החופשה הסקוטית שלי
-
החופשה הסקוטית שלימיקה היקרה,
התמונות מאדינבורו מרהיבות!
לא זוכרת האם רובי היה בתקופת הפסטיבל, אבל אני רואה שהוא מתגעגע.
האם העיר שווה ארבעה ימים גם ללא פסטיבל?
ומצרפת לפסקול שלך, שיר מקסים של אל סטיוארט, שמוצאו סקוטי. את בוודאי תאהבי אותו. מה גם שהשיר מתכתב עם סרט אלמותי.
נילי
-
החופשה הסקוטית שלייום שבת בבוקר.
תוכנית מקורית: להפגש עם יעל בארוע של משחקי היילנדס בעיירה בשם אברפלדי. שמוסיפה לנו עוד כשעה לנסיעה הארוכה לדירה.
יומיים קודם יעל מודיעה לי שהם משנים תוכניות ולא יגיעו לארוע.
אני מוצאת משחקי היילנדס בInverkeithing, עיירה קרובה לאדינבורו.
אז אוספים את הרכב מהחנייה (החנייה עולה 16 פאונד לתקופת חנייה, אבל במלון קיבלנו קופון חינם), קצת מסתבכים באדינבורו, נוסעים דרך פרברים מאד יפים ועולים על הגשר המרשים Forth Road Bridge
מגיעים בדיוק לתחילת הארוע. הכל עוד מנומנם. נראה כמו טקס שבועות אצלנו במושב. מאד מקומי, אולי מקומי מדי. הבכור מסרב לצאת מהרכב. העלמה דווקא מאד מעוניינת לראות את להקת המחול הסקוטית של Inverkeithing בפעולה....
העניין שהכניסה לארוע, שמתרחש במגרש הכדורגל של העיירה, עולה כסף, 8 פאונד לאדם. נראה לנו קצת יקר לטקס שבועות וגם מסתבר שהחלק המעניין הינו בכלל אחרי הצהרים ולא רצינו לבזבז שם את כל היום.
בשורה התחתונה: היה עדיף למצוא ארוע כזה במיקום רחוק יותר וכך להגיע אליו בעיתוי הנכון.

מה שכנראה פספסנו. מתוך האתר של משחקי ההיילנדס.
-
החופשה הסקוטית שליתודה רבה נילי,
אני מאד אוהבת את השיר הזה.
לגבי ארבעה ימים באדינבורו שלא בתקופת הפסטיבל. קשה לומר. אדינבורו עיר יפה, אבל עלולה להיות קודרת, הן בגלל הבתים שבנויים מאבני בזלת שחורות ואפורות והן בגלל מזג האויר. הפסטיבל מוסיף לה המון צבע וגם הנוכחות של אנשים מכל העולם שבאים להופיע או לראות הופעות הופכת אותה לתוססת ואני לא יודעת מה התחושה בה בתקופה אחרת.
מאידך, היא עיר מיוחדת, בגלל כל האווירה הסקוטית שמורגשת בה. יושבת על הים, עם הרבה ירוק וטבע. יש בה כמה מוזיאונים מעניינים וכמובן מסעדות טובות. כך שאני מאמינה שיש מה לעשות בה שלושה ימים.
-
החופשה הסקוטית שליכעת יש לפנינו שעתיים וחצי נסיעה עד לבית שלנו בעיירה ballachulish שעל שפת לוך לבן. עם עצירה מתוכננת אחת בדרך במפלי killin.
הייתה גם עצירה אחת לא מתוכננת. ע' הוא חובב עתיקות וקיווה מאד למצוא בסוקטלנד שוק או לפחות מרכז עתיקות.
התמזל מזלו ובדיוק בנסיעה הראשונה שלנו הוא מצא מרכז עתיקות ולא סתם מרכז עתיקות, אלא את המרכז הכי גדול בסקוטלנד (שכולל גם חנות למוצרים וחפצי חן סקוטיים).

הוא כמובן לא ידע את נפשו מרב אושר והחל להסתובב במרכז הגדול כאחוז תזזית. הילדים בינתיים העסיקו את עצמם עם החבר האלקטרוני והיו מרוצים מכך שלא נדרש להם להסתובב עימו ולהעמיד פני מתעניינים....
אני צילמתי עבורי ועבור כל מי שאוהב וינטג' בריטי, קנקני תה, כלים יפים ועוד:

המרכז כולל גם מסעדה ובית תה מעוצבים להפליא, כך שכבר שילבנו ארוחת צהרים וקינוחים עם מישוש עתיקות וכולם היו שמחים וטובי לב.

