החופשה הסקוטית שלי
-
החופשה הסקוטית שליעפרה, קמתי בבוקר ומאד שמחתי לראות אותך כאן.

לבחור בית לחופשה הינו אחד הדברים המעניינים בתכנון הטיול, זה לא קל...יש רגעים מתישים ומייאשים, אבל שזה מצליח, כמו במקרה הסקוטי, יש הרגשה של התעלות....
רובי, אם אתה אומר שלא הפסדנו כלום בפורט וויליאם, אז באמת מזל שלא בזבזנו שם זמן יקר...

-
החופשה הסקוטית שליבין שמיים לארץ
יום רביעי:
היום היינו בפעילות שנרשמה כאחד משיאי הטיול.
כבר בארץ ביקש בן המצווה למצוא לו מקום שעושים בו אומגה.
מצאתי את המקום הזה. אלא שהוא מרוחק כשעתיים נסיעה ממקום הלינה שלנו ונמצא לא רחוק מהעיירה אבימור.
יעל, שהייתה בפעילות כמה ימים לפנינו, המליצה עליו בחום והחלטנו ששעתיים נסיעה זה ממש לא נורא כדי להגשים לנער חלום. קבענו תור מראש לקבוצה של שעה אחת וחצי.
הנסיעה לאזור אבימור הייתה מהנה, הדרך קלה ופשוטה, ראינו נופים קצת אחרים מאשר באזור שלנו, כך שממש אין צורך לפחד מנסיעות ארוכות בסקוטלנד.
מדובר במסלול העובר ביער ובו אומגות באורכים שונים מעל העמק. אורך האומגות במצטבר 2 ק"מ.
הפעילות מתקיימת בקבוצה קטנה עם מדריך סקוטי, צעיר נחמד וחתיך....

הן בן המצווה והן אביו שהתלווה לפעילות סיכמו אותה כחוויה נפלאה ומומלצת ביותר.

מתחילים לגלוש: נער ואבא אמיצים ויפים ומדריך סקוטי חתיך

-
החופשה הסקוטית שלימיכל, ממש מתרשם ממזג האוויר הנפלא שהיה לכם.
בפעמים שהיינו בסקוטלנד ירד גשם כמעט כל הטיול. לא ממש הפריע אבל עדיף כמובן בלי.
לגבי המדרחוב בפורט וויליאם - אז תלוי. אם אתם אוהבי קניות אז אולי הפסדתם כי באיזור שבו ביקרתם אין הרבה עיירות קניות. פורט וויליאם אחת מהם. מעבר לכך מדובר במדרחוב נחמד שמתחיל מתחנת הרכבת ממש ליד החניה של סופרמרקט מוריסון וממשיך כ 1 ק"מ לערך. יש חנויות נחמדות, בתי קפה ומסעדות.
בשנת 2008 ביקרנו באיזור אבימור. האומגה זה מקום שלא הכרתי. אבל ממש ליד האומגה (מס' ק"מ לפניי, בין קינגוסי לקינכרייג, יש סוג של פארק ספארי חיות. מאד מיוחד. פארק ספארי -
החופשה הסקוטית שלימיק מיק יקרה

כייף של אחר הצהרים של יום שישי
אני פה על כוס קפה, צללתי לגמרי והשלמתי סוף סוף את מה שהתחלתי לקרוא לפני כמה ימים
כל הכבוד על האשכול המושקע, על ההסברים ועל המידע הרב שאת מספקת
לנוסעים אחריך.

סושי מסתובב??!! אפשר לקחת אותך לסדנת חינוך של בנותיי? שלא נוגעות בזה כי זה נראה להן מוזר
את קאמרה אבסקורה מזמן מזמן סימנתי לי באדינברו , נדלקתי על המקום והנה את רק מחזקת וגם העיר עושה רושם של עיר מאוד לבבי ובכלל סקוטלנד תוספת תאוצה..פסטיבל רחוק נראה גם מדליק לגמרי.
את צדקת צדקת צדקת . הבית הווווווווווווווווווווווווווווו וווווווווווווווווווווורס!!! התמונות של החוף הפרטי, של האגם מהממים וברור לגמרי למה בחרת אותו. המרחקים די ארוכים...אבל הנופים שבדרך מאוד מאזנים את הנתון של המרחק.
הפעילות הזאת בין שמיים לארץ , עכשיו אני כבר לא יודעת ממה אני מתלהבת יותר, מהבית או מזה. זה מדליק מדליק מדליק ועושה חשק מיידי לעשות גם כמו גם חתן בר מצווה אוהב האתגרים .
לא זזה מפה ומחכה שתמשיכי
ג'ני
נשיקות בינתיים
-
החופשה הסקוטית שליג'נקה המקסימה שלי,
איזה יופי שהגעת. אתם מאד מאד תאהבו את סקוטלנד, מעבר לבתים היפים והנופים המהממים, יש בסקוטלנד גם המון טירות ואחוזות עם סיפורי היסטוריה סקוטית שבטח יעניינו את הבנות וגם הרבה אפשרויות למפגשים עם חיות.
אלון, תודה על העדכון לגבי המדרחוב ועל הקישור לספארי. את הקניות שמרנו לאנגליה, כך שכנראה ואכן לא הפסדנו כלום בפורט וויליאם.
-
החופשה הסקוטית שליאחרי האומגה, הגיע לאבא צ'ופר על כך שהצטרף לפעילות ולפיכך נסענו לחנות עתיקות ע-נ-ק-י-ת ליד אינברנס.
חנות העתיקות שוכן בבית כפרי עתיק שהוסב לבית הארחת ובית קפה.
בגינה הגדולה ובמבנים שבחוץ מוצגות העתיקות, מהסוג שע' אוהב - חלודות ומפורזלות....

בשעה שע' בדק כל עתיקה ועתיקה. אנחנו שתינו קפה ושוחחנו ארוכות עם בעלת בית הקפה החביבה. היא זו ששכנעה אותי בהתלבטות לגבי יעד הטיול למחרת.
זה המקום לציין לטובה את הכנסת האורחים הסקוטית. בכל מקום בו ביקרנו, בין אם בית קפה, מסעדה או חנות. מרבית נותני השירות היו לבביים ביותר, פתחו איתנו בשיחה, נתנו טיפים לטיול (אפילו בלי ששאלנו) ותמיד התלהבו מהעובדה שאנחנו מישראל.

-
החופשה הסקוטית שליוואו מיקה, הגעתי אלייך במסגרת מסע ההשלמות ואני מתמוגגת פה.
איזה בית על האגם איזה נופים איזה טיול שונה וכיפי.
התמונה של טירת איילין דונובן אני שומרת בצד ברשותך...רוצה לצייר אותה. פשוט קלאסי.
מה שעצוב שאי אפשר להכניס את סקוטלנד למגירת החלומות, לא מסוגלת לנהוג שם.
-
החופשה הסקוטית שליושאלה טכנית. איך את מצרפת תמונות גדולות בגוף ההודעה?
-
החופשה הסקוטית שליהיי איילת,
אני שמחה שקפצת לביקור בסקוטלנד.
הטירה היא castle stalker ולא איילן דונן, אם כי יש המון דמיון בין השתיים. איילין דונן יותר מרשימה ונמצאת בדרך לאי סקיי. לצערי לא הגענו עד אליה.
לגבי תמונות גדולות: חלק אני מעתיקה מהבלוג שלי וחלק מתמונות שפרסמתי בפייסבוק ואז מדביקה בהודעה. יש גם תוכנה שמאפשרת להדביק תמונות מהמחשב. אבל אינני זוכרת את שמה. בשעתו ליאור פרסם קישור אליה.
-
החופשה הסקוטית שליהיי מיקוש,
אני ממשיכה להתמוגג מהיופי הסקוטי ומהכתיבה המעניינת שלך. אפילו העתיקות של ע' קרצו לי...
איילת
הנה אתר להעתקת תמונות גדולות.
-
החופשה הסקוטית שליתמונות יפיפיות מיכל,עושה רושם שהיה לכם טיול נהדר
וזאת תרומתי הצנועה לפסקול הסקוטי שלך
שיר אהבה שכתב לקבוצתו הסקוטית האהובה רוד סטיוארט
-
החופשה הסקוטית שליואיזה עתיקות רכשתם?
... גם אני כאן מתגעגעת לסקוטלנד

