טיול ליפן - עזרה במסלול
-
שלום למומחי הפורום,
חוגגת 50 ומקווה להפוך את הטיול ליפן לטיול עם ערך מוסף כלשהו מעבר למראות ולתרבות השונה - אשמח לקבל מכם המלצות לגבי מקומות / סיורים ספציפיים, מדריכים מומלצים וכו
לגבי המסלול - אני כבר כמה ימים מתלבטת וזקוקה לסיוע
אמורים לנחות בטוקיו בתחילת אפריל ולשהות ביפן כשבועיים כשהחזרה מאוסקה .
- ארבעה ימים בטוקיו (כולל טיול יום ל HAKONE )
- טוקיו - KANAZWA
-KANAZWA - SHIRIKAWA GO
- TAKAYAMA
-MATSUMOTO והדרך הקדומה NAKASENDO
- HIROSHIMA
- MIYAJIMA
- HIMAJI CASTLE
- KYOTO- 4 ימים
חוץ מארבעת הימים הראשונים בטוקיו וארבעה אחרונים בקיוטו - אין לי מושג כמה להקדיש לשאר המקומות
בנוסף התוכנית נראית לי צפופה להחריד - על מה הייתם מוותרים ?
איך אוכל למצוא את דרכי ההגעה האופטימליות ממקום למקום
תודה מראש
-
טיול ליפן - עזרה במסלול- ארבעה ימים בטוקיו (כולל טיול יום ל HAKONE )
- טוקיו - KANAZWA (לילה)
-KANAZWA - SHIRIKAWA GO
- TAKAYAMA (שני לילות)
-MATSUMOTO והדרך הקדומה NAKASENDO (לילה)
- HIROSHIMA (שני לילות)
- MIYAJIMA
- HIMAJI CASTLE
- KYOTO- 4 ימים
ס"ה 14 לילות, לטיול הקלאסי.
שיראקאוואה-גו זה על הדרך לטאקאיאמה, עצירה של כשלוש שעות.
לא מכיר את הדרך הקדומה וכמה זמן נדרש לזה, אבל בכל מקרה לא ישאר זמן למצומוטו אלא כתחנת מעבר, מה שלא נורא.
הירושימה - ביקור באתר ביום ההגעה.(צריך לודא שעות פתיחת המוזיאון, כל היתר חופשי) למחרת טיול יום במיאג'ימה וחזרה.
טירת הימאג'י על הדרך לקיוטו.
הזמן בהחלט סביר אם יש רק שבועיים.
-
טיול ליפן - עזרה במסלולרוני,
איך היה לי ברור שאתה תענה - אם היה לך מושג כמה טיולים שלי שודרגו בזכותך ....תודה
שלוש שאלות נוספות :
- על nikko לוותר או כדאי ?
-איך אדע מה דרך ההגעה האופטימלית ממקום למקום - בהנחה שנעשה JR pass לשבועיים ?
- במסלול הקלאסי הזה יש לך המלצות לנקודות חן , מדריכים לסיור ספציפי שכדאי להשתמש בשרותיהם , טיפ שייתן ערכים מוספים לטיול
ושוב תודה ושנה טובה
-
טיול ליפן - עזרה במסלולאת ניקו אפשר להכניס בין טוקיו למצומוטו, אבל אז לשנות את הדרך באלפים לכיוון ההפוך (לסיים בקנאזאוואה) ואז להמשיך להירושימה.
אם יהיה לכם פאס (למה לשבועיים? על פניו, אם בכלל, כדאי רק לשבוע) אז התנועה ברכבות, שאת הזמנים שלהם והמחירים (לצורך חישוב כדאיות הפאס) ניתן למצוא באתר hyperdia. הקטע היחיד באוטובוס יהיה ממצומוטו לטאקאיאמה (או הפוך).
הרבה אינפורמציה מועילה באתר japan juide.
אם יש לכם עדיין זמן - נסו להשיג מקומות בבית שלום.
-
טיול ליפן - עזרה במסלולמזל טוב
צייני את החודש בשנה מכוון שבמועדים שונים הייתי שם דגש או מבטל ביקור במקומות שונים.
-
טיול ליפן - עזרה במסלולהי צפריר. מזמן לא קראנו ממך.
-
טיול ליפן - עזרה במסלולרוני
בדוק באתר 'טיולי משפחות'
רק חזרנו מסינגפור וקוריאה.....
קריאה נעימה
-
טיול ליפן - עזרה במסלול -
טיול ליפן - עזרה במסלולצפריר,
ציינתי בהתחלה - ראשון לאפריל עד ה 15 בתקווה שנראה קצת פריחות דובדבן....
אילו מקומות היית משאיר ואילו מבטל בהתאם ?
תודה
-
טיול ליפן - עזרה במסלולרוני - שוב תודה
הולכת לעבוד על המסלול - מרשה לעצמי ״ להטריד ״ אותך בהמשך
-
טיול ליפן - עזרה במסלול
ARאר13 מה לעשות. 'השטן' נמצא תמיד בפרטים הקטנים.....
לדעתי אין בעייה (מבחינת מז"א) לבקר בכל המקומות שציינת.
המסלול של רוני הגיוני מאוד בעיני. טוקיו-מזרחה-ודרומה. (מסלול הZ)
צורת הטיול שלי ביפן שונה מאוד מהטיול הקלאסי המתגלגל, מכוון שבדרך כלל אני מגיע לתקופה קצרה, שוהה כמה לילות באיזור שבחרתי ויוצא. צורת ההתניידות שלי היא בדרך כלל ברכבות איזוריות (איטיות) או ברכב של מארחים ולכן קשה לי לענות על נושא הפאסס. בכל מקרה, בגלל שהמעברים 'הגדולים' יהיו בשבוע השני, הייתי שוקל פאסס רק לשבוע השני. כדאי לחשב אם ואיך הפאסס חוסך, כי הוא לא מכסה את כל האזורים.
לגבי הפריחה: לדעתי תפגשו בה בתחילה ובצפון. יתכן שתצטרכו פעם לעשות 'שינוי יומי' מטוקיו ו'לקפוץ' צפונה לחצי יום. משהו שלא היה בתכנון המקורי, אבל בהחלט יתכן.
יום נעים
-
טיול ליפן - עזרה במסלולאת זמני ומיקום הפריחה בשנים קודמות את יכולה למצוא בפירוט באתר japan guide וממנו לנסות לתכנן בכללי. את מצב הפריחה בזמן הטיול שלך תלמדי מאותו האתר, רק קרוב יותר ליציאתך ותצטרכי לעשות התאמות. הדבר הכי בעייתי בזה היא הזמנת בתי המלון. לכן בשימוש באתרי ההזמנות השתמשי בזה שמאפשר ביטולים כמעט עד הרגע האחרון. Hotels.com הוא אחד מהם. בעיה שמסבכת - הזמנת לינות בבית שלום. הם מתמלאים חודשים מראש. שינוי תאריך משמעותו ויתור על אופציה זו.
-
טיול ליפן - עזרה במסלולשלום לכם שוב,
-האם ייתכן שבאתר HYPERDIA דרכי ההגעה המומלצות הן רק עד פברואר 2016 ?
-הייתי קצת בהלם שניסיתי לברר על מלונות בתקופה שבה אשהה (תחילת אפריל) - בהרבה מלונות אין מקום - הגיוני ???
אחרי סיוע והכוונה להלן המסלול (הסופי אני מקווה) - נא הערותכם
1-4/4 - טוקיו כולל קפיצה להאקונה
5/4 - טוקיו - ניקו - מצומוטו (לינה במצומוטו)
6/4 - מצומוטו - טקאימה (לינה בטקאימה)
7/4 - טקאימה-שיריקוואה-קאנאזווה (לינה בקאנאזווה)
8/4 - קאנאזווה-הירושימה (לינה בהירושימה)
9/4 - הירושימה - מיאגימה (לינה בהירושימה)
10/4 - הירושימה-הימאגי-קיוטו (לינה בקיוטו)
11-14/4 - קיוטו
ועדיין אני מרגישה "מסלול קלאסי" מידיי - אז אם למשהו מכם יש המלצות שיהפכו את טיול יום ההולדת הזה לקצת יותר - אשמח
תודה מראש
-
טיול ליפן - עזרה במסלוללמטיילים ביפן בפעם הראשונה, המסלול בהחלט נראה לי הגיוני ובר השגה. לא הייתי 'מסתבך' יותר מידי. הארוע הוא חשוב אמנם אבל בהתחשב במועד הטיול ובמגבלת הזמן שלכם, לא הייתי 'משתגע' ומשנה.
אתם תהנו מכל רגע. ה'פלפל' של הטיול יהיה דווקא המפגש עם היפנים. ככל שתצליחו ליצור אתם יותר קשרים (וזה לא קל) תהנו יותר וזה ייחד את הטיול שלכם מ'טיולים יפניים' אחרים.
בתקופת פריחת הדובדבן ביפן תפוסת המלונות היא בשיא. התחילו להזמין כבר היום!
