפוצץ ברמות שאי אפשר לתאר, לא היה מקום חניה בכלל, כפיר ואנו הלכנו לבדוק ולהזמין אופנועי שלג למחר והבנו שזה לא כאן, בפארק יש רק הליכה על קרחון, נכנסנו למרכז המבקרים הפתוח מ 9-19 לקבל קצת מידע על מסלולים שיש בפארק למרות שהגעתי מוכנה תמיד אני אוהבת להכנס לאינפורמישין, ואכן המליצו לנו על שתי מסלולים : Svartifoss המפל השחור כ 2 קמ ומסלול נוסף המליצו לנו על הליכה עד קרחון sjonarnipa הילדים מאוד רצו לראות את הקרחון מקרוב ולאחר שהבינו שהמפל השחור מזכיר את המפל בבריכת המשושים הם דחו את זה על הסף, חזרנו לקרואן העמדנו צהרים : פתיתים, אפונה וגזר, סלט ירקות וטחינה כמובן (אין ארוחה כמעט שאין בה סלט ירקות וטחינה, טחינה וסלט זה המאכל הלאומי שלנו חחח) לאחר שהשבענו את בטננו יצאנו לדרכנו,
היתה רוח חזקה והיה קפוא, המסלול קל ביותר ומישורי, הנוף הנשקף לאורך המסלול הוא הקרחון עצום המימדים עם ההרים אשר כיפתם מכוסה שלגים והעננים הלבנים הנושקים להם משרה מראה מרהיב. הגענו אל הקרחון עצום המימדים ולפניו ישנו מעיין עגול ונחמד.
כפיר סחב את אריאל על המנשא והוא ואליעד התקדמו ראשונים, טל ליאור ואני היינו מאחוריהם פתאום אנו שומעות צעקות ורואות את כפיר ואליעד רצים כמו מטורפים, עשו תחרות ריצה ורק הכובע של אריאלי מגבו של כפיר זזה מצד לצד, היה קורע מצחוק, למתעניינים מי ניצח בתחרות יש חילוקי דיעות....
סיכום המסלול – נחמד לא יותר מזה, אומנם הקרחון עוצמתי בגודלו אך רובו שחור ואפור, נראה כמלוכלך, לא התעלפנו מהמסלול.
טל ליאור ואני חזרנו וכפיר אריאל ואליעד המשיכו עד רגלי הקרחון ונהנו מאוירת המקום.
לאחר שהגענו לקרואן נסענו לקמפ הסמוך בשמורה וסוף סוף "התרוקנו".
סיכום שמורת סקפטפל – התבעסתי ממנה מאוד, היה מפוצץ אנשים עד כדי אי נוחות, המסלול שבחרנו לא צלח הצלחה וכבר לא היה לנו זמן לעוד מסלול, הילדים לא רצו לעשות את המפל השחור ודי זרמתי איתם למרות שהרגשתי החמצה, בסוף היום אליעד אומר לי : אמא את ממש זורמת איתנו , תודה רבה זה ממש כיף שאת ככה, חייכתי לעצמי....
משם המשכנו ל svinafeiisjokuii מקום מהמם המוביל אותנו עד כמעט נגיעה בקרחון, הנוף הנשקף מהמם, הקרחונים יפהפהים, שחורים-לבנים וחלקם שבורים וצפים על אגם של קרחונים שנמסו, -מקום מדהים אל תפספסו!!!!
הילדים ישנו צהרים אפשר לטייל עד מאוחר.
משם המשכנו ל fjallsjokull הלגונה הקטנה הכנה לקראת הלגונה הגדולה, המראה פשוט מדהים!!! קרחונים בגדלים שונים ובצבעים שונים לבן-אפור-כחול נמצאים בלגונה, ירדנו עד הלגונה להרגיש את העוצמה של המקום, ולגעת בקרחונים, מולנו ממש במרחק נגיעה הקרחון עצמו, חוויה מאוד מיוחדת ממליצה.
משם המשכנו ללינת הלילה שלנו – לינה יבשה בלגונה הגדולה jokulsarlon , מה כבר נאמר על המקום המדהים הזה, אז כל מה שנאמר נכון!!! המקום פשוט מדהים ביופיו, אין מילים לתאר את גודל המקום , את הקרחונים היפהפיהם את צווחות העופות, את כלבי הים השוחים להנאתם ,את עוצמת הים הנכנס פנימה ויוצר מעין מערבולת וגורם לתזוזתם של הקרחונים, אין מילים לתאר את צבע הקרחונים את רעש נפילתם לים, פשוט מדהים מדהים.
