ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פחות טיול, יותר מנוחה.....

פורום תאילנד
    4
    8
    4673
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sivanz1
      sivanz1 נערך לאחרונה על ידי

פעם רביעית בתאילנד..

חוזרת עם 3 ילדים הגדול שבהם בן 10 , לאיזה איזור הייתם ממליצים לתקופה של

חודש בערך יותר מנוחה וטיולים יומיים בסתלבט , אוהבים ים וחופים מרהיבים 

אבל שיהיה מה לעשות פה ושם קצת עם הילדים .

מדובר בינתיים כנראה בתקופת החופש הגדול ...לכן אולי כדאי גם להתחשב במזג האוויר.

אודה להמלצותיכם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • איציק 69
        איציק 69 נערך לאחרונה על ידי

אם את פעם רביעית בתאילנד אני לא חושב שאת צריכה את העיצה שלנו... תבני מסלול על סמך הנסיון שלך וממליץ לך לרכוש את מדריך תאילנד בעברית של לונלי פלאנט שמכסה את הכל ותוכלי לבנות מסלול לפי העדפותיך .

• sivanz1

בפעמים שהייתי הייתי בעונה אף פעם לא הייתי מחוץ לעונה לכן לא מכירה את מזג האוויר בתקופה הזו. בעבר הייתי בלי ילדים במקומות מרכזיים ותוססים כמו פטונג וצאוונג מחפשת משהו שקט יותר. לכן הייתי שמחה להמלצות מאנשים שהיו בתקופת יולי אוגוסט בתאילנד.

• Tali_3130080
            Tali_3130080 נערך לאחרונה על ידי

מאז 2012, אנחנו נסענו כל קיץ לחודש לתאילנד. יש לנו 3 ילדים (הקטנה כיום בת 10). בדיוק חודש עבר מאז שחזרנו לארץ והטיול שלנו הפעם כלל את אזור הואה הין והצפון. באופן כללי, ים בתקופה הזאת לא טוב. הים בהואה הין, צ'ה-אם, פטאייה, פראנבורי הוא חום...המים לא צלולים, רחוק מזה.

בדרום, ים אנדמן נוח יותר באזור קו סמוי וקוטאו אבל בגלל הזרמים מגיעים מדוזות קופסה ארסיות וביולי שלושה אנשים נצרבו ואחד נפטר. (התופעה ידועה, לרוב המדוזות לא מגיעות ממש לחוף, השנה הם הגיעו, אפשר לקרוא כתבות בעניין).

מזג האוויר הוא גורם חשוב מאוד. אזור הואה הין נוטה להיות נוח בהשוואה לאזורים אחרים, עדיןן, שום דבר לא מובטח.

הצפון תמיד נהדר וטיילנו, כולל סיבוב גדול שכולל את פאי ומה הונג סון, למרות לא מעט גשם.

אלי

• sivanz1

אלי תודה. נשמע לא טוב בכלל.. חיפשנו יותר ים פחות טיולים לא ככ חשוב לי איזה צד אתפשר על הצד שהכי נוח מבחינת מזג אוויר. ממש מלחיץ הנושא של המדוזות...

• ?
                משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

הי,

אנחנו היינו השנה בתאילנד בסוף יולי-תחילת אוגוסט, שבועיים וחצי, בצפון בקוסמוי ובבנגקוק.

היה נהדר! בצפון היה ירוק ויפה, מדי פעם ירד גשם בהפסקות שממש לא פגם בטיול שלנו כלל, ואפילו הוסיף לקסם בעיקר כי היה חם (סביב ה-30 מעלות כל הזמן).

בקוסמוי היה רוב הזמן מעונן חלקית, לעתים מעונן ופעמיים ירד גשם לפרק זמן לא ארוך. שוב - לא התקלקל לנו דבר. חששתי מאוד כי התחזיות הראו כל הזמן על אפרוריות, אבל בפועל ראינו לא מעט שמים כחולים ובילינו ללא הגבלה בים ובבריכה.

גם בשלושת הימים האחרונים בבנגקוק היה מזג אויר נוח.

כמובן שזה גם עניין של מזל...

בחרנו בקוסמוי והאיים המזרחיים במקום פוקט והאיים המערביים בגלל סטטיסטיקת הגשם ובהמלצת הפורום - ויצא לנו טוב.

• sivanz1

תודה רבה. אם כך זה נושא של מזל מזג האוויר וצריך לקוות.. ונושא המדוזות שעלה פה על ידי אלי?

• ?
                    משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

תראי, אני קיבלתי ווטסאפ היסטרי מאמא שלי על המדוזה בדיוק כשהייתי בבריכה של המלון בקוסמוי, כאשר כל היום עברנו הלוך וחזור מהבריכה לים.  הגיעו החדשות על מותה של האשה מצריבת המדוזה בקופנגן, ואמי כתבה לי שאמרו בחדשות (בארץ) שהמדוזות גם בדרך לקוסמוי.

לרגע אחד התלבטתי האם לוותר על הקפיצות לים - ואחרי רגע החלטתי שלא. זה סיכון מחושב. אני לא יודעת כמה אלפי אנשים כבר היו על החופים בקופנגן וקוסמוי מאז ולא קרה כלום לאיש מהם. לפני כמה חודשים גם היו איזה שתי רציחות של תיירים בקוטאו לא עלינו... ולא ביטלנו את הטיול בקוטאו.

יש הרבה סיכונים, ומדי פעם כשחלילה קורה משהו זה מקבל תשומת לב תקשורתית ואז מתמקדים דווקא בסיכון הזה ולא באחרים.

יכולים לקרות המון דברים כשמטיילים, וגם כשנשארים בבית. צריך לנקוט בכל אמצעי הזהירות הסבירים, ולהמשיך לטייל ולהנות, זו דעתי האישיתwink.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון