יום אחד בפריז
-
שלום,
יש לאח שלי יום שלם - מבוקר ועד ערב בפריז. פעם ראשונה.
אמנם הייתי בפריז לפני מספר שנים (אמממ 15 בערך..) אבל אני לא ממש זוכר.
יש למישהו רעיון ליום טיול מלא, קלאסי .
תודה רבה
-
יום אחד בפריזשכחתי לציין את מה שאני הייתי שואל

הבחור אוהב גנים, מוזיאונים, מונומנטים גדולים (מי אמר אייפל.. לא חובה לעלות).
בקיצור תרגישו חופשיים
שבת שלום
-
יום אחד בפריזההצעה שלי - להתחיל בנוטרדם ובלה שאפל, להסתובב קצת באיל דה לה סיטה ואיל סן לואי. משם, לאורך הסיין ו/או הרובע הלטיני עד למוזיאון אורסיי (או לובר, אם הוא יותר בעניין של עתיקות), אם הוא ממש אוהב מוזיאונים של אמנות הייתי נכנסת גם לאורנז׳רי, משם לקונקורד ולאורך השאנז אליזה עד שער הניצחון. אפשר גם להפוך את הסדר. אוכל - איפשהו ברובע הלטיני, ואם יש מצרכים לפיקניק אז אפשר בגני טולרי.
-
יום אחד בפריזבהמשך למה ששקד כתבה
הייתי הופכת את הסדר
מנומנטים לא חשוב האווירה, ואפשר גם בבוקר המנומנם
מאידך להגיע לרובע הלטיני או סן ג'רמן עדיף לפנות ערב.
שאלה בסיסית- האם הוא לן בפריז? לילה לפני? לילה אחרי?או שמדובר על קונקשיין שהוא בין טיסות- כי נקודת המוצא והסיום, מול שעות היממה חשובות לניצול אפקטיבי של הטיול בעיר.
-
יום אחד בפריזתודה רבה על תשובותיכם.
הבחור מגיע בערב שלפני לפריז. אולי יהיה לו גם זמן בערב (לאן כדאי ללכת) לצאת קצת מהמלון.
לאחר מכן ישן בעיר וטס בלילה (23:00 משארל דה גול)
-
יום אחד בפריזתודה רבה
ואם יש גם קצת זמן למסעדה / איזור נחמד בערב שלפני?
מונמרט?
הרובע הלטיני?
-
יום אחד בפריזכלומר ביום של פריז יש לו ב2300 טיסה
כלומר ב20.00 הוא אמור להיות בCDG
מכאן אין לו ממש ערב.
את הערב הראשון כדאי לנצל באזור המלון, אם אפשרי או מקום שהנגישות אליו נוחה ממקום הלינה שלו.
אם הייתי צריכה להעדיף, ומדובר על שעות ערב- לילה, באזור הלטיני וסן ג'רמן או במארה יש (גם) לא מעט מסעדות אפשריות , בהנחה שהבחור גם ירצה לאכול משהו.
-
יום אחד בפריזתודה רבה
-
יום אחד בפריזלאח שלי, ולכולם שלום,
ראשית, תודה רבה על העזרה והעצות!
אני אגיע לפריז בלילה בסביבות השעה 22:00, ולכן לא נראה לי שאספיק משהו חוץ מלהגיע למלון (כ-2.5 ק"מ ממארה או מגני טווילרי).
למחרת, אוכל לטייל עד השעה 20:00. לאחר מכן, צריך להגיע למלון ולשדה התעופה (שעת המראה 00:00)
מתוך כך, הנה המסלול שבניתי מתוך ההמלצות שלכם:
שער הניצחון, הליכה לאורך השאנז אליזה, עד לכיכר קונקורד, גני טווילרי, כנסיית נוטרה דאם ולה שאפל, סיור באיל דה לה סיטה, הגעה לרובע הלטיני ו/או סן ג'רמן.
לפי גוגל, מדובר על מסלול הליכה של כ-10 ק"מ מנקודה לנקודה.
האם זה סביר? האם סביר לתכנן את כל היום כמסלול הליכה? האם כדאי/שווה להוסיף הגעה למגדל אייפל בסיום היום?
-
יום אחד בפריזאיפה המלון?
2.5 ק"מ מ.... מכסה בערך חצי מפריז

נקודת המוצא שלך-והסיום היא המלון- ובהתאם לכך גם סדר ההליכה.
-
יום אחד בפריזיונית,
חזרתי לפני יומיים מהטיול ורציתי להודות לך על העזרה בתכנון.
הספקתי כמעט כל מה שתכננתי... יש מספיק גם לפעמים הבאות

דרך אגב, ישנתי במארה...
על מנת לסייע לאחרים, צרפתי את המסלול שעשיתי לטיפים.
-
יום אחד בפריזאני הייתי מתחילה מהלובר וגני טוליירי, אח"כ כיכר הקונקורד, ומשם לאורך השאנז אליזה עד לשער הנצחון. משער הנצחון אפשר ללכת למוזיאון האינווליד או להיכנס למטרו ולנסוע עד לאייפל.