ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון טיול לויאטנם

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    15
    6138
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטיילת ושואלת
      מטיילת ושואלת נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנחנו מתכננים נסיעה מ 18.9 עד ל7.10,

תכננו לשלב את ויאטנם עם תאילנד (בתאילנד כבר היינו, וכמובן מאוד שמחים לחזור).

אנחנו מתלבטים כמה מהזמן להשקיע בויאטנם, 

וכאן המקום להודות - תמיד כשנסענו למזרח ויאטנם לא היתה אופציה, כי מכל הסיפורים היא נשמעה הכי פחות מעניינת/נעימה, אבל עכשיו שבא לנו קצת יעד שלא היינו בו אנחנו כן רוצים לבקר בה, אולי נגלה שטעינו?

נשמח אם תגידו מה דעתכם על המסלול הבא:

יום 1 - אחה"צ הגעה להאנוי

יום 2 עד 6 - סאפה (יום כיפור בפנים ולכן זה ארוך)

יום 7 - נסיעה להלונג ביי באוטבוס ישיר, נסיעת לילה בין יום 7 ליום 8.

יום 8 עד 9 - הלונג ביי. ממה שאני מבינה לגבי הטיולים שם, בערב כבר חוזרים להאנוי.

יום 10 - טיסה לתאילנד...

שאלות והערות, נודה להתייחסותכם:

1. אנחנו לא מתעכבים על האנוי כי אנחנו יודעים שחם שם בטירוף בעונה הזו ושגם ככה לא יהיה נעים לטייל. 

2. באותו הקשר של מזג האוויר, האם אפשר בתקופה כזו ורצוי להגיע לנין בין?

3. נסיעת לילה מסאפה להלונג ביי -

מה עדיף לדעתכם, ביום 7 של הטיול לקחת אוטבוס שיוצא ב12 מסאפה להאנוי ואז ביום 8 לצאת לטיול מאורגן בהלונג ביי ליומיים.

או בערב של יום 7 לקחת סליפר באס מסאפה להלונג ביי, להגיע בבוקר של היום ה 8 ושם למצוא טיול של יומיים שיחזיר אותנו בסוף יום 9 להאנוי. 

מה עדיף? ואם נוסעים ישירות להלונג ביי האם קל להסתדר ולמצוא שם טיול ליומיים  ככה שבאמת בסוף של היום השני כבר מגיעים להאנוי?

4. הבנו שגם בדאלאת נחמד מאוד, אבל האם היא שווה טיסה מהאנוי והוספת עוד יעד במקום רחוק יחסית? וזה גם מוריד מהימים של תאילנד, ואולי בכלל יביא לביטול של תאילנד, אם זה שווה אז אין לנו בעיה, השאלה אם היא באמת שווה הוספת יעד כשהיא לא בדרך גם ככה במסלול?

5. אותה שאלה לגבי מוי נה, האם בכלל זו תקופה טובה להיות שם? ואם היא מומלצת?

אני יודעת ששאלתי מלא שאלות

גם תשובות חלקיות יתקבלו באהבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ran222
        ran222 נערך לאחרונה על ידי

תכנון טיול לויאטנם

לא כ"כ הבנתי עד הסוף את התכנון של המעבר מסאפה להלונג ביי.

בכל מקרה- אני ממש לא ממליץ לכם לחזור מסאפה ומיד לנסוע להלונג ביי ללא יום מנוחה בהאנוי.

הנסיעה מסאפה להאנוי ארוכה, וישר עם ההגעה להאנוי לצאת להלונג ביי זה די טירוף.

אמנם אפשרי, אבל מה זה שווה אם תבלו את היום ה1 בהלונג ביי עם עיניים חצי עצומות ?

נקודה למחשבה

• avi
          avi נערך לאחרונה על ידי

תכנון טיול לויאטנם

חם אבל לא בטירוף ואפשר גם אפשר לטייל בהנוי.

מסכים עם רן שלא כדאי לנסוע במכה אחת מסאפא להולנג....

כדאי לעשות הפסקה בהנוי ולמחרת לצאת להלונג

• מטיילת ושואלת
            מטיילת ושואלת נערך לאחרונה על ידי

ומה עם דרום ויאטנם בספטמבר?

תודה רבה לכם!

לקחנו זאת לתשומת ליבנו.

אודה להתייחסות לשאר השאלות שלי,

לגבי דאלאת ואם כדאי להרחיב את הטיול כדי להגיע לאזור היותר דרומי של ויאטנם, אם זה כדאי בספטמבר? כל מה שאני קוראת נראה שספטמבר הוא החודש הכי פחות טוב. השאלה אם זה נכון.

