סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואן
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןהעיירה המתוקה והציורית djupivogur
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןמפל fossardalur
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןיום חמישי 6/8 טיולים באזור Egilsstadir
לאחר לילה שגשם לא חדל לרגע אך לפחות לא היו רוחות התעוררנו בשמונה בבוקר, נסענו למפל hengifoss טעינו בדרך, נכנסנו לכביש הלא נכון אך הנוף משם היה מקסים.
כל הנסיעה עברה בגשם ובערפילים, מילא גשם אך למה ערפילים??? כי זו איסלנד!!!! וצריך לא להתבעס מזה ולהנות ממה שיש.
בסופו של דבר הגענו למפל בסביבות השעה תשע, הערנו את הילדים והחלטנו שאת ארוחת הבוקר נאכל אחרי המפל (כי אם נאכל לפני יקח לנו עוד שעתיים עד שנצא, ככה זה אצלינו ארוחת בוקר היא ארוחת מלכים...) התלבשנו היטב, את הקטנות הלבשתי בחרמוניות ואנו לבשנו רק מעילים גשם , לא היה קר בכלל בחוץ היו 13 מעלות עם גשם דקיק, אתם שואלים מה עדיף רוחות או גשם? ברור שגשם, הרוחות כאן מטורופות, מעיפות ומקפיאות, הגשם שירד היום היה זרזיפי דקיק ואפילו נחמד, עלינו עד המפל, הדרך יפה ובדרך גם ראינו את מפל Litlanesfoss , מפל hengifoss מקסים ובדרך אליו כמובן רואים מפלונים ואת הנחל החותר תחתיו פשוט בוקר כיפי, התחלנו לבדנו את המסלול, אך בחזור כבר היה צפוף בחניה, פגשנו במסלול 3 זוגות ישראלים, הילדים שמחים כל פעם שהם שומעים עברית.
לאחר שסיימנו עם המפל נסענו לארוחת בוקר והיעד שנבחר הוא: איגלסטדר , כפיר היה חייב חיבור לאינטרנט בכל זאת עבודה....
מצאנו לנו פינה מקסימה הצופה על הנהר עצום המימדים והתפנקו בארוחת בוקר מעולה.
משם המשכנו ל seyoisfjorour וכאן נכונה לי אכזבה, כל הדרך הייתה מעורפלת, לא ראינו את כל הנוף היפה שיש ממעלה הדרך , ממה שכן ראינו הבנו מה הפסדנו, ראינו מפלים מפלים מפלים בהמוניהם נשפכים וזורמים, ראינו חלקי שלגים/קרחונים קטנים על האגמים המכסים אותם , ראינו מכל עבר נחלים ומפלים , כן שוב מפלים מפלים מפלים,
באמצע הדרך אמרתי לכפיר יאלה בוא נחזור איזה ערפל חבל על הזמן, נתקדם למקום אחר, כפיר אמר : אנו כבר כאן מה יש להפסיד נכנס לעיירה מקסימום נחזור,
תוך כדי נסיעה בקבוק השמן נפל על הרצפה (כל נסיעה אנו "חושבים" שאנו מאבטחים את הכל, וכל פעם משהוא אחר נופל) וכל הרצפה כמובן עם שמן ומחליקה, התחלתי לנקות תוך כדי החלקות, אך לבסוף הקרואן זכה לשטיפה רצינית וייסודית (חבל שזה לא קרה ביום האחרון בהחזרת הקרואן לפי איך שניקיתי..).
כמה מטרים לפני העיירה אני רואה מפל מהמםםם בצד הדרך ואומרת לכפיר תכנס בשביל נראה מה זה המפל הזה? נכנסנו לשביל ומה אנו רואים, שני בתים אשר גשר מחבר בינהים ולמה גשר? כי באמצע עובר נחל שוצף ועוצמתי ומול בתיהם מפל עצום ומדהים, ככה הם חיים בתוך המפל והנחל, איזה חיים אהההה אי אפשר לתפוס ולהכיל את צורת החיים הזו, איזה כיף הייתי מוכנה לחיות כך בתוך הטבע.
משם המשכנו לעיירה, העיירה מקסימה מקסימה, עשינו סיבוב בעיירה נהננו מהבתים, מהנמל ומכל המפלים הזורמים כמו ורידים ללא הפסקה בתוך העיירה, התושבים שם גרים בתוך כל שפע המים האלה.
