סנט פטרסבורג
-
שלום לכולם,
מסתמן שסנט פטרסבורג היא היעד הבא שלנו לטיול משפחתי (הבת ביקשה לראות את האוסף המצרי בהרמיטא׳ז, ממש כך).
אשמח מאד לכל מידע או עצה בקשר לביקור שכזה.
התקופה היא הקיץ הבא.
האם לעשות מאמץ ולכוון לפסטיבל הלילות הלבנים?
עד כמה קשה למי שאינו דובר וקורא רוסית כמונו להסתדר שם?
תודה,
אורנה
-
סנט פטרסבורגלא מזמן נילי היתה בפיטר ויש גם שרשור עם שאלות וקצת דיווח.
זאת עיר של ג'ני ולכן היא יכולה לעזור לך הכי טוב.
הייתי כן מכוונת את הביקור ליוני כדי לראות את הלילות הלבנים.
-
סנט פטרסבורגאתייחס קצת למומיות. לא יודעת בת כמה הבת ומה היא מדמיינת אבל זה לא כזה וואו. אולי תיכנסו לאתר הרמיטאג' ותנסו להבין. למשל זה לא דומה ל British museum בחלקו המצרי. אם זה אשכנע אז תחליטו. חשוב להבין שבלי שפה תהיה בעיה כי שמות הרחובות ותחנות מטרו רשומות באותיות קיריליות. אבל אפשר להתגבר על זה: יש מדריכים דוברי עברית ישראלים לשעבר שיבואו לקחת אתכם עם נהג. בטוח אפשר למצוא גם נהג מונית אמין דובר אנגלית. אבל צריך לחפש מפה לאוזן, מישהו עם המלצות. לילות לבנים הם כמובן חוויה יחודית אבל בכל מקרה מחשיך מאוחר מאוד גם בהמשך הקייץ ואת פתיחת וסגירת הגשרים אפשר לראות גם באוגוסא אם כי בחושך. השאלה עד כמה רוצים וכמה צריך להתאמץ.
-
סנט פטרסבורגתודה על התשובות.
יש כאן אולי ״פה ואוזן״ שדרכן ניתן להגיע למדריכים דוברי העברית וכו׳?
שנה טובה לכולם!
אורנה
-
סנט פטרסבורגסלבה, הילדה בת אחת עשרה בערך ו״פגשה״ את האוסף המצרי בספר כס האש של ריק ריידן. היא רוצה לראות את המצבה של הלבלר ששירת בחצר המלך תות ענח אמון...
-
סנט פטרסבורגאורנה, לי אין כאלה אבל שאלתי כאלה שאולי מכירים. אעדכן אם תהיה תשובה.
עם ילדה צריך תיאום ציפיות. לדעתי האישית האוסף המצרי נראה הרבה יותר צנוע מאשר יכולים לדמיין לאחר קריאת ספרו של ריידן. זכור לי כי הבנים שלי שהיו בני 7 אז, הגיעו לאולם המומיות שממוקמות בארונות זכוכית, הסתכלו ואמרו לי: בואי ניגש עכשיו לדודה שיושבת בשמירה ונבקש שתפתח חנו את ארון הזכוכית. שאלתי מה הסיבה. ענו לי: כי אז נוכל לפתוח את הארון הצבעוני ולראות את המומיה עצמה. כי ככה לא רואים כלום. אני ממש הייתי המומה מהרעיון)))))
-
סנט פטרסבורגרעיון נפלא וגם מאד הגיוני!
גם אם היא תתאכזב (לא בטוח), זה יהיה שיעור מעניין.
בכל מקרה, כמובן שהאוסף המצרי בהרמיטאז' הוא לא הסיבה היחידה או העיקרית לעניין שלנו בעיר. יש לי שותף שאוהב ספרות רוסית, מוזיקה קלאסית רוסית והיסטוריה. מודה שבאופן בסיסי אני פחות נלהבת מהרעיון של נסיעה לרוסיה אבל אני זוכרת את ההתלהבות של ג'ני מהעיר (למרות שהיא לא כתבה פירוט של מה שראתה שם), וג'ני היא... ג'ני. יש לה טעם טוב.
אשמח מאד אם תקבלי מידע מעניין בעניין מדריכים וכו' ותשתפי אותי כאן או בפרטי.
תודה!
-
סנט פטרסבורגאורנה,
אני ממליצה לך לכתוב בפרטי לג'ני וגם לנילי, כיוון שהם נכנסות מעט מאוד לפורום בזמן אחרון.
לג'ני יש הרבה מידע, יכול להיות שהיא גם יכולה להמליץ על מדריכים.
-
סנט פטרסבורגהיי אורנה
קראו לי לפורום ..בקושי רב מגיעה לפה לאחרונה.
מאוד שמחה שזה היעד - סוף סוף מתחילים להיחשף אליו בארץ!
הציעו לך פה מדריך בעברית, ממש ממש ממש ממש ממש ממש מיותר בעיניי.
מה שכן אם תוכלי לקרוא מדריכי נסיעות (עדיף באנגלית) כדי להכיר רקע היסטוריה כי זה יתן לך המון ערך מוסף בטיול.
