החופשה הסקוטית שלי
-
סיכוםשבת שלום,
קניליה, אני שמחה שאהבת את הבחירה של קוקטו טווינס לפסקול שלי. השיר שהמלצת אכן מיוחד ואני אצרף אותו גם כאן.
איילת, תודה רבה על התגובה. אני ממשיכה לעקוב בהתלהבות אחר השרשור שלך.
טל, איזה תגובה מקסימה, ריגשת אותי! מאד אשמח אם תבואי לסדנה, בעיקר אם תעשי אלבום מהטיול הנפלא בפירנאים, אולי בזכותך גם אנחנו ניסע לשם.
-
סיכוםמיקוש חברתי המקסימה,
הענקת לנו קריאה מהנה, מלווה בפס-קול משובח על טיול נפלא בסקוטלנד היפהפייה.
מה אומר ומה אגיד?
שעשית לי חשק לנסוע לשם גם?
שהנופים האלה נכנסים ללב, ואני מבינה למה?
שהתמונות מהממות?
שהילדים מתוקים (אפילו שלפעמים מעצבנים. אז מה. זו חלק מעסקת החבילה של טיול עם הילדים.)?
שאת יודעת לבחור בתים, בתי מלון וגם אם יש התקלה, את יוצאת ממנה כמו גדולה?אז את כל אלה כתבתי ועוד - ביום מן הימים אני אעשה "העתק-הדבק" לטיול שלכם.
וגם לנו יש בבית דיסק של תאומי קוקטו.
לא ידעתי שהם סקוטים...אני ממליצה לך ולכל הקוראים ללכת לסרט "החופשה הסקוטית שלי" - מאד ממחיש את הסיפור שלך
סרט נהדר!תודה מיקוש על השיתוף המקסים.

נשיקות,
שירלי
-
סיכוםמיקוש יקרה שלי!

הגעתי, קראתי ויש לי רק שתי מילים לומר לך:
ת-ע-נ-ו-ג!!!
ת-ו-ד-ה!!!
איזה כייף של טיול שהיה לכם. איזה כייף לקרוא אותך. איזה כייף של פסקול. איזה יופי של תמונות!
עפרה
נ.ב.
אני חושבת שאת צריכה לפתוח בלוג תלונה על הדירה שנשרפה

-
סיכוםעפרהל'ה ושירלוש,
תודה רבה חברותי היקרות שליוויתן אותי לאורך כל הטיול (גם במהלכו וגם כאן בפורום).
אהבתי את תגובותיכן המשעשעות....

מקווה עבור שתיכן שתגשימו גם את חלום סקוטלנד.

-
גרנד פינאלהמכירים את זה שהסרט נגמר ועולים הקרדיטים, כולם כבר קמים ויוצאים מהאולם ואז פתאום יש עוד קטע קטן לסרט, סוג של אפילוג, פיספסוסים או סתם הפינאלה של הפינאלה?
אז זה מה שיקרה גם בסיפור שלי. ואני מצרפת שני רמזים לבאות:
-
גרנד פינאלהארבע וחצי נסיעה לערך יש בין נקודת הלינה שתוכננה במערב סקוטלנד לשדה התעופה במנצ'סטר.
תיאורטית יכולנו בקלות לעשות זאת ביום נהיגה אחד, אבל העדפנו לפצל.
בתכנון המקורי היה יום לינה באזור האגמים.
אלא שזמן מה לפני הטיול גילה ע' כי בדיוק בימים הללו מתקיים בלינקולן יריד העתיקות האהוב עליו, בו בילה בשנה שעברה.
הוא ביקש לשנות את המסלול על מנת שיוכל להיות נוכח לפחות יום אחד בשוק.
בהתחלה התנגדתי. הנסיעה ללינקולן מאריכה את הנסיעה מסקוטלנד בעוד שעתיים.
אבל ע' התחנן, ביקש, ניג'ס, נדנד עד שנשברתי ונכנעתי.
האמת, הסכמתי, לא בגלל שאני כזו אישה טובה, אלא מכיוון שגיליתי שהשוק שוכן לא רחוק מהעיר יורק בה רציתי לבקר (בזכותה של ג'ני).
אז במקום לינה באגמים, סידרתי לנו יומיים לינה באחוזה כפרית, על הדרך בין לידס ליורק, ממנה קל להגיע גם ללינקולן.
הדרך התארכה והתארכה, עצרנו לארוחת ערב בעיירה פנרית'. למדנו את הלקח מהדירה הקודמת והודענו למארחים שלנו באחוזה כי נאחר.
הם הרגיעו אותנו שאפשר להגיע עד 11 וברבע ל11, לא דקה קודם, התייצבנו באחוזה., מותשים לאחר הדרך הארוכה.