-
טיול ליפן - עזרה במסלוללגבי היפרדיה - השימוש בו הוא יותר לאידיקציה של זמנים, החלפות ומחירים. שימי לב שאי אפשר להזמין כרטיסים דרכו. את הזמנים וההחלפות תקבלי בפרוט כשתזמיני את הכרטיסים בתחנות עצמן. לרוב הייתי מזמין את הכרטיסים להמשך מיד עם ה"נחיתה" בתחנה. מקבלים מעטפה ובה פירוט מלא של ההחלפות והזמנים. מאד מסודר.
אכן אפריל עמוס והמחירים הולכים ועולים.
כמו שאמר צפריר - לטיול ראשון וקצר המסלול ה"קלאסי" עונה על הציפיות. אבל כך זה בכל מדינה בעולם, יוצאים בפעם הראשונה והקצרה למקומות היותר מפורסמים. אתם מאד תהנו.
אבל תמיד אפשר להפוך את הקערה על פיה ולצאת, נניח, לטויל בן שבוע באי הדרומי קיושו או בצפוני - הוקאידו שבעונה שלך עדיין קפוא. הייתי בשניהם בשנה שעברה באפריל מאי ומוכרח לומר שהחוויה מלאה מבחינת הכרות עם יפן והיפנים, נופים והרי געש, ים וכפרים.
-
טיול ליפן - עזרה במסלולהגיוני שהלו"ז יהיה עד פברואר. בדרך כלל במרץ JR, ואולי גם חברות אחרות, עושה שינויים בלו"ז. עד שהיא לא תפרסם את השינויים, עוד לא ניתן לפרסם משהו עדכני. באפריל, לדעתי, צריכה גם להתחיל השינקנסן להאקודטה וגם לזה, סביר להניח, שעוד אין לו"ז רישמי.
המסלול נכון מבחינה גאוגרפית, אך לא מותאם לזמני פריחת הדובדבן. בהתבסס על התאריכים של השנה, שכמובן לא ניתן לחזות מהם לגבי שנה הבאה, את תגיעי לקיוטו אחרי תקופת השיא.
אני לא יודעת אם זה רלוונטי אבל MT YOSHINO הוא מקום מאוד מפורסם לפריחת הדובדבן. זה הר ומכאן עלייה לא פשוטה אבל אפשר להיעזר באוטובוסים.
-
טיול ליפן - עזרה במסלולתודה על הפידבק
מדוע מתאים מבחינה גאוגרפית ולא לפריחת הדובדבן ? דווקא ע"פ ההמלצות בפורום נאמר שע"פ התקדמות הפריחה כדאי להתחיל בטוקיו ולסיים בקיוטו - בהנחה שזו מסגרת התאריכים
איך אפשר יהיה "להתאים" את המסלול קצת כדי שאראה פריחה - בכל אופן זו אחת הסיבות לבחירתנו בתאריך זה
ושוב תודה
-
טיול ליפן - עזרה במסלוללגבי הפריחה לא הייתי סומך על הפורום כי בכל שנה התאריכים שונים. אמנם ברמה של ימים אבלמאת רוצה להגיע בול לשיא. את זה תמצאי ב japan guide ברמת דיוק הולכת וגדלה ככל שי ת קרב הזמן. לכן את צריכה תכנון אלטרנטיבי עם הזמנות כפולות של בתי מלון אותם ניתן לבטל סמוך להגעה. לפריחה במקום מסויים יש טווח זמנים רחב, אבל לשיא יש טווח של שבוע והיום זה מוקדם מדי לכוון.
-
טיול ליפן - עזרה במסלולחברים ,
ככל שאני מנסה לסגור מלונות , הדרכה, טיסות אני מבינה שהתעוררתי מאוחר מידיי
האם ( ובבקשה אל תאמרו שזה ענין אישי) זו תהיה החמצה רצינית לטוס ליפן במאי ואז ל״זכות״ ביפנים ,באתרים ובפחות עומס אבל ללא הפריחה?
זקוקה לפידבק מהיר
תודה
-
טיול ליפן - עזרה במסלולשאלה קשה. זה כמו כל דבר אחר שמחמיצים.
השאלה מה האלטרנטיבות:
- תצאי בעוד שנה עם תכנון יותר מוקדם? לא הייתי מבטל ויודע שלא אגיע ליפן. לא תצאי במקום?
- את יכולה לדחות לספטמבר-אוקטובר לשלכת? ראית שלכת במקומות אחרים - למשל צפון מזרח ארה"ב?
וכו' וכו'.