תכנון טיול
-
אני ובן זוגי (בני 23) מתכננים טיול של חודש וחשבנו על נפאל (שבועיים) ולאחר מכן סין (שלושה שבועות).
מכיוון שסין מאוד גדולה, האם כדאי לתכנן את הטיול בעזרת חברה מקצועית? אם כן, איזו?
בנוסף, מה כדאי לתכנן מהארץ ומה כדאי להשאיר לחו"ל? (לדוגמא, האם כדאי לקנות את כרטיסי הטיסה לטיסות הפנימיות מהארץ או מסין?)
תודה רבה
-
תכנון טיוללפחות בסין, לפרק זמן כזה כדאי לתכנן כמה שיותר מראש.
ולחודש לדעתי, כבר כדאי לוותר על נפאל ולהשקיע הכל בסין.
-
תכנון טיולתודה. וכדאי להיות בדרום סין או שווה להגיע גם לאזור בייג'ין?
בנוסף - מה העלות של הטיול לחודש? (לא כולל טיסות, אבל כן כולל לינה ברמה סבירה וכולל מחייה, אוכל ונסיעות בתוך סין).
-
תכנון טיול700-1000 דולר זה סביר, תלוי בנסיעות, בהגדרה שלכם לרמה סבירה בלינה, וכמה תעיזו על אוכל סיני (אוכל סיני "אמיתי" יהיה יותר זול).
בקשר לבייג'ינג, זאת לגמרי בחירה שלכם. אבל, אם זאת תהיה הפעם היחידה שלכם בסין, ואם יש לכם חשק למקום תרבותי/הסטורי חשוב אז ממליץ שכן (הרי אם תייר ישאל אותך אם לבקר בירושליים תגידי לו לא?).
כשתחשבו על מסלול, תעשו רשימה של אתרים/ערים/איזורים שתרצו לבקר, וגם תדרגו אותם עם רמת החשיבות שלהם מבחינתכם. זה יקל לכם על לבחור על איזה אתרים לוותר, ואיזה להשאיר בתוכניות (מכל סיבה שהיא- מסגרת הזמן, או גיאוגרפיה).
אם בייג'ינג מספיק חשובה לכם, תוכלו לבנות מסלול שכולל גם אותה.
-
תכנון טיולמסכים עם תומר שלא כדאי לשלב את שתי המדינות באותו החודש.
הייתי מספר פעמים בסין ותמיד דרך העבודה אבל ראיתי לא מעט מביגינג והחומה, שנגחאי שנזן והונג קונג ויש הרבה מה לראות וזה מאוד יפה אבל אולי בגלל שאני עובד עם סינים אני פחות נמשך היום לחלונות הראווה של סין. אני מבין שיש פארקים מדהימים ואזורים פחות עירונים שיכולים להיות יותר מעניינים עבורי אבל אני מניח שעדיף לעשות את זה בטיול נינוח וממצה בסין שאני מעריך שיקח יותר מחודש.
בנפאל אם אתם אוהבים טרקים אפשר למצות את הזמן הקצר ללא טיסות פנימיות ולראות לא מעט בחודש. מצד שני אם לא מתאים לכם טרק של כשבועיים לפחות אז אולי שווה לכם לבקר ביקור קצר בבעתיד
החלטות טובות לכם
-
תכנון טיוללילה ממוצא בסין עלה לנו לפני שנה בערך 100-200 יואן מחוץ לבייג'ינג בהוסטלים פשוטים אבל נחמדים בחדר פרטי עם שירותים. בבייג'ינג זה עולה לפחות פי 2 ובשנגחאי אפילו יותר. בייג'ינג מאוד מומלצת בעיני ובדרום סין יאנגשו כיפית וxingping מהממת (נסיעה קצרה מיאנגשו). קחו בחשבון שצריך טיסה פנימית מגווילין (העיר הגדולה ליד יאנגשו) לבייג'ינג.