ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואן

פורום טיולי משפחות
    19
    111
    33659
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kfirk
      kfirk נערך לאחרונה על ידי

אין כמו לחזור לארץ....

IMG_0705.JPG
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • tsvia_fh
        tsvia_fh נערך לאחרונה על ידי

פששש, כל הכבוד.

עקבתי אחרי הטיול שלכם , הספקתם המון.
        יש לי פה חוברת הפעלה מדוייקת לטיול באיסלנד.

בכל טיול יש נפילת מתח כלשהיא, אצלנו זה יוצא בד"כ אחרי כשבוע.
        שבת לדתיים בחול זה ברכה - חייבים לעצור את המירוץ ופשוט להנות מהרגע.

תודה על ההשקעה והפירוט.

צביה

• אוליב י
          אוליב י נערך לאחרונה על ידי

נהדר.

נשמע שנהניתם מאד, וכיף שהדינמיקה המשפחתית התאימה לטיול והטיול התאים לדינמיקה המשפחתית.

והתמונות באמת מרהיבות ועושות חשק וגם התיאורים [לא רואה את זה קורה בעתיד הקרוב, אבל בכל זאת].

כל כמה זמן אתם עושים טיול כזה?

• kfirk

צביה - תודה רבה על הפרגון, ואכן, השבתות בטיולים  יש בהם קסם מיוחד שקשה להסביר.

אוליב - אכן היה לנו טיול מקסים, מגבש, משפחתי עם הרבה חויות נפלאות והמון המון שעות של ביחד לטוב ולרע (לא היה לאן לברוח היה קפוא בחוץblush).

אכן הייתה דינמיקה משפחתית נפלאה (עבודה יומיומית ואפילו שעתית מהרגע שהם נולדים...)  אך אני רוצה לציין שאנו משפחה נורמטיבית לחלוטין שגם אצלינו כמו בכל משפחה היו לעיתים (אם כי נדירות)  חיכוכים ואף הרמות קול בין הילדים ,

הגדולה שלנו שהיא בת 18 שאלה אותי במהלך הטיול: "אמא איך מחנכים משפחה לאהוב טיול קרואנים זה ממש קשה ולא מובן מאילו, ואל תקחו את זה כמובן מאילו שאני מסכימה כך לנסוע איתכם 3 שבועות בתוך קופסת גפרורים ולהיות אחד בתוך השני 24/7, שחברים שלי שמעו על הטיול הזה עם קרואן הם התחרפנו איך אשרוד."

שמחה שהצליח לנו, שמחה שאנו אוהבים את זה ושמחה עוד יותר שהילדים כל פעם מחכים לזה מחדש.

הטיול הקודם שלנו היה בדיוק לפני שנתיים  6 שבועות בקרואן במערב ארהב ושם התחילה אהבתנו לטיולי קרואנים. אנו מטיילים המון המון בארץ, טיולי קמפינג עם לינות שטח (אחד מאהבות הילדים) לכן החיבור ואהבה לקרואן היה מיידי .

בע"ה כבר חושבת וחולמת על הטיול הבא שיהיה ארוך ארוך ארוך....yes

• kfirk

עלויות

אחת השאלות כמו בכל טיול היא כמה עולה טיול לאיסלנד? טיול לאיסלנד הוא טיול מאוד יקר, הכל יקר באיסלנד מלבד אתרי הטבע החופשיים ללא תשלום (מלבד מקום אחד או שנים הכל חינם), לנו הטיול עלה יקר באופן משמעותי בשל כמה סיבות:

1) טיסה עם אלעל מייקרת משמעותית את העלויות, לגבי אלעל זו שריטה שלי..., בלי קשר אנו מאוד אוהבים ומרוצים מהשירות, היחס, ובכלל יש לנו חוויות טיסה מעולות עם אלעל, ונכון הם יקרים מאוד .מבוגר 1200$, ילד 1000$

2) טיול בקרואן הוא טיול יקר, אנו בחרנו באופציה  הזו כיון שאנו אוהבים את הווי וחוית הביחד של הקרואן, דבר נוסף שייקר לנו את הטיול בשתי שבתות שהיינו שכרנו לנו דירות מדהימות, בדרכ שאנו מטיילים בקרואן אנו לא לנים במקומות אחרים אלא רק בקרואן, אך כיוון שהשבתות באיסלנד הם "מצאת החמה עד צאת הנשמה" ולא ידענו מה מזג האויר יהיה גשום או קר , החלטנו שאת השבתות נלון בדירות, לכן בנוסף לשכירות הקרואן שילמנו עוד על 4 לילות בדירות. 

עלות הקרוואן 5850 יורו, בנוסף שילמנו על נהג נוסף, מצעים, תוספת החזרת הקרואן מעבר לשש בערב, ביטוח ביטול השתתפות עצמית כולל שמשות ומראות, סהכ כולל כל הרכיבים הללו עלות הקרואן עלה לנו 6858 יורו.

לגבי לינות בדירות, לינת לילה בדירה ממוצע עלה לנו 1500 שח.