נכנסנו לאינפורמשיין הנמצא ליד הנמל בבית כחול לבן (לנו לקח זמן למצוא אותו) היה שם איש מבוגר ומקסים שכל הזמן התנצל בפנינו על מזג האויר (להזכירכם גשם ללא הפסקה וערפילים) כאילו הוא אחראי על זה, כפיר ישר מרגיע אותו ואומר לו שמזג אויר כזה אנו בדיוק אוהבים ובגלל זה הגענו לאיסלנד. בתכנון רצינו לעשות את המסלול bjolfur אך בשל הערפילים לא היה טעם.
לכן שאלנו אותו מה הוא יכול להמליץ לנו, הוא המליץ לנו על מסלול טיול מעגלי - מזרחית לכפר נמצאת שמורת הטבע – Vestdalur בשמורת הטבע ישנו שביל הליכה המפורסם בזכות – 25 המפלים שבו . מסלול מטמטם ביופיו כל הדרך הולכים לאורך הנחל, חוצים נחלים קטנים , עוברים גשרים, וכמובן נהנים כל הדרך מהמפלים על הסלעים, כל הדרך יש מפלים ללא סוף כבר הפסקנו לספור, בדרך מצאנו פטריות גדולות ויפהפיות, סוגי פרחים נפלאים, וליאור ואריאל נהנו הכי מחציית הנחלים הקטנים שהיו בדרך, בקיצר מסלול מדהים, ממליצה לכולם גם מי שלא עם משפחות, הילדים ואנו ההורים חושבים שזה בין המסלולים היפים שעשינו עד כה, וכן הליכה בגשם הזרזיפי היתה חוויה כייפית, לא היה קר בכלל, הילדים נהנו להתרטב ולהכנס לכל מעבר נחל ולטבול את רגליהם במים. מאוד מאוד מומלץ!!!!
הגענו לקרואן כמובן סחוטים , התפשטנו החלפנו בגדים וחזרנו לחיי הנוחות, איזה כיף זה קרואן במצב כזה מחליפים בגדים , מתייבשים, מכינים משהוא לאכול , לשתות ונרגעים.
משם שוב חזרנו ל Egilsstadir לתדלוק וריקון שפכים ושוב שינה יבשה והפעם איפה שאכלנו את ארוחת הבוקר שלנו מול הנהר, מקום מקסים.
הכנו ארוחת ערב פסטה, סלט כרוב וסלט ירקות. כפיר הלך לקנות רסק עגבניות, יש מוצרים מסויימים של חברות מסויימות שגם אם אין הכשר מוטבע על הקופסא אפשר לקנות כמו לדוג: גבינה של פילדלפיה, שוקולד נוטלה וכו' אז כפיר קנה רסק עגבניות מסויימת שהיינו בטוחים שהיא בסדר , תוך כדי ההכנה הכל היה נראה לי בסדר, תוך כדי שאנו אוכלים טל מגלה ברסק חתיכות של אין לנו מושג מה זה היה, אך מה שזה אומר שיש בפנים משהוא וזה לא רסק עגבניות טהור, ישר זרקנו הכל לפח, עוברים לתוכנית ב' של ארוחת ערב, מה שיש בבית-טונה,אבוקדו, ביצים, טורטיות
השעה כבר שמונה ואליעד מציע שנראה כל המשפחה סרט "בחזית הכיתה" – וכך עשינו סידרנו את פינת האוכל לפינת שינה וכולנו הצטופפנו בספה וראינו את הסרט, היה ערב משפחתי ממש כיף, ודרך אגב הסרט חובה!!!! ממש כך לקטן ולגדול – סרט עוצמתי וחינוכי-בגדול הסרט הוא קבלת האחר ללא שפיטה לפי מראהו או התנהגותו.
זהו עכשיו השעה 23:30 כרגיל כולם ישנים ואני ממלאה את תפקידי...
מחר נוסעים לדטיפוס וסלפוס עם שינה בדירה באקוררי לכבוד שבת קודש
לילה טוב
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןווואוווו, איזה טיול מקסים!!!!
