המלצות לטיול בותיקן
-
קראתי המון ובכל מקום על תורי הענק בותיקן, (ואנחנו נשהה ברומא בחג).
בביקור הקודם ברומא נרשמנו לסיור עם מדריך ממש ליד הותיקן. הסיור גם היה עם המון מידע וגם חסך את התורים והוביל אותנו בין האגפים עד לקפלה הסיסטנית.
היות ונשהה ברומא בתקופת פסחא, אודה להמלצות לעניין הותיקן.
אפשר לסמוך שוב על טיול על מדריך שמקצר תורים? או שיש להירשם מהארץ?
תודה
-
המלצות לטיול בותיקןניתן לרכוש כרטיסים מראש דרך האתר שלהם ברשת ואז זה חוסך את התורים.
20 יורו לאדם ( ללא הדרכה)
-
המלצות לטיול בותיקןהאם הכרטיס שנירכש ב 20יורו באיטרנט "לותיקן" הוא טוב למוזיאונים שבתוך מיתחם הותיקן ?
-
המלצות לטיול בותיקןהכרטיס נותן כניסה למוזאונים ויש הרבה לראות.
לא כולל כניסה לסן פטרוס שזה עוד 7 יורו.
חזרתי עכשיו משם וחובה, מדגיש חובה!! לקנות כרטיס באינטרנט (שעולה 4 יורו יותר) שמאפשר דילוג על התורים בכניסה. אני מעריך ועכשיו לא שיא העונה שעמדו בתור מעל 1000 איש ואני לא מגזים.
התמונה שאני מצרף רק מראה קצת מהתור...
-
המלצות לטיול בותיקןהכי טוב להגיע לותיקן בשעות הבוקר המאוחרות 1030 -1100 אז כמעט ואין תורים
-
המלצות לטיול בותיקןשבנו מרומא לפני כשבוע.
הזמנו סיור בגני הותיקן (נחמד,מי שאוהב גנים לא מומלץ בתקופת החורף) שכלל הדרכה בגנים שהיתה מעניינת מאוד , תצפיות יפות על הקתדרלה והעיר וגם כניסה למוזאונים של הותיקן (ללא הדרכה). מהקפלה הסיסטינית בעקרון חוזרים חזרה לכניסה של המוזיאונים ומשם צריך ללכת לכיכר ולעמוד בתור לקתדרלה אבל! יש מעבר ישיר , ללא תור, מהקפלה לקתדרלת סנט פטרוס וכמובן ללא תשלום.
הוא מיועד לקבוצות אבל אנחנו עברנו כזוג ואיש לא שאל או עיכב אותנו. המעבר נמצא בפינה הימנית הרחוקה מהכניסה לקפלה הסיסטינית.
יורדים מדרגות והופס אתם בשביל לקתדרלה מסתכלים בחיוך על כל התור הענק.
הרישום לסיור הזה חוסך כמובן גם את התור למוזאונים שבשעה 11:00 היה ענקקקקקקק!
חובה לפחות לרכוש כרטיסים מראש . לנו עלה הסיור 32 יורו לאדם כלומר תוספת של 14 יורו למחיר הכרטיס למוזיאונים.
-
המלצות לטיול בותיקןמצטרף לשאלה... כבר אי אפשר להזמין סיורים מודרכים מטעם הוותיקן (כי זה מוגבל לשבוע מראש) - אז האם כדאי להזמין כניסה ללא סיור דרך האתר שלהם, או להגיע מוקדם ולנסות ללכת לאחת מסוכנויות הטיולים שיש להם מדריכים פרטיים וככה לעקוף את התור?
ומה המחירים בגדול שהם גובים?
-
המלצות לטיול בותיקןיכולה להעיד מנסיוני לפני כ4 שנים בסוף דצמבר (קריסטמס, גם נחשבת תקופה עמוסה). הגענו מוקדם,כשעה לפני פתיחת השערים וכמעט לא היה תור.לא הזמנו כרטיסים מראש והכי חשוב שגם כאשר נכנסו היינו כמעט לבד, תענוג במיוחד בחדרי רפאל ובקפלה הסיסטנית שלא היינו עם ים של אנשים. בהצלחה
-
המלצות לטיול בותיקןאני מציין שוב , ניתן להזמין טיול מודרך באתר של הותיקן.
תראו את התמונה שג'מוס ואני צירפנו ותבינו אולי יותר טוב מה זה תור.....(אגב, בהמשך יש את אותו אורך של תור רק זה אחרי הפינה ולא רואים)
לא לקחת צ'אנס, להזמין רק מהאתר.
-
המלצות לטיול בותיקןניתן להזמין אבל ראש שבוע מראש!
אז לשבוע הבא זה לא רלוונטי, האם אפשר פשוט להגיע לשם ולהצטרף לסיור?