החופשה הסקוטית שלי
-
לב אמיץמיקה,
איזה סיפור הזוי!!!
שאלה אופרטיבית- אם יש הפרשים בעלויות הדירות, מי משלם אותן?
האורח? בעל הדירה שפישל? בוקינג?
-
לב אמיץאיריס ונילי,
חן חן על הליווי הצמוד, אני מבינה שאתן לומדות את החומר....

מעז יצא מתוק
זה הביטוי ההולם את סופה של פרשת 'הדירה השרופה'.
הצימר הלא ידוע התגלה כאחוזה המשתרעת על שטח ענק (כולל יער ואגם) של זוג מאד נחמד, אשר הבין ללבנו והקצה לנו את אחת מדירות האירוח, שלמעשה מיועדות לזוג, אבל הצטופפנו בה ארבעתנו.

הדירה שלנו מימין
העיצוב של הדירה קצת מיושן וגם התחזוקה לא מי יודע מה (בלילה התגרדנו כולנו משערות של כלבים) וכפי שכבר ציינתי היה קצת צפוף.
אבל האווירה הייתה מאד אותנטית והמארחים מאד נחמדים.
החיסרון המרכזי: אין קליטת ווי-פי, למעט בנקודה מסויימת אחת. שני הילדים לקחו קשה מאד את היעדר החמצן והיו עסוקים לאתר ברחבי האחוזה את נקודת הג'י של הווי-פי..

ג'אנקי של ווי-פי מתחבר לעולם
-
לב אמיץ -
לב אמיץהחצר של האחוזה, זה כבר סיפור אחר לגמרי. גינה ענקית מטופחת כיאה לאחוזה בריטית, שבילי הליכה שמובילים לנחל ומפל קטנטן, מדשאה רחבת ידיים והמון חיות:
עיזים, חזירים, סוסים, חמורים, אווזים, תרנגולות, כלבים וחתול.

מי שבעיקר התלהב מהחיות הייתה אני. הבכור עוד הסכים לעשות איתי טיול לפגוש את העיזים, בתנאי שאח"כ אעזור לו למצוא את הווי-פי.

ע' היה עסוק בעיקר בלקנא איך "הסקוטים האלו חיים כל כך טוב ויש להם אחוזה מקורית מהמאה ה19" איזה מזל שהחפצים שם לא היו למכירה....

-
לב אמיץאת צודקת זה באמת סיפור הזוי.
כשחזרנו לארץ בדקתי במיילים שלי ראיתי שבוקינג שלחו לי מייל, יומיים לפני הגעתנו ובו הם מיידעים אותי שהדירה נשרפה ולכן הם מבטלים את השהות שלנו בה ללא קנס. (באמת תודה רבה...)
הם כתבו שבמידה ונמצא דירה יותר יקרה שנשמור את הקבלות ונשלח להם והם יחזירו לנו כסף על ההפרש.
הדירה באחוזה הייתה בדיוק במחיר של הדירה שנשרפה כך שלא ניצלנו את הצעתם הנדיבה. ייתכן ואם הייתי רואה את המייל לפני כן, הייתי מתאמצת ומחפשת מקום לינה אחר יקר יותר (היו כמה ששמתי עליהם עין באזור).
לא נורא, בסופו של דבר זו הייתה חוויה שנזכור ושתיכנס לקלאסיקות המשפחתיות שלנו....
-
לב אמיץמיקה, בהחלט סיפור הזוי ומלחיץ!!!
אין ספק שזה היה "תרגיל" של בעלי הדירה.
מס' תובנות שלמדתי מכך:
בבריטניה יש יתרון לבצע הזמנה לא דרך בוקינג אלא ישירות מבעלי הדירות וזאת מאחר ומשלמים מקדמה ואת כל התשלום על הלינה חודש וחצי מראש כך שלא תיתכן הזמנה כפולה.
אם באמת הדירה נשרפה אז אין מה לעשות.
תובנה שנייה - אני מקפיד בכל הטיולים לקחת איתי את המחשב הנייד וללון בדירות עם WIFI וכך בערב אני עוקב אחרי מיילים.
חוץ מזה אני גם עושה חבילת גלישה ואז אני מקבל את המיילים כמו בארץ מיידית. -
לב אמיץמיקוש דארלינג!
קודם כל נהניתי ביותר מהשיר של פול מקרתני אהובנו

