מציריך לטירול
-
שלום לכולם,
בשבוע הבא אנחנו טסים לטירול וגרמניה.
נוחתים בציריך ומתחילים לנוע לכיוון טירול. הנחיתה בשעה 8:30 בבוקר. התכנון להגיע לשינה באיזור IMST שבטירול.
האם הגיוני עוד באותו יום לעלות לרכבות הרים ב IMST ולעשות את המסלול של ערוץ רוזנגארטן?
לפי מפות גוגל מדובר בכ- 3 שעות נסיעה.
תודה,
-
מציריך לטירולקשה לענות עד בלתי אפשרי כי זה תלוי משתנים.
1. באיזה שעה מתעוררים לטיסה?
תצליחו לישון במהלך הטיסה, ז"א האם תגיעו רעננים או עייפים?
2. כמה זמן ייקח לכם עד שתצאו משדה התעופה עם נווט מכוון?
להערכתי אם אתם לא רק עם תיקי יד לא תצאו לפני השעה 10:00
נסיעה 3 ש' . הפסקות רענון...אוכל... תגיעו בסביבות 14:00 או יותר מאוחר.
ועוד נעלמים:
האם מגיעים קודם כל לחדר להתרענן ולשים את הציוד?
מה בדיוק בתכנית?
לא בקרתי אבל כאן קראתי שיש מסלול רגלי מאימסט דרך הנקיק אל רכבות ההרים.
על פי דף אחר באתר, אחת משלושת ההפניות הראשונות, רכבות ההרים/הרכבלים מובילים למסלולים אחרים.
והגורם המכריע: איך יהיה מזג האויר?
-
מציריך לטירולאני לוקחת בחשבון שהילדים ישנו במהלך הטיסה (מנסיונות העבר) וכך גם בעלי שינהג. לילדים תיהיה עוד אופציה לישון בדרך.
מקום הלינה הוא כ חצי שעה מIMST כך שהתכנון הוא להחליט לגבי הכניסה לחדר במקום.אכן לפי התכנון שלי נגיע בערך בשעה 14:00 והשאלה האם זה לא מאוחר מידי להתחיל את מסלול הנחל ורכבת ההרים?
וברור שהכל תלוי במזג האויר

-
מציריך לטירולתאורטית אתם יכולים להספיק. המסלולון לוקח משהו כמו שעה -שעה וחצי. השאלה כמה זמן תכננתם לבלות במגלשות וחוץ ממזג האוויר צריך לשים לב ללו"ז, שמשתנה בשבוע הבא. לי זה מרגיש קצת לחוץ.
-
מציריך לטירולמתי באמת תגיעו באמת שלא ברור וגם לא איך יהיה מזג האויר.
על פי הלו"ז שנירית צרפה, אם תגיעו בשעה סבירה תצטרכו להתחיל ב"רכבות ההרים" הן נסגרות ב 17:00 אם בכלל יהיו פתוחות ביום שאתם מגיעים. (14,15,16 לחודש ספט יהיה סגור.)
ברוזנגרטן יש בימי שני הדרכה ב17:30 ז"א שסביר להניח שיהיה שם פתוח אחרי שהמגלשות נסגרות.
לא מצאתי מידע באיזה שעה הסגירה אבל יש כאן כתובת של לשכת מידע
-
מציריך לטירולהקניון פתוח כל עוד המסלול פעיל, בדרך כלל ממאי עד סוף אוקטובר. לא סוגרים אותו.
אישית, ביום הראשון והאחרון (בהנחה שגם המראה מציריך) הייתי מעדיפה לטייל בדרך, אפילו משהו בתוך שוויץ עצמה. את המגלשות ואימסט עצמה-אפשר לעשות באחד מימי הטיול, בנחת ולא כשעייפים.
-
מציריך לטירוללאחר חשיבה נוספת ובעיקר בעקבות הפורום הנפלא הוחלט לא ללכת לאימסט ביום הראשון. אשמח להמלצות של אטרקציות קצרות בדרך לאזור טירול. אופציה נוספת היא קניון לויטאש.
-
מציריך לטירולרחל שלום,
באיזה יום אתם טסים, אם אפשר לשאול?
ראשית, יכול להיות שניפגש.
שנית, שימי לב לימי הפתיחה בתקופה הזאת. באתר האינטרנט של מערכת הרכבלים באימסט כתוב שהרכבל פועל בתקופה הזאת מיום חמישי עד יום שני. על המגלשות כתוב שהן פועלות מדי יום, כך שלא ברור מה בדיוק קורה שם. כדאי להיות ערים לזה. רצוי לבדוק את שעות הפעילות של כל הרכבלים והאטרקציות באזור. אם טרם עשית זאת צפויות לכם הפתעות. הבשורה הטובה היא שלמרות המגבלות הרכבלים באזור אימסט-פיצטל-קאונרטל פעילים. בעמק אוץ יש הרבה שסגורים.
-
מציריך לטירולהי זיוה, אנחנו טסים בלילה שבין חמישי לשישי השבוע. ונוחתים ביום שישי בשמונה ומשהו בבוקר)לא זוכרת במדוייק). החלטנו להקדיש יום טיול לאימסט ולחפש משהו אחר ליום הראשון. אתם גם נוחתים בציריך ומטיילים בטירול?