-
החופשה הסקוטית שלימיקוש,
על כאלה צלחות כחולות (לעוגה) ויתרתי עכשיו... בארגז....

אורנה
-
החופשה הסקוטית שליהי מיק,
טוב להיפגש גם כאן. סקוטלנד שלך מרהיבה ומלאת חיים !
כל חובב עיצוב יודע שאפור הוא רקע מצויין לכתמי צבע

בגלל שינוי התכניות שמנע את פגישתנו המתוכננת בחרנו ארוע אחר של Highland Games. הצטערתי לשמוע שלא נהניתם באברפלדי. הנאה היא עניין סובייקטיבי ומושפעת תמיד גם מנסיבות ומציפיות.
בארוע שלנו - אני מאד נהניתי, שותפי לא יצאו מגדרם, אבל כל ההפנינג מסביב (דוכנים, מתקני משחקים ושעשועים) היה מוצלח עבורם.
לצורך האיזון ולטובת המתעניינים - ארחיב קצת את הדיווח שלך.מצטרפת להמלצתך לא להגיע מוקדם מדי, אבל גם לא מאוחר מדי.
זכינו לראות את ההתכנסות וההתרגשות - אנשים מכל קצווי העולם עוטים על עצמם את אריגי הטרטן המסורתיים ובאים לפגוש קרובי משפחה וחברים אחת לשנה.
ארוע קטן ולא פורמאלי מאפשר להגיע לעמדות צילום טובות יותר. כאן נראה מר ג'ון מק'דונלדס, הצ'יפטיין, פותח את החגיגות. מוקף ב"זקני העדה" - גאים ונרגשים:
כמובן שכל פתיחת הארועים מלווה במצעד התזמורת:
ובהמשך היום ראינו תחרויות נגינה, מחול, יידוי כדור ברזל, ריצה, והיו עוד תחרויות שהפסדנו כי המשכנו למקום אחר.
תאריכים אפשריים של היילנד גיימס היו אחד העוגנים שסביבם תכננו את תאריכי הטיול ומיקומו. זה ארוע ייחודי לרמות הסקוטיות ואני ממליצה עליו בחום.

את ההמלצה על ארוע זה כמו גם המלצות אחרות ומעולות לטיול הסקוטי שלנו, קיבלנו מנעה - האחת והיחידה. וזו הזדמנות נוספת עבורי להודות לה.
ותודה גם לך על דיווח צבעוני שההנאה ממש משפריצה ממנו!
כיף לקרוא, לראות ולהיזכר

יעל
-
החופשה הסקוטית שלימיק מיק יקרה
הגעתי עד הלום. אהבתי מאד את אדינבורו שלכם ואני מתנדבת לבלות בה איתך 3 ימים בנובוטל ...

התמונות שלך מקסימות וצבעוניות ועל אף האפור , העיר נראית ממש שמחה.
אם הייתי יודעת מה קורה איתנו הקיץ ומתי אפשר יהיה לנסוע, הייתי משריינת כרטיסים.

אני דווקא הייתי מנסה לשמור את העיר לסוף, כדי לסגור את הטיול בחוויית הפסטיבל , אבל זה כמובן תלוי בתאריכים שמתאפשר לנסוע.
אגב - האם משחקי ההיילנדס בתאריכים קבועים ואיפה אפשר למצוא על כך מידע ?
מחכה להמשך
נשיקות
איריס
נ.ב. - גלי - תכף מגיעה לסלובקיה ובפעם הבאה תקבלי מיסרון בפתיחה..

-
לאיריס - משחקי ההיילנדסהתאריכים מתפרסמים רק לקראת האביב (וגם אז לא כולם.... חלק מתפרסמים ממש מאוחר), אבל הם מתקיימים באותו יום בשבוע (שישי / שבת / ראשון) בכל מקום, ולכן אם את מוצאת את התאריכים לשנה האחרונה, תוכלי לנחש די בודאות את התאריכים לשנה הבאה. בהסתייגות אחת: לפעמים במקום מסויים, מסיבות מסויימות (שידועות רק למקומיים) מתבטלים המשחקים באחת השנים....
האתר הוא: http://www.shga.co.uk/
נעה
-
לאיריס - משחקי ההיילנדסתודה יעלי שבאת לבקר ותרמת מכישרון התיעוד המצולם, הנהדר, שלך
השם שלך עוד יופיע כמה פעמים בהמשך ורק ארמוז שהסיבה בגינה לא נפגשנו באותה שבת תגרום גם לנו בהמשך, בזכותך, להרבה אושר....