על סיפור הדירה כבר שמעתי וקראתי ושוב שמעתי - וזה פשוט לא יאומן!!
כל הכבוד לך על התושייה, תפקוד ברגעי לחץ והעיקר שהסוף טוב באחוזה המקסימה.
ואני חייבת לומר שהנופים של האוקיאנוס האטלנטי מזכירים את הדרך האטלנטית בנורווגיה
(כי אני יודעת שאלון קורא גם...!). מ-ה-מ-ם!!ממשיכה לקרוא ולהתענג

שירלי
-
לב אמיץבאמת סיפור הזוי.
אני מנסה לדמיין את עצמנו בסיטואציה הזו - לא הולך...
אבל באמת אנחנו בדרך כלל עושים הזמנות ישירות מול בעלי הדירה. ותמיד לוקחים את הטלפונים של כל מקומות הלינה - מדפיסים את ההזמנות - ומתקשרים יומיים מראש לוודא שהם מחכים לנו, וגם מתאמים בערך שעה.
-
לב אמיץאיזה סיפור עם הדירה! כזה עוד לא היה לנו. ובאופן אישי, צימר חלופי עם שערות של כלבים גם לא היה בא בחשבון מבחינתנו. מזל שאצלכם זה הולך ויפה שנהנתם מאוד במקום החלופי.
כמה עולה סים לגלישה בסקוטלנד? ברוב העולם את יכולה לקנות סים בערך בחמישים שקלים עם יותר מג'יגה גלישה ואז הילדים מחוברים לחמצן שלהם בלי חסדי הוויפי.
-
לב אמיץאלון, שירלי, אוליב ואלעד, איזה כייף שהצטרפתם אלי לאחוזה הכפרית.
דווקא העדפתי להזמין את הדירה דרך בוקינג כי לאחרונה היו הרבה מקרים של רמאויות בדירות, בעיקר באנגליה, משכירים השכירו דירות לא קיימות ואילו דרך בוקינג, לא צריך לשלם הכל מראש, אפשר לבטל ואפשר לקבל את הכסף חזרה במידה ושילמתם מקדמה והמשכיר לא עומד בהתחייבות שלו. כמו במקרה שלנו.
לטעמי בעלי הדירה ו/או בוקניג היו צריכים לשריין לי מראש דירה חלופית באותה רמה ואיזור עד ליום הגעתי ולקחת את הסיכון שלא ארצה את הדירה החלופית ואעדיף לחפש משהו חלופי בעצמי.
אבל כאמור, מכיוון שמעז יצא מתוק, לא באתי לבוקינג בטענות עם שובי ארצה, ורק בקשתי מהם שידאגו שבעלי הדירה יחזירו את המקדמה.
לגבי הסים לגלישה - מכיוון שאיכשהו כל המלונות/דירות היו אמורים להיות עם ווי-פי לא דאגנו לסים עם גלישה.
לא בדקתי מיילים על בסיס יומיומי כי לא נח לי לקרוא מיילים בטלפון (אני מקבלת עשרות מיילים ביום שרובם שטויות).
אבל למדתי לקח ובטיול הבא כנראה ואבדוק מיילים כל יום.

