סיוע בתכנון טיול בסין
-
אהלן, אנחנו כעת בסין. תכננו לטייל בסיצואן וביונאן, ואולם לא הצלחתי להסתגל אפילו לגבהים של 2000 מטר ולכן אנחנו מחפשים אלטרנטיבה. נותר לנו חודש לטייל. אנחנו כרגע נמצאים בדרום יונאן. נשמח לקבל בהקדם המלצות לטיול בן חודש בסין באזורים כפריים עם הרבה טבע או תרבות ייחודית, נמוכים ככל האפשר ובכל אופן לא מעל 2000 מטר.
תודה רבה

-
סיוע בתכנון טיול בסיןסעו לגוויג'ואו ולמערב חונאן - קרוב יחסית למקום שאתם נמצאים, ההרים לא גבוהים מאוד, והנופים מטריפים.
-
סיוע בתכנון טיול בסיןהיי. תודה על התגובה. ניקח בחשבון. הכוונה בגוויג'ואו היא לאזור המזרחי (הכפרים בסביבת קאילי) או לאסור אחר? תוכל/י לפרט גם לגבי מערב חונאן?
שוב תודה
-
סיוע בתכנון טיול בסיןלאו דווקא - כל גוויג'ואו - דוווקא המערב, ובמיוחד צפון-מערב, זה האזור שהכי אהבתי שם. אתה יכול בשקט לטייל במחוז הזה לבדו חודש וחצי. בדוק קצת באינטרנט על מקומות כמו Chishui, Xingyi, Bije, אזור Anshun, סביב Guiyang הבירה, Zhenyuan ואזור Tongren ו-Fanjing Shan בצפון מזרח המחוז. כל זה נוסף למוכר יותר בדרום מזרח.
בחונאן - הרצועה שמשמורת Zhangjiajie ודרומה עד הגבול עם Guangxi - מלא מקומות מעניינים.
-
סיוע בתכנון טיול בסיןאני לא מי ששאל אבל גיגלתי את רוב השמות שכתבת פה והתעלפתי. מה זה היופי הזה? ואו גדול. יש לי בתוכניות חזרה לסין ממש בעוד שנה.. עוד הרבה זמן אבל אני מהמתכננים למרחקים ארוכים.. אני צריכה לחפור על המקומות האלה. (כמובן אני לא עוסקת בתכנון ממשי עכשיו, אבל צוברת רעיונות).
אני אשמח לדעת, כמה הם מתוירים? כמה קל או קשה להגיע אליהם באופן עצמאי?
-
סיוע בתכנון טיול בסיןעוד לא הייתי בכולם, אבל לא סתם זה בינתיים המחוז האהוב עליי בסין.
לשאלתך, על סמך שני טיולים במחוז - אחד מצפון מזרח לכיוון דרום מערב ועוד אחד מצפון מערב עד לדרום מזרח - מבחינת קושי של טיול/נגישות/כמות מטיילים, המחוז נחלק לשני חלקים עיקריים - החלק הדרום מזרחי (סביב Kaili), עם כפרי המיעוטים, מטויל יחסית, נגיש מאזור גווילין וערוך לקבל מערביים (נותני שירותים דוברי אנגלית וכד'). יתר המחוז, בעיקר הפינות הצפון-מזרחית (נגישה מצפון מערב חונאן או מדרום מזרח צ'ונגצ'ינג, שני אזורים נידחים למדי) או הצפון-מערבית (נגיש בצורה סבירה מאזור צ'נגדו ודרום מזרח סצ'ואן) הרבה פחות מטויל ולא מורגל בכלל במטיילים זרים (בזמנו לא ראיתי זר אחד לרפואה במשך 4 שבועות, מרגע שעזבתי את צ'ונגצ'ינג עד שהגעתי ל-Kaili). אזור Xingyi, בדרום מערב, קרוב יחסית ליונאן ונגיש בצורה סבירה מקונמינג. באזור הבירה Guiyang, תצטרכי לעבור בכל טיול במחוז הזה, וזה רווח נקי לדעתי, כי זו אחת הערים הכי מדליקות בסין.
אבל, צריך גם לזכור שטיילתי שם בזמן שתשתית התחבורה היתה די מחורבנת והדברים השתנו בצורה דרסטית. אני מציץ עכשיו במפה ורואה שנבנו כבישי אגרה מהירים לאורכו ולרוחבו של המחוז וזה בטוח שיפר את הנגישות וקיצר משמעותית את המרחקים. לא מזמן אפילו קראתי שנפתח קו רכבת מהירה משנגחאי לגווי-יאנג שקיצר את הנסיעה ל-9 שעות בלבד, שזה די מדהים, במיוחד בהתחשב בכך שעד לא מזמן זו היתה נסיעה שלקחה כמעט 40 שעות.
-
סיוע בתכנון טיול בסיןתודה רבה!
(שלחתי לך מסר..)