בתמונה אופניים סרוגות בעיירה פנרית'
-
גרנד פינאלה

זו האחוזה בה לנו, אבל לפני שאתם מתלהבים, אמנם הדקור החיצוני מרשים ויש לאחוזה גנים ושטחים ציבוריים רחבי ידים, אבל החדרים לא יותר מסבירים.
יום שלישי
היום הכי גשום בטיול.
ע' קם בשש בבוקר ונסע להתרטב ביריד העתיקות שלו.
אנחנו קמנו בניחותא, ראינו שבחוץ מבול והחלטנו לקחת מונית לקניון טריניטי בלידס.
קניון מאד יפה, במרכזו חנות ענקית וכמעט ריקה מקונים של פרימרק.
הרבה מסעדות ובתי קפה, מתחם אוכל מעוצב מקסים ובו המון סוגים של אוכל רחוב אותנטי (ויאטנמי, הודי, קריבי, מלזי, איטלקי ועוד.)
למרות שחופש גם באנגליה, הקניון רגוע ונעים להסתובבות (נאלצתי עם שובי ארצה "לבלות" כמה שעות בקניון רעננה, כולל מתחם האוכל שבו ובו נאמר שהמצב שם מ-מ-ש לא הזכיר את הקניון באנגליה
)הגשם לא הפסיק לרדת, כך שלמרות שמבעד לחלונות לידס נראית עיר מעניינת, בילינו עד הערב בתוך הקניון (החנויות פתוחות עד שמונה והמסעדות עד עשר).
ע' היה אמור לאסוף אותנו בשבע והגיע רק בתשע, אז פיצינו את עצמנו בכל מיני רכישות....

מנת אוכל ויאטנמית
לכבוד הגשם שידע מתי ועל מי לרדת, מצרפת שיר מתאים של להקה סקוטית בשם טראויס
-
גרנד פינאלהמיקה יקרה,
היום בפעם הראשונה ובסטרייק אחד
קראתי מההתחלה ועד הלום.
הכתיבה שלך מיוחדת ועושה הרבה הרבה נעים
והתמונות מדהימות.
סקוטלנד היא היעד הראשון שאני ואשתי ביקרנו בו יחדיו כעשרה ימים
לאחר הצבא כשעוד היינו חברים בשנת 93 והצלחת להפעיל כמה
תאים רדומים שצרובים היטב בזכרון ולהעלות בי הרבה צמרמורות.
המון תודה על השיתוף ועל כל הסיפור היפהפה
מחכה לפינאלה
-
גרנד פינאלהברי, איזו תגובה מרגשת!!!!! שמחה שהסיפור שלי עורר את זכרונותיך.
אז הנה הפינאלה של הטיול - העיר יורק.
את יורק סימנתי כבר לפני שנתיים בעקבות המלצותיה של ג'ני.
שמרנו אותה ליום האחרון ולא התאכזבנו.
ממליצה להקדיש לה יומיים. אנחנו שהינו בה רק 8 שעות ולא הספקנו כל מה שרצינו.
עיקר הטיול בה מתרכז בחלק שבתוך החומות, מעבר לנהר.
עיקר הבילוי בה מתרכז בשיטוט בסמטאות העתיקות וברחובות הקטנים עמוסי חנויות ובתי תה מלאי אווירה.
העיר משומרת להפליא בעלת סגנון וינטג' מדליק.
משום מה יש בה ריכוז מאד גדול של 'חנויות מתוקות':

-
גרנד פינאלההרבה חנויות עתיקות ווינטג':

בתי קפה מפורסמים (בקפה של בטי היה תור ענקי, אז ישבנו אצל חברתה, וואלרי):

וגם קתדרלה אחת גדולה ומרשימה:

ומבצר עגול באמצע העיר

-
גרנד פינאלהאיזה גראנד פינאלה מדהים!! כל הכבוד!!
גם אנחנו עשינו גיחה קצרה ביורק בקיץ שעבר ומאד אהבנו.
בקיץ הבא אנחנו מפנטזים על שבוע בקוטסוולדס ומעניינת אותי ההשוואה בין יורק לבאת'. אשמח לתובנות שלך.
איזה כיף להיזכר ביורק....הקתדרלה, רחוב השמפלס העתיק שנשמר כמו שהוא, בתי הקפה והמדרחובים, המגדל בכניסה לעיר העתיקה... -
גרנד פינאלהאלון, איזה כייף אדיר שגם ביורק אתה מלווה אותי!!!!!
יורק זה באמת גרנד פינאלה לטיול מקסים. אני משתדלת שהיום האחרון בטיולים יהיה מוצלח, כדי לסיים את הטיול עם טעם טוב. זה לא תמיד מצליח...הפעם זה הצליח בגדול!
באת' ויורק הן מאותה משפחה. שתי ערים שכייף מאד להסתובב בהן, מלאות חנויות, גם חנויות רשת וגם מיוחדות, הרבה בתי קפה, מסעדות ואווירה צעירה.
היום שלנו בבאת' היה אחד השווים בטיול לקוטסוולדס.
סמטה קטנה וציורית בבאת'
ומכיוון שהייתה פה הרמה להנחתה, אז אין לי כל ברירה אלא לצרף את השיר הזה:
-
גרנד פינאלהמיקה
עונג חג אמיתי - והממתק הפרחוני "חנויות מתוקות" ... זה בדיוק פינאלה בשבילי ..רשמתי לפני לסיים בטעם מתוק של יורק (אני כבר התאהבתי בה )
תודה על כל הכייף שהרגשתי בחופשה איתכם
טובה
נ.ב כיוון שיש לשתינו מסורת מבודפשט ... בימים אלו שאת כותבת ומציגה את עטיפת האלבום שהפכה לאייקון ,לפני 46 שנה( 26/9/69 במאה הקודמת מי היה מאמין) יצא ABBEY ROAD האלבום האחרון שהקליטו הביטלס -אחד הבולטים והמשפיעים .
-
גרנד פינאלהעשינו פאשלה קטנה עם החנייה.
חנינו צמוד לחומות, קרוב מאד לשער הכניסה לעיר. שמנו מטבעות עד השעה ארבע וחצי כדי שנספיק להגיע גם למוזיאון הרכבות שנסגר בשש.
הגענו מתנשפים לחנייה ברבע לחמש, למזלנו לא היה דו"ח. המרחק בין החנייה של העיר לחנייה של המוזיאון, שאמורה להיות חינמית, חמש דקות. אבל בגלל הפקקים בעיר לקח לנו חצי שעה וגם הגענו בטעות לחנייה שעולה 9 פאונד.
מסקנה: לא היינו צריכים להזיז את הרכב, אלא ללכת ברגל למוזיאון.
המוזיאון מדהים, מרתק, מרשים, מעניין ועוד שפע סופרלטיבים.
כולנו חובבי רכבות וכל אחד ואחד מאיתנו מצא במוזיאון את החלקים שהוא התחבר אליהם.
חבל שהייתה לנו רק חצי שעה במתחם הראשי ועוד שעה במתחם הנוסף שנסגר בשבע, אחרת היינו מבלים במקום יום שלם!!!!!
אז אם אתם מגיעים ליורק - אל תפספסו את מוזיאון הרכבות (הכניסה אליו, אגב, חינם).

-
גרנד פינאלההיי מיקה,
עדיין פה קוראת כל מילה. אוהבת מאוד את הבחירות המוזיקליות שלך וגם מקומות האוכל והשוטטות.
רק שתדעי הבן הטינאייג'ר שלי הציץ לבית היפהפה על האגם ונפגע, עכשיו הוא דורש סקוטלנד. זאת אחרי שכמה שנים הוא כבר לא רוצה טיולי טבע. את הבעל החצי סקוטי לא היה קשה לשכנע לעשות טיול שורשים והוא רוצה להראות לבן שלנו בדיוק איפה סבתא טוטו (טרודה השם האמתי, הוא לא יכול היה לבטא את שמה כתינוק) ספאנק דה בוטום (נתנה לו מכה בטוסיק כי הוא רץ לאגם). היא היתה סבתא מדהימה ואהובה אבל הסיפור רץ במשפחה המון ומאז אותו מקרה קראו לה סבתא טוטו.
תודה רבה על הזמן, על הכתיבה הקולחת האינפורמטיבית והכנה.
חג שמייח!!!!!
כמי.
-
גרנד פינאלהטובה, את מאד תאהבי את יורק. ממש תפורה עליך.
תודה רבה לך שליווית אותי לארוך הסיפור ונתת לי חיזוקים ברגעי משבר....

כמי, נראה לי שכל הסימנים מראים שסקוטלנד זה היעד הבא שלכם, גם ההתלהבות של הבן וגם טיול שורשים. תודה גם לך על הליווי הצמוד.

אחרי מוזיאון הרכבות חזרנו לרכב ושוב העברנו אותו חנייה, הפעם לרחוב בעיר העתיקה עצמה ויצאנו לארוחת ערב במסעדה מדליקה בשם קוסמוס.
בשמונה וחצי בערב התחלנו את המסע לכיוון המלון שלנו בשדה התעופה במנצ'סטר*, עצובים על כך שהטיול נגמר.
* מנצ'סטר - בעשרים השנה בין סוף שנות השבעים לסוף שנות התשעים יצאו מהעיר להקות רוק מאד מפורסמות, ואני מנצלת את הבמה לקליפ כמעט אחרון:
נראה אם תצליחו לזהות שמות של שתי ערים בהם חלפנו במהלך הטיול הזה.
-
יורק והיהודיםלא רוצה לחרב שמחות אבל בקשר למגדל העגול בכניסה לעיר העתיקה של יורק כדאי שנעצור שניה ונקדיש כמה מילים.
במגדל הזה נערך הפוגרום הגדול של יהודי יורק במאה ה-12. תושבי יורק קיבצו בו את יהודי העיר ושרפו אותם כשהם בפנים.
אתם יכולים לקרוא על זה כאן.
מסתבר שגם האנגלים המנומסים יכולים להתפרע.
סליחה על ההפרעה אבל פשוט כדאי שנדע מה אנחנו מצלמים...
כמה שזכור לי אין שם שלט או משהו שמספר על הפוגרום. גם אני גיליתי על העניין כשחזרתי הביתה.
-
יורק והיהודיםלט איט,
ג'ני, סיפרה על ההיסטוריה של המגדל בשרשור שלה דאז, אז באנו מוכנים מראש, וסיפרתי לילדים מה קרה שם. אין באמת שום שלט או מידע על הנושא לצד המגדל.
בלי כל קשר למגדל, חוץ מהקשר לשרשור של ג'ני, ביורק יש את מסלול החתולים בו צריך למצוא פסלים של חתולים שנמצאים על בתים ברחבי העיר. אנחנו מצאנו רק אחד ואת גלריית החתולים המפורסמת.
-
מנצ'סטרבעשר בלילה לערך הגענו למלון שלנו בשדה התעופה במנצ'סטר.
שוב חזרנו לפרמייר אין האהוב, הפעם באגף הצפוני, החדש יותר. כך שאם אתם לנים ליד השדה במנצ'סטר תבחרו בnorth lane
יתרון 1 לטיסה ממנצ'סטר: הטיסה יוצאת ב12:30. מאפשר לקום בניחותא, לאכול ארוחת בוקר, להחזיר את הרכב בנחת ולהגיע לשדה.
יתרון 2: שדה קטן, הכל מתקתק מהר. כולם רגועים ונחמדים. אפילו אנשי הבידוק הבטחוני שמגלים בתיק העלייה למטוס של ע' כל מיני ברזלים חשודים....
יתרון 3: על אף שזה שדה קטן, הדיוטי פרי גדול ועשיר בחנויות מגניבות. אפילו קנינו שם מזכרות....וסנדוויצ'ים למטוס.
יתרון 4: אין הרבה ישראלים במטוס. רב הנוסעים משפחות של יהודים בריטים מנומסים. הייתה טיסה נעימה ושקטה.
זהו. תם הטקס. תמו אירועי הבר מצווה לילד זה..
את הפסקול אחתום עם עוד שיר של להקה מפורסמת ממנצ'סטר:
-
עוד 6 עמודים...היי מיקה,
קראתי ת'התחלה ו... יש מצב שאמשיך
ת'אמת, מפחד לקרא, אחרי זה גם ארצה להצטרף לטיול הסקוטי של נעה... ממש בא לי אבל...
זמן?!ארנון