איריס, אני גם מתנדבת לבלות איתך 3 ימים בנובוטל....ואולי באמת הקיץ יצליח לכם להגיע לסקוטלנד. אני כאן לחזק אותך במידה וזה שוב יעלה על הפרק.
תודה לנעה, על ההסברים המחכימים בקשר למשחקי ההיילנדס.
-
לאיריס - משחקי ההיילנדסהיעד הבא מפלי קילין בכניסה לעיירה קילין. killin
בדרך חולפים בעל פני העיירה סטירלינג שנראית מתוקה. שווה עצירה אם מתכננים את היום נכון.
הנוף מתחיל להיות פראי ולפתע אנחנו רואים כך סתם אגם ארוך שמלווה אותנו כברת דרך.....
יש לנו מסורת במשפחה להתלהב מדברים ולצעוק את שמם בכל פעם שאנו רואים אותם.
כשהבכור היה קטן, בכל פעם שראינו רכבת צעקנו 'רכבת' (ועד היום יש לי דחף לעשות זאת, גם כשהם לא ברכב)
יש לנו משחק להכריז 'שדה תירס' בכל פעם שרואים אחד כזה.
ובסקוטלנד נולד המשחק "הנה אגם"...צעקה שמן הסתם, נשמעה המון במהלך הטיול.
אבל זה האגם הראשון שלנו ואנחנו מאד מתלהבים ואפילו מצלמים.

היתרון של מפלי קילין שהם יושבים ממש על הכביש. רק צריך לחנות איפשהו בעיירה וישר מגיעים לסלעים שמובילים למפלים.
הילדים שלי חובבים גדולים של השילוב סלעים ומים וברגע שהם מגלים שזה הקונספט במקום, הם מתחילים לקפצץ....

-
לאיריס - משחקי ההיילנדסאו... אלו הנופים של סקוטלנד שאני מאוהב בהם!!!
עד עכשיו היה מעניין עכשיו מתחיל להיות מרתק..
ודרך אגב, לאגם הארוך שנסעתם לידו קוראים LOCH LUBNAIG? -
לאיריס - משחקי ההיילנדסמיקה, אין בעד מה.
אני תמיד שמחה לעזור, גם בפרטי - מי כמוך יודעת!

Any time!
נעה
-
לאיריס - משחקי ההיילנדסכן, זה האגם הנכון.
ונכון עכשיו מתחיל להיות החלק המעניין, אז כל מי שנרדם באדינבורו נא להתעורר כי מתחילים.....
כביש A82 עליו נסענו לכיוון גלנקו, הוא אחד מהכבישים המרשימים בסקוטלנד. הכביש עצמו עובר בעמק והוא נח לנסיעה, אבל ההרים האדירים והתלולים שמתרוממים משני צדדיו מעניקים לו אווירה מלאת הוד. אנחנו נסענו בו במזג אויר סגרירי וזה רק הוסיף לתחושה של נופי הפרא. אין אף יישוב עד גלנקו, פה ושם אגם קטן, או מפל שנופל ממהר, על חלק מההרים עדיין יש שלג. ברוכים הבאים להיילנדס
לצערי לא צילמתי ואני מצרפת תמונה מהאתר של http://community.highlandtitles.com/