3) אטרקציות – האטרקציות באיסלנד די יקרות אנו עשינו- שיט בסירה אמפיבית, שיטת בזודאיק, אופנועי שלג, סירת סילון, כניסה לבריכות הנפלאות (כולל הלגונה במיואט וויתרנו על הלגונה הכחולה שליד שדה התעופה), ביקרנו באוסף האבנים של פטרה (אגב היה מקסים מקסים!!!), טיול פרטי עם גיפ ללנדמנלאוגר, טיול באוטובס לתורסמוק .

האטרקציות נעות בין 50-110 יורו לאדם.הכניסות לבריכות העירונויות (לא ללגונה הכחולה) מאוד זולות בערך 20 שח לאדם,

לגבי מסעדות - לא השתמשנו בישלנו הכל בעצמנו מטעמי כשרות לכן לא יכולה לחוות דעה, כנל לגבי הלינות.

אורית

• ayeletback
                ayeletback נערך לאחרונה על ידי

עלויות

יש לי רק מילה אחת וואו וואו ושוב פעם וואו
                איזה טיול איזה נופים מדהים
                חייבת לנסוע לשם.

• איריס ס.
                  איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

עלויות

תודה רבה אורית

על הפרוט המושקע של הטיול וגם על פרוט העלויות . אז איסלנד קצת מתרחקת ממני ... באמת מאד יקר. נקווה להגשים פעם 😀

תודה ושנה טובה

איריס

• K.Amit
                    K.Amit נערך לאחרונה על ידי

וואו

קראתי ברצף, בלי הפסקה, בנשימה עצורה. כתבת נפלא וזכיתי להכיר באמצעותך מקום שלא ידעתי עליו כמעט כלום. ואני עוד חשבתי שיהיה קשה להתחרות בנורווגיה. אז חשבתי...

נראה לי שזה הטיול הרציני הבא שלנו. אנחנו זוג (ילדים בוגרים כבר) שאוהבים מאוד טבע, אוהבים לטייל בטבע בכל מזג אוויר (טוב, כמעט...) אבל "מפונקים" בלינות. אני מקווה מאוד שאוכל לתכנן טיול כל כך נפלא כמו שאתם עשיתם, עם המגבלה הזו של לינה במקומות שיתאימו לנו.

תודה רבה על ההשקעה בסיפור הטיול הנהדר.

• 999anaben
                      999anaben נערך לאחרונה על ידי

מעניין ומחכים

לקחתי כמה טיפים לטיול הבא שלי Smile

דנה

pancake04.wix.com/pancake

• vthomeo
                        vthomeo נערך לאחרונה על ידי

עלויות

אורית, איזה טיול!

זה בדיוק, אבל בדיוק הסוג שאני אוהבת. החלק הזה של העולם, הקראוון ( גם אנחנו עשינו טיול קראוון, יער השחור אמנם, וגם אנחנו עושים קמפינגים).

אני מבקשת לציין נקודה אחת, מאד מהותית, בלי טיפה של ביקורת כלפיכם חלילה. רק לטובת הקוראים, שאולי הרעיון קוסם להם ומצית בהם את התשוקה לטיול קראוון-

הקראוון נפלא, הוא מאפשר גמישות וספונטניות, 

אבל!

הנסיעה בקראוון ללא חגורות בטיחות מסוכנת באותה מידה בדיוק כמו נסיעה לא חגורים בכל רכב אחר. 

זאת ועוד, שהמיטות האחוריות צמודות לדופן האחורית של הקראוון, וחס חס וחלילה, אם יתנגש בקראוון מאחורה רכב, שלא לומר רכב כבד, למשל משאית, אז כל מה שמפריד בין אותה משאית לבין הילדים הישנים במיטות זה עובי הפח של הרכב....

• kfirk

עלויות

איילת, איריס, מיאה, דנה ו vthomeo

תודה רבה על הפרגון ושמחה שנהנתם והחכמתם.

אם הצלחנו להעלות את איסלנד שלב אחד למעלה במגירת החלומות "הרווחנו את לחמנו", אם למישהוא מדגדג לטייל באיסלנד אך חושש , הצעתי אל תחששו לכו עם זה, לכו עם לבכם, גם לי היה חששות ורבות (בעיקר לגבי הילדים, איך יהיה? קר/חם?נסיעות ארוכות, נטו נטו טיול טבע, וכו...) וברגע שהגענו לשם כל החששות התפוגגו, היה נפלא ומדהים, ארץ מדהימה ביופיה.

לגבי הנסיעה בקרואן ללא חגורת בטיחות - אכן מסוכן!!! אך לא נעים לי להגיד הנסיעה בקרואן בזמן שהילדים ישנים זה הדבר הכי נפלא שיש, ושמחה ומודה לקבה שהכל עבר בשלום וחזרנו שלמים ובריאים.

גמר חתימה טובה

ושנה טובה

אורית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • 1
                          • 2
                          • 3
                          • 4
                          • 5
                          • 6
                          • 6 / 6
                          • פוסט ראשון