החופשה הסקוטית שלי
-
החופשה הסקוטית שלימיקה
את מארחת נפלאה בחופשה הסקוטית שלכם
שהופכת אותי לצופה אדוקה שמצפה לממש את החלום שאת מגישה פה 
אני כמו ילדה שאוהבת סיפור עם הרבה תמונות של "פה אני רוצה להיות"
התמונות שלך בהחלט עושות לי את זה
ובתוספת התאורים המתלהבים שלך ושל צוות סקוטלנד
ממממ יש לי תחושות בטן טובות למקום הזה
ההרגשה שאת אורחת רצוייה בסקוטלנד ,מוסיפה עוד נקודת חן ,במיוחד אחרי הכנסת האורחים הלבבית בדר' איטליה

סיפור מצויין לפתוח בו חלומות
לשנה חדשה וטובה
-
החופשה הסקוטית שליטובה המקסימה
,אני כל כך שמחה שאת ממשיכה ללוות אותי בסקוטלנד.
מאד התרשמתי לטובה מהכנסת האורחים הסקוטית והלבביות שלהם.
מקווה שיום אחד סקוטלנד תהפוך אצלך מחלום למציאות.
-
החופשה הסקוטית שליים מעורר תיאבון זה ידוע, אז נסענו לעיירה מלייג לאכול דגים.
את האוכל צריך להוריד, אז הלכנו להקיף את אגם מורר. טוב לא ממש להקיף...אבל קצת הוצאנו אנרגיה.
מסתבר שגם לאגם מורר שנחשב לאחד העמוקים בבריטניה, יש מפלצת משלו ששמה מורג.

מחפש את המפלצת
-
החופשה הסקוטית שלייום נעים של שמש, אמצע אוגוסט, שעת אחה"צ מוקדמת ורק אנחנו באגם.
איפה כל התיירים? והסקוטים?
ככה זה שיש אלפי אגמים וחופים, לא צריך להצטופף סביב אגם אחד בלבד.

-
החופשה הסקוטית שלימיקוש,
סקוטלנד שלך יותר ויותר קורצת לי. אוגוסט ואתם לבד באגם? מה צריך יותר מזה? שמחתי לקרוא שהסקוטים קיבלו אתכם בלבביות ובחום. בהחלט מוסיף נקודות לזכותם.
שנה טובה ומתוקה