התחלתי לקרוא אותך מהאמצע בזמן שאני כותבת את הספור שלי ופשוט נשביתי גם בדרך הכתיבה שלך, גם בטיול עצמו וגם כמובן התלהבתי מהתמונות.
אז אני אתחיל מהתחלה ויש לי הרגשה טובה שבעקבות הסיפור שלך איסלנד תזכה להכנס למגירה החלומות
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןחזרנו מטיול של שלושה שבועות בקרוואן בחודש אוגוסט עם שני ילדים קטנים.
עלות ארבעת כרטיסי הטיסה הייתה 2,668 דולר.
תעלות הקרוואן הייתה 5,085 יורו.
סה״כ עלות השהות באיסלנד הייתה כ - 5,000 יורו.
תבינו בכל אחת מהשמורות באיסלנד, אליהן הגענו תמיד באמצעות אוטובוסים.
מדיניות הטיול הייתה לא לחסוך, ולעשות כל דבר שאנחנו רוצים, אפילו מספר פעמים (אופנועי שלג, שייט לוויתנים, נסיעה לקרחון וכדומה).
סה״כ עלות הטיול, כולל כל ההוצאות שכרוכות בטיול (ביטוחים, קניות בגדים לפני הטיול, עמלות בנקים בשל החיוב בכרטיס אשראי, רישיון נהיגה בינלאומי, אוכל, אטרקציות, דלק, כרטיסי טיסה, שכירת קרוואן וכל עלות אחרת שניתן לחשוב עליה, ושקשורה בטיול, היא 55,000 ₪.
נשמח לעזור בכל עיצה בנוגע לתכנון הטיול באיסלנד, או בכל מקום אחר שהיינו בו.
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןאורית,
איזה יומן מרתק, והתמונות נהדרות!
מה זו לינה יבשה?
ניתן לעצור באיסלנד וללון ככה סתם?
ברוקיס ראיתי המון שלטים שאוסרים על כך. כמו כן, כול החניונים לקראוונים שעברנו לידם היו מלאים.כך שלא ניתן להיות ספונטנים. מה המצב באיסלנד? הזמנת את המקום בחניונים מראש?
תודה רבה עבור השיתוף
נילי
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןאיזה כיף לכם.
קוראת בעניין ובהנאה רבה. תודה.
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןמיקה - כיף שהצטרפת ועוד יותר כיף שאני כבר קוראת בשקיקה את טיולך על סקוטלנד, באחד הערבים ראינו את הסרט "לב אמיץ" המתרחש בסקוטלנד ולאחר הנופים המדהימים שראינו שם החלטנו להכניס את סקוטלנד לרשימת החלומות שלנו.
kohrafa1 - לנו הטיול עלה קצת-הרבה יותר יקר (אפרט בהמשך), הנתח המרכזי של העלויות הם הטיסות, כיוון שטסנו באלעל אני מניחה שהעלויות "קפצו" , מלבד היותנו 6 נפשות ואתם 4.
נילי - לינה יבשה היא לינה בשטח פתוח ללא חיבור מים וחשמל, איסלנד היא אחת המדינות היחידות בעולם שניתן לחנות בכל מקום אפשרי (מלבד שני עיירות הופן ובלונדוס ששם אין אפשרות לחנות בעיירות אלא רק בקמפ מסודר, )
בארהב ובקנדה באמת אסור לחנות סתם כך ללינה עם קרואן, אלא רק במקומות מסודרים.
אין צורך להזמין מקומות בקמפים באיסלנד מראש, יש תמיד מקום, זה מה שכיף בטיול קרואן באיסלנד - הטיול הוא ספונטני, אוהבים נשארים, מיצינו ממשיכים הלאה עד שמתעייפים, מוצאים מקום חלומי ללינה והופ ישנים, מבחינת בטחון - אחד המקומות הבטוחים שקיימים, לנו ללא היסוס וחשש בכל מקום הרגשנו מאוד בטוחים (מה שבארהב לדוג זה לא היה כך...)
כאשר לנים בלינה יבשה יש להתארגן לכך - כלומר יש לדאוג למלות מים נקיים ואפורים ולרוקן את השפכים בכדי שנוכל להשתמש בהם במהלך השהות ,מילוי מים-יש בכל תחנת דלק, ריקון יש בחלק מתחנות הדלק והקמפים, לכן כל בוקר דאגנו למלות מים ולרוקן , עצרנו ונכנסנו לכל קמפ/תחנת דלק שנמצאים על הדרך, ותמיד הסתדרנו.
את החימום בקרואן מחממים עי גז , המצאה גאונית!!! לכן אפשר לחמם את הקרואן בלילות קרים בכל זמן ולא צריך להיות מחוברים לחשמל (בארהב ובקנדה לדוג חימום הקרואן מופעל רק עי חשמל או גנרטור- דבר המגביל את הלינות היבשות כאשר קר)
אם יש עוד שאלות - יתקבלו בברכה
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןמפל hengifoss
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןseyoisfjorour - כך אנשים חיים, פשוט לקנא בהם
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןseyoisfjorour שמורת הטבע – Vestdalur
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןאוליב - כיף שאת נהנית , לפעמים אני תוהה אם זה לא ארוך מדי

נמשיך...
יום שישי 7/8 – סלפוס-דטיפוס-קצת אגם מיואט ושינה באקוררי
היום אנו אמורים לישון בדירה מקסימה באקוררי ולכן יש לנו כשלוש וחצי שעות נסיעה שצריכים להלקח בחשבון בלוז.
אחרי שינה נעימה ושמיעת הגשם כל הלילה דופק על גג הקרואן התעוררנו בשבע וחצי בבוקר והתחלנו את נסיעתנו לכיוון מפל דטיפוס ,כמובן שכולם עדיין ישנים ומאפשר לנו נסיעה שקטה.
לאחר נסיעה של כשעתיים הגענו למקום שכוח אל, מדברי, צחיח ואפרורי, הגשם כל הדרך זירזף לו אך שהגענו לחניה פתאום ירד מבול, הערנו את הילדים התלבשנו והחלטנו לצאת, הטמפרטורה הראתה 10 מעלות השמים היו אפורים וברגע שיצאנו מהקרואן הגשם פסק, הגענו בתשע וחצי בבוקר בחניה היו עוד 4 רכבים, בחוץ לא היה קר אם קריר וההליכה הייתה נעימה , תחילה התחלנו עם מפל סלפוס כיוון שקראנו מרוב המטיילים שמפל דטיפוס מרשים יותר ויפה יותר ולכן כדאי להתחיל עם סלפוס, התחלנו עם מסלול D2 (סלפוס) וסיימנו עם מסלול D1 (דטיפוס), בכל חניה של מפל שיש בו מסלולי הליכה יש מפה גדולה המציינת את המסלולים הקיימים לאותו מפל (לא תלויים במפות, רעיון מצוין ).
כל מסלול ההליכה למפלים הם באזור מדברי, צחיח אשר סלעי לבה אפורים ושחורים בכל מקום, כאשר מתחילים את ההליכה לא רואים את המפלים ולכן קשה לדמיין שבמקום כזה ממוקמים המפלים הללו.
מפל סלפוס-מקסים!!!!! אני יותר אהבתי אותו ממפל דטיפוס, אכן מפל דטיפוס מרשים בזרימתו ועוצמתו אך מפל סלפוס נעים לי יותר, ומיוחד לי יותר, המפל הינו מפל רחב מאוד המורכב מכמה מפלים הנופלים מכמה סלעים אל הנהר הגדול והרחב,
משם המשכנו למפל דטיפוס אשר את רסיסיו כבר ראינו ממפל סלפוס, שוב דרך צחיחה אפורה עם סלעי לבה מונחים לאורך כל הדרך, מפל דטיפוס הינו המפל בעל הספיקה הגבוה ביותר באירופה, ואכן לראות את זרימתו ולשמוע את רעשו זו חוויה עצומה, ירדנו כמובן עד למטה התרטבנו מרסיסיו , הפעם הקשת לא הופיעה לכבודנו, השמש הסתתרה היטב תחת מעטה העננים.
בדרכנו חזרה לקרואן , אנו רואים המוני מטיילים בדרכם להנות מהמפלים, הגענו לחניה , והחניה מפוצצת, אין מקום לסיכה, (חנו שם 5 אוטובוסי מטיילים), איזה כיף שהגענו בזמן וחווינו את האזור לבדנו, התפשטות מכל המעילים ואוכלים ארוחת בוקר זריזה בחניון .
משם ממשיכים ל hevrir הנמצא ממש על כביש 1 כבר מרחוק רואים את העשן בתמרות ההרים העולה מעלה מעלה, עוד לא הבנו לאן הגענו עד שלא מגיעים לא מבינים, כל האזור ארץ תמרות עשן ואש, פשוט כך, עשן קיטור עולה מכל עבר, מהאדמה, מההרים, צבע האדמה צהוב, אדום, חום בהיר/כהה פשוט מדהים!!!! וכמובן אי אפשר בלי ריח הביצים הסרוחות, מצאנו חניה מצויינת בחניון
שהיה מלא, טל שלא הרגישה במיטבה היום נשארה עם אריאל בקרואן, ואנו ירדנו לחקור את האזור הגיאוטרמי הנפלא הזה, הסתובבנו במשך שעה ונהננו מהמראות, הריחות( חלק מהעסקה..) מבורות הבוץ המבעבעות ומהבועה המתפרצת, לא רצינו לעזוב את המקום, אליעד חקר כל פיסת קרקע, עשן שהיה שם, היה שם גל אבנים שממנו יצא עשן ומרוב שהאדמה רותחת גלי האבנים שכיסו את הקיטור נשרפו,
הטיול באזור מגודר וכולו בוץ מחליק ומלכלך, יש ללכת מאוד בזהירות לא להחליק, ראינו אנשים שנעלו על נעליהם נעלי מנתחים בכדי שהנעלים לא התלכלכו להם, רעיון מצוין אם כי גם מחליק מאוד, ה"נעל" עשויה מניילון שמאוד מאוד מחליקה בבוץ הרטוב, ראינו כמה אנשים שכמעט החליקו –מאוד מסוכן, לא ממליצה.
לאחר סיום חקירת האתר לעומק, הנעליים שלנו מטונפים מבוץ דביק, ניסינו לנקות אותם כמה שיכולנו אך לא עזר נשאר מטונף, חלצנו אותם בחוץ ותוך כדי דילוגים על רגל אחת עלינו לקרואן.
המשכנו בדרכנו לאגם מיואט והנופים שנשקפו לנו מהנסיעה לא מהעולם הזה, עשן מכל עבר, ופתאום ראינו בצד אחד אגם בצבע טורקיז מרהיב הנובע מהמינרלים שבמים ובצד השני הרים המעלים עשן מחזה מרהיב.
המשכנו למרכז המבקרים בreykjahlio לקחת מפה שתיהיה לנו ליום ראשון, תדלוק, והצטיידות בפירות, נרות שבת ושתיה לשבת.
הדרך עד מפל גודפוס טובל כולו באגם , נהרות, ושוב ירוק ירוק עם עדרי סוסים ובתים מפוזרים לאורך הדרך, אך איזה חיים טובים,
לאחר נסיעה של שעה בערך הגענו למפל האלים – goodfoss מפל מהמםםם, המפל שאני הכי אהבתי באיסלנד עד כה, מזכיר מאוד את מפלי הניאגרה במיני ובקטן, מפל רחב הנופל מכמה מפלים הנשפכים מכמה מקומות,
שמו של המפל ניתן לאחר שהפרלמנט באיסלנד החליט להמיר את דתם לנצרות לכן הם זרקו את כל פסליהם למפל זה.
את המפל אפשר למצות ברבע שעה, לעצור בתצפית ולהתרשם ממנו, אך אצלינו נקודות תצפית הם לא ללקסיקון , יש שביל אז צריך לחקור אותו, חנינו את הקרואן בתחנת הדלק ומשם לקחנו את השביל לאורך הגדה השמאלית של הנחל , הולכים לאורך הנחל עד שמגיעים למפל , הדרך מדהימה, המפל מהמםםם, הנחל שוצף וקוצף פשוט מקסים. לאחר שהצטלמנו ללא סוף ונהננו מאוד עברנו את הגשר והלכנו בגדה הימנית של הנחל, תוך כדי הליכה אנו רואים עדר עצום של סוסים דוהר וחוצה את הגשר , מראה מרהיב, ממש כמו סוסי פרא , איזה יופי, כמובן שלא צילמתי כי דווקא באותו זמן המצלמה לא הייתה איתי.
לאחר שמיצנו את המפל מכל זוית אפשרית ונהננו ממנו כשעה וחצי המשכנו לאקוררי, נסיעה של כשעה עד אקוררי והנוף מטמטם, ללא מילים, ירוק בכל מקום, ובאמצע שומקום פתאום מופיע בית ומסביבו עדרי פרות, כבשים , סוסים, פשוט לחיות באגדות. ההרים הנישאים והשלגים מעליהם מוסיפים נופך מיוחד, ואז תוך כדי נסיעה הנוף פשוט נפתח, אווו איזה פיורד מהמם, ים כחול שמים מעוננים הרים נישאים מעליו, ובצדי הדרך בעלי החיים הנפלאים, ברווזים ללא סוף פשוט הנאה צרופה, מה צריך יותר מזה? כלום!!! קצת לפני אקוררי יש תצפית מקסימה על כל העיר הנושק לפיורד, הגענו לאקוררי ישר לתחנת דלק לריקון השפכים.
העיר אקוררי מקסימה!!! מאוד מאוד מאוד אהבתי אותה, היא יושבת על הפיורד, עיר מקסימה ויפה ביותר. שנכנסנו לעיר טל צועקת הי הי תיראו יש באיסלנד כביש עם שני נתיבים, צחקנו...
היום יום שישי אנו ישנים בדירה מקסימה
מרווחת עם דשא לילדים hot tub , הגענו לדירה בשעה חמש הנמצאת ממש במרכז העיר, מיקום מצוין עבורנו לטייל בשבת בעיר הגדולה.
הגענו לדירה התארגנו לשבת, הדבר הראשון שעשיתי זה הכשרת התנור וכביסות, הספקתי לכבס 3 מכונות ועוד שתי מכונות יחכו למוצש, לאחר סיום הבישולים והנינוחות של החלות, דג הסלומון (יצא סוף הדרך אגב) החמין הפרווה(יצא מצוין) האורז הקוסקוס והשעועית הירוקה, הכנסנו את השבת בסביבות השעה תשע בערב.
הדלקנו נרות, ערכנו שולחן והתפללנו בשמחה לבורא עולם.
הארוחה הייתה כיפית וטעימה להפליא.
בחצות בערך כולנו נשפכנו ונרדמנו כמו תינוקות, לילה מעולה עבר על כוחותינו והכרזנו שמחר יש יקיצה טבעית, איזה כיףףף
בשבת – נהננו מהדירה המרווחת והמאובזרת באבזור מלא, מזג האויר היה מעולה, היה ממש חם ישבנו בחוץ ואכלנו ארוחת שבת בחוץ להנות מהשמש הנפלאה, הבנות שיחקו כל היום בחוץ בדשא, בנו מחנה, מגרש משחקים וגם כמובן שנהננו במשך כל היום ללא הפסקה מה hot tub, אחר הצהרים כפיר ואני רצינו קצת להיות לבד והחלטנו שנטייל בעיר לבדינו וילדינו ישארו בבית (למה יש בת בכורה בת 18 שעוד שניה בורחת לנו??) וכך עשינו, היה כיף, טיילנו לנמל, ולמדרחוב, עליתי לבדי לתצפית מהכנסיה (כפיר לא רצה לעלות..) הסתובבנו בכל האזור היה פשוט כיף.
חזרנו לדירה, אני הלכתי לשנצ וכפיר נשאר עם הילדים להנות בחברתם.
בשש בערב התעוררתי וכפיר אומר לי שהוא הולך לישון קצת, הלישון קצת הזה היה עד חצות!!!! בחצות הבחור התעורר ומה עכשיו???? וכך עבר על כולנו לילה לבן לבן.
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןhevrir
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןאזור אגם מיוואט המדהים
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןמפל goodfoss
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןהדרך המהממת לאקוררי
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואן -
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןיום ראשון 9/8 אגם מיואט
הוצאנו את השבת ב 23:30 ישר הפעלתי עוד שתי מכונות כביסה, צפינו בסרט לב אמיץ עם מל גיבסון היה נחמד מאוד.
בשעה אחת אריאלי מתעוררת לגמרי משנתה, אני בין לבין מתחילה להחזיר את כל הדברים שהעברנו מהקרואן לדירה לשבת(כביסות למקום, כלים, דברים מהמקרר).