אחרי צילומים אין ספור, שוב ושוב , ואחרי שקיעה מהממת וצביעת הקרחונים והלגונה בצבעים שונים ואחרי הכלבי הים המקסימים שראינו (ראינו לפחות איזה 7-8 כלבי ים ששחו להם בהנאתם והיו במרחק של כמה עשרות מטרים מאיתנו) לאחר ההנאה הצרופה נכנסנו לביתנו להכנת פנקייקים וקפה חם לאוירה החמה, תוך כדי כתיבת שורות אלי צועדים לאורך החוף בשורה ברווזים מתוקים
הלגונה הינה קסומה ומדהימה, אל תוותרו על לינה במקום הקסום הזה, גם אם זה מצריך קצת אי נוחות, חוויה אדירה!!!!!!
מחר רצינו לעשות אופנועי שלג (טל אליעד וכפיר ) ומשום מה פישלתי הייתי בטוחה שמזמינים את הסיור בסקפטפל (לא יודעת למה חשבתי כך), ולא חשבתי להתקשר ולהזמין למחר, זה אומר שמחר על הבוקר נרים טלפון בתקווה שיש מקום פנוי לאחהצ.
השעה עשר וחצי בלילה, היה לנו יום גדוש ומהנה,
מספיק להיום לילה טוב.
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןמפל האחיות, האגם והנוף השקף ממעל
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןקניון fjadrargljufua
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןקצת תמונות מהדרך
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןהשקיעה בלגונת הקרחונים, המילים אינן....
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואן -
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואן -
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןיום שלישי 4/8 – לגונת הקרחונים
אחרי שינה מצויינת התעוררנו בסביבות שבע בבוקר לנוף המדהים של לגונת הקרחונים, תוך כדי צפייתם מחלון הסוויטה שלנו אנו רואים שוב את תזוזתם בים ופתאום אנו רואים איך הקרחון הענק והעצום הנמצא מולנו פשוט מתהפך ומשנה את עמידתו בלגונה-זה היה מחזה מרהיב.
רבע לתשע בבוקר כפיר ואני כבר בדרכנו לדוכן רכישת הכרטיסים לשיט, התחלקנו כך: כפיר טל ואליעד לשיט בזודאיק וליאור אריאל ואני לשיט בסירה האמפיבית (השיט בזודאיק מגיל תשע) במקרה היה מקום פנוי לשעה תשע וחצי לשני השיוטים. חזרנו לקרואן להעיר את החברה להתלבש היטב ולצאת לשיט,
היום קמנו לבוקר ערפילי, עננים כיסו את השמים והמזל שלא היה קר, החברה ששטים בזודאיק צריכים להגיע למקום המפגש בתשע ועשרה להתארגנות, ואנו צריכות להגיע בתשע וחצי, פגשנו בלגונה המון ישראלים, הייתה שם קבוצת מטיילים עם פגסוס, היה כיף לפגוש ולדבר בשפת האם שלנו.
שתכננתי את הטיול נתקלתי בחילוקי דעות לגבי השיט – אני מאוד מאוד נהנתי, זה אחרת לראות את הלגונה מהחוף מלהרגיש את הקרחונים הכי קרוב אלייך ולשוט סביבם, צבעם הכחול-תכלת-לבן פשוט מהמם, הרי השלגים ממול מוסיפים מראה נפלא, המדריך שלנו היה נחמד מאוד, הסביר לנו על היווצרות הלגונה, על צבעי הלגונה ולבסוף אף טעימה מקרחון.אני מאוד ממליצה. השיט אורך כ 40 דקות ועלה 4500 קורונות על הבנות לא שילמתי.
החברה שעשו את הזודאיק אמרו שהיה מדהים, הגיעו ממש עד הקרחון ומאוד נהנו, כפיר אמר שהיה מעולה וממליץ מאוד. השיט הינו שעה ועלה לכולנו 18750 קורונות .
לאחר השיט הכנו ארוחת בוקר פתחנו עם פתיח קטן של פנקייק שנשאר מאתמול והוספנו חביתות סלט וטחינה.