פטרבורג של נבוקוב, פושקין, דוסטוייבסקי, צייקובסקי, שאלאפין, לרמונטוב, ברודסקי , צ'כוב , טורגנייב , והרשימה עוד ארוכה
וזאת במיוחד כי ציינת שבעלך אוהב ספרות רוסית , יש בתים ששייכים לסופרים, ומאחורי כל בנין יש סיפור, והסיפור גורר עוד סיפור, ומי שמחובר לזה, ההנאה היא בשמיים.
בעניין השפה, אני מציעה ואם יש לך זמן, ללמוד אותיות קיריליות. אל תצחקי . זה יפתור לך המון. אם תדעי לקרוא אותיות לא תהיה לך בעיה לזהות שמות הרחובות
היות ובהרמיטאז ניתן לבקר שנים, זאת אומרת יום אחרי יום למשך שנים , ולכן אם יש לכם מטרה מסוימת אפשר לעשות תכנון מסלול באתר של המוזיאון עצמו. מדובר בתהליך מאוד מומלץ שיהיה לכם לעזר ויחסוך הרבה זמן
הינה הקישור https://www.hermitagemuseum.org/wps/portal/hermitage/trip-pl anner-start-view?lng=en
דבר נוסף שחשוב לציין שמשום מה גם מעטים שנוסעים לעיר, פוסחים עליו, הרמטאז זה קומפלקס ענק של בנינים. בבנין המרהיב הזה שקוראים לו "המטה העיקרי" (שהוא חלק מהרמיטאז) יש תערוכת של אימפרסיוניסטיים ופוסט אימפרסיוניסטיים מאוד מרשימה (לדוגמא ואן גוף גוגן, סזאן וכו'.) וכמובן גם אוספים של ציירים רוסיים מרהיבים שיש את העבודות שלהם גם במוזיאו ןהרוסי בין היתר.
https://www.hermitagemuseum.org/wps/portal/hermitage/explore /buildings/locations/complex/BC2/?lng=en
הינה כאן על האוסף http://www.hermitagemuseum.org/wps/portal/hermitage/what-s-o n/news/news-item/news/2014/11_2_899/?lng=en
בקשר ללילות לבנים, נכון אין מה לדבר, מדובר בתופעה, היא מעניינת מאוד וללא ספק מיוחדת מאוד. אבל שלא תחשבי לרגע, שאם תגיעי בתקופה אחרת תהני פחות.
אם זה אכן מאמץ גדול, אל תתאמצי. אחד החווית היפות זאת צפיה בפתיחת גשרים בלילה. הרושם שמתקבל כשיש חושך הוא הרבה יותר עוצמתי מאשר בלילות לבנים, כשלא מחשיך. ככה שלכל תקופה יש יתרון, מה גם בקייץ מחשיך ממש מאוחר.
את יכולה להיסתדר שם גם ללא שפה ,זה מאתגר אך בהחלט אפשרי
ועוד משהו, זאת עיר שתמיד קורה בה משהו.בכל חודש של השנה
פסטיבל כזה או אחר , אירוע כזה או אחר , תערוכה, קונצרט, הופעה, בלט, אופרה, מה לא ..אגב בזמן של לילות ליבנים יש פסטיבל ג'אז מקסים ביותר ,
מה שאני ממליצה זה לחפש כאלה.
אני מתחילה להעלות סיפור טיול אז אולי תקחי משם כמה דברים...
בהצלחה.
-
סנט פטרסבורגהיי ג'ני,
כמה שאני שמחה שהגעת בסוף!
אני אנסה למצוא בגוגל אותיות קיריליות... (איך לומדים אותיות קיריליות?)
אז את אומרת שאפשר למצוא ברשת אירועים, גם פחות "גרנדיוזיים" מפסטיבל הלילות הלבנים, שהדיווח עליהם הוא באנגלית? אנסה...
מחכה בקוצר רוח לכך שתעלי את הסיפור.
תודה ושנה טובה, לך ולכל באי הפורום,
אורנה
-
סנט פטרסבורגהיי
קחי את ההמלצות של ג'ני ברצינות.חבל שלא פגשתי אותה עוד לפני הנסיעה שלי לשם.
היינו בסאן פטרסבורג שבוע. עצמאיים, בלי טיפת רוסית ,אבל עם ידע רב מקריאה של שנים ובתנאי אירוח של משפחה פרטית(מאפיונרים)ועזרה גדולה מצידם בהקפצות.
בפטרסבורג היה קל פי כמה לטייל מאשר במוסקבה הפחות סימפאטית. העיר מטמטמת ביופיה.מצאנו ברחוב מפות באנגלית וקירילית והרבה אנשים שידעו אנגלית ועזרו מאוד.גם הביקורים מחוץ לעיר היו מרתקים ולא הספיק לנו הזמן.
קבלי מצגת מלפני 9 שנים והעידן הדיגיטאלי.
ועוד אלבוםמחוץ לעיר
-
סנט פטרסבורגאורי,
תודה רבה!!
וברור שאקח את העצות של ג׳ני ברצינות, לכן שאלתי אותה גם בפרטי

-
סנט פטרסבורג -
סנט פטרסבורגוווקה, תודה רבה! אעיין ואשכיל.
שנה טובה,
אורנה