אולי לאלון יש תמונות מהטיול לעמק הנעלם ושלושת האחיות?
-
העמק הנעלם ושלוש האחיותשמעתי העמק הנעלם ושלוש האחיות אז התייצבתי...
שלוש האחיות בתמונה שצירפת הם ההרים בצד שמאל.
מסלול ההליכה לעמק הנעלם הוא מסלול מעט מאתגר אבל שווה ומיוחד.
מהחנייה המסודרת על הכביש (A82) יורדים לכיוון הנחל, עוברים על פני גשרון ופונים חצי שמאלה ומתחילים לטפס בשביל בין האחות השנייה והשלישית. לאחר עלייה מעט מפרכת נגלה בשיא תפארתו העמק הנעלם.
כאן התרחש אחד מסיפורי הזוועה בהיסטוריה של סקוטלנד. האנגלים רצחו את הגברים של שבט מקדונלד והנשים והילדים ברחו והצליחו להתחבא בעמק הנעלם.
וכפי שמיכל ציינה זהו אחד הכבישים הכי יפים בסקוטלנד ובבריטניה בכלל. השיא של הכביש כשמתקרבים לשלוש האחיות (שלוש פסגות הרים צמודות בגובה של כ 800 מטר כל אחת הניצבות בדרמטיות מרשימה מעל העמק) ואז מתקיימת תפנית דרמטית בעלילה - המקום משום מה תמיד היה גשום וערפילי כשעברנו בו - ממש ניתן לחוש את משק כנפי ההיסטוריה הזוועתית של המקום (הטבח הנורא שבוצע כאן). -
העמק הנעלם ושלוש האחיותוואו אלון, איזה תמונות, לרגע הרגשתי שוב בסקוטלנד!!!!!
תודה שאתה כאן!
אנחנו אגב זכינו לנסוע בכביש הזה ביום שמש והוא נראה לגמרי אחר, אבל על זה בהמשך.
-
הבית שלנואנחנו חולפים על פני הכפר גלנקו, על פני העיירה בלהוליש ובקצה העיירה פונים ימינה לכיוון האגם.
בקצה דרך העפר, ניצב לו בית ממש על שפת האגם.
נכנסים לחנייה, אוספים את המפתח מהתיבה בעזרת הקוד שקיבלנו מראש, פותחים את הדלת, הילדים שועטים פנימה ו.....ווואו.....צרחות שימחה נשמעות מכל עבר.
אבל קודם תראו את המיקום המהמם של הבית:

-
לאיריס - משחקי ההיילנדסנעה תודה על ההסברים
אם יהיה רלבנטי אצלול לאתר ..
יום נעים
איריס
-
הבית שלנואת הבית לקח לי המון זמן למצוא.
מאד חשוב לנו היכן אנחנו מתגוררים בחו"ל, זה מוסיף לחוויה ולתחושה של לחיות כמו מקומיים.
הדרישות שלנו מאד קפדניות:
מיקום. עיצוב. מדיח כלים. מכונת כביסה. ואם אפשר גם ווי-פי.
הפעם רציתי גם בית על אגם.
רב הבתים היפים על אגמים היו לזוג או שמוקמו באגם נידח.
בסוף מצאתי את הבית הזה דרך אתר סקוטי.
הוא לא זול (130 פאונד ללילה), אבל תקחו בחשבון שהוא מתאים לשישה אורחים ואפילו שבעה.
שלושה חדרי שינה, מטבח מדוגם, שלושה חדרי אמבטייה (ממש פינוק...), סלון, חדר עבודה (שאיש לא נכנס אליו...) וחדר טלוויזה ענק, צמוד לחדר השינה, עם ספות מפנקות וחלונות ענקיים לנוף.

חדר שינה הורים

חדר שינה ילדים. שימו לב לנוף מהחלון
והנוף?
זה היה הדבר הכי ממכר בבית. מכל חדר נשקף נופו של האגם, ואנחנו פשוט התהפנטנו בכל רגע נתון.

הנוף מחדר הטלוויזה העליון.

הנוף מהסלון.
בקיצור "בית חלומותי אשר על האגם".
-
הבית שלנולבית יש גם גינה מקסימה וחוף פרטי, מלא אבני צפחה ואצות, אבל במילא המים היו מאד קרים כך שלהתרחץ לא בא בחשבון. אבל לשבת על כסאות הנח מול האגם, או לשוטט על הסלעים הנכנסים למים פיצה בהחלט.
קבלו כמה תמונות מתוך העשרות שצילמתי:

-
הבית שלנוהבית הזה מתאים לנו בדיוק!
והקריטריונים שלכם ממש בול כמו שלנו...[מה שלא כל כך הצליח לנו השנה וביאס אותי למדי].
כמה זמן מראש הייתם צריכים להזמין אותו?
אין לי מושג מתי יתאפשר לנו לשוב לסקוטלנד אבל אני קוראת בעניין רב והתמונות יפהפיות. הלואי שאזכור לחפש פה כשנגיע לזה.