פגשנו בלגונה זוג ישראלים שכבר חמש שנים מטייל סביב העולם, אשר גר באיזה מצפה בגליל ,וחוזר לארץ לאיזה חודשים לבדוק שהכל כשורה והילדים בסדר, הם חצו את הבית שלהם לשנים, חצי הם משכירים ובחצי השני הם גרים וכך משכירות הבית ומהפנסיה הם מטיילים ועוד מצליחים לחסוך... (הבעל היה סגן ראש מועצה בגליל והפנסיה שלו מאפשרת לו....) - היה מעניין לדבר איתם .
לאחר מכן אליעד ואני הלכנו עד חוף הים מעבר לגשר , התמונה שנשקפה הייתה מדהימה, בלגונה עצמה ראינו המון כן כן המון כלבי ים מתוקים השוחים להנאתם, המוני עופות שחפים עפים בשמים ונוחתים על גבי הקרחונים, הם דואים נמוך מאוד אחת מהם כמעט פגעה בי, קול צווחתיהם במקום השקט והמיוחד הזה מוסיף לנוף.
בהמשך מעבר לגשר מגיעים לים אשר יש שם קרחונים שנסחפו לים, חלקם ביבשה, חלקם בתוך הים מחזה מרהיב!!!!
שחזרנו לקרואן בסביבות שתים עשרה וחצי הלגונה הייתה מפוצצת, אתמול בערב היינו כמעט לבדנו הרגשנו את הטבע בעוצמתו וכרגע המקום נראה אחרת לגמרי.
התקשרנו לאופנועי שלג לבדוק אם יש מקום לשעה שתיים , אמרו לנו פשוט להגיע ולא צריך להזמין מקום מראש,
תוך כדי נסיעה מזג האויר השתנה ברגע, התחילו רוחות מטורפות ופתאום הקרואן פשוט זז מצד לצד זה היה פשוט פחד אלוהים, אם היה רכב ממולנו לא רוצה לדמיין איך זה היה נגמר,
הדרך שוב חוזרת למה שאנו אוהבים, הכל ירוק ושופע בסוסים, כבשים ומפלונים הצצים מכל עבר, דרך נפלאה איזה יופי.
הגענו למקום המפגש F985 איך שפונים לכביש רואים חנית רכבים, חונים שם (תראו עוד הרבה רכבים חונים וגם אם אין פשוט תחנו שם) , הגענו בשעה אחת ורבע (חצי שעה נסיעה בערך מהלגונה למקום המפגש) .
בעשרה לשתיים מגיעים שני סופר גיפים לאסוף את מי שרוצה לעשות את אופנועי השלג, החברה מתלבשים היטב, הרוח מטורפתתתת ואני והקטנות מחליטות להשאר בכיף בקרואן החמים והנעים, גם קצת זמן איכות לבד איתם זה פשוט כיף!!!!, העמדתי ישר סיר מרק גריסים שיהיה מה לאכול שיחזרו קפואים מהמסע.. ואנו כאן עכשו עם ליאורי ואריאלוש מציירים, מדביקים, צובעים בצבעי גועש פשוט כיףףףף.
המרק גריסים מריח ניחוחות אכלנו שלושתינו צהרים היה טעים מאוד, כיף לאכול משהוא חם במזג אויר סגרירי. בזמן שהבנות ראו סרט במחשב אני נשכבתי לי בכיף לידם עם ספר טוב, איזו מנוחת צהרים ארגנתי לי.
החברה הגיעו בשעה חמש וחצי מבסוטים עד הגג, אמרו שזה היה עד עכשיו שוס הטיול, המחיר של אופנועי שלג היא פר אדם ולא פר אופנוע , כלומר כל שני אנשים על אופנוע, אופנוע אחד כפיר הנהג ואליעד מאחור ,אופנוע שני טל נוהגת לבדה, איזה כיף זכתה מההפקר!!! (יש לה כבר רישיון והיא בת 18 ושבועיים!!!), כיוון שלא היו הרבה אנשים היו אופנועים מיותרים וכך טל זכתה באופנוע משלה.(לא היה צריך להציג רישיון נהיגה , הכל על בסיס אמון שואלים אותך בת כמה את והאם יש לך רישיון)
החוויה עלתה לשלושתם כ 58500 קורונות, כפיר והילדים אמרו שהיה שווה, והייתה חוויה אדירה-מומלץ על פי דעתם.
