לינה אצל שבט ה"קארן" בצפון
-
היי
קראתי במספר כתבות על האפשרות ללינה אצל שבט ה"קארן" בצפון,
אשמח לקבל מידע בנושא, האם כדאי ואיך להגיע (אנו 2 משפחות ,נוסעים עצמאית עם רכב)
תודה
-
לינה אצל שבט ה"קארן" בצפון"שבט הקארן" זה מושג שכולל בתוכו בטח איזה כמה מאות כפרים, כי בני הקארן הם אמנם מיעוט אתני אבל המספרים שלהם זה כמה עשרות אלפים.
"בצפון" זה מושג שכולל בתוכו אזור שלדעתי הוא בערך בגודל של מדינת ישראל,
בתור התחלה תהיה יותר ספציפי
-
לינה אצל שבט ה"קארן" בצפוןאני לא חושב שעצמאית אתה יכול "ליפול" על איזה משפחה שם אלא רק באמצעות מסגרת מאורגנת כלשהי.
-
קודם כל סחטןבאמת באמת סחטן כל הכבוד לכם,
אני תמיד שמח שיש ישראלים שיוצאים מהלולאה ועושים או לפחות רוצים לעשות דברים אמיתיים.
מרשים אותי כל יום מחדש ואני מוריד לכם את הכובע בפניכים.
אני יסביר קודם משהו ואז אחרי זה אני יגיד את התשובה שלי , פשוט אתם חייבים להבין את זה כדי להבין את התשובה.
במדינות יותר גדולות מישראל, כמו אנגליה, או תאילנד או עוד הרבה מדינות...הם מאוד גדולות אוקי... אז נגיד אנשים מדרום אנגליה מאוד מאוד ושנים מאנשים בלונדון למשל... עד כדי כך שונים שאנשים מלונדון לעיתים לא יבינו אותם, כי המבטא שלהם שונה לגמרי, או כי הם לא מכירים את הסלנג והמילים...
גם ככה בתאילנד..
אני חושב שאני מבין מה זיקו התכוון אבל אני יחדד אותו.
"שבט הקארן" זה לא מילה נכונה להגיד, יותר נכון יהיה להגיד אנשי הקארן.
מתייחס לכמה קבוצות אתניות מסויימות שגרות בהרים בצפון תאילנד.
אני אחדד שוב ואגיד שהמספר שלהם הוא לא כמה עשרות אלפים, הוא יותר כמה מליונים
אני חושב 9 מליון פזורים בכל אסיה ? מליון מהם בתאילנד.. משהו כזה לפי ויקיפדיה.בכל מקרה, הם הקבוצה האתנית של השבטים הכי גדולה בתאילנד, אי אפשר להגיד הכי גדולה בוודעות, כי הם פזורים בכל אסיה... ומספרם המדוייק לא ידוע.
אבל כמו באנגליה... גם פה יש להם שפה משלהם, מנהגים משלהם, והרבה פעמים תאילנדים לא יבינו את השפה שלהם, או את המילים שלהם. הם משהו משל עצמם כזה.
חלק מהם מתגוררים בצפון תאילנד בכפרים שם.
אני יכול להמשיך לדבר עליהים עוד 3 שעות אבל אני יעצור פה כי אתם לא תקראו פוסט כזה ארוך
חח זה היה היסטוריה 101 על צפון תאילנד...
השאלה שלי הראשונה היא למה דווקא לישון אצלהם ? למה לא לישון אצל שבט הרים (אחד מהכפרים שנמצאים בצפון תאילנד) אחר ?
בקצרה, (כמו שאומרים בעברית.חח) לסדר את האוזן הנה ה"שבטים" או הקבוצות האתניות הכי גדולות בצפון תאילנד >
הקאהא, המיין או הטאו, הקארן (מי שאתם רוצים ללכת אליו) , וההמונג.
אני מקשר לך עמוד ויקיפדיה שאומנם באנגלית אבל יש שם אנפורמציה על כל השבטים האלה ועל הצפון של תאילנד >
https://en.wikipedia.org/wiki/Hill_tribe_(Thailand)
צפון תאילנד אומנם לא בגודל ישראל
אבל כן שטח מאוד מאוד גדול.. כל סוכנות טיולים בקוואקסן, בבנגקוק, בצ'אנג מאי.. בכל אחד מהרחובות האלה, תוכל לארגן לכם להתנדב אצל משפחה כזאתי לכמה ימים...
יש הרבה מאוד מטיילים שעושים את זה
פשוט תכנסו ל2, 3, סוכניות תגידו שאתם רוצים להתנדבר אצל משפחה בצפון ככה קוראים לזה.. וזהו ואתם הולכים ועוזרים להם...
אני אישית די יוצא נגד המדיניות של הפורום שאני אומר לא ללכת למדריכים ישראלים, כי אני אישית הייתי מעדיף חוויה יותר אותנתית ופחות מלאה ישראלים בטיול שלי... לפגוש אנשים מכל העולם זה כל הקטע לא ?
הישראלים היחידים שאני סומך עליהים זה המטייל, שעזרו לי יותר מפעם אחת בטיול שלי ובאמת הצילו לי את הטיול הראשון יותר פעמים מכה שאני מוכן להודות. הם עוזרים בלי כסף, בלי אגו ובאמת עם רצון אמיתי לעשות טוב לישראלים.