-
לב אמיץלאחר ארוחת ערב מאולתרת וצפופה במטבחון שלנו, ישבתי לתכנן את היום למחרת.
בשל התיקול לא הכנתי, מן הסתם, שיעורי בית על האזור בו אנחנו נמצאים ובנוסף אין ווי-פי שיאפשר לי להתחבר למקורות הידע.
אז הלכתי על שיטות של פעם וכל הערב עלעלתי בברושורים הרבים שהיו בדירה. תחביב ישן שלי שנזנח עם הופעת המדיה האלקטרונית.
גיליתי עובדה מעניינת על העמק בו שוכנת האחוזה. מסתבר שהוא עמק חשוב ביותר שנחשב לערש התרבות הסקוטית, יש בו ממצאים מלפני 5000 שנה ולשם הגיעו הגאלים לראשונה מאירלנד והקימו את מה שלימים יהפוך לממלכת סקוטלנד.
בסיור בעמק אפשר לראות מעגלי אבנים, שרידים של מקדשים ועוד, ששימשו לטקסים דרואידים והמלכת מלכים. יש גם מוזיאון היסטורי מפורסם.
הצעתי לילדים לערוך טיול אל הפרהיסטוריה הסקוטית אך הם הביטו בי בבוז.
"רוצים לדהור על סוס/לשוט בקייק/לרכב על אופניים" הם מחו בקול.
חזרתי לברושורים שלי וגיליתי שהמקום הכי קרוב להשכיר סוס/קייק/אופניים או כל חיה אחרת הוא בכפר טרבט tarbet שנמצא, מרחק חצי שעה נסיעה, בחצי האי קינטייר.
זוכרים מה יש בקינטייר?
ועד שנזכר הנה קצת תמונות של מעגלי אבנים עתיקות ואנרגטיות מהעמק:
ballymeanoch-stones התמונה מכאן

Temple Wood התמונה מכאן
-
לב אמיץמיכל, נחרדתי מהסיפור שלך על הדירה השרופה, סיפור שהזכיר לי "הברזה" של בעלת צימר בכפר ברביזון שליד פריז לפני מספר שנים...
רציתי להדגיש את העצה של אוליב, שסיפרה שהיא נוהגת להתקשר לבעל הצימר זמן קצר לפני ההגעה המתוכננת על מנת לתאם ציפיות בנוגע ללו"ז וכו'... כך נהגתי אני בזמנו עם אותה גברת צרפתייה (אם כי יצרתי איתה קשר עוד מישראל, סמוך לטיסה, ולא יומיים לפני שהגענו - זה היה הלילה האחרון שלנו לפני החזרה לישראל), וזה מה שהציל את המצב: אצלה הבית לא נשרף, היא פשוט "שכחה" אותנו - גם לדעתי מסיבות כלכליות פשוטות - וכל כך כעסתי והתחננתי שהיא עשתה מאמצים ואיתרה לנו עוד כשהיינו בארץ מקום חלופי נחמד מאד בכפר ליד.
בכל אופן, משהסתיים בטוב אצלכם - לא נורא.
נחמדה סקוטלנד שלכם.
גמר חתימה טובה!
-
לב אמיץרוצה להבהיר - לא התכוונתי שאנחנו לא מזמינים דרך בוקינג - זה מאד נוח להזמין דרכם וגם בטוח יותר.
הדגש שלי היה על יצירת קשר לפחות יום ועדיף יומיים לפני ההגעה בפועל - קשר טלפוני כדי לוודא שבאמת יש לאן להגיע, שמחכים לנו, שאין בעיות [אפילו דברים פשוטים כמו בעל בית שהתאשפז פתאום או מת לו הורה וכאלה, יכולים לגרום לבעלי דירות וצימרים להבריז או לשכוח, גם בלי להיות רמאים].
-
לב אמיץאורנה ואוליב,
תודה על התגובות.
אנחנו למדנו לקח בטיול הזה ולהבא באמת נוודא כמה ימים מראש מול בעלי הדירות שאכן זוכרים אותנו.
ושוב, בסופו של דבר הכל יצא לטובה...