איך שהחברה הגיעו אכלו צהרים ונחו קצת מהיום,
אחרי ההתאוששות שמנו את פעמנו ל heinabergslokull – לשון שיורדת מהקרחון ולבסוף מגיעים ללוע הר געש, נכנסנו לכביש – דרך עפר נסענו בערך 4 קמ (סהכ 8 קמ לכל כיוון) לאחר התייעצות וסבנו על עקבינו, המושב האחורי כבר היה גמור מעייפות ועוד רצינו להנות מהמעיינות החמים ב hoffell, השעה כבר שבע בערב ואנו בדרכנו ל hoffell – פונים בכביש 984 ולאחר מכן יש פיצול יש לקחת את הפניה שמאלה, הכניסה 500 קורונות לאדם (על הקטנות לא שילמנו), המקום הינו פתוח אשר הנוף הנשקף ממנו מהממם, הרים עם שלגים, והגיגיות (הם קוראים לזה בריכות אך מדובר באמת בגיגיות עגולות) נמצאות בצלע ההר, יישנם כ 5-6 גיגיות אשר ממולאות מים, אלא לא מעיינות עגולות טבעיות, פשוט לקחו גקוזי השקיעו אותו באדמה ומילאו אותם מים, בתחילה די התאכזבנו הגיגית שאנו היינו בה לא הייתה ככ חמה, ושאר הגיגיות היו מלאות, לאחר כרבע שעה כולם עזבו את המקום ונשארנו לבדנו, דילגנו מגיגית לגיגית ואוווו הגיגית/גקוזי האחרון היה רותח, הנוף משם היה מדהים-היתה חוויה מדהימה, בתחילה התאכזבנו אך בסוף היה מקסים, אני ממליצה על המקום, רק תבדקו לפני כן את מצב המים.
במקום יש מלתחות בלבד להתלבש, ומקלחת חיצונית ששוטפים את עצמינו.
תוך כדי הנאה (ליאור ואריאל חגגו שם, לא רצו לעזוב את המקום), כפיר מיצה והתחיל להתארגן, הוא הלך לקרואן להביא בקבוק מים ושהוא בא לחזור לקרואן , הקרואן ננעל ומפתחות הקרואן בפנים (יש נעילה אוטומטית,של הרכב,שמישהוא יוצא ממנו) מה עושים???? בודקים אין שום חלון פתוח,מנסים לפתוח שוב את הדלתות הכל נעול, איזה בעסה. ומפתח ספייר אין לנו.
ואנו לבדנו במקום, מתחילים להגיע אנשים אנו מנסים לפתוח את הקרואן עם המפתחות שלהם, כלום לא עוזר, מנסים בכל דרך אפשרית לא מצליחים, כפיר ואני מתחילים ללכת לבית נופש הנמצא סמוך לבריכות ומבקשים עזרה מפקיד הקבלה, הוא אומר לנו שנחזור לקרואן ובעל המקום יגיע אלינו ויעזור לנו, בינתיים התחיל להיות קר ואנו מבינים שנתקענו חזק, מתקשרים לחברת ההשכרה בתקווה שיעזרו לנו, הם אומרים לנו שינסו לשלוח לנו מישהוא בהקדם. הרגשה של חוסר אונים מוחלט.
בינתיים אני בתפילותי לרבי מאיר בעל הנס, וממש מבקשת ומתחננת בפניו שיעזור לנו ואומרת שוב ושוב את ה משפט "ענני דרבי מאיר בעל הנס ענני" פתאום מגיע זוג צעיר מתוק משוויץ שלא באו לשחות בבריכה , הגיעו סתם לראות את המקום ושואלים אותנו מה קרה, מספרים להם והבחור מנסה לפתוח את הקרואן עם המפתחות שלו אך אין מוצא, מנסים עם חוט טיל גם לא מצליחים, הוא חוזר לרכב שלו ומצטער שלא יכול לעזור לנו, טל בינתיים מטפסת על גג הקרואן לראות אם אפשר דרך חלון הגג להכנס, הבחור השוויצרי חוזר חזרה אלינו ואומר לנו שהוא לא יכול לנסוע ולהשאיר אותנו ככה, ומוציא מזלג שהיה לו באוטו מנסה לפתוח וגם לא מצליח, ואז הוא מבקש מטל את חוט הטיל, מנסה ומנסה ולא מצליח, הבחור לא רוצה ללכת מהמקום ולהשאיר אותנו כך, מנסה שוב לפתוח את דלת הקרואן ופתאום הוא מצליח להוציא את המנעול וכך הצליח לפתוח לנו את הדלת, אוווו איזו שמחה, איזו הקלה , נשמנו לרווחה, אני בהתלהבותי מבקשת ממנו רשות אם אפשר לחבק אותו הוא נבוך ואומר לי כן, כל הסיפור הזה לקח לנו שעה וחצי, בקור ובלילה, מזל שהילדים היו בבריכות החמות ונהננו . דבר ראשון שכפיר עושה – מתקשר לחברת השכרת הקרואנים ומודיע להם שהסתדרנו ושיבטלו את החילוץ שהזמינו, הם מנגד עונים לו שהם יבטלו את המשטרה כי הם בדרך אלינו, דבר חכם מצידם היה להזמין אלינו את המשטרה, כנראה זה המוצא הכי טוב שהם מצאו.