-
החופשה הסקוטית שליעוקב בשקט ובקנאה לבד בחושך, גם אחרי התמונות בפייס

וממלמל לעצמי הרבה פעמים את המשפט: 'הייתי קופץ לתוך האגם הזה...'
מחכה בסבלנות שסקוטלנד (ואירלנד... ואנגליה...) יתחילו לנהוג בצד ימין של הכביש כמו שאר המדינות הנאורות ותוך שנייה אני שם
-
החופשה הסקוטית שלימיקה שנה טובה
אחרי אינספור ארוחות חג הגענו לשתות ולשפוך שמפניה בסקוטלנד שלך
ואנחנו נהנים מכל רגע.
מהתיאור, מהתמונות ומהחוויות.
הכל נראה כל כך מושלם
תודה על השיתוף...
דרך אגב מזג האוויר נראה סגרירי והייתם בקיץ
מתי התקופה שכדאי לטייל במקום והאם יש מצב שהמים באגמים לא קפואים ?
-
החופשה הסקוטית שלימיקה היקרה,
לא רק שאני חושקת בבית, באגמים ובנופים, אלא גם במזג האוויר הנפלא הזה.
מה כבר ביקשתי???
מוסיפה לפסקול הנהדר (ותודה לאלון עבור בייקר סטריט- ג'רי רפרטי!) את
אני לומקס הסקוטית עם השיר הזה.
אם נשיר, אולי יגיע ....
נילי
-
החופשה הסקוטית שליעפרה ונילי,
איזה כייף שאתן עדיין פה מלוות אותי בסקוטלנד.
השקט והשלווה ומיעוט התיירים/טיילים מאד התאים לנו. לא ראינו אוטובוסים של מטיילים שפורקים עשרות יפנים או אמריקאים וגם לא רואים בסקוטלנד בכלל רעלות ואפילו בישראלים לא נתקלנו, למעט המפגש שלי על יעל בבית הקפה
מה שכן ראינו באזור שלנו זה הרבה מטיילים בודדים או בזוגות שעושים את הטרק של ה west highlands way
-
החופשה הסקוטית שליגיל, איזה כייף לי שחובב אגמים כמוך מבקר כאן.
אם הבן שלי לא העז לזנק למים, סימן שהם היו מאדדדד קרים.
ארז, שמחה לארח פה גם אותך, מזג האוויר נע בין 12 מעלות בימים הקרים ל20 מעלות בימים החמים. בחודשים יוני- אוגוסט הכי מתאים לטייל, הן בגלל שיש אור עד מאוחר והן בשל שיש סיכוי לימים שמשיים, כמו שהיו לנו (חמישה ימים שמשיים ורק יומיים גשומים ועוד יומיים מעוננים אבל יבשים!!!!!)
המים קרים כל השנה ובחורף האגמים קופאים. הבעייה באגמים זה לא רק הקור של המים, אלא גם שבחוץ קריר. בסלובניה נכנסנו ביום חם במיוחד לאגם הקר, אבל החום בחוץ ריכך את הקור.
לדעתי צריך להמציא סטרט אפ של אגם עם מים חמימים בשעה שבחוץ הטמפרטורה נעימה - 25 מעלות.
-
החופשה הסקוטית שלייום שישי - יום אחרון שלנו בבית.
מתלבטת בין שני מסלולי הליכה שהומלצו על ידי אלון:
1. nevis falls הליכה למפלים. מרחק נסיעה 40 דקות.
2. glencoe lochan הליכה סביב אגם הררי. מחרק נסיעה: 10 דקות.
הילדים בקשו, ובצדק, לא להרבות היום בנסיעה. אז העדפנו את האפשרות השנייה.
המסלול נמצא בקצה הכפר גלנקו. יש שילוט. יש חנייה מסודרת ומפה של שלושת המסלולים האפשריים (ביער, סביב האגם וטיפוס לתצפית נוף)
בחרנו במסלול סביב האגם. מדובר במסלול קליל במיוחד, באורך של שעה, סביב אגם מראה שנמצא בתוך יער. מאד יפה ורגוע. הבנים הוסיפו למסלול סביב האגם גם את המסלול שמטפס בהר וצופה על הנוף.

-
החופשה הסקוטית שליאחרי האגם, חשבנו לטייל בכפר גלנקו שנראה כמו כפר דרדסים חמוד.
אלא שהילדים רצו לנצל את היום האחרון בשהייה רגועה בבית ולצד האגם שלנו.
אין בעייה בכלל. החזרנו את שני המתבגרים בשמחה לדירה והלכנו לבילוי זוגי בכפר גלנקו, כולל סיור מעניין במוזיאון לתולדות הכפר.
בשלב מסויים קיבלנו סמס "אנחנו רעבים"., אז עברנו בסופר של גלנקו וגם בסופר שלנו, תיקתקנו ארוחת צהרים ולאחריה, יצאנו שוב, הפעם לבילוי זוגי בבית קפה בגלנקו.
היה יום מאד מוצלח לשני הפלגים של המשפחה.

כפר דרדסים גלנקו

בית הקפה החמוד בגלנקו.
-
החופשה הסקוטית שליאני עוקבת בעניין ובהנאה. נשמע כיף ומעניין ואולי, אולי רלוונטי לנו מתישהו בעתיד...וגם אם לא - התמונות והפסקול מיוחדים ומהנים.
-
החופשה הסקוטית שלימיקוש, עכשיו הגעתי גם לכאן. איזה קסם כפר הדרדסים גלנקו. והבית ליד האגם כזה שיחוק ענק. אצלי יש חסמים נפשיים עם מחירים שכאלה, אבל אין ספק שזה מוסיף המון לחופשה. אין פלא שהילדים רצו להישאר. זאת נראית לי נוסחה נפלאה של טיול משפחתי וזוגי ביחד.
אני חושבת שאוהב את אדינבורו גם אפורה. ובטח אוהב את ההיילנדס, את הנוף, את אווירת סוף העולם ומיעוט התיירים. אנחנו לא כל כך מתחברים לנהיגה ההופכה. אצלנו היא מכשול. אולי אצא לטייל פעם אם נעה או שאעשה שייט תעלות במסלול מעניין באיים הבריטיים.
נראה לי שעוד אקפוץ לבקר כאן ולו רק בשביל פס-הקול הנהדר שטרם השלמתי. גם התמונות וקטעי ההסבר - החבילה כולה - כיף של חופשה ויופי של סיפור.
-
החופשה הסקוטית שליזיוה יקרה,
בלעדייך השרשור לא היה שלם....

סקוטלנד אמנם מדינה יקרה, אבל גם בה אפשר לצמצם עלויות. לא כל הבתים יקרים וכמעט כל אתרי הטבע בחינם וטבע הלוא זה העיקר בה.
מה שבעיקר יקר זה המסעדות. ברגע שמבשלים בבית, חלק גדול מהעלויות מתקזז.
בטוחה שתאהבי את סקוטלנד. יש בה גם הרבה לאומיות עכשווית ושבטיות בעבר והיסטוריה מעניינת שבטוח תתחברי אליה, לגבי הנסיעה ההפוכה, אולי באמת טיול עם נעה או טיול תעלות זה הפתרון.
מקדישה לך תמונה של מפרצוני אוקיינוס בשעת בין ערביים וברקע האיים ההיברדיים הפנימיים.

-
סיכום היילנדסהשבוע בהיילנדס טס במהירות. הגיע יום שבת ועלינו לעזוב את הבית.
זה לא היה קל. בן המצווה לא הסכים לעזוב את החוף וכמעט החלטנו להישאר עוד שבוע..עוד שבוע...עד אחרי החגים....

מכאן אני לא זז ויהי מה.
לסיכום טיולנו בהיילנדס המערביים:
1. המיקום של גלנקו/בלהוליש הוא מצוין. דרכי גישה נוחות. שתי עיירות חמודות שמספקות את כל הנדרש. נופים מטריפים מכל פינה.
2. אזור ההיילנדס המערביים מספק שפע של פעילות ספורטיבית לצד מסלולי טבע לצד פעילות ימית. פחות מתאים לחובבי שופינג או אטרקציות בסגנון לונה-פארק, פארקי חבלים ורכבות הרים (למי שחייב, קמצוץ מהן אפשר למצוא באזור אבימור).
3. החיסרון: המים באגמים ובים קרים....
הנבחרים שלנו:
הבית והאגם זכו במקום הראשון ולאחריהם:
בן המצווה: פעילות האומגה ואופני ההרים
אבא: חנות עתיקות ליד אינברנס
עלמה ואנוכי: חוף הים של האוקיינוס האטלנטי.
אז בנימה אופטימית זו מצרפת לכם עוד כמה תמונות של חופי האטלנטי (ליד העיירה ארסייג):

-
סיכום היילנדסעוד תמונה אחת אחרונה ואופיינית:

וגם שיר פרידה מההיילנדס, התחלתי עם הווטרבויס ואני גם נפרדת מהבית והנופים המכשפים בשיר קסום שלהם:
-
סיכום היילנדסגם אני עדיין כאן השלמתי קריאה. כמה מקסים הטיול שלכם.
כל כך מרהיב ונינוח.
יופי!!
מחכה להמשך
איריס
-
סיכום היילנדסהי מיקה
מצטרפת לכל התגובות החמות -תמונות מהממות !! הצלחת להעביר את האוירה אלינו לפורום !
מקווה להגיע גם מתישהוא...יום אחד
-
סיכום היילנדסמיכל, איזה יופי של טיול. מזכיר נשכחות וגעגועים לסקוטלנד.
והבית על האגם פשוט עושה לי חשק לחזור לגלנקו לשבוע של רביצה עם הנופים המטריפים....
ולגבי הפסקול, רוצה לנצל את הבמה המיוחדת הזו להציג להקה סקוטית מקומית ולא מוכרת בעולם אבל מאד נחשבת ומוכרת בסקוטלנד. הלהקה ממלאת אצטדיונים בהופעות שלה. מנגנת מוסיקה קלטית עם הרבה חמת חלילים בשילוב רוק.
התוודענו אליה בנסיעתנו לסקוטלנד בשנת 2012 והתאהבנו.
שם הלהקה מזכיר שם של להקה מפורסמת אחרת...
ובחרתי את הקטע THE HILLS OF ARGYLL שזה ממש באיזור שבו טיילתם.