• sami2005
              sami2005 נערך לאחרונה על ידי

תכנון טיול לויאטנם

עשינו את זה בגיל 55 ,מגיעים לעיר ב-05.00 נסענו ישר לבית הקפה היחיד שפתוח בשעה זו בעיר העתיקה ברח'ma mai 50 במסעדה שקוראים לה tamarin cafe שם ישבו משרדי הטיול handspan adventure,היום יש להם משרדים ליד ובשעה 08.00 או 08.30 נסענו באוטובוס כ-3.5 ש' להאלונג ביי אפשר לישון באוטובוס כך שזה לא סוף העולם אם רוצים להרוויח זמן,לא נורה.

• ronenl 40
                ronenl 40 נערך לאחרונה על ידי

תכנון טיול לויאטנם

את נשמעת אשה רצינית וחביבה אשמח לדעת באיזו סוכנות הזמנת את הטיול לסאפא ולהלונג. שאלתי כאן את השאלה בפורום ולמעט כמה שחצנים שלא ממש ענו לי והתנשאו בתשובותיהם, לא קיבלתי שום תשובה למעשה לשאלה שהיא פשוטה ועניינה המלצה על סוכנות נסיעות אמינה בהאנוי ובהו צ'י מין.

• גדליהו מהגרעין
                  גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

תכנון טיול לויאטנם

טיילתי עם הבת שלי לפני שנתיים וקצת, עשינו הכל עצמאית, למעט כרטיסי רכבת

והשתמשנו ב-

סוכנות זיאנג

הטיפ הוא של מקום הלינה- אבל אתם יכולים לגשת לשם ולהזמין מה שאתם רוצים.

• ronenl 40

תכנון טיול לויאטנם

גם את הטיול לסאפא והאלונג עשיתם עצמאית?

ואם כן מה האפשרויות לעשות באמת טיול עצמאי בסאפא, ראיתי פוסטים של כאלה שהמליצו לקנות כרטיס רכבת ובסאפא לקחת מדריכות מקומיות.

• avi
                      avi נערך לאחרונה על ידי

תכנון טיול לויאטנם

אני בין אלה שממליצים על טיול עצמאי בסאפא.

כרטיסי רכבת אפשר בתחנת הרכבת עצמה לקנות, אבל זו היתה חוויה ויטנאמית , עדיף לקנות בסוכנות, אבל לברר מחירים.

הסעה מהרכבת לסאפא להזמין מראש וחשוב מאד את ההסעה חזרה בעיקר אם זה יום א' בלילה......

מלון כדאי להזמין מראש

את הטיול עצמו לארגן בסאפא, מסיבה עיקרית והיא לא המחיר שתשלמו ויהיה זול יותר, אלא שהכסף כולו הולך לידים של המדריכה.

דרך סוכנות זו יכולה להיות אותה בחורה שתקבל הרבה הרבה פחות.

ותיזהרו מהצעות מפתות כשתגיעו למלון בסאפא, בררו מחירים קודם.

• ronenl 40

תכנון טיול לויאטנם

קודם כל תודה רבה לך אבי.

העניין הוא כזה שבתכנית שלי הקדשתי לסאפא 4 לילות שזה כולל את שני הלילות ברכבת ככה שאתה מגיע בבוקר ויש לך יומיים וחצי נטו לטייל באזור ולך תתחיל לארגן לך טיול. סה"כ אנחנו לא תרמילאים (לצערי) ויש לנו להקדיש לויאטנם שלושה וחצי שבועות והעסק צריך להיות מאוד מתוכנן. או שאתה אומר לי שזה פשוט ממה שאני חושב ובאותו היום של ההגעה אפשר לקחת מדריכה מקומית ליומיים וחצי האלה וממש עם ההגעה להתחיל לטייל.

• avi
                          avi נערך לאחרונה על ידי

תכנון טיול לויאטנם

למיטב חוסר דעתי ושיפוטי הלקוי

סאפא היא ה"דובדבן " ב"קצפת" הויטנאית....... אחרי שצהיו תבינו את כוונתי ב"קצפת"

וחבל דווקא למקום הזה להקדיש פחות זמן, אולי כדאי לוותר על משהוא אחר.

אבל

אתם מגיעים עם הרכבת וההסעה מלאו קאי בסביבות שמונה בבוקר, זו שעה מוקדמת שאפשר בה ללכת לשוק (אחרי ארוחת בוקר במלון) ולחפש מדריכה לימים הקרובים.

כיוון שלא בטוח שתישנו טוב ברכבת בהחלט יתכן שתרצו לנח בצהרים.

לכן ארגנו לכם וזה אפשרי וככה גם עשינו אנחנו 

טיול רכוב על קטנועים (כולל נהגים) בסביבה הקרובה ובאיזור הקרוב. משהוא כמו שלוש שעות.

ואז חזרנו לנח בערב שיטוט בעיירה.

למחרת לקחה אותנו נערה שמצאנו בשוק לקאטקאט - כפר קרוב לסאפא רגלית והחזרה רכובה על קטנועים...

ביום השלישי אירגנו עצמאית דרך המלון עם זוג שמעולם לא היכרנו ג'יפ לסיור בשווקים - יש כל יום שוק בכפר אחר והיפים ביותר הם אלה הלא ממוסחרים לתיירים

פרט לשוק זה היה סיור בשטח מקסים.