גמר חתימה טובה לשתיכן!
-
לב אמיץמיקה, אכן מקווה שלמדתם לקח... (יש לי משום מה פלאשבק לצימר בוולס ליד באת'. מזכיר לך משהו?)....
אל תדאגי אני לא עוקב אחרייך, פשוט לאחרונה התחלתי לקרוא סיכומי טיול לקוטסוולדס ובינהם את שלכם (ובעקבות קריאת הטיול שלכם, של אוסי ושל איריס ס. נראה לי שאולי תתקבל בקרוב החלטה לגבי הקיץ הבא...).
שירלי היקרה, האמת במהלך המעקב שלי אחרי הטיול המדהים שלכם בנורבגיה בדקתי בגוגל מפס והבחנתי שבסה"כ סקוטלנד ונורבגיה בקו רוחב די דומה ולכן לא מן הנמנע שהנוף דומה. למרות זאת מהתמונות שלך ההתרשמות שנורבגיה היא הרבה יותר דרמטית!!! -
לב אמיץמיכל היקרה,
את הרי יודעת כמה אני אוהב את סיפורי הטיול שלכם, וכמה אני אוהב את הכתיבה הכל כך נהדרת הזאת שלך עם הדגנון האופייני לך - שמאפשרת לנו לחוש כאילו אנחנו שם איתכם.
והנה - הפעם - את שוברת את השיאים של עצמך עם סקוטלנד המהממת הזאת, עם הבית המופלא הזה, עם הנופים עוצרי הנשימה ומעוררי ההשתאות - והכל כל כך יפה וכל כך נכון - שאפילו דירה 'שרופה' אחת ובעליה (בפולניה היו אומרים - שיוציאו את הכסף על תרופות - אבל ערב יום כיפור ולא נחמיר עד כדי כך) - לא יכולים לפגום בהנאה הצרופה הזאת.
אין ספק שבעקבות הסיפורים של כולכם - רובי, אלון, ציקי - ועכשיו זה שלך - סקוטלנד כל כך כל כך קורצת.....
אני מודה שגם אני מחוששי הנסיעה מצד שמאל, אז אם נעה כאן או עופרה - אולי תפרטו קצת על טיול הבוטיק הזה (אפשר כמובן גם בפרטי)?
ואחרון - אלפי ברכות לבר המצווה!!
גמר חתימה טובה,
שמוליק
-
לב אמיץשמוליק,
כמה כייף שבאת להתארח בשרשורי הצנוע...

המון המון תודה על המחמאות, סקוטלנד באמת יוצאת דופן ביופי, בעוצמה ובמיוחדות שלה.
היתרון הגדול שלה על מדינות בסגנון הנופי שלה (נורבגיה, איסלנד, צפון אמריקה) שהיא מאפשרת בקלות טיול כוכב מבלי להרגיש שפספסת משהו.
שנהיה בשלים לטיול מתגלגל נראה לי שנעתיק משירלי את הטיול שלה....
ולגבי הדירה - בהתחלה חשבתי לתבוע את מארגנת הטיול שלא בדקה מיילים בזמן, אבל מכיוון שהצימר החדש היה הפתעה נעימה החלטתי שאין לי קייס..

אלון,
אתה בהחלט צודק, בכל טיול אנחנו לומדים לקח חדש. בטיול לקוטסוולדס, לא היינו מצויידים בטלפונים חכמים, אבל הלקח שלמדנו הוא להגיע לצימר עד השעה שבע בערב או להודיע על איחור. הפעם הגענו מוקדם, אבל זה לא עזר...בפעם הבאה, כאמור, אבדוק מיילים על בסיס יומיומי.
-
קינטיירזו הסיבה הראשונה בזכותה הגענו לקינטייר.
וזו הסיבה השנייה:

-
קינטיירהתחלנו עם הצטיידות בסופר המקומי בעיירה עם השם הבלתי ניתן להיגוי lochgillphead. משם, נסיעה לאורך האגם עד לכפר הדייגים הציורי טרבט.
שאלנו בלשכת התיירות האם יש בסביבה מקום לשכור אופניים? קייק? סוס?
הפקידה טענה שאין.
יצאנו החוצה ועל לוח המודעות ראינו פרסומים להשכרת אופנים וקייקים...אז מסתבר שיש ולא תמיד צריך להאמין למה שמספרים לכם בלשכת התיירות.
הבעייה שהיום יום ראשון ואו שהם לא עובדים או שדווקא הם עובדים ולכן לא ענו לנו לטלפון.
בקיצור, נשאר לנו רק הסוס.
ביציאה מטרבט ראינו חוות סוסים, אבל כל הסוסים כבר היו תפוסים.
בהחלטה מהירה חזרנו לתוכנית המקורית, לנסוע עד לחוף הגולשים (חצי שעה נסיעה), לבדוק אם יש גלים ואם ניתן לשכור גלשן וחליפה.

כפר דייגים ציורי
-
קינטיירבדרך עצרנו לפיקניק על שפת האוקיינוס. נוף של ים, סלעים, שמים כחולים...מי צריך יותר מזה.

הנוף של הפיקניק