אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומה
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלייי,
לאן נעלמת??? זה הלילה השלישי שאני הולך לישון מבלי לשאוף אוויר קרחונים נורבגי...
בינתיים אשב לי בחום הישראלי ואשמע שיר נוסף של נורבגיה... הזוכה בשנת 1985 בשבדיה!!!! (האמת לא אוהב את השיר... אבל מקבל את הכרעת אירופה....)
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלי
לא שאיכפת לי להשאר בערפל הקרחוני או בקוטג' של הכפר האידיאלי

דוקא מאוד נראה לי העיצוב והמרפסת עם הנוף
אבל 3 לילות (כפי שרובי ציין )בלעדייך ובלי סאבטקסט
איך נדע לאן ממשיכים מפה ?
טובה
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלי. התחלתי את מסע ההשלמות איתך. תענוג של טיול. פחות התחברתי לשטוקלהום ( זו אני לא את..לא אוהבת ערים) אבל נורווגיה היא וואו אחד ענקי. עכשיו נישארתי עם הדילמה מה שווה יותר נורווגיה או איסלנד. וכרגיל את כותבת מקסים
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלי יקרה
גם אני הבוקר בהשלמות קריאה ( במקום לתכנן את הטיול שתכף מגיע .. )
התמונות שלכם פשוט מעלפות. גם אלה שמגיעות אפרוריות.
איזה טיול משגע ויואו כמה שבא לי שוב...
יצא לך מקסים !!!
איריס
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהערב טוב כולם - חברות חמודות וחברים יקרים.
מתנצלת עמוקות על ההיעדרות הממושכת. אלה מכם שמכירים אותי קצת, יודעים שיש לי נטייה לכך, במיוחד בתחילת ספטמבר...

לא נוטשת, מבטיחה!
קצת יחס ותודות:
גיל יקירי - הבטחתי לך ששווה להגיע, נכון? אז אולי אין לך מילים, לפחות יש לך מנגינה! תישאר בבקשה.
דני ידידי מהפאבלה הסמוכה - כיף לראותך כאן!
לימור יקרה - עכשיו עברו עוד יומיים, ובקרוב אשלח לך עוד תמונות. אכן אמייזינג.
אורנה'לה - שולחת לך

אוליב - נהדר שאת ממשיכה ונהנית. את התמונות אפשר להעלות דרך האתר הזה (ותודה לנילי ולג'ני 2).
אלעד - היו הרבה צימרים שהייתי שמחה להשאר בהם עוד כמה לילות. זה היה אחד מהם (חוץ מהמקלחת שהיתה צרה ומציפה והיה צריך לגרוף מים. אבל לא נורא...).
מיקי יקירי - וולקאם דארלינג! חיכיתי לך...! צריכה אותך בסביבה בסיפורים שלי.
טובה יקרה - מלווה נאמנה שכמותך. אל דאגה, ההמשך קרוב מתמיד ולא תלכי לאיבוד (למרות שהיום הבא מאד מבלבל...!).
איילת - איזה כיף שהגעת היישר מקנדה המקסימה. את רוצה לנורווגיה ואני - לקנדה. מאחלת לשתינו להגשים את החלומות ולהגיע גם לאיסלנד!
איריס חמודה - את הרי יודעת בדיוק על מה אני מדברת! נשיקות.
רובייייייי - אני כאן! לא לדאוג! ואיך ידעתי שלא נצליח להמלט מהשיר הזה של בוביסוקס...
אז הנה, עבורך ועבור כל שבויי האירוויזיון שלנו
- בנות בוביסוקס באירוע של 60 שנה לאירוויזיון, שנערך לא מכבר בלונדון. שימו לב לאאוטפיטים!! מצא את ההבדלים...חדי העין יבחינו בדגל נורווגיה, דגל שבדיה ו...דגל ישראל!
וכדי שתהיו מוכנים לבאות,
הנה קצת ממה שמצפה לנו ביום הבא של הטיול:

לילה טוב,
שירלי
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהיום חמישי 16.7.15 : יום של הפתעות ושינויי מזג האוויר