תוסיפו עוד יום לסאפא היא שווה את זה, היא והוי אן הם המקומות היחידים בויטנאם ארץ הרמאים והנוכלים שהייתי חוזר אליהם

• ronenl 40

תכנון טיול לויאטנם

שיפוט לקוי? חחחח ממש לא... אני אוהב לקרוא את הפוסטים שלך בפורום ואתה מאוד ענייני  וכשלעצמי אני מרגיש שאתה יודע להכניס דברים לפרספקטיבה הנכונה. קראתי כבר הרבה מאוד חומר כולל סאפא, בעקבות ההמלצה שלך שיניתי את התכנית משני לילות טיול להלונג ללילה אחד, נראה לי שזה מספיק (תפסת מרובה לא תפסת) רק עוד שאלה קטנה...כשאתה יורד מהרכבת האם הכרטיס כולל העברה לסאפא? או שאתה צריך לדאוג לך  להסעה?

• דינה57
                              דינה57 נערך לאחרונה על ידי

תכנון טיול לויאטנם

שלום למטיילת, 

ויאטנם מאוד יפה ויש הרבה נופים יפים שאפשר לראות, בייחוד במקומות שציינת: הלונג ביי, סאפה (וכפרי המיעוטים) ודאלאת. 

לא ברור מתוך מה שכתבת כמה זמן אתם מתכננים להקדיש לטיול בהלונג ביי, אבל לדעתי רק יום של טיול מהאנוי זה קצר מדי וחבל. שווה לכל הפחות לישון לילה אחד בספינה או באי קאט-בה. תעקבו טוב אחרי מזג האוויר כי הוא מאוד משפיע על הטיול וההפלגה שם. 

אזור סאפה מהמם כפי שכתבו והוא בין היפים בויאטנם ובעיניי במזרח אסיה גם. 

דאלאת מאוד מיוחדת ויש סביבה הרבה אטרקציות, מפלים, טיולי אופנועים, כפרים. כדאי לקרוא עליה קצת, יש לא מעט אטרקציות ואולי שווה לראות מקומות חדשים מאשר לחזור למקום שהייתם Smile

תהנו בכל מקרה!

• avi
                                avi נערך לאחרונה על ידי

הסעה מהרכבת לסאפא

צריך להזמין בנפרד, בטח בסוכנויות ישאלו אותך וגם בתחנת הרכבת כשתקנה כרטיס.

קנה הלוך וחזור, יש בעיה בחזור שאם אתה מחכה לרגע האחרון לפעמים אין מקום...

• גדליהו מהגרעין
                                  גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

תכנון טיול לויאטנם

לגבי הלונג ביי- מראש לא רצינו ללון על הסירה, באופן אישי כבר ישנתי על סירות וזה לא מה שהכי התחשק לי לעשות.. וגם לא חסרים סיפורים על כאלו שהזמינו X וקיבלו Y נוראי..

אז ברגע שרצינו שייט יום- פשוט לקחנו אוטובוס לקט בה- היה לנו כבר שם של חברה שעשתה את כל החילופים בדרך ( נסענו באוטובוס , החלפנו אותו, עברנו לסירה ושוב לאוטובוס....) תמורת כ-10$ לאדם. בקט בה אחרי שמצאנו מקום לינה נגשתי לכמה משרדים לראות מה כולל טיול היום שלהם- הכל פחות או יותר אותו דבר, סגרתי עם מקום אחד , והיא אמרה לי שאיתנו יש 6 אנשים..  הייתי בטוח שהיא צוחקת עליי ובבוקר נמצא את כל מי שקנה בכל סוכנות על אותה סירה- אבל ממש לא ואכן היינו רק 6 אנשים. ראינו די הרבה בהשוואה לטיול של היומיים בסירה וממה שנראה לי עיקר ההבדל היה במערות הנטיפים שרואים בטיול היומיים.. אבל האטרקציה של המפרץ היא השייט בין סלעי הענק ואת זה חווים גם בשיוט יום. חזרנו באותה דרך שבאנו, אחרי שבבוקר ביקרנו גם בשמורת קט בה ובמערת בית החולים, יצאנו בצהריים והגענו לרכבת ללאו קאי...

בסאפא נגשה אלינו מקומית והציעה לנו לבוא איתה, בד"כ לא משהו שהייתי עושה, אבל משום מה זה נראה לי בסדר, היא לקחנו אותנו על רכס ההר ממול לאיפה שהולכים כל התיירים ( ואת זה עשיתי שנה וחצי אח"כ בהרכב אחר), ישנו אצל מישהו מהכפר בבית, ולמחרת סיירנו עוד קצת בבוקר והיינו צריכים לדאוג לעצמנו לחזרה לסאפא ( היתה אופציה שהיא תלך איתנו חזרה, אבל ויתרנו על זה)

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון