דרום ספרד- אנדלוסיה
-
שלום

אשמח לעזרה..
מתכננות טיול של קרוב לשבועים באנדלוסיה..
ויש לנו כמה התלבטויות..
התוכנית שלנו היא לנחות במדריד ומשם לקחת רכבת לסיבליה.
ביום הראשון לטיול, שזה יוצא יום שלישי- אנו מתכננות לטייל מעט בסיביליה ולשכור רכב
ביום הרביעי אנחנו מתכננות להיות בקדיס
ביום החמישי אנחנו נהיה בפארק Parque Natural Los Alcornocales לטיול יום. אשמח לשמוח על מסלולים לא קשים מידי..
ביום השישי אנחנו מגיעות לגיברלטר ונשארות שם לשבת.
ביום ראשון- תכננו לקחת מעבורת לcueta, שהיא מובלעת ספרדית באפריקה. האם מישהו היה שם? האם נחמד שם?
ביום שני אנחנו מתכננות להיות ברונדה ובכפרים הלבנים הנוספים באזור
ביום שלישי חשבנו לטייל לאורך החוף הדרומי- בעיירות כמו מרוואלה...אשמח לשמוע על כפרים יפים..
ביום רביעי, נמשיך לאוך החוף ונלך למערות Cuevas de nerja
ביום חמישי- נלך לטיול יום בסיירה נוודה- אשמח לשמוע על מסלולים יפים ולא קשים מידי
ביום שישי- אנחנו נוסעות לאלמברה וגרנדה ומשם ניסע לשבת במלגה.
בראשון- חזרה למדריד ברכבת..
אשמח לרעיונות לכפרים יפים ומעניינים בדרך ועל המסלול באופן כללי..
כמו כן,אשמח לשמוע על קורדובה והאם לדעתכם חייבים להיות שם

-
דרום ספרד- אנדלוסיה"משולש הזהב" של אנדלוסיה זה הערים קורדובה, סביליה וגרנדה. לבוא לשם לשבועיים ולוותר על קורדובה (במיוחד על אתר המסקיטה) זה בעיניי סוג של החמצה. מקומות נוספים שהייתי מנסה לשלב הם העיירה חרז (מולדת יין השרי הספרדי), העיירה ארקוס דה לה פרונטרה והפרק הלאומי גרסלמה שבינה לבין רונדה. כמו כן האזור של "אוקיינוס הזיתים" שבמזרח אנדלוסיה שבמרכזו הערים אוביידה (העיר הרנסנסית ביותר בספרד והרקע לספרו הנפלא של מולינה "הפרש הפולני") וחאאן שווה גם כן הצצה והייתי מקצר בתכנית את הקטע של הקוסטה דל סול (החוף הדרומי) כדי להגיע לשם ואולי לעלות לסיירה קסורלה (יש שם פאראדור יפה גבוה בהרים שכדאי ללון בו לילה אחד). בקוסטה דל סול כדאי לבקר במיחאס היפה. באזור הסיירה נבדה הקטע היפה בעיניי הוא של מה שנקרא "נקיק הפוקירה" עם העיירות פמפנרה, בוביון וקפילרה (אפשר לקרוא את הספר הנחמד "נוסע על לימונים" של כריס סטיוארט כהכנה לאזור זה). בקטע הדרומי ביותר שמתוכנן אצלכם כולל גיברלטר והגיחה המוצעת לאפריקה לא היינו, כך שאין לי על זה דעה. תבדקו על מפה מה מכל זה אתם יכולים לשלב בתכנית שלכם.
-
דרום ספרד- אנדלוסיהמה שאמר משה.א נכון. אולי אתן יכולות לנסוע ברכבת ממדריד לקורדובה, ללון שם ולמחרת בצהרים לנסוע ברכבת לסביליה. ממליצה בחום על שני לילות בסביליה.(אנחנו היינו שם יום וחצי והייתי שמחה אם היה לי יום נוסף).
לדעתי אתן רצות קצת מהר מדי. הדרכים שם ארוכות ואיטיות. לוקח זמן.
קחו לכן את הזמן ליהנות ממקומות מיוחדים יותר. אני הייתי מוותרת על המעבר לצפון אפריקה, וממה ששמעתי גם על גיברלטר. כמו כן מוותרת על החוף לטובת אתרים בפנים (בסביבות רונדה וכד'). רונדה נראית לי מקום נהדר להעביר בו שבת. תראו אם מסתדר לכם.
מצרפת את סיפור הטיול שלנו. אולי תוכלי לקבל רעיונות
-
דרום ספרד- אנדלוסיהמשה וריקי- תודה על התגובות!! אני רואה שאני צריכה לעשות עוד הרבה שיעורי בית..
ריקי- קראתי את היומן מסע שלך בשקיקה!! נראה מדהים!
משה- המסלול שעשית בסיירה נוואדה היה רגלי או ברכב?
-
דרום ספרד- אנדלוסיהברכב, עם ירידה וטיול ברגל בעיירות עצמן.
-
דרום ספרד- אנדלוסיהמצרף סיפור הטיול שלנו מאוקטובר 2014.
סביליה - לטעמי יום אחד מלא מספיק. דרך אגב, המלונות בעיר יקרים.
קורדובה - לטעמי חצי יום מספיק.
גראנדה - לטעמי יום אחד מספיק.
מלגה - אין הרבה מה לעשות בעיר. עדיף מלון בעיירה סמוכה ואם אפשר קרובה לים.
גירבלטר - חצי יום מספיק. אולי עדיף לעשות שבת בעיר גדולה כמו סביליה (אני לא אדם דתי).
מדריד - קחו לפחות 3 ימים במדריד.
שבת שלום וחג סוכות שמח.
-
דרום ספרד- אנדלוסיהתודה על התשובות!

במלגה וגיברלטר יש קהילות יהודיות ולכן אנחנו נמצאים בהן בשבתות..
לגבי מדריד- היינו שנה שעברה במשך שבוע שלם וביקרנו גם בטולדו וסגוביה היפיפיות!
אני מנסה לשלב את קורדובה במסלול וזה לא קל... יש לנו אפשרות בראשון בבוקר (הטיסה שלנו חזור היא ב11 בלילה ממדריד..) יש אפשרות לנסוע ממלגה לקורדובה ברכבת (שעה) ומשם לנסוע ברכבת למדריד.. מתלבטת אם זה הגיוני בכלל. בעיה נוספת היא שאנחנו נהיה עם מזוודות- מישהו יודע אם יש אפשרות להפקיד מזוודות בתחנת הרכבת בקורדובה?
-
דרום ספרד- אנדלוסיהתשקלו גם את האפשרות לשכור את הרכב במדריד ולהחזיר אותו במדריד. זה מה שאנחנו עשינו כשנסענו לאנדלוסיה ולמרות שהמרחק נראה מרתיע, זה לא היה נורא כל כך וחסך כאב ראש. האוטוסטרדה לדרום מצוינת ויש גם היכן לעצור בדרך ולהתרענן קצת. כל אחד ושיקוליו, כמובן, אבל זאת בהחלט אפשרות.