אז למטייל אתם מכירים משהו ?
אני אומנם כל הזמן אומר איציק תעשה לי ילד במילים אחרות.. אבל אתם בהחלט האנשים שמבינים פה הכי הרבה.
זה נחמד, לא יודע אם זה מתאים לילדים, כי צריך להיות מאוד מנומס, ולהשמע לכללים של המשפחה, ואתם ישנים על הרצפה בדרך כלל, וזה כללים נוקשים , ועובדים מאוד קשה .. זה לא עבודה קלה בכלל..
אבל הי.. זה אמיתי.. זה לא תיירותי בכלל. זה הדבר הכי אמיתי שעשיתי שם עד היום בהרבה טיולים שלי.
יש אנספור מקומות ודרכים שאפשר להתנדב שם...
אתם יכולים ללמד אנגלית...אתם יכולים לעזור למשפחה עם האורז וזה ולראות באמת איך החיים שלהם נראים (לא מתאים לילדים קטנים בעליל...אבל נראה לי הכי שווה)
יש פה את אורית בפורום, שגרה בצפון תאילנד, אז לדעתי היא תוכל לתת מידע יותר מדוייק ממני.
בכל מקרה סחטן סחטן סחטן וממש כל הכבוד, והי אם אתם מוצאים מישהו תשתפו זה מידע שנראה לי טוב שיהיה בפורום, יש פה איזה 4 שאלות קבועות שרצות עם יוזרים אחרים על אותם 4 ערים..
ואז יש שאלה כמו שלכם אז תשתפו ותתנו כמה שיותר מידע לגבי זה.
בלי קשר, אני ינסה למצוא נראה לי בפייסבוק שלי את המדריך שהיה שלי בהתנדבות בכפרים שאני עשיתי, אם אני י צליח אני ישר נותן לכם פרטים שלו. זה היה משהו מאוד מאוד קשה, ובאיזה שהוא שלב באמצע, שצעקו עלי המשפחה שנכנסתי עם הכפכפפים לבית, רציתי לפרוש וללכת .. אבל .. בסוף.. הכל היה שווה את זה, וגם נתנו לי את אחד הצמידים הלבנים האלה מהבד (אם אתם מכירים) שנותנים לאנשים שתרמו בכפרים או שהכפרים מעריכים אותם או משהו כזה לא יודע..
זה היה משהו אמיתי..
וזה מה שאני מחפש בטיול שלי את הרגעים האמיתיים הלא מזוייפים האלה...
אז כן אכלתי דם של חזיר, כי שהם שוחטים חזיר בחג שלהם אז צריך לשתות את זה ו.. בכל מקרה... כן התקלחתי בפומבי ערום עם מים קפואים ... (הייתי כזה בשוק ששאלתי מאיפה המים מגיעים ולמה הם כאלה קרים, אז המדריך הצביע על הנהר מטר ליד ושאל אותי מאיפה אתה חושב שהם מגיעים ... ) כן קמתי ב4 לפנות בוקר להיות עד הברכיים בבוץ לאסוף אורז, וכן נתתי בסוף למשפחה שהייתי איתם 100 דולר טיפ (הם כמעט בכו בגלל זה...) בלי קשר לכלום. שזה יותר כסף ממה שהם יעשו אולי בכמה חודשים טובים. אבל זה היה אמיתי... הכל שם היה אמיתי...
היתה שם גם בחורה שהיה שם איזה קטע בנינו.. לא יודע.. זה פשוט..
זה פשוט כיף ..
בכל מקרה נחזור למדריך ...אם אני ימצא אותו אני יקשר את הפרטים שלו פה לפוסט
אבל אני קיבלתי אותו מסוכנות נסיעות סטנדרטית בצ'אנג מאי... זה לא משהו שקשה למצוא שם
עריכה > הוסף לאחר שקלטתי את התמונת פרופיל שלכם.
בואנה...שיחקתם אותה.. עם התמונת פרופיל...
עזבו את כל הפוסט.. רק התמונת פרופיל שלכם שווה שאני יוריד בשבילכם את כל הכובעים שיש לי בארון ..
-
התגובה של "SHAY THE GUY" הזויה ודמיונית לא להתייחס -
התגובה של "DAN0121" הזויה ודמיונית לא להתייחסעד שהיה בחור אחד שדיבר פה נגד כל העולם .. וסוף סוף חסמו אותו, הנה מגיע אחד חדש...
בכל מקרה אם יש לך משהו להוסיף תוסיף,
אם אתה לא מסכים בכיף זה מדינה חופשית תצביע על מה אתה לא מסכים,
אבל להגיד ככה סתם הוא מדבר שטויות בלי לפרט, בלי להגיד למה, בלי דעות משלך, זה סתם טרוליות.
בכל מקרה אתה מוזמן בעצמך להכנס לקישור הויקיפדיה שנתתי לפותח ההודעה, ולקרוא טיפה לפני שאתה פותח הודעה ריקת תוכן סתם עקב טרוליות כזאתי או אחרת.