מסיימת סביבות שתים וחצי בלילה או בוקר תחליטו אתם, והנה גם ליאור התעוררה לגמרי, כל המשפחה ערה לגמרי בשלוש בבוקר!!!! (מלבד אליעד שטנק לא יזיז אותו).
בתוכנית היה להתחיל נסיעה בשמונה בבוקר, שבע בבוקר אני מתעורר ומבינה שהתוכנית לא ישימה, כולם מחוקים מהלילה הלבן, בסביבות ארבע-חמש בבוקר כפיר ליאור ואריאל נרדמו ואין מצב עכשיו להעיר את כפיר לנסיעה, לכן הערתי אותו בשמונה וברבע לתשע העברנו את הילדים מהמיטות כמו שהם לקרואן (וברור שהתעוררו) והתחלנו בנסיעה של שעה וחצי עד מיואט.
נכון יש ימים פחות מוצלחים בטיול, אז היום זה היה היום הפחות מוצלח שלנו, ככ חיכיתי לטייל באזור אגם מיואט והתבעסתי שכך זה קרה, טל קמה בלי חשק לכלום, אפטית לגמרי, חסרת דיעה והתייעצות , כפיר קם בקטע שאין לו כח לכלום ולא בא לו עכשיו איזה מסלולים, כך התחלנו את היום.
מזג האויר היום מעונן ביותר ולפעמים יורדים טיפות קטנות של גשם.
אגם מיואט הוא אגם רדוד הממוקם באזור של פעילות גיאוטרמית פעילה ביותר. האגם נוצר מהתפרצות הר געש, באגם נמצא מכתשי ענק, מעיינות גופרית מבעבעים, בריכות בוץ ושאריות קפואות של לבה, שמו של האגם בתרגום לעברית הוא "אגם היבחושים בשל הברחשים הרבים השורצים שם, האזור עצמו אינו מיושב כלל מלבד העיירה ריקהולט.אנו לא נתקלנו בברחשים בצורה שהפריעה לנו, אם כי לא טיילנו באגם עצמו.
התחלנו עם הויטי – הקפנו את כולו ההקפה מדהימה, חובה לעשות את כל ההקפה, רואים דברים שונים מההקפה המלאה, משם רצינו להמשיך להר הגעש קרפלה אך היה ערפל נוראי וסמיך שלא ראו מטר אז ויתרנו, התבעסתי לאלללה בעיקר שכפיר וטל לא הראו נכונות לעלות להר, באותו רגע עשיתי להם שיחת תוכחה שלדעתי הם לא עושים מספיק מאמץ, גם אם לא מתחשק ולא בא אז מה?? משתדלים!! עושים השתדלות!!!! חזרנו לקרואן עצרנו בתצפית על מפעל תחנת הכח המייצרת חשמל לכל האזור, תצפית מדהימה.
ומשם המשכנו ל dimmuborgir אריאל ואליעד נרדמו, ליאור לא רצתה לצאת למסלול (להזכירכם ישנה אולי 3 שעות כל הלילה, הילדים מחוקים מעייפות), השארנו אותם בקרואן באחריותו של אליעד וכפיר טל ואני יצאנו לטייל בשמורה.
לפני שיצאנו חשבתי שזו הזדמנות נפלאה להעמיד מרק עדשים בזמן שאנו מטיילים , נחזור למרק חם וטעים (אליעד כמובן היה האחראי ).
יצאנו לשמורה לטיול של 2 קמ לערך (לא זוכרת את שם המסלול יש כמה מסלולים) והיה מקסים!!! מאוד נהננו, הלבה שהתקשתה יצרה סלעים בצורות נפלאות ושונות אחת מהשניה, יצרה חורים/מערות קשתות בסלעים. דבר מדהים לראות את זה, אף זכינו לראות את הר הגעש hverfjall במלוא הדרו ותפארתו, הר געש עצום מימדים.
כפיר וטל היו עשר בטיול הזה , כנראה שהפנימו ולקחו על עצמם את השיחה .