התכנון ליום זה:
נסיעה בכביש 258 ("גאמלא" GAMLE STRYNEFJELLSVEGEN) – חובה!
נסיעה לכיוון גיירינגר, בדרך – נקודות תצפית- כביש 63.
גרינגר פיורד
אפשר אולי את אחד ממסלולי הטיול שם.
שייט בפיורד –מגריינגר – הליסטאט
מעבורת ל HELLESYLT - שייט תיירותי כל שעה וחצי , אורך השיט כ- 75 דקות.
נסיעה דרך כביש 60 לכיוון Alesund
הגעה למלון Best Western Baronen Hotel.
תצפית בלילה - Aksla Viewpoint (לקראת השקיעה ב- 23:00...).
הביצוע:
התעוררנו לבוקר ערפילי בצימר החביב שלנו.
שתינו קפה, אכלנו ארוחת בוקר ואבא נשלח להביא את הכביסה ממכונת הייבוש, סמוך לקבלה.
סאבטקסט: מה יש? שגם הוא יעבוד קצת עם הכביסה... אני התרוצצתי בלילה להעביר ממכונת הכביסה למייבש!
היום שעומד לפנינו הוא יום מורכב למדי - ולפנינו דרך ארוכה הכוללת כמה מעבורות וכן תצפית לילית עם שקיעה אחרי 11 בלילה. ע"פ חישוב גוגל-מאפס, אורך הדרך הכללי הוא כ- 190 ק"מ , אך כאמור - הדרך ברובה דרך נופית מפותלת ותלולה.
סאבטקסט: הממממ... הרפתקאות צפויות!

אנחנו יוצאים לדרך ונפרדים מהצימר החביב.

גם איילה וגם דוב צפוני נפרדים מאיתנו לשלום ב- Hjelle

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהפנינו מועדות לכביש 258 - גמלא סטרין שנמנה בין "דרכי הנוף היפות בנורווגיה".
חיכיתי מאד לנסוע בכביש זה עליו קבילתי המלצות חמות מרבקה ונירית.
הכביש נסלל ב- 1894 והיה בעבר הדרך היחידה שקישרה בין החלק המערבי של נורווגיה לחלקה המזרחי. הכביש היה נתיב התחבורה היחיד במקום עד שנסלל קטע עוקף על כביש 15 הכולל 3 מנהרות. כביש 258 חסום לנסיעה בחורף ובאביב ונפתח לתיירים בד"כ באמצע חודש יוני.
הכניסה לכביש קרובה יחסית למקום הלינה שלנו ב- Hjelle.
מזג האוויר, כזכור - ערפילי ואנחנו מתחילים לעלות בכביש.
הנוף מרהיב - הכל ירוק, מפלים וערפילים.

לאורך הכביש ישנן אבני שפה עתיקות שסימנו את גבולותיו על פני התהום, בעת בניית הכביש.

הכביש מתפתל ועולה לגבהים ואנחנו עוצרים בתחנה הראשונה - מפל Videfossen.

אין ממש חנייה מסודרת, אבל מכיוון שכרגיל, לא היתה נפש חיה באיזור
, העמדנו את המכונית בצידי הכביש וירדנו כמה עשרות מטרים לתצפית מסודרת על המפל הגועש.
מי המפל יורדים אל העמק ממנו באנו - והמראה יפהפה.

אמא: אתם רואים שיפה כאן?!
אבא: באמת יפה מאד.
בן: יפה, אבל אמרת שזה צריך להיות מקסים. בינתיים, זה רגיל...
סאבטקסט: התרגל לטוב. "סתם" ירוק ומפלים כבר לא מספיק לו...
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהחוזרים למכונית וממשיכים לעלות בכביש.
לאט-לאט (סאבטקסט: בעצם, זה היה די מהר...) מזג האוויר נעשה קודר, אפור וגשום.
ומתחילים לראות שלג.
אוהו, כמה שלג!!!
זה מתחיל כך:

ממשיך כך:

ואז, אנחנו מתחילים לראות אגמים שאמורים היו כבר להפשיר - אך מלאים בגושי קרח.

כמויות השלג והקרח שאנחנו רואים מתגברות והולכות:

וכך גם הגשם.... שמקשה על אבא בנהיגה. הוא התחיל לקטר.
אבא (רוגז מקצת): מאד קשה לי לנהוג כאן! הערפל הזה! והגשם שלא מוסיף!