-
מציריך לטירוללגבי הדרך:
אנחנו באותו כיוון. נתעכב ללילה אחד בדורנבירן. יש שם צמד קניונים: אלפלוך וראפנלוך. לידם נמצא גם מוזיאון רולס-רויס. קראתי שלא כדאי לפתח ציפיות גדולות מדי אבל כתוספת לקניונים זה עשוי להיות חביב (למי שמתעניין, וזה לא כולל אותי). אם יהיה מזג אוויר יפה נעלה להר קארן ונרד ברגל אל האגם שבין שני הקניונים.
כמו שנירית כתבה אפשר להתעכב גם בשוויץ, אולי בסט גאלן. יש לידה פארק בעלי חיים בטבע. גם ליד פלדקירש באוסטריה יש אחד. בדורנבירן יש מוזיאון טבע שהומלץ על ידי מטיילים.
בהמשך הדרך ניתן לטייל בעמק בראנד, אבל לדעתי אם אתם עושים את הנסיעה בפליק אחד אולי לא כדאי לסטות הרבה מהציר הראשי.
בתחילת עמק מונטפון ישנה מגלשת הרים שמטיילים התלהבו ממנה ואמרו שהיא אמנם קצרה מזו שבאימסט אבל מאוד מאתגרת עם הרבה סיבובים.
על חלק מההמלצות והאפשרויות אפשר לקרוא בטיפים ובבלוגים של מחוז פורארלברג. ואם צריך עוד עזרה בקישורים אנסה בערב.
-
מציריך לטירולכן. אנחנו ממש באותו ציר כמוכם, רק בלי ילדים הפעם וגם יוצאים לדרך ביום שלישי הבא.
חשבנו שחסכנו כסף בטיסה נוחה וזולה יחסית לציריך וכל החיסכון הלך על הרכב השכור. יקר אש בשוויץ. אבל לא נורא כי האפשרויות בדרך נהדרות.
-
מציריך לטירולעוד משהו -
אני לא יודעת אם בסוף השבוע של ה-26-27.09 אתם עדיין בטיול. אם כן, יש שוק מלאכות יד במוזיאון הכורים ב-Tarrenz. באופן אישי נראה לי נחמד. חוץ מזה, בשני סופי השבוע, גם הקרוב וגם הבא יש בלי סוף אירועים, פסטיבלי סתיו, פרות ויתר חיות המשק יורדות מההרים, פסטיבלי "תודה" (מעין חג-אסיף) וחגיגות מקומיות של אוקטוברפסט.
איפה אתם לנים?
-
מציריך לטירולזיוה,
עד כמה שאני מבינה מכאן-המגלשות פועלות עד ה13/9 כל יום, אבל מה17/9 עד 26/10 מחמישי עד שני. והם משאירים לעצמם את הזכות לשנות, כך שבכל מקרה מומלץ לבדוק בשטח. מאחלת גם לך טיול נפלא!
רחל, לדרך יש כמה אתרים שאהבתי
*אגם wallen-כל האזור מאד יפה, אגם שלו בין הרים כולל הרבה ברבורים וכפרים יפים.
*appenzel -עיירה שמורה ויפה
*sankt gallen-עיירה קרובה לאגם boden. יש בעיירה מבנים יפים, ספריה מרשימה ומקסימה וגנים בוטאניים.
אם נוסעים לכיוון הזה אפשר לטייל קצת גם על הגדה של האגם.
את ה lunersee הייתי משאירה לטיול מאימסט, אבל אם זה לא מסתדר-בהחלט שווה גם בדרך, אם יש לגם כוח (המסלול קצר וקליל, אבל דורש סטייה מסויימת מהכביש הראשי).
-
מציריך לטירולזיוה, אני בדיוק סוגרת לינה לימים הראשונים ב Oberperfuss אצל אריקה וג'וזף וובר - פנסיון וובר. 4 לילות ואח"כ אנחנו ממשיכים לטייל באזור דרום זלצברוקלנד ובסוף מסיימים ביער השחור.
עושים מסלול ארוך, בניגוד לכל ההמלצות בפורומים

עכשיו אשב ואתחיל לעשות שוב שיעורי בית על הדרך בין ציריך לטירול.
גם אנחנו החלטנו לנחות בציריך בגלל המחיר וכי הטיסות היו נוחות יותר. בסוף כשיחשבתי עלות כוללת של רכב וטיסה יצא כמעט אותו הדבר בין ציריך ומינכן ולכן החלטתי שהיות והטיסות לציריך נוחות יותר ננחת שם.
שוויץ באמת יקרה אש ולכן אנחנו בורחים משם....
אולי באמת עוד נפגש... חופשה נעימה ומקווה שלא יהיה לנו הרבה ימי גשם.
-
מציריך לטירולאם כך, עד שנגיע לטירול אתם כבר מזמן לא תהיו שם. יש לכם את המגלשה בעמק שטובאי. האם את מכירה? יש פסטיבל גדול לרגל ירידת הפרות מההרים ברייט אים אלפבאך ובעוד הרבה מקומות ברחבי טירול. לא כדאי לפספס. המסלול באמת אמביציוזי. מבינה ששקלתם את האפשרויות וכך אתם רוצים.