ואז טל אומרת לי ונקרעת מצחוק אמא מה את אומרת אם בארץ היו מתקשרים למשטרה שתעזור למשפחה עם קרואן שננעלה בלי מפתח הם היו מגיעים? על מה הם מדברים בחדשות ? על גובה המפלים? על כמות המים שעולה במפלס הגולפוס שלהם.
מרוצים יוצאים מהבריכות שהילדים כבר שם איזה שעה וחצי נושמים לרווחה, נרגעים עם כוס תה/קפה ועוגיות .
טל אמרה היום שמבחינתה היום היה היום הכי כיף בינתיים בטיול, והיום בלנדמנלאוגר-רק היינו צריכים להיות שם יותר(ציטוט דבריה למתלבטים לגבי השמורה).
השעה כבר תשע וחצי בלילה, מתארגנים לשינה פותחים את פינת האוכל לשינה, וכל ארבעת ילדינו המקסימים יושבים להם בכיף עם שמיכות וצופים להם בסרט- אני כולי ערגה לרגעים אלו!!!!! יש בין הילדים פערים ככ גדולים שכל פעם אני מוקסמת מחדש מהביחד שלהם, מהרגעים הכיפיים האלה.
נסענו לכיוון הופן רצינו לראות את התצפית היפה אשר נמצאת בסוף העיירה ואכן תצפית מקסימה עם גן שעשועים נחמד לילדים, אנו לא השתמשנו בו בשל הגשם שירד, הסתובבנו עם הקרואן בנמל ועשינו סיבובו בעיירה, יצאנו מהעיירה כי הבנו שאין אפשרות ללינה יבשה שם לכיון כביש 1 ומצאנו לנו פינה מקסימה הצופה על הים ללינת לילה.
יום ארוך עם מספיק ארועים.
מחר אנו בדרך לפיורדים המזרחים והתחזית גשם גשם גשם welcome to Iceland
לילה טוב.
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןהמעיינות hoffell
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןיום רביעי 5/8 – פיורדים מזרחים לינה ב Egilsstadir
הלילה עבר ברוחות מטורפות, עוד רגע חשבתי שהקראון מתהפך, הגשם שלא פסק לרגע נשמע היטב על גג הקרואן, בחמש וחצי בבוקר כבר התעוררתי ובשבע וחצי התחלנו לזוז, כולם עדיין ישנים וזה הזמן הטוב ביותר לקצר מרחקים. עברנו את המנהרה (שיוצאים מהופן לכיוון כביש 1 עוברים מנהרה) ותכף פנינו שמאלה ל almannaskaro (יש שלט עם כיתוב באדום) נסענו על שביל העפר עד שהגענו לחניה שמשם יש תצפית יפהפיה על כל האזור.
בתוכנית רציתי גם לנסוע ל stokksnes הידועה לתצפית כלבי ים עם יש מזל, כיוון שראינו הרבה מהם בלגונה החלטתי לוותר על המקום.
משם המשכנו ל djupivogur , הנסיעה היא בנוף מטמטמם, מהמם מאוד הזכיר לי את כביש 1 בקליפורניה, חוף הים, הצוקים, הסלעים הנמצאים בתוכו, ההרים הירוקים-חומים-אדומים, השלג מעליהם ומכל מקום נשפכים זרמים של מפלים, עוד ועוד מפלים מפלים מפלים, פשוט לא להאמין!!!! נהננו מכל רגע מהנסיעה. כמובן שעצרנו במפרצונים שיש ויצאתי לצלם את כל היופי הזה.
הגענו ל djupivogur בשעה תשע וחצי, עיירה מקסימה וציורית כמו שמדמיינים, קטנה, נעימה עם נמל קטן ונחמד הילדים התעוררו בינתיים התארגנו על ארוחת בוקר וגילינו שהסופר נפתח כל בוקר בשעה 10 בבוקר, המתנו לפתיחה והצטיידנו בירקות, פירות ורצינו באגטים, הבגטים עדיין היו בתנור , כפיר הלך לשלם בקופה ואמר לקופאית שתחייב אותנו גם על הבאגטים, היא שואלת אותו כמה באגטים, הא עונה לה כל מה שבתנור אני לוקח, וכך חזר עם באגטים חמים אש וטעימים סוף הדרך.
לאחר ארוחת הבוקר נסענו לבית עם שלדי הלויתנים-האמת הזוי לגמרי, זה מקום מגוריו של אדם אשר לתחביבו אוסף שלדי לוויתנים, אבנים ופוחלצים.-לדעתי נחמד בלבד אפשר לוותר.
ליד הבית לאורך הים ישנם ביצי אומנות העשויים אבן/שיש מכל המינים והסוגים-נחמד לא יותר מזה, אפשר לדעתי גם לוותר.
משם המשכנו עם כביש 1 ובדרך מהכביש ראינו מפל נחמד, נכנסנו לשביל המוביל אליו, הגענו קרוב מאוד אליו-מפל נחמד מאוד.
משם המשכנו בנופים המשכרים של הפיורדים המהממים, המים-ההרים-השלגים-הכבשים הכל פשוט מהמהם, המצלמה לא מפסיקה לצלם, אי אפשר בלי.
משם המשכנו עדיין בכביש ושוב מהכביש אנו רואים מפל עצום, החלטנו להכנס פנינו שמאלה לדרך עפר בשילוט שכתוב fossardalur – עלינו עם הקרואן עד למעלה , חנינו וצעדנו לכיוון המפל, המחזה שנגלה לפנינו היה אוווו אחד גדול, מפל רחב ביותר, עצום בגודלו הנשפך על סלעים שחורים ומימיו כחולים כחולים עד תורכיז, מפל מהמם-ממליצה מאוד לא לוותר ולהכנס למקום!!!!! אחד המפלים היפים שראינו עד עכשיו .
כפיר שאל אותי איך לא המליצו על המפל הזה בפורום? אמרתי לו שאולי המליצו ופיספסתי וגם יכול להיות שלא , אי אפשר להכנס לכל מפל ומפל, לכן אני מציינת את המקום, זה ממש על הדרך אלתפספסו את זה!!!!
פתאום באמצע הנסיעה אני רואה אגם ובו המני ברבורים יפהפהים לבנים , ואז מסתכלת יותר לעומק ורואה המוני נקודות לבנות , הרי הם ברבורים, היו שם מאות אולי, איזה יופי זה היה.
לאחר מכן התווספו ברווזים קטנים שטים להם להנאתם בשורות שורות ממש כמו בסיפורים, פשוט מקסים.
משם ממשיכים עדיין בכביש 1 ומתלבטים האם לנסוע דרך כביש 1 ל Egilsstadir או דרך כביש 96 דרך הפיורדים, זכור לי נסיעת הסיוט של רוית שנסעה דרך כביש 1 בקרואן, אך יש לנו חברים שחזרו לפני חודש מאיסלנד והם נסעו דרך כביש 1 עם קרואן ואמרו שהיה בסדר גמור, דילמה!!!!
בינתיים נוסעים ונהנים מהדרך היפיהפיה , הנופים עדיין משכרים, המפלים עדיין זורמים ללא הפסקה, כבר לא יודעים מאיזה מפל להתרשם, אחד יותר יפה מהשני.
אחרי ההתלבטות החלטנו לנסוע דרך כביש 96 ולא לקחת סיכון מה עוד שכל היום הגשם לא מפסיק וערפל התחיל אז כדאי לנסוע בדרך המלך, והעיקר שלילדים כלל לא מפריע הנסיעות, הם רואים סרט וכך מעבירים את הזמן.
אחת חוויות מהיום למרות שזה יום שכולו בנסיעות הוא הנסיעה עצמה, הדרך עצמה היא אחת החוויות, הדרך כול כולה מלאה במפלים, סלעים, הרים ונופים ציורים של פיורדים פשוט חגיגה לעיניים.