אמא: אבל תראה כמה יפה כאן! תעצור, אני חייבת לצלם!!
אבא: תשכחי מזה! את רוצה שאני אעשה תאונה?!?
סאבטקסט: עוכר שמחות!

בן: אבל אבא, זה באמת יפה! אני גם רוצה לצלם...
ואז ראינו את המראה הזה ואבא באמת היה חייב לעצור.
כי פשוט אי אפשר היה לעמוד בפני היופי הזה.

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהחוויית הנסיעה שלנו בכביש גמלא סטרין כללה גשם, ערפל ומראות רבים של שלג, קרח ואגמים קפואים.
המראה הכללי הוא של סוף העולם - או משהו שלא מהעולם הזה. או פני הירח.
אבני שפת הדרך העתיקות ממשיכות ללוות אותנו:

יש גם שלג אדום (תופעה מוזרה ביותר!). ראינו כבר בכביש השלגים ועוד נראה...

גם כאן רואים לאורך הכביש את מגדלי האבנים שמקימים מטיילים:

ועוד ועוד אגמים קפואים:

מדהים!!!
היה גם מאד מאד קר.

היו בין 3-5 מעלות צלסיוס.
הגשם לא הפסיק לרדת.
וכשקר, מה צריך...?
אמא: תעצור. אני צריכה פיפי.
אבא: (עדיין כועס) : אין פה איפה לעצור!
אמא: אבל אני חייבת!!
בן: צוחק מאחור.

סאבטקסט: הרגשתי מאד אומללה בשלב זה...

וכך עצר אבא באמצע שום-מקום ואמא עשתה מה שעשתה בין שתי דלתות המכונית, עם מטרייה מעל הראש.
סאבטקסט: במילא, נפש חיה לא היתה שם. וגם אם היתה - לא מעניין אותי! זה היה גם כך רגע קשה....!
אמנם זה היה לא פשוט, אבל זה היה הנוף...

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהממשיכים לנסוע בכביש גמלא-סטרין המופלא.
בדמיונותיי לא חלמתי שנראה כל כך הרבה שלג.
המראות מדהימים:

קשה להכיל את היופי הזה.

לכל אחד מאיתנו היתה חוויה ודעה שונה מהנסיעה בכביש:
אבא די סבל מהנהיגה. היה לו קשה עם הערפל והגשם.
"בכלל לא משהו הכביש הזה. כביש השלגים היה הרבה יותר יפה!".
אמא התפעמה מהנופים אבל עברה רגעים לא קלים עם הקור.
"מקסים כאן! רק חבל שלא יכולנו לעצור יותר ולהנות מהנופים".
הבן אהב מאד והתפעל מהנופים המיוחדים ומהשלג.
"היה מאד יפה. רק חבל שהיה ערפל".
סאבטקסט תסכם: דרך מדהימה, מיוחדת ושונה. קצת התבאסתי כי תנאי מזג האוויר קלקלו לנו במעט את ההנאה מהנופים, ולא היתה ראות. הופתעתי מאד מכמויות השלג. באף תמונה שראיתי מדרך גמלא, לא ראיתי כל כך הרבה שלג וקרח!
באתר הרישמי של דרך 258 אפשר לראות את הנוף ביום בהיר.
אנחנו מתחילים לרדת מההר ולראות צמחיה ירוקה.

הנה סוף-סוף אגם כחול ולא לבן:

ובתים עם גג-דשא, מוסווים בין העצים.

וכך נפרדנו כידידים מדרך גמלא-סטרין.
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלי,
אין, אין מילים.
מסתבר שעוד לא ראיתי כלום.
חייבת לחזור להשלמות דחוף.
התמונות שלך מדהימות!!
שאפו ענק על התכנון.

ולכבוד סוף הקיץ, משאירה כאן עוד שיר נורבגי

-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהפשוט לא יאומן!!!! כביש מדהים על אף מזג האוויר.
ממשיכה ללוות אותך בהשתאות.
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהאוי שירלי, איך מתאים לי עכשיו כל השלג הזה ו3-5 מעלות נשמע כמו חלום ורוד...
מקסים!
דנה
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירליייייי,
Wow wow wow

היה שווה לחכות כמעט שבוע למראות כאלה!!!
רובי
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהאני בשוק!!! אני בהלם!!! אני המום!!!!!!!!!!
שירלי, שברת אותי סופית. אין מצב שאני לא מבקר בכביש 258 הזה. עכשיו השאלה היא רק מתי??
ממשיך לעקוב ולתייק!! -
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהקורא ונהמה מכל מילה ותמונה. מזכיר את כל הנשכחות ומעלה שוב את כל התכניות לעתיד!
שמח שנהניתם שם !!! (ומי לא?)
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשירלי היקרה
את מעלה בי געגעועים עזים לנורבגיה. אנו הגענו מגרוטלי ובצומת שהיה בה מרכז עם מזכרות ומסעדה פגשנו מקומי שאמר לנו כי כביש 258 לקראת סופו סגור מפאת מפולת שלגים ואבנים על הכביש, לכן לצערנו לא נסענו בכביש זה. אז תודה לך על כל התמונות הנפלאות משם.
יום אחרי רפי אמר חבל שלא נסענו איזו כברת דרך והיינו מסתובבים. האם הכביש צר או שניתן להסתובב בו?
רחל לבון
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומההתמונות מדהימות ! עושה חשק!!! איזה כיף
לשאלה לא צנועה: מה העלויות של טיול לנורבגיה ואיך התניידתם (קרוואן, לינה מתגלגלת בצימרים וכו'?)
תודה ושנה טובה
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומההיי שירלי,
הכול מקסים, הסיפור, התמונות, המקום עצמו, השלג האדום, הניקיון, הרוח שלך. נורבגיה לא שונה מאז שביקרתי בה, שמחה לשמוע שהמחירים קצת ירדו וגם בשטוקהולם.
תודה רבה על השיתוף.
-
אל ארץ הקרחונים, המפלים והערפילים: נורווגיה הקסומהשנה טובה ומתוקה לכם,
כן יירבו הטיולים למקומות קסומים שנכנסים לנו ללב ולנפש

לטיט יקרה - אין ספק שכן ראית הרבה (ועוד עם שמיים כחולים!), אבל מי כמונו יבין, שנורווגיה נכנסת ללב ולנפש ותמיד נרצה לחזור להשלמות. ולגבי התכנון - שוב אחזור ואומר - תודה גדולה על עזרתך. חלק גדול של הטיול שלנו הוא בהשראתך
וכן, א-הא שולטיםםםם.מיקוש - זה באמת היה לא יאומן. ועוד מחכים כמה כאלה "לא-יאמנו" בהמשך הטיול, כך שאת מחוייבת להשאר.

דנה חמודה - שנה טובה מתוקה וקרירה!

רובייייייי - כי מסורת לא שוברים! והמבין יבין
אני מחכה כאן לשובך.אלון - ברור שתהיה בכביש 258 ובעוד מקומות! ונראה לי יותר ויותר שזה עומד להיות בקיץ 2016....

צפריר - הנה עוד אחד שמבין אותי היטב. תודה על הפירגון ואני מקווה שאת לא רק נהמה אלא גם נהנה...

רחל יקירה - עד כמה שזכור לי, הכביש מאד צר. היו מספר מקומות בהן היה ניתן להסתובב בזהירות. כמו כן, נזכרתי שגם היה באמצע הדרך מרכז גדול ע- ומסתבר שזה מרכז סקי שפועל גם בקיץ. אחד המקומות היחידים בהם ניתן לעשות סקי באירופה בקיץ. שם היתה רחבה גדולה וגם בית קפה, אבל לא עצרנו. היה מאד גשום.

elidit - אני שמחה שאתה נהנה ושולחת אותך לא רק להסתכל על התמונות, אלא גם לקרוא... נתתי פרטים על הטיול, כולל עלות טיסות ועוד בתחילת האשכול... בכל אופו התניידנו ברכב שכור, לא בקארוואן. על העלות סופית אספר בסוף, כפי שאני נוהגת לעשות.

kanilia - ברוכה הבאה, כיף לקרוא את דברייך

אז לפני שממשיכים, מתנה ראש השנה לקוראים המתמידים והמפרגנים, בהלימה לשיר "בשנה הבאה נשב על המרפסת ונספור ציפורים נודדות (בנופי הפיורד הנורווגי...)".