-
החופשה הסקוטית שלימרינה, אני שמחה שאת ממשיכה ללוות אותי ואת העתיקות....
ליאור, תודה רבה על השיר. לא ידעתי שהוא נכתב עבור קבוצה סקוטית.
לט איט, איזה כייף לי שהגעת, ולשאלתך, ע' רכש כל מיני דברים מוזרים כמו מוטות וסל ענק שמאוחר יותר ליוו אותנו ברכב בנסיעתנו לאנגליה (ומשם כבר נשלחו לארץ).
ולכבודכם אני מצרפת שיר של ג'טרו טל, שהסולן שלה הוא ממוצא סקוטי:
-
החופשה הסקוטית שליבדרך חזרה מחנות העתיקות אנחנו נוסעים לאורך לוך נס. הילדים מאד מתלהבים מהמפלצת. הם מתעקשים שנעצור במרכז המבקרים של לוך נס, למרבה הצער הוא סגור. דווקא נראה מקום מעניין.
לוך נס הוא אגם מאד ארוך והנסיעה לאורכו מאד מעניינת, אולי בגלל המפלצת, אולי בגלל הנוף. גם העיירות שלצידו, במיוחד פורט אוגוסטוס, נראות נחמדות. אבל בגלל השעה המתאחרת והדרך הארוכה שעלינו עוד לעבור, אנחנו לא עוצרים בהן.

-
החופשה הסקוטית שליוואוו, הפסקול כאן רק הולך ומשתפר. מיכל מזכיר לך שג'טרו טאל מגיעים לשתי הופעות בארץ בפברואר הקרוב.
אז נתתם לי סיבה להמשיך ולהשביח את הפסקול (הטיול והתמונות של מיכל משובחים עד מאד).
עוד יוצר סקוטי נפלא שהלך מאיתנו לפני שנתיים. אני מתכוון לג'רי רפרטי כמובן.
-
החופשה הסקוטית שליאלון,
איזה כייף זה שרשור עם פסקול ממוצא סקוטי, נכון?
אז לפני שהולכת לישון מצרפת שיר של להקה סקוטית אהובה נוספת (היא כנראה תגיח שוב לביקור בסיפור, בקרוב).
-
החופשה הסקוטית שלישנה טובה!!!!!!!
היום נוסעים לסוף העולם שמאלה.
היעד: רצועת החוף של morar
המטרה: לראות את האוקיינוס האטלנטי.
הדרך מערבה מדהימה, אולי אחת היפות שנסעתי בחיי.
מעבר לתצורות הנוף המרשימות: עמקים צרים ועמוקים, אגמים והרים ירוקים ב50 גוונים של ירוק, הדרך פשוט קסומה ומכושפת ולא פלא שבחרו להסריט בה את הסרט הארי פוטר.
בגלנפינן glenfinnan יש מוניומנט וויאדוקט מפורסמים שם צולמו קטעים מהסרט.
אפשר לראות את שניהם מהכביש ואפשר כמובן גם לעצור על מנת לגשת ולצלם.
אנחנו אפילו זכינו לראות במהלך הנסיעה את רכבת הקיטור המפורסמת חולפת בדיוק בקטע בו המסילה חוצה את הכביש.
אגב, בגלנפינן מתקיימים בכל שנה בשבת הקרובה ל19 באוגוסט משחקי היילנדס שנחשבים לטובים מסוגם. ויש שם מוזיאון נוסטלגי קטן של תחנת הרכבת שמספר את הסיפור של הWest Highland Railway.

תמונה של הויאדוקט והמוניומנט. מתוך האתר של גלנפינן
-
החופשה הסקוטית שליככל שנוסעים יותר ויותר מערבה, מתחילים לראות את הפיורדים (sea lochs) שחורצים את היבשה ואת הצוקים שנשפכים אל הים.
היעד שלנו: חולות הכסף של Camusdarach Beach שם צולם סרט נוסף - גיבור מקומי.
את החוף ניתן לראות כבר מהכביש. כמובן שע' מתבלבל ולא פונה בפנייה שמאלה אל החוף, אנחנו ממשיכים עד מלייג, ממנה כבר לא ניתן להמשיך (למעט במעבורת אל האי סקיי), סבים על פנינו וחוזרים לפנייה הנכונה לחוף.

-
החופשה הסקוטית שליאני מרגישה קצת מגוחכת להשתמש שוב ושוב בסופרלטיבים כמו מדהים, מרשים, מקסים וכד'.
אבל החוף הזה באמת מהמם....
חול לבן לבן, מים בגוון טורקיז, סלעים בצבע שחור-אפור, גבעות ירוקות.
זכינו למזג אוויר חלומי, שמש נעימה ומלטפת.
כמה משפחות אנגליות כבר התמקמו על החוף, אבל בניגוד לישראל, כל אחת שמרה על המרחב הפרטי שלה, ולמרות שכולן אחזו בילדים, החוף היה שקט ונעים.
החיסרון היחיד: המים קפואים.
טוב, למה לדבר כל כך הרבה שיש המון תמונות:

-
החופשה הסקוטית שליועוד כמה תמונות לפני שהולכים לאכול: