הגעה לצ׳רביניה - התלבטות
-
אני מעוניין לצאת לסקי בצ׳רביניה בחנוכה. לתאריכים הרלוונטיים לגבי יש שתי טיסות ישירות למילאנו: אל על בשעות נוחות (נחיתה ב10:30) או איזי ג׳ט שנוחתת לפני חצות. הדילמה היא שהכרטיס באיזי ג׳ט עולה חצי מחיר (265$) מהכרטיס באל על.
האם כדאי ללכת על טיסת אל על למילאנו או שמישהו מכיר אופציה טובה יותר (אולי טורינו)?
-
אם אתה מפחד לנהוג בלילה - תישן במלפנסה. יש מלוןנחמד שהייתי ישנה בו לא מעט- FIRST HOTEL MALPENSA- עולה כ 100 אירו. מצד שני, זוהי עלות שצריך להוסיף לכרטיס. אם לא אכפת לך לנהוג בלילה (כמוני), תנהג לאאוסטה- זו נהיגה של כשעה ורבע- שעה וחצי על אוטוסטרדה נוחה יחסית לנהיגה, הדרך ברורה ומשולטת ומוארת ברובה. אחד המחזות היפים הוא בלילות מוארים, לראות את שרשרת האלפים- מחזה מרהיב, גם בלילה...
טורינו מוסיפה לך טיסת המשך- אין ישירות מישראל, ובינינו, זה לא שווה את זה. ההבדל בין נהיגה ממילאנו לנהיגה מטורינו הוא חצי שעה של נהיגה.
-
אם אתה מפחד לנהוג בלילה - תישן במלפנסה. יש מלוןאכן דילמה. הכרטיס של איזי ג׳ט זול הרבה יותר ושעת החזרה ממלפנסה לתל אביב עם איזי ג׳ט היא נוחה יותר (המראה ב15:00), אבל הנחיתה איתם במלפנסה היא לקראת חצות, מה שאומר שאני שורף יום גלישה... מה עושים? אני לא גמיש בתאריכים לצערי.
-
אין אפשרות שתטוס בערב שלפני?-הרווחת יום. -
ההעדפה שלי היא לטוס תמיד באל על בלילה קודםהעליה על ההר, לקחת רכב ולישון למרגלות ההר בסינט וינסנט או שאטילון, כ 30 ק"מ מאאוסטה. בד"כ אני יוצאת ממלפנסה ב 22:30, ומגיעה ליעד לקראת 12 בלילה. להמראה חזרה אני מעדיפה את טיסת הלילה, וזה נותן לי יום גלישה שלם. לכן, דווקא איזי ג'ט לא נראים לי גליק גדול מבחינת השעות.
-
בוא נראה אם הבנתי אותךנניח שאתה יוצא ביום ראשון
אלעל
------
יוצא בבוקר
משלם יותר על הטיסה
מגיע לצרביניה עם קצת מזל ב- 1, חונה בוולטורנש וגולש חצי יום, משלם לילה ראשון מלון.
איזיג'ט
--------
ממריא במוצ"ש
נוחת באזור חצות, ישן ליד מלפנסה (בהנחה שניתן לאסוף רכב בשעות האלה ??) + מלון נורמלי (לא עלות אתר סקי)
זז 8 בבוקר
מגיע - צרביניה (יום סקי מלא).
איזיג'ט
--------
ממריא ראשון בערב
נוחת באזור חצות, ישן ליד מלפנסה (בהנחה שניתן לאסוף רכב בשעות האלה ??) + מלון נורמלי (לא עלות אתר סקי)
זז 8 בבוקר
מגיע - צרביניה (יום סקי מלא).
ההבדלים לעומת המצב הראשון
מצב 2 - חסכון טיסות פחות עלות מלון
גולש יום שלם במקום חלק.
מצב 3 - חסכון טיסות וחסכון בלילה מלון (מה נעשה מלון ליד מלפנסה סביר שזול ממלון באתר)
מפסיד 1/3-1/2 יום סקי.
-
רק אתה יודע כמה שווה לך חסכון של $200יש כל מיני דרכים לקמבן את זמני הטיסות ודרכי ההגעה לצ'רוויניה, יש כל מיני אפשרויות לינה באתר ויש הרבה דרכים לתקצב ציוד, אוכל, שתיה, הדרכה ושרותי דת באתר. רק אתה יודע עד כמה חשוב לך כל אחד מהסעיפים, על מה נוח לך להתפשר ומה מהווה עבורך את לב חופשת הסקי. הכי פשוט - להחליט על תקציב ואז לתפור את החבילה המיטבית עבורך במסגרת הזו. לחילופין, אם הפרש המחיר בטיסה הוא יותר עקרוני מאשר משמעותי כלכלית, פשוט עזוב את זה ולך על לוח הזמנים שמרגיש לך הכי נעים ומספק.
אני מעדיף תמיד להגיע בטיסת בוקר, לנהוג מהר לאתר ולעלות על השלג כבר ביום הנחיתה. בלו"ז של אל על למילנו בשנים הקודמות (לא יודע מה יש השנה), טיסת החזרה הייתה גם מאד נוחה, עם המראה ב-20:30 שאפשרה לי יום גלישה מלא לפני הנסיעה חזרה למלפנסה. כמה זה רלוונטי לך? אין לי מושג.
-
ההעדפה שלי היא לטוס תמיד באל על בלילה קודםהבעיה שלאל על אין טיסת ערב ביום הקודם וגם לא לאיזי ג׳ט (יוצאים בצהריים ואני יכול רק בערב...) לכן הדילמה.
-
בוא נראה אם הבנתי אותךלצערי אני יכול במקסימום לצאת בראשון בערב, אבל לא לאל על ולא לאיזי ג׳ט יש טיסת ערב. מה שמשאיר אותי עם הדילמה הקודמת...
-
הגעה לצ׳רביניה - התלבטותתבדוק את האפשרות של נחיתה בג'נבה לדעתי הבדל של חצי שעה נסיעה
-
הגעה לצ׳רביניה - התלבטותתודה רונן,
האמת שלפי Google Maps הנסיעה מג׳נבה לא אורכת יותר זמן מהנסיעה ממלפנסה. אבל יש לי כבר כרטיסים למילאנו.
-
נסיעה מגנב'ה לצרביניההערה "קטנה".
יש הבדל "יסודי" בין 2 מסלולי ההגעה והוא שצריך לעבור במנהרת מון-בלאן אם מגיעים מגנב'ה.
לפני הרבה שנים היינו בקורמאייר ויום אחד נסענו לטייל לשמוני שבצרפת, בשני הכיוונים לקח זמן להכנס למנהרה שהינה בתשלום מזומן מראש.
יונתן