אנו כעת בדרכנו ל café Margret המקום עצמו מקסים, הנף מהחלון משקיף על הפיורד ומפל גדול ומרשים מקדם את פנינו, ממש בכניסה לבית קפה, התישבנו והזמנו קפה, שוקו וטעמנו שני סוגי עוגות ופנקייק, אז כך: העוגות היו לא משהוא בכלל ממש אכזבה והפנקייק היה מצוין, הקפה והשוקו בגדר הנחמד, למרות זאת הילדים מאוד נהנו מהעצירה המגוונת,
משם המשכנו לאוסף האבנים של פטרה – מקום מקסים מקסים מקסים, ממליצה מאוד ובעיקר למי שיש ילדים, מדובר באישה בשם פטרה שאספה אבנים וסלעים משנת 1946.
איך שהגענו ירד מבול, לא התעצלנו התלבשנו היטב (לא ככ קר זה המזל) ויצאנו לראות את האוסף, בתחילה סיירנו בתוך הבית להנצל מהגשם, שסיימנו את הסיור בבית ויצאנו החוצה פסק הגשם לכבודנו ויכולנו להנות מגינתה המקסימה.
, 80% מהאבנים שנמצאים בביתה הם מהעיירה בה היא גרה, בעיקר מההרים (פגשנו את הנינה שלה והיא שיתפה אותנו בזה) הסלעים ממלאים את ביתה של פטרה ואת חצרה וגינתה . צורות הסלעים מיוחדות בצבעם, בגודלם פשוט אוסף מהמם, נהננו מאוד והילדים התעניינו מאוד מהמקום, טל אמרה שהאנשים כאן לא נורמלים, אחד אוסף שלדי לויתנים בבית והשניה אוספת סלעי אבנים בביתה, נינתה של פטרה אמרה לנו שבתקופת חייה של פטרה האוסף היה בתוך הבית כמו שהוא עכשיו, היא חיה בתוך מוזיאון...
משם אנו ממשיכים ישר דרך כביש 92 ל Egilsstadir, ערפילים כל הדרך וגשם יורד ללא הפסקה, היום החלטנו על אחהצ וערב רגועים, נלך לבריכה העירונית להנאת הילדים, נגיע מוקדם לקמפ, נתארגן על ארוחת ערב מוקדמת – קיצר אחהצ וערב נינוחים וכייפים, הילדים ביקשו יום רגוע ואני זורמת איתם למרות שהיו לי עוד תוכניות למשך היום.
עדיין הגשם לא פוסק...
התחזית למחר גם גשומה....
הגענו ל Egilsstadir פעם ראשונה שאני רואה בתי בנין באיסלנד, עיר שוקקת חיים, המוני תיירים, יש בה את כל השירותים הנדרשים, יש בה סופר ענק שיש בו הכל, נפתח בבקרים בשעה תשע. עצרנו בו כדי לקנות דגים אך לא מצאנו משהוא כשר (איך שמגיעים לסופר אני רואה את כפיר מביא איתו עגלה, נקרעתי מצחוק ,כפיר למה עגלה באנו לקנות רק דגים, אה נכון הוא אומר לי ומחזיר כמו ילד טוב את העגלה). לאחר ביקור באינפורמשין לקחת מפה מקומית ולאחר שהבנו שהתחזית למחר כמו היום , החלטנו ללכת לבריכה העירונית, היה פשוט כיף מדובר במתחם שכולל : בריכה, 2 גקוזים, בריכת ילדים ומגלשת ילדים, יש בבריכה מצופים,מזרוני ים, משקפות חינם לשימוש המתרחצים. חובה כמובן להתקלח לפני ואחרי הבריכה, הילדים נהנו מאוד, התגלשו בלי סוף וכל פעם קיפצנו לנו בין הבריכות לגקוזי (טמפרטורת המים שונה בין הבריכות).
המקלחות בבריכות הם חלל אחד פתוח ללא וילונות או משהוא, והאנשים/נשים מסתובבים שם ערומים/ערומות לכן חשוב לדעתי להכין את הילדים לזה...
לאחר שנהננו והתקלחנו בבריכה (אם כבר אז כבר) החלטנו לישון הערב חניה יבשה (הכביסה תחכה למחר). יצאנו מהעיר ומצאנו פינה חמודה באמצע יער נחמד ללינה.