טיול ספונטני באירופה
-
שלום,
אני בן 20, לי ולשניים-שלושה חברים התפנה קצת זמן בשבוע הבא ובשבוע שאחריו (מיום שלישי, 6.10, שמונה ימים או קצת יותר).
אנחנו מאוד רוצים להצליח לארגן טיול ספונטני באירופה. אנחנו מחפשים יעד בו עוד אפשר לטייל בהרים בתחילת-אמצע אוקטובר, אם יש דבר כזה. האם יש אזורים שבהם גם ניתן לעשות טרקים קצרים (3-4 ימים)?
אנחנו מחפשים בעיקר יעדים זולים. האם תוכלו להמליץ? תודה רבה.
-
טיול ספונטני באירופהאולי בולגריה - הרי רילה.
-
טיול ספונטני באירופהתודה, אבדוק. שכחתי לציין שאנחנו מעדיפים לחסוך ולא לשכור רכב- איך התחבורה הציבורית שם?
-
טיול ספונטני באירופהכוונתך דווקא למסלולים? אולי תיסע לאלפים? (צרפת, שווייץ, איטליה)
מה דעתך על מקומות טבע, כמו היער השחור (חבל אלזס, צרפת - גרמניה).
קח בחשבון שהרבה פעמים תחבורה ציבורית עדיפה על רכב מצד החיסכון בכסף, אבל מאידך זה לוקח הרבה יותר זמן וגם פחות נוח וגמיש!!!
תהנה.
-
טיול ספונטני באירופהאני זוכר כמה פעמים שלקחתי רכבת, ועשיתי חשבון מסוים של הזמן שזה לוקח, ואפילו נתתי עוד זמן ליתר ביטחון, ולמעשה - זה לא התקרב אפילו למה שחישבתי!!
אתה יודע איך זה עובד... אתה מגיע לתחנת רכבת, ובדיוק התברר לך שאתה צריך להוציא עוד כסף מהכספומט, והרכבת מגיעה עוד 3 דקות, אז אתה רץ ומוציא כסף, ורץ חזרה ומגלה שפספסת את הרכבת... והרכבת הבאה מגיעה עוד חצי שעה... ובסוף אתה מגיע ליעד המבוקש, ושם לב שהמקום נסגר בעוד חצי שעה וכבר לא מכניסים לשם אנשים...
לא בטוח שזה יקרה לך, אני מקווה גם שלא, אבל צריך לקחת את זה בחשבון.
-
טיול ספונטני באירופהיש גם את אופציה ב': אם החלטת לעלות על רכבת בשעה X, תעלה עליה בשעה X.
חלק מתכנון של טיול זה לדאוג שיש עליך מספיק כסף ואת כל שאר מה שצריך כדי לעמוד בזמנים. כמו שכאשר אתה תופס לעבודה אוטובוס בארץ אתה מצליח לעשות את זה בזמן, אין שום סיבה שלא תצליח בזה גם בחו"ל.
בהרבה מקומות התחבורה הציבורית מצוינת (תלוי איפה, כמובן), וכדאי וזול יותר להשתמש בה.
-
טיול ספונטני באירופה -
טיול ספונטני באירופהתודה רבה לכולם. האם המקומות שהוזכרו (גם למעלה) מתאימים לעונה זו? אין חשש שיהיה קר מדי, ודברים מסוימים יהיו סגורים?
-
טיול ספונטני באירופההקמינו דה סנטיאגו בספרד הוא הכי טוב מאחר ויש לו הרבה נקודות התחלה וגם מאוד זול מאחר ומיועד לעולי רגל עניים. גם הלינה כמעט חינם או בחינם.
תקראו חומר. כמו שהציגו לפני, יש גם בעברית.
-
טיול ספונטני באירופהטירול באוסטריה, לא יקרה. הבעיה תהיה למצוא טיסה במחיר סביר (כי המועד כבר קרוב). היתרון - אוטובוס הדואר מגיע לכל מקום. אני מניחה שמחוץ לעונה בתדירות יותר נמוכה, אך אפשר לקבל בלשכת התיירות את הלו"ז שלו.
רבקה