לאחר שסיימנו את המסלול חזרתי לקרואן ואילו כפיר וטל המשיכו וראו שבכניסה לשמורה יש חנות north 66 הם קפצו לביקור לראות מה יש בה, לאחר רבע שעה חזרו עם הפתעות ומתנות בשבילי להוקיר לי תודה על כל הטיול ובעיקר שאדע שהם אוהבים ומעריכים אותי מאוד. חמודים!!!!
הפסקה קצרה של מרק עדשים חם וטעים בחניון .
ומשם ממשיכים לעבר הר הגעש hverfjall ,אריאל עדיין ישנה וליאור עדיין עייפה לכן אליעד הציע שהוא ילך לבד להר הגעש ואז הוא יחזור ואנו נלך , שחזר שאלתי אותו נו איך היה , הוא ענה - אדיר, התפעל מאוד לראות ולחוות בממשיות את הר הגעש,
יצאנו אנו (כפיר, טל ואני) לסור להר הגעש, העלייה מאוד תלולה אך אפשרית, ההרגשה שאתה עומד מול לוע הר הגעש העצום והגדול הזה זה: אוווווו, הרגשה עצומה, ההר עצום בגודלו ,הקפנו את חלקו ובמעלה ההר האגם נפרש לפנינו מקצה אל קצה, גם פנים המכתש נחשף לפנינו מראה מרהיב ביותר. איזה יופי!!!
משם עצרנו להפסקה מרעננת של שוקו וופל בלגי בבית הארחה שהוא גם מסעדה/בית קפה וגם רפת פעילה, במקום יש רפת קטנטנה אשר חלון זכוכית חוצץ בינה לבין הבית קפה, ליאור ואריאל מאוד נהננו מללטף את הפרות והעגלים ולהאכיל אותם, חוויה מקסימה לילדים.
משם המשכנו ללגונה הכחולה של מיוואט – אך איזה סיום מרגיע ליום כזה, ובעיקר שאתה בתוך המים החמים וגשם יורד עליך, אי אפשר לתאר את התחושה הזו!! היה פשוט מעולה, מים חמים בכל מיני טמפרטורות, פשוט מנוחה וכיף אחד גדול, פגשנו שם זוג ישראלים שמטיילים עם הבת שלהם 10 ימים סובב איסלנד, היה נחמד לדבר ולחוות חויות.
לאחר התארגנות של מקלחות ישבנו בקפטריה ואכלנו גלידות ושתיה, שמעתי שיש בקפטריה לחם גייזר שייחודו שאופים אותו 24 שעות בתוך האדמה וטעמו מתקתק ונפלא, רכשנו אחד וניסינו לטעום אך לא אהבנו כלל את הטעם, מאחורינו ישבו 6 חברי מצרפת ואיטליה , הצענו להם את הלחם שיטעמו ,אולי הם יאהבו, הם מאוד אהבו והודו לנו עליו.
מתקפלים לקרואן , מסדרים את סידורי המיטות לשינה , מכינים פופקורן להקרנת הערב "פוקהונטס" ואיך שאנו מתניעים את הקרואן , בחורה דופקת לנו על שמשת הקרואן ושואלת אותנו אם יש לנו מקום בקרואן לה ולחברה לה עד מרכז המבקרים ב reykjahlio, האמת שלא היה מקום לזוז אך איך נומר להם לא,? אמרנו להם שכן אבל הם יצטופפו ויישבו ברצפה, הם כמובן שמחו ואמרו לנו אם אולי יש לנו עוד מקום לעוד שתי חברות שלהם, הם 4 בנות מצרפת שעושות טיול באיסלנד בטרמפים, אמרנו בטח, מה נשאיר אותם שם? הם היו מבסוטיות וצרחו משמחה עלו לקרואן התישבו בכל מקום, כיבדנו אותם בפופקורן והובלנו אותם למקום לינתם.
מצאנו מקום לינה מול האגם , הנוף נפלא, והכיף הוא שאפשר לחנות חניות יבשות בכל מקום!!!!
הסתיים לו יום נפלא בסופו של דבר, התחיל עקום אך התיישר,
מחר מתחילים להצפין צפונה צפונה משם למערב והביתה...
עוד חמישה ימים לסיום הטיול המקסים שלנו.
לילה טוב...
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןויטי - לוע הר געש שבתוכו אגם כחול ,והמראות השנקפים מהקפתו המלאה
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןdimmuborgir ותצפית